Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
@anonym_autor no ty ale klameš, veď si na začiatku spomenula, že to nechceš zadarmo že bratovi zaplatíš...a na 35 strane píšeš, že ledva vychádzate...Ako mi nechci povedať, že mu tam urobíš za min 300 eurá nákup, všetko do kuchyne.../mäso, zemiaky, múka ...či z domu vezmeš a len prehodíš?/...
aby ste mohli tam jesť+ za nájom a energie?!?!...
Veď to si zaplať niekde pobyt, cez airnbnb a máš to isté...
A vieš čo, máš múdreho brata, ktorého sestra a mama riadne obťažuje ...lebo ty si fakt vychcaná a špekulant neskutočný .....
@anonym_autor mňa prekvapuje ako na MK miliardárky, scestovane po celej zemi a už aj galaxii sú tak jednoznačne malé v duchu. Normalne funguje výmena domov/ bytov alebo ponuka na bývanie za starostlivosť o domácnosť resp. zvierata.
Asi pozná svoju sestru a práve preto jej dom nechce požičať. 🙈 Alebo teoreticky kvôli nákladom, veď svojou nepritomnostou v dome 3tyzdne ušetrí slušnú sumu za vodu, elektrinu….ja osobne by som tiež nepožičala.
@fairyy keby mne niekto pokazil len kávovar alebo robotický vysávač, bola by som naštvaná. Pri bazéne a vírivke by som chcela vidieť tú symbolickú sumu pri oprave 👌🤦♀️ A hlavne keď autorka tieto všetky veci čo oni majú doma nemá, takže garantujem, že by všetko používala nie na 100, ale na 200%
@veronikah96 keby niekto mne pokazil niečo, na čo som si ťažko zarobila, schytal by taký kopanec do riti, že by si aj päty osral. Pre niekoho sú to len veci, ale sú to moje veci a bez dovolenia ruky od nich preč.
Tvoja mama bude ten typ matky, co rozmysla a deli veci a pomoc medzi svoje deti stylom "ty mas, lebo ste si so zenou zarobili tak nepotrebujes odo mna nic, a este by si mohol pomoct surodencovi", je na najlepsej ceste uplne dokafrat rodinne vztahy
🤔 úprimne, mne na druhú stranu prídu extrémne aj niektoré komentáre. Teda pre jasnosť - som na strane brata/jeho ženy, to čo autorka žiada je pre mňa absurdnosť, resp. celá táto diskusia... Ale mne osobne taktiež príde veľmi zvláštne, aby mi vadilo, že môj súrodenec/rodina využije napr vírivku lebo fuj močíš si tam telo alebo že by som sa išla zblázniť z toho, že mi rodina omylom niečo zničí, obuchne atakďalej. Že mi to tu prídu také dva extrémy 🤔
@wolf_ presne tak. Autorka je síce materiál pre odborníka, ale čo tu niektoré “diskutujúce” predvádzajú, je tiež slušný úlet. Každé pošramotené ego si prišlo kopnúť, asi nech sa nachvíľu cíti lepšie.
@anonym_4b03e5 tak potom už nič,oni sú milé baby, podľa mňa ich len poprosia..
@anonym_autor ja neverím 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@anonym_autor ja som zial bola zvyknutá ze muzova rodina rada využívala vyhody skrz muza-ich syna,brata ktore sa dali, a musela som to zarazit odkedy sme spolu, ale toto je uz extrem extremov a ked to tak čítam,asi som rada ze nemame velky luxusný dom,dokonca menší ako ich rodičovský lebo toto keby sa mohlo stat drblo by ma 😂 ano su ludia ktorí aj rodine sotva doprajú,poznam, ale niekto kto sa netesi z nášho šťastia (evidentne) ma využívať ze nam sa nieco podarilo? Brat so svagrinou na to isto dreli a nie je sila ktoru mozes použiť aby si ich presvedčila. Keby ano povedz ako by si sa tam cítila? Fakt by si si užívala? 🙄🙄 nie su povinní umožniť vam to a zároveň to nie je znak zlých vzťahov.. je to normálna vec nevolal rodinu byvat k sebe v ich neprítomnosti
@anonym_7c8cc5 o tom moj komentár ale nebol 🙂 resp. ja by som svojmu súrodencovi dôverovala natoľko, že úplne kľudne 🙂 ale môj súrodenec (dúfam 😁) by nemal potrebu sa mi sebecky nasáčkovať do domu len za vidinou "poďme si užiť dom, ktorý nie je náš", ale znova - môj komentár bol o inom
@wolf_ tak ono,zeny sa jej to slusne chceli vysvetlit,ze toto je velmi zly napad,extremy prisli az po jej dalsom extremnom pisani.A nie,nie si to dat vysvetlit.
