icon

Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?

16. aug 2024

Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?

rozkvet1
17. aug 2024

Pre Krista živého... Niektoré matky absolútne nenechajú svoje dieťa žiť. Je mladá, chce sa páčiť chalanom a možno ju tie autá skutočne bavia (nie len preto aby zaujala opačne pohlavie ako to dnes mladé baby robia)... Sú to jej peniaze a ty nemáš právo jej to zakázať. Ona si môže aj lietadlo kúpiť keď bude chcieť. A ak to neutiahne tak to auto môže predsa predať 🤦chcem mať v živote takéto problémy.
Mať takú ambicioznu dceru ktorá si sama dokáže našetriť wow klobuk dolu

rozkvet1
17. aug 2024

Príde mi že jej závidis... Matky často závidia svojim dcéram... Strašné. Si myslíš že mať normálne auto je lacné? Každému autu sa menia diely, palivo atď. Tiež to nie je lacné a vie to poriadne potrápiť ale pre boha je to auto. Skvelá užitočná vec

sasa1310
17. aug 2024

@1ryba mám v rovnakom veku dieťa. Bože, ďakujem za neho, že má iné priority ako sa ukazovať so starou traksňou 😀

modrykolibrik
17. aug 2024

@rozkvet1 ano urcite je super mat auto za 26 tisic ked oprava dielov stoni 2x tolko co to auto vyborne tlieskam ti 👏

autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
17. aug 2024

no mne by smiešne nebolo, keby moje dieťa bývalo v nájomnom byte namiesto toho, že si mohlo kúpiť už niečo vlastné čo môže zveľaďovať a teda do budúcna má aspoň niečo vlastné.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
modrykolibrik
17. aug 2024

@autorka toro myslis vazne? Teraz mam pocit akoby to pisala tvoja dcera? Ako je podla teba spravne aby tvoja dcera zaberala obecny byt nejakej rodine ktora ma napriklad 2 deti a na vlastne byvanie nema? Tvoja dcera ide kupovat auto za 26 tisic miesto toho aby si radsej zobrala hypo a kupila si byt. Uff tu sa niekde stala chyba. Po tomto tvojom komente menim nazor. Nech si mlada kupi raketu za 100 tisic. Vsak bude byvat v obecnom byte a zdedi Vas dom ak sa ovsem toho dozije ked sa nezabije na tom aute

modrykolibrik
17. aug 2024

@autorka a kde mas iste, ze jej ho daju? Kolka je vporadi? Na byty su poradovniky ci mi chces tvrdit, ze u vas nemate komisiu ktora schvaluje priradenie daneho bytu? Ci uz slecna ma nachystanu obalecku?

dasenka26
17. aug 2024

Maserati 🤦 akurát tak sadnúť si do toho na zraze...pomojkat a nechať tak🙂 je to chujovina môj názor a súhlasím sa a vami. Len na to musí prísť sama, že priority sú iné v živote...

sasa1310
17. aug 2024

no ešteže má čo dediť. Zjavne si aj ty dedila to, kde bývaš, keď na tom nevidíš nič zlé

rorino
17. aug 2024

Super,a čo na to dcéra?Som zvedavá,čo povedala,či povie...

buberova
17. aug 2024

Bolo by mi trápne bývať v obecnom byte, lebo "kto by to nevyužil za ten nájom" ale prezentovať sa že som čaja s Maserati 🤣🤣

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
malasandrika
17. aug 2024

@sasa1310 mala som takých dvoch kolegov z východu. Bývali za “lacno” v BA, ale najnovšie autá na lapanie frajeriek mali … vždy som sa usmievala, keď nás jeden z nich brával domov so slovami, že mu nemáme pokaziť kožu vzadu, že či nevieme aké je to dnes drahé 😂
Dnes my máme byty, oni žijú stále svoje životy za “lacno”, ale drahé auto je základ 😂

autor
Autor odpoveď zmazal
malasandrika
17. aug 2024

Autorka, Tvoja poznámka o obecnom byte ma dosť vytočila. Na tie byty čakajú ženy, ktoré nemajú kam ísť, príp. ľudia, ktorí nemajú inú možnosť. A nie niekto, kto sa vozí na drahom šrote (čo rok výroby už hovorí svoje)

modrykolibrik
17. aug 2024

@autorka je to jedno. Ak nie je v poradi tak byt dostane ten pred nou. Co si myslis, ze preskocia kvoli nej poradovnik ci co?
Ale s tvojim pristupom sa ani necudujem, ze dcera sa chova ako sa chova. Takze pohoda.
A kto priradi ten byt ked je tam poradovnik? Predpokladam, ze byt asi nezadeluje nejaka uradnicka? Ja len dufam, ze ho dostane ozaj clovek co ho potrebuje a nie rozmaznane decko len preto, ze je lacny.

lucia147852
17. aug 2024

Ale inak si normálna hej?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
kp7333
17. aug 2024

Takze zhrnme si to: dceru vychovavas tak, ze nemusi prispievat na najomne a chod domacnosti, nemusi ti pomahat, nemusi si srtrit na vlastne byvanie, lebo aj tak dostane obecny byt a raz (ked bude mat 50-60 rokov) zdedi dom po vas (alebo sa mozno dobre vyda). A cudujes sa, ze dievca nevie co od dobroty a chce svoje udajne tazko zarobene peniaze oplieskat na stare ojazdene (mozno kradnute) Maserati. Obavam sa, ze kupa toho auta z rozmaru bude raz asi najmensi problem v jej zivote.

autor
Autor odpoveď zmazal
kp7333
17. aug 2024

A co ked si plati externe skolu? Ved zaraba. Narazam na to, ze ste svojou vychovou tak trochu prispeli k tomu, ze s financiami naraba nezodpovedne. A je uplne jedno, ci mina na drahe kabelky alebo auta. Myslim, ze by jej prospelo sa postavit na vlastne nohy a ist byvat do podnajmu (nie obecneho), aby pocitila, co su to bezne vydavky. Potom by zistila, ci jej zostava dost na to, aby uzivila staru luxusnu karu.

modrykolibrik
17. aug 2024

@autorka je mi ta uprimne luto. Ja ked som chodila externe do skolu platila som si ju sama ale musela som nasim platit za byvanie, pranie a ostatne veci. Ty si svoju dceru vychovala tak, ze mama hotel, ze vlastne nemusi nic platit takze dievca peniaze otrieska na somariny. A co sa tyka najmu. Este musi plati elektriku, internet atd. takze neboj sa hned sa jej to vysplha na 300 euro ak nie viac. Byt treba zariadit a to su dalsie peniaze navyse nooo

autor
Autor odpoveď zmazal
tundra
17. aug 2024

@autorka chcela si radu o aute a skoncila si v obecnom byte😂😂😂

autor
Autor odpoveď zmazal