icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

anonym_4adeed
Včera o 08:30

@anonym_autor autorka tu bude iný problém ako len to, že brat nechce aby ste tam išli na tri týždne. Pomáhali ste im so stavbou? Nenavštevujete sa len preto, že cestujú? Alebo si len nahováraš, že máte dobré vzťahy? Prečo tak silou mocou chceš ísť do toho domu aj keď nechcú abu si tam išla.

simca06022011

@anonym_autor nijak, nikdy by som take daco nedovolila, ja nepotrebujem strazit dom, dom sa postrazi sam. Kvety ak treba mi poleje raz za tyzden dva hocikto... za mna radsej sa o tie kvety postaram ako kohokolvek si stahovat do domu. Ja som raz nechala kluce mojej mame ked som odisla na dovlenku a uz NIKDY nikdy by som nedopustila aby mi chodil ktokolvek po dome, spal tam, alebo sa tvaril, ze as mi o to tam "stara". Ak ideme na dlhsie posuniem kvety kt treba obriadovat, na kopu, niekto dostane instrukciu len toto urobi, pripadne vtakom vodu, jedlo skontrolovat a vybavenko.

autor
@anonym_8e85a1

@anonym_autor A chudak vas prazdny byt zatial co? Neponuknes ho bezdakovi?Ved to nema logiku, ty prazdny byt a bezdak na ulici...

@anonym_8e85a1 nám stačí raz za týždeň ho odkontrolovať,mama býva v rovnakej bytovke..

autor
Včera o 08:31
@anonym_4adeed

@anonym_autor autorka tu bude iný problém ako len to, že brat nechce aby ste tam išli na tri týždne. Pomáhali ste im so stavbou? Nenavštevujete sa len preto, že cestujú? Alebo si len nahováraš, že máte dobré vzťahy? Prečo tak silou mocou chceš ísť do toho domu aj keď nechcú abu si tam išla.

@anonym_4adeed pomáhali sme s maľovaním a podlahou

anonym_8e85a1
Včera o 08:32
@anonym_autor

@anonym_8e85a1 nám stačí raz za týždeň ho odkontrolovať,mama býva v rovnakej bytovke..

@anonym_autor A im dom pozru kamarati. Su pre neho kamarati viac ako ty otras sestra.

motylik2559
Včera o 08:33
@anonym_autor

no ale ste mi tu riadne väčšina naložili...
aj keby som mala väčší dom ako majú oni,ja ich tam pustím kedykoľvek....keby som mohla ísť na maldivy, netrápilo by ma že mi niekto niečo doma rozbije,veci sú pre mňa určené na používanie,nie na pozeranie
ja nie som cudzí človek a ani moja rodina,sme predsa rovnaká krv
uvedomujem si, že mama s tým prišla ako prvá a je pravda že teraz sa tej myšlienky nechceme pustiť, ale príde nam to všetkým ako dobrý nápad
nikde nemajú istotu, čo budú kamaráti robiť s ich domom ani ako dlho tam sa tam zdržia
a som si istá, že kým bol moj brat slobodný, sám by mi to navrhol,takto sa otočil podľa môjho názoru až po svadbe,aj ja som vydatá, mám manžela,ale stále si pamätám kto je skutočná rodina
a prosím, menej nevraživosti ,my ich nejdeme vykradnúť, spali by sme v hosťovskych izbách

@anonym_autor Autorka komu vsetkemu to pride ako dobry napad? 😄 tebe, tvojej mame a tvojmu muzovi? Vam to ako dobry napad moze prist, ale tvojmu bratovi a jeho zene nie. A koho je ten dom???? TVOJHO BRATA. Takze NIE VSETKYM to pride ako dobry napad, pretoze tym najhlavnejsim ludom, ktorí maju v tomto najhlavnejsie slovo to ako dobry napad nepride! Ked ma väcsiu doveru v jeho kamaratovi nez tebe, asi vie preco. Ako sa mozes pchat niekam, kde ta nechcu? Zmier sa s tym a konecne vymaz tento tvoj "dobry" napad z hlavy. A zacni sa spravat ako dospela osoba a nie ako dieta, ktore ked je v hrackarstve a sa treskne o zem lebo nedostalo co chcelo😂🙏 A este jedna vec, to, ze ty by si pustila do svojho bytu kohokolvek, ci susedov, alebo teda aj brata vo vasej nepritomnosti je len a len tvoj problem. On nemusi byt nastaveny tak ako ty,len za to,ze ty si😄 Bodka.

autor
Včera o 08:33
@timing

Mna by zaujimalo,co take maju v tom dome po čom Ti srdce tak piští? Ty do roboty,deti do skoly. V tom dome by si prisla sediet pred telko, spat v cudzich postelia? Na zahrade sa sediet neda lebo je zima. Co take Ta tam laka? Bazen,sauna,virivka?
Zaplat si vikendovi pobyt a uzi si to niekde inde.

