Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
@veronikah96 ja som uz tu spominala cerpadlo na bazene... uz len ked zasvinia bazen a nechaju to az na brata vyriesit to moze to znamenat vymenit komplet vodu v bazene... ohrev inak bazena, zapnutie sauny ci virivky nie je zadarmo...hlavne ked odchadzaju asi ho netemperuje takze si autorka na plno zapne vyhrievanie aby si uzili dom 🤣🤣 ale tak ona mu da predsa symbolicku sumu za to ze tam pojde ze 😅
@fairyy keby mne niekto pokazil len kávovar alebo robotický vysávač, bola by som naštvaná. Pri bazéne a vírivke by som chcela vidieť tú symbolickú sumu pri oprave 👌🤦♀️ A hlavne keď autorka tieto všetky veci čo oni majú doma nemá, takže garantujem, že by všetko používala nie na 100, ale na 200%
Ja som napr kavoholik, ja ked si rano nedam kvalitnu kavu, nevydrzim ani sama so sebou. Je to proste tak. Cize u mna je kvalitny kavovar absolutna nevyhnutnost! Keby si mi ho v nepritomnosti poskodila, tak by to bol pruser. Stal ma tolko co su vase - rozumej teba a tvojho muza, cca 3 mesacne platy. A to je “len” kavovar, ma na tak ehm 🤔prosteho cloveka velmi sofistikovane ovladanie, ale tipujem by si chcela kavicku ako z prominentnej kaviarne, ked uz parazitujes na “lepsej vratve”. A to sa ides cpat do sauny, virivky a pod????🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@fairyy keby mne niekto pokazil len kávovar alebo robotický vysávač, bola by som naštvaná. Pri bazéne a vírivke by som chcela vidieť tú symbolickú sumu pri oprave 👌🤦♀️ A hlavne keď autorka tieto všetky veci čo oni majú doma nemá, takže garantujem, že by všetko používala nie na 100, ale na 200%
@veronikah96 mna by trafilo aj keby niektore z deti zhodilo pohar do drezu v kuchyni...alebo autorka pri umyvani hrnca si nim nechtiac slahla o moj drez a odluplo by sa z neho ... indukciu keby mi pripalila nechtiac jedlo medzi hrncom a sklenenou doskou... alebo ja by som pukla aj keby noze narvala do mycky (a hej dosla by som na to hned) .... z bazena deti keby mokre isli cez pol domu...alebo neosprchovane do bazena ... kavovar ani nevravim v mojom by si ani kavu nespravila ak v minulosti nepracovala v kaviarni
@veronikah96 mna by trafilo aj keby niektore z deti zhodilo pohar do drezu v kuchyni...alebo autorka pri umyvani hrnca si nim nechtiac slahla o moj drez a odluplo by sa z neho ... indukciu keby mi pripalila nechtiac jedlo medzi hrncom a sklenenou doskou... alebo ja by som pukla aj keby noze narvala do mycky (a hej dosla by som na to hned) .... z bazena deti keby mokre isli cez pol domu...alebo neosprchovane do bazena ... kavovar ani nevravim v mojom by si ani kavu nespravila ak v minulosti nepracovala v kaviarni
@fairyy Presne toto a celkovo aj ten ľahostajný postoj, veď sú to len veci. Pre autorku sú to len veci,ale veci, ktoré sami doma nemajú a nezaplatili ich z vlastných peňazí a u brata si idú užiť luxus, ktorý ale nie je ich. Akurát jej trochu uchádza to, že to nie je hotel, kde ide na wellness pobyt, ale ich dom.
@anonym_autor ale to že by si ty niekoho pustila hocikam neznamená predsa do prdele že to ostatní ľudia budú mať tak ako ty!!!!čo je kurník na Tom nepochopiteľné?!
@barborab1411 uz mi pisala, ze ludia su rozni, maju to rozne. Tak by konecne mala pochopit, ze aj Marek to ma inak ako ona, ale nie, ide si stale to svoje dokola...