Práve som zabila hodinu čítaním tejto diskusie, ale stala zato!🤣
1.Uplne rozumiem prečo majú polievať kvety kamaráti
2.Dufam že Vam nedali kľúče, lebo ak áno uvažovala by som nad výmenou zámku a zapnutím alarmu s napojením na policajnú hliadku, pretože očividne nerozumieš slovu NIE
3. Je to ich majetok, teba do ich domu 💩, je to ich SÚKROMIE, ty ani cela perepuť tam nemáte čo robiť
4. Píšeš ako veľmi sa brat zmenil odkedy sa oženil (pred 2 rokmi), ale že sú spolu už 10rokov, to je nič? Zmenila si sa ty, závisťou
5. Je smiešne napísať že by si mu zaplatila SYMBOLICKY pár eur, ale s radosťou by si naplno využívala vírivku, saunu, bazen- ty si myslíš že to je zadarmo? Keď by ste nieco pokazili, očividne nemáš ani nato, že ny ste im pokazeny spotrebic vymenili za nový, nato by si mu asi povedala že veď rodina…
6. Neverím že to mozes celé myslieť vážne, ale ak by si si to náhodou myslela- NIE NEMÁŠ PRÁVO UŽÍVAŤ BRATOV A SVAGRININ MAJETOK, nemáš nato ani MORÁLNE ani žiadne iné právo, a je to NARUŠENIE SÚKROMIA!!!
👍👍👍
Storka pokracuje alebo sa niekto dobre zabava😂
@tundra jeeeeminenky, tak som ju inspirovala? 🤣🤣🤣
Práve som zabila hodinu čítaním tejto diskusie, ale stala zato!🤣
1.Uplne rozumiem prečo majú polievať kvety kamaráti
2.Dufam že Vam nedali kľúče, lebo ak áno uvažovala by som nad výmenou zámku a zapnutím alarmu s napojením na policajnú hliadku, pretože očividne nerozumieš slovu NIE
3. Je to ich majetok, teba do ich domu 💩, je to ich SÚKROMIE, ty ani cela perepuť tam nemáte čo robiť
4. Píšeš ako veľmi sa brat zmenil odkedy sa oženil (pred 2 rokmi), ale že sú spolu už 10rokov, to je nič? Zmenila si sa ty, závisťou
5. Je smiešne napísať že by si mu zaplatila SYMBOLICKY pár eur, ale s radosťou by si naplno využívala vírivku, saunu, bazen- ty si myslíš že to je zadarmo? Keď by ste nieco pokazili, očividne nemáš ani nato, že ny ste im pokazeny spotrebic vymenili za nový, nato by si mu asi povedala že veď rodina…
6. Neverím že to mozes celé myslieť vážne, ale ak by si si to náhodou myslela- NIE NEMÁŠ PRÁVO UŽÍVAŤ BRATOV A SVAGRININ MAJETOK, nemáš nato ani MORÁLNE ani žiadne iné právo, a je to NARUŠENIE SÚKROMIA!!!
@anonym_91c6d2 toto je fake téma sis. To si si vážne myslela, že realita? Ale no...
Je to cele vymyslene.. autorka zjavne vytvorila dalsiu diskusiu v ‘ mene svojej svagriny ‘ https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svagrina-a-jej-nezmyselne-napady-2/
Ako aj som rada, fakt dufam ze nema nikto taku sestru ako je autorka.