A dodam,ze sa velmi pleties. Niekedy aj vlastna rodina,vlastna krv je toxicka a je uplne v poriadku,ze si nepraju, aby ste tam boli. Blizsi su im priatelia.
Ale chapem teraz si urazena, lebo si nedostala to co chces a budes vyvijat natlak dalej. Lebo nie neakceptujes, uprednostnujes svoj komfort, tužbu.
A ver tomu,ze tymto činom ich od seba odradis este viac.

@timing je jedno čo tam je, nebudem to tu rozpisovať

patta89
Včera o 08:34

My sme boli v januari na 2 tyzdne na dovolenke, ale nikoho som do domu nepustila a ani vlastnych surodencov. Prisli svokrovci skontrolovat na chvilu a odisli prec. Predsa je to moj dom a moje sukromie a nie hotel a ubytovna pre inych.

Takze chapem tvojho brata, ze to nedovolil.

veve229
Včera o 08:35

Dakujem Bohu, ze ani jedna moja sestra nie je taka zadubena a nesprava sa ako ty. A tvoj muz s tym suhlasi?? Ty kokos, keby som ja s takym niecim dosla za mojim, ma posle rychlim krokom na psychiatriu!! Ci mi nehrabe. Nasackovat sa do cudzieho domu ma 3t. Ti hrabe nie??? A tvojej matke detto

belbel
Včera o 08:35
@luccys

@anonym_autor "Príde nam to všetkým ako dobrý nápad"😃 komu- vsetkym? Lebo ocividne bratovi a svagrinej nie, a ti su v tom dost podstatni😆 Ale tu je skoda nieco pisat. Autorka uz sa vidi v dome, tunelove videnie, ide si svoje. Mozme jej to vysvetlit aj na 10 stranach, nic nepomoze.

@luccys presneeeee, že "všetkým" 😂😎😅 odpadla som!

moonlight1210
Včera o 08:37
@anonym_autor

@moonlight1210 vážim si ho ,ale nemá to logiku nechať dom prázdny keď sú preč a my sme v byte... postaráme sa im o to a navyše,som ochotná im zaplatiť ako som už písala,nie tam byť zadarmo

@anonym_autor ale oni to tak nechcu. A tam tvoje snivanie o prazdninach vo velkom dome konci.
Chapes to?

A nie, nevazis si ho. Lebo jeho nazor respektovat nechces. A to len a len preto, ze ty snivas o uziti si velkeho domu.

Spamataj sa, co robis. A preco.

Ved si ziva ukazka toho, preco ludia nakoniec s niekym prerusia vztahy.
Nieco si vymyslis, a potom na nich chces tlacit, aby bolo po tvojom.

A este sa TY budes pytat, co take si im urobila, ze sa stebou nechcu bavit.

anonym_8d74a2
Včera o 08:38
@anonym_autor

aj keby som mala väčší dom ako majú oni,ja ich tam pustím kedykoľvek....keby som mohla ísť na maldivy, netrápilo by ma že mi niekto niečo doma rozbije,veci sú pre mňa určené na používanie,nie na pozeranie
uvedomujem si, že mama s tým prišla ako prvá a je pravda že teraz sa tej myšlienky nechceme pustiť, ale príde nam to všetkým ako dobrý nápad
nikde nemajú istotu, čo budú kamaráti robiť s ich domom ani ako dlho tam sa tam zdržia
a som si istá, že kým bol moj brat slobodný, sám by mi to navrhol,takto sa otočil podľa môjho názoru až po svadbe,aj ja som vydatá, mám manžela,ale stále si pamätám kto je skutočná rodina
a prosím, menej nevraživosti ,my ich nejdeme vykradnúť, spali by sme v hosťovskych izbách

@anonym_autor ze "skutocna" rodina...🫣. Jeho manzelka je jeho nova a velmi skutocna rodina.

anonym_4adeed
@anonym_autor

@timing je jedno čo tam je, nebudem to tu rozpisovať

@anonym_autor no zjavne je tam niečo, čo velmi chceš.

anonym_8d74a2
@anonym_autor

@anonym_ff48bd bývame vo vlastnom byte... nechápem tieto útočné komentáre,ani koľko ľudí by nikdy nedovolili prísť iným do ich domu....ja by som pustila aj susedov..