@diaamax čože? ja som to nemyslela tak že by ostal doma veď s nami by bol
@anonym_autor ale je CUDZI, tak ho nechaj doma radsej 😜
@belaanabela pradsa tam nechava manzela "aby si odpocinul", prelozene: "Ten zmrd si nezasluzi aby si uzival luxus v bratovom dome, ten si budeme uzivat len ja, mama a moje dcery. A kedze ja budem varit u brata, tak om bude o hlade a este mu ani nebude mat kto oprat. Tak mu treba!"
@viestta ale ja som to nikde nemyslela tak že manžel ostane sám veď by bol s nami
🤔 úprimne, mne na druhú stranu prídu extrémne aj niektoré komentáre. Teda pre jasnosť - som na strane brata/jeho ženy, to čo autorka žiada je pre mňa absurdnosť, resp. celá táto diskusia... Ale mne osobne taktiež príde veľmi zvláštne, aby mi vadilo, že môj súrodenec/rodina využije napr vírivku lebo fuj močíš si tam telo alebo že by som sa išla zblázniť z toho, že mi rodina omylom niečo zničí, obuchne atakďalej. Že mi to tu prídu také dva extrémy 🤔
🤔 úprimne, mne na druhú stranu prídu extrémne aj niektoré komentáre. Teda pre jasnosť - som na strane brata/jeho ženy, to čo autorka žiada je pre mňa absurdnosť, resp. celá táto diskusia... Ale mne osobne taktiež príde veľmi zvláštne, aby mi vadilo, že môj súrodenec/rodina využije napr vírivku lebo fuj močíš si tam telo alebo že by som sa išla zblázniť z toho, že mi rodina omylom niečo zničí, obuchne atakďalej. Že mi to tu prídu také dva extrémy 🤔
@wolf_ tak nenecháš to bez dozoru obsluhovať cudzieho čo to vidí prvý krát, alebo snáď z dovolenky cez videohovor ju má navigovať ako sa obsluhuje?
nechala by si niekoho nech spustí u teba kotol kúrenie keď to vidí prvý krát?
@wolf_ tak nenecháš to bez dozoru obsluhovať cudzieho čo to vidí prvý krát, alebo snáď z dovolenky cez videohovor ju má navigovať ako sa obsluhuje?
nechala by si niekoho nech spustí u teba kotol kúrenie keď to vidí prvý krát?
@anonym_7c8cc5 o tom moj komentár ale nebol 🙂 resp. ja by som svojmu súrodencovi dôverovala natoľko, že úplne kľudne 🙂 ale môj súrodenec (dúfam 😁) by nemal potrebu sa mi sebecky nasáčkovať do domu len za vidinou "poďme si užiť dom, ktorý nie je náš", ale znova - môj komentár bol o inom
@wolf_ ale napriklad, mna mrzi, ze dcera omylom buchla trosku otca do ruky v kuchyni, ked drzal tanierik/podsalku z mojho noveho kavoveho servisu a drb o dlazbu a uz je odlupnute. A samostatny taky uz nekupim. Alebo ked sama som nechtiac buchla o drez a je tam strbinka, a to nie je drez za 100-vku z merkury marketu a museli sme dost setrit, aby sme si taky mohli kupit. A skriet ma to bude uz stale. A ked by mi to spravil niekto druhy a este by mi povedal, ze vsak su to len veci, tak by som ho asi rozdrapila na mieste.
Inak by som nemala problem, kebyze som doma a mam virivku, zavolat segru s deckami na navstevu, nech sa vykupaju, v pohode. Ale ked som doma a dozriem si na to. Spravit si pekny spolocny vikend, ugrilovat nieco, uzit si spolu ako rodina, preco nie? Ale nie takto...
Ja si myslím, že podstatné v tomto prípade je ich pobyt u brata počas jeho neprítomnosti. Ja si neviem predstaviť, že v mojej neprítomnosti sa niekto (okrem mojich detí) pohybuje po mojom byte, používa moje veci - riady, príbory, kúpeľňu, posteľ, otváral skrine..a keby sa autorka normálne, slušne správala, neverím, že by ich brat nepozval na grilovačku, či okúpať sa. Ale nie, keď nie sú doma, preboha🤦
Jednu vec fakt bytostne neznášam, keď deti sú zaťahované do akýchkoľvek hier dospelých. Čistý hnus.