Asi pozná svoju sestru a práve preto jej dom nechce požičať. 🙈 Alebo teoreticky kvôli nákladom, veď svojou nepritomnostou v dome 3tyzdne ušetrí slušnú sumu za vodu, elektrinu….ja osobne by som tiež nepožičala.
@anonym_064b5a áno konecne normálny a rozumny komentár. Toto sa dá pochopiť a súhlasiť s tým čo si napísala.
a ja som dievčatám povedala že aj tak povedia nie...ale sú naočkované od mamy a nedajú si už povedať ani od muža
@anonym_autor zase sa motas. Najprv, klames ze "nahodou sa to dozvedeli od mamy", jasne ze ich obe zneuzivate, lebo tvoba matka lemra sa tam chce nanominovat, hodi to na teba a tvoju rodinu (ved mozno syn to kvoli tebe dovoli) a ty nechas staru lemru huckat aj vase deti? Sibe ti nadobro? Ked ma stara sen, nech si ho sama splni. Ak to nebol tvoj sen, preco po tom tak bazis? Dalsia vec je, ze deti ten vas chtic nechapu, deti nepotrebuju statky, majetky, ale stastnu a vyrovnanu rodinu. Ale vy dve zavistlive furie im.zo zivota robit peklo.
@anonym_autor máš pocit, že taká oprava napr poškodenej/pokazenej vírivky stojí 5€? Kávovar a podobne, všetko niečo stojí a sú to veci, ktoré by ste tam používali denne. A hlavne, su to cudzie veci, nie vaše, neplatili ste ich vy. To, že brat a švagriná nemajú finančné problémy ale neznamená, že si nevážia veci, na ktoré so zarobili na rozdiel od teba.
@veronikah96 ty si myslíš, že by reálne aj vedela zapnúť kávovar, vírivku, nahriať bazén....? Čítaš jej myšlienkové pochody? Ja o tom pochybujem, že vie zapnúť indukčnu pec, aby si navarila 🫣🤣.
To čo máte za debilné nápady bývať 3 týždne u niekoho druhého?Len za to, že majú chalupu a vy byt?Keď chcete mať viac priestoru tak zoberte deti von a nie sa sáčkovať niekomu do chalupy.Alebo si kúpte dom aj vy.....čo sa vám tým zmení, keď prácu aj školu budete mať rovnako vzdialenú?Sťahovať zvieratá ti ríde ako zbytočná robota navyše ale neuvedomuješ si asi to, že ak by ste tam náhodou išli aj vy si musíte zo sebou zobrat svoje veci???A kto sa bude za tie tri týždne starať o váš byt a vašu domácnosť????Veľmi dobre vedia prečo dajú kľúče radšej kamošom a nie vám....silou mocou sa im tam chcete nasáčkovať....ja by som to tiež nedovolila.A neviem si predstavit, že by som sa ku niekomu nasáčkovala len preto, že majú chalupu.....🤦♀️
ja by som vám ju všetkým tu dopriala v rodine, keď je taká super 😉 a navyše,brat vlastnil nehnuteľnosť ešte predtým ako boli manželia
@anonym_autor zial takych ktori si myslia ze majú kontrolu nad bratovym životom,peniazmi a fungovanim poznam a len oni sami žijú vo vlastnej bubline kde to je normálne 😅 vobec nic ti nedava právo nárokovať si na jeho dom aj keby mal haciendu, ani vase uzasne vzťahy, ktore su v takom prípade ako je vas len toxické! Inac to nazvať nemožno. Ty by si vlastne chcela aby bol slobodný a bol vam s mamou k dispozícii a mali ste z toho vyhody, akákoľvek zena je narusitel a jeho orientácia na vlastnu rodinu je zlo a svagrina určite mrcha ktora pokazila vzťahy. Hmm zial poznám a musim ti povedat ze tahas za kratší koniec, totiž v živote vyhráva zdravý rozum a nie chorobná žiarlivosť a zavist
@anonym_autor ta proklamovana laska k bratovi je ocividne iba tak velka, kym ti dava a mas z neho uzitok.