@anonym_autor no to urcite 🤣🤣🤣

autor
Včera o 08:39
@anonym_8d74a2

@anonym_autor no to urcite 🤣🤣🤣

@anonym_8d74a2 ?

veve229
Včera o 08:39

Toto musi byt nejaky sociologicky prieskum. Neverim, ze to niekto mysli vazne...

vev82
Včera o 08:42
@anonym_autor

@anonym_autor ty nemozes byt realna..nemozes..fakt 😮🤦🏻🤦🏻🤦🏻

nekonecna_katastrofa

Ty si pozicaj svoj byt komu chces, tvoj brat svoj dom nechce pozicat TEBE (ani sa nedivim po tejto diskusii). Skus mu este list rukou napisat (na styl motivacneho listu, ze preco prave ty by si si zasluzila v tom dome byt a co by tym ziskal), to ho iste presvedci 😂
Ale ja si uz po poslednych komentaroch myslim, ze toto je troll a nikto nemoze byt tak zadubeny ako ty.

moonlight1210
@veve229

Toto musi byt nejaky sociologicky prieskum. Neverim, ze to niekto mysli vazne...

@veve229 co by ten prieskum zistil?

procrastique

Idem ďakovať všetkým Bohom, že moji súrodenci sú relatívne OK 😂 očividne sa môže pritrafiť aj súrodenec, ktorý je absolútne jebnu*y

veve229
Včera o 08:43
@nekonecna_katastrofa

Ty si pozicaj svoj byt komu chces, tvoj brat svoj dom nechce pozicat TEBE (ani sa nedivim po tejto diskusii). Skus mu este list rukou napisat (na styl motivacneho listu, ze preco prave ty by si si zasluzila v tom dome byt a co by tym ziskal), to ho iste presvedci 😂
Ale ja si uz po poslednych komentaroch myslim, ze toto je troll a nikto nemoze byt tak zadubeny ako ty.

@nekonecna_katastrofa inak tvoj nick by sa hodil viacej na autorku 🙂

autor
@nekonecna_katastrofa

@nekonecna_katastrofa ale už stačí nie? zadubená? troll?

anonym_7f4b75

Autorka, je to veľmi šľachetné, že ste chceli bratovi pomôcť ale vidíš, že on pomoc nepotrebuje. A tam to začína aj končí 🙂

anonym_256b41
Včera o 08:44
@veve229

@veve229 ver, že môže. Písala som tu aj ja svoj príspevok so svojou sestrou, ktorá sa ku nám tiež bez hanby nasáčkovala počas našej neprítomnosti, lebo jej to povedala moja mama.
A to ešte dodám čerešničku, že pred pár rokmi nás kontaktovala, či by u nás nemohli na istý čas s frajerom bývať, kým si prerobia ten byt 👀. My sme ich odmietli (tiež sme prerábali za pochodu, nikam sme sa nasťahovali) a doteraz s prerábkou ani nezačali. Takže presne viem, ako by to dopadlo.
Žiaľ, všelijakí ľudia existujú... A rodinu si človek nevyberá.

veve229
Včera o 08:44
@anonym_256b41

@veve229 ver, že môže. Písala som tu aj ja svoj príspevok so svojou sestrou, ktorá sa ku nám tiež bez hanby nasáčkovala počas našej neprítomnosti, lebo jej to povedala moja mama.
A to ešte dodám čerešničku, že pred pár rokmi nás kontaktovala, či by u nás nemohli na istý čas s frajerom bývať, kým si prerobia ten byt 👀. My sme ich odmietli (tiež sme prerábali za pochodu, nikam sme sa nasťahovali) a doteraz s prerábkou ani nezačali. Takže presne viem, ako by to dopadlo.
Žiaľ, všelijakí ľudia existujú... A rodinu si človek nevyberá.

@anonym_256b41 😳😳

nekonecna_katastrofa
Včera o 08:45
@anonym_autor

@nekonecna_katastrofa ale už stačí nie? zadubená? troll?

@anonym_autor Ano autorka. Uz staci. Zalej si kavu a uzivaj si svoj bytik. Respektuj bratovo rozhodnutie.

luccys
Včera o 08:46
https://www.youtube.com/watch?v=UsZZKaSydsc

Ja chcem byt v dome- aaaaaano🤣

anonym_8e85a1
Včera o 08:47
@luccys

@luccys Supeeer, presne sa hodi tato piesen k autorke 😃😃

enmery
Včera o 08:49
@luccys

@luccys Made my day😂

anonym_7c8cc5
Včera o 08:50

Ty musíš byť troll a pekne sa zabávaš, lebo takéto zmýšľanie nemôže mať normálna žena a matka detí.
Ešte by ťa ospravedlnilo že si z osady, tam to funguje že všetko v rodine je spoločné.