@enmery ja zas parazitizmus a prizivnictvo 😬😬😬
Neviem, ci nieco ma dokaze vyiritovat este viac. Aha, este zadubenost, drzost, arogantnost a vychcanost (ale vlastne to spolu s tym prvym hore suvisi)
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svagrina-a-jej-nezmyselne-napady/
👍👍👍
Storka pokracuje alebo sa niekto dobre zabava😂
@heidi4 napr. rovnake chyby, ale nebudem vela prezradzat, lebo si da vacsi pozor a bude to 🤣🤣🤣👌🏻
@heidi4 par pasazi pouziva uplne, ako autorka tuto. Pise to ta ista osoba. Samozrejme aj chyby.
Svagrina podla osobnostneho popisu v tejto diskusii absolutne nesedi na to, ze by pisala ten novy prispevok - nema to za potreby a ani sa pytat taku debilnu otazku, kde ma pre nu absolutne jasnu odpoved, nepotrebuje sa utvrdzovat, ci robi dobre, lebo vie, ze robi a ani absolutne nepochybuje o tom. V realnom zivote to predsa smahom ruky jednou vetou vyriesila a poslala autorku do haja hned, nie je to osoba, ktora potrebuje rady v tejto veci. 👍🏻👍🏻👍🏻
Chudato autorka asi len potrebovala zacat s "cistym stitom" a najst nejakych novych "fanusikov", ktori by boli na jej strane a dali by jej (autorke) za pravdu. 👌🏻👌🏻
Ak by svagrina zalozila novu diskusiu, znela by absolutne, ale absolutne uplne v inom duchu, s inou otazkou, inym zamerom a nie ze ci robi dobre. 🤦🤦🤦
Poviem ti novinku : nemusela si sa vydávať len preto, že nevieš, čo je to ochrana, ani si tie chúďatá deti nemusela porodiť. Ved sú pre teba menej, ako matka a brat. Ty a tvoja rovnako chorá mater ich využivate na zneuzivanie a citove vydieranie tvojho brata. Kym nemal ženu, tak iste krasne dotoval tvoje deti a žena to obmedzila, travi čas s ňou. Tvoj brat by mal ukončit akukolvek komunikaciu s tebou a matkou. Ste chore psychopatky. Ty si urcite bodka, podbel. Chorá osoba, ktora je chorobne zavisla na rodine. Navštiv psychiatra. Ja byt tvojim bratom, tak ti taku plesknem, že by sj si druhu nepytala a ťahala by si do svojej konzervy s ovisnutou papulou.
@heidi4 par pasazi pouziva uplne, ako autorka tuto. Pise to ta ista osoba. Samozrejme aj chyby.
Svagrina podla osobnostneho popisu v tejto diskusii absolutne nesedi na to, ze by pisala ten novy prispevok - nema to za potreby a ani sa pytat taku debilnu otazku, kde ma pre nu absolutne jasnu odpoved, nepotrebuje sa utvrdzovat, ci robi dobre, lebo vie, ze robi a ani absolutne nepochybuje o tom. V realnom zivote to predsa smahom ruky jednou vetou vyriesila a poslala autorku do haja hned, nie je to osoba, ktora potrebuje rady v tejto veci. 👍🏻👍🏻👍🏻
Chudato autorka asi len potrebovala zacat s "cistym stitom" a najst nejakych novych "fanusikov", ktori by boli na jej strane a dali by jej (autorke) za pravdu. 👌🏻👌🏻
Ak by svagrina zalozila novu diskusiu, znela by absolutne, ale absolutne uplne v inom duchu, s inou otazkou, inym zamerom a nie ze ci robi dobre. 🤦🤦🤦
@heidi4 Je uplne ocividne, ze to pise ta ista osoba. Este prist na to, ci aj tato tema je vymyslena. Lebo ja neviem. Fakt neviem😆
@heidi4 Je uplne ocividne, ze to pise ta ista osoba. Este prist na to, ci aj tato tema je vymyslena. Lebo ja neviem. Fakt neviem😆
@luccys presne. Lebo je to az prilis absurdne, aby takito prasteni jedinci (autorka a jej mater) naozaj existovali.