Ked uz nechce dat, co ty vyzadujes, tak mu na oplatku obratom pozelas kadeco zle.
Bez ostychu mu pozelas, aby sa mu dom aspon poskodil, ak ho nemozes mat ty.
Pekne sa vyfarbujes, co si ty za sestru.
A vraj rodina na prvom mieste. Ale figu borovu. 🙂
@moonlight1210 v takych toxickych vzťahoch kde sa to hra na lásku je to len jednosmerné, jedna strana využíva druhu a tá druhá je v priazni kym nekladie odpor. Je to hnus
čo je na tom nepochopiteľné? novostavbu kúpili ako holodom keď ešte neboli manželia,vtedy sme im tam par krát išli pomôcť aj,oni v tej dobe bývali vo svojom byte... stretávali sme sa pravidelne....potom dom prerábali,a kompletné prerabanie ukončili pred pol rokom, manželia sú 2 roky....spolu sú 10...hypoteka aj dom je písaná len na neho aj ked to platí aj ona štýlom ze mu posiela... stačí? ale kým neboli manželka,bolo všetko podľa mňa iné
@anonym_autor jasne bolo to ine pred manzelstvom ze si ho mohla vyciciavat, fuj
@anonym_4b03e5 tak potom už nič,oni sú milé baby, podľa mňa ich len poprosia..
@anonym_autor deti nemajú čo poprosiť nikoho. Deti sa v prvom rade nemajú starať do veci dospelých. Nič im do vašich veci nie je. Takže ich z toho vynechaj. Ty si fakt drbnuta chudera.
@anonym_autor si hviezda MK. Uz mame o tvojom geniTalnom napade diskusiu z opacnej strany. Hladaj, mozes sa tam priamo pohadat
@anonym_autor si hviezda MK. Uz mame o tvojom geniTalnom napade diskusiu z opacnej strany. Hladaj, mozes sa tam priamo pohadat
@viestta nie je divne, ze tu je niekolkokrat vlozeny link na diskusiu zalozenu svagrinou, tam je vlozeny link na tuto diskusiu a ani jedna sa priamo v tej druhej nevyjadria? 🤣😆
Aj to, ze obe sa zahadne odmlcali uplne v rovnaky cas aj rovnaky cas neprispievaju :D zeby boli "obe" v robote od rana?? 😅😅
Aj to, ze obe sa zahadne odmlcali uplne v rovnaky cas aj rovnaky cas neprispievaju :D zeby boli "obe" v robote od rana?? 😅😅
@heidi4 mozno svagrina robi na recepcii zamestnavatela pasovej vyroby, maju spolu sichtu🫰
@veronikah96 ty si myslíš, že by reálne aj vedela zapnúť kávovar, vírivku, nahriať bazén....? Čítaš jej myšlienkové pochody? Ja o tom pochybujem, že vie zapnúť indukčnu pec, aby si navarila 🫣🤣.
@margotka17 ale to ide presne o to skúšanie 😀 aj keď neviem , hľadám spôsob a tam nastáva problém 👌
Táto diskusia prekonala aj moju doterajšiu "topku"s kopcami a zákrutami 🙈🤣🤣🤣🤣
@jaskolka neboj dame aj 50,staci,ze sa autorka znova ozve.
@heidi4 mozno svagrina robi na recepcii zamestnavatela pasovej vyroby, maju spolu sichtu🫰
@ddaassuullaa haha,toto bolo dobre.
@viestta nie je divne, ze tu je niekolkokrat vlozeny link na diskusiu zalozenu svagrinou, tam je vlozeny link na tuto diskusiu a ani jedna sa priamo v tej druhej nevyjadria? 🤣😆
@ddaassuullaa a este vcera jej to neslo na tuto diskusiu,kde ked som ja na to klikla hned som bola tu.

Za chvilu na 12stku,tak dufam,ze to dame dnes do 50tej strany,nech mam co pri cige citat a pisat.