Dufam, ze len nejaky brigadnik je plateny od poctu navstevy stran s reklamami, preto popustil uzdy svojej fantazii........ A sa rozsupol troska no :D lebo ved diskusia asi o recepte na leco by mala mozno tak 1 stranu a 5 navstev.
Trebalo to tu troska okorenit a rozprudit nudne vody :D
A ANO, pise to ta ista osoba, v kazdom jej dalsom komente tam sa mi to len potvrdzuje. Tie iste, totalne rovnake chyby.... (Aj styl vyjadrovania, "rozpravania" a taky ten "vibe", vsetko totozne)
👍👍👍
Storka pokracuje alebo sa niekto dobre zabava😂
@tundra Tak to už je normálne zábava 😃🤣. Ak toto nie je fikcia, tak sa tá "herečka" nakoniec dozvie aj pravdu. Čistý koniec toto. Mať takú švagrinú a svokru, tak predám ten "dom záujmov" a presťahujeme sa na druhý koniec Slovenska alebo úplne do inej krajiny, aby moja rodina mala pokoj.
@tundra Tak to už je normálne zábava 😃🤣. Ak toto nie je fikcia, tak sa tá "herečka" nakoniec dozvie aj pravdu. Čistý koniec toto. Mať takú švagrinú a svokru, tak predám ten "dom záujmov" a presťahujeme sa na druhý koniec Slovenska alebo úplne do inej krajiny, aby moja rodina mala pokoj.
@detickyy neni to svagrina, autorka pise tu diskusiu, je to vidno. Na to, ze "svagrina" prave zistila, co sa o nej pise po nete, znie dost veselo, kamaratsky a privetivo :D a ze ma dost casu kecat napriek tomu, ze rano skoro vstava (asi do roboty za pas??) nikto sa jej skoro nic nepyta a ona aj tak vysvetluje a vysvetluje sukromne veci. Kde je ta jej povestna raznost a asertivita? 🥱🥱🤔
Ta ista autorka to pise samozrejme.
Realna svagrina by sa nasrala a riesila to rucne strucne priamo s autorkou a nemala by potrebu cvirikotat si v noci s cudzimi zenskymi na nete.
Autorke asi fakt hori pod ritou a ide o vela, tak vymysla moznosti a plany, ako to este ziskat...
Ake ubohe a zufale 🤢🤢🤢🤮🤮🤮
Velmi dufam, ze sa toto vsetko dostane k tej pravej svagrinej!!!
Lebo toto, co tu predvadza, je uz dooost psycho
Som tu už roky, sama mám dosť rokov, ale ja som este nestretla hnusnejšieho cloveka, ako si ty a tvoja mater. Muža si si vzala kvoli tomu, že si mu roztiahla nohy bez ochrany, tak naco sa vracal zo zahranicia domov? Ked je pre teba doležitejšia na hlavu chorá mater a brat? Muž mohol zarobit a ty by si nemusela zavidiet bratovi. Ked je pre teba viac mater a brat, ako deti a muz, tak aj pre tvoju psycho mater musia byt viac jej rodičia a surodenci, ako ty a tvoj brat , ved ste len jej deti. Tak prečo vas nerozhadat lebo si chce uzit nieco čo nema? Ty a tvoja mater nemate nic len svoje konzervy, brat ma peniaze, dom , tak podme vyuzit. Iste vas pred manzelstvom dotoval a teraz to zena stopla a vas trasie a tak podme rozbit manzelstvo a ziskat dom a peniaze. Ty si debilita tisicrocia. By sa mali o tebe ucit deti v škole.
Chces bazen, saunu, virivku? Si na ne zarob hlupaňa, tak, ako si zarobil tvoj brat.
@anonym_autor Aha,tvoja švagriná tu píše. Mohla by si sa pokúsiť presvedčiť ju priamo,ostatní diskutujúci ti isto dajú za pravdu. Len či je možné prehovoriť samu seba,to uz neviem….

@anonym_4b03e5 tak veci ktoré my doma nemáme
@anonym_autor tak si ich kup. ty mas svoj byt, tak bud v ňom