Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?
Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?
AUTORKA, nevieme o co jej ide. Dievky na autach fascinuje nielen vykon a jazdne vlastnosti (povedzme na okruhu), ale najma dizajn, exkluzivnost, neopozeranost. Na vykon (adrenalinove zajazdenie si) by jej stacilo aj napr. Audi TT, alebo vykonny hot-hatch, napr. VW Golf VR6, alebo jeho nastupcovia (a tiez nebudu lacne, len servis a ND bude lacnejsi). Ale to nie su exkluzivne raritky ako Maserati alebo aspon Ford Mustang.
@nelca84 ??? Ty si si citala co som pisala? Ja som povedala, ze to auto urcite nepreda za taku cenu ako ho kupila. Ked na nom bude jazdit len rok uz tym narastom km a opotrrbovania ide cena dole. A ked ten majitel sam povedal, ze to nikto nechce kupit, myslis, ze od mladej baby to niekto kupi za 26 tisic? Bude rada ak to preda mozno za 15
@autorka a co predava? Ako ja robim nastastie len 8 hodin plat mam teda omnoho vyssi ale na take auto by som musela setrit niekolko rokov. Ona nan kolko setrila pretoze neverim tomu, ze z hentakeho platu by za rok 2 nasetrila 26 tisic
@modrykolibrik no vsak presne na to som reagovala. Samozrejme, ze nepreda a nikoho by to ani nenapadlo, ze ho preda za tu istu cenu.
@autorka a ake su tam podmienky? Pretoze pokial viem lebo ja som v obecnom byte byvala uprednostnovali rodiny s detmi do 2 izboveho. Jej mozu ponuknut aj 1 izbovy. Naco jej je 2? A to, ze platia do 250 nemusi byt vecne. Mi sme tiez mali najskor 159€ a po 3 rokoch zvisili na 210 a ked som odchadzala zvisili na 260.
Podľa toho čo čítam je tvoja dcéra šikovná a má všetko premyslené a jasný plán. Ty premietaš svoj strach a neistotu na ňu a brániš jej k dosiahnutiu svojich cieľov a snov. A áno, súhlasím s tebou že človek by mal kupovať to čo bude peniaze dávať a nie žrať, ale myslím si že v prípade že sa jej tento plán nepodarí tak sa z toho aspoň niečo poučí. Daj jej priestor učiť sa na vlastných chybách.
@lenicka999 len aby sa nestalo, ze mlada bude mat byt mesacne platit 250+ poistka na auto, opravy, servis a hned je na 2 tisic a to neratame este stravu, hygienu a ostatne veci
@nelca84 nemusi byť len mladý, kamarat si minulý rok domov dopratal starú zjazdenu Panameru za 35 tisíc, že to bude mat ako kundolap na víkendy. Chytila ho v 40tke druhá puberta , auto je viac v servise ako doma a tiež si nedal povedať dopredu, uz ho chce predat. Takže možno nájde aj niekoho pre koho to bude super nápad odkupit
Porsche Panamera
@autorka vsak ano ale otaxka je ci bude stale tak dobre zarabat ako doteraz a zabudla som napisat benzin. Ja mam 4 golfa co bol moj sen to auto mat. Kupila som ho za 600 euro ale tankujem skoro kazdy tyzden lebo benzin je proste drahsi a ked si predstavim kolko zerie henta ,, krava" co si tvoja dcera chce kupit tak dakujem pekne
A este si neodpovedala, ze co predava?
Tak príde po pár mesiacoch na to, že na to nemá, auto predá a ďalšie si kúpi v rámci svojich možností a zrazu už bude prihliadať aj na servis.. Má 22 inak to vníma teraz a inak sa hude na to pozerať o pár rokov neskôr...
Napisem za seba... akonahle som zacala nosit domov nejaku korunu, tak som automaticky prispievala a nie malo. Od prihlasky na vysku az do ukoncenia mi mama nedala ani euro. Asi by som sa od hanby prepadla, kebyze zarabam take peniaze a neprispejem na chod domacnosti... A ako ceresnicka na torte... pride s tym, ze si ide kupit rachotinu za 26 000 €... Halo dievca, zobud sa zo sna!!! Ja ta chapem, ale ako pisu ostatni, je to jej zivot, jej vec, ale v prvom rade by mala mat zodpovednost aj voci Vam. Asi by som jej navrhla, nech sa osamostani, nech si plati nejaky byt sama, stravu, vsetko s tym spojene, a ked aj o pol roka bude chciet tu rachotinu, nech si ju kupi...
Od 22rocneho cloveka by som ocakavala trosku zdraveho rozumu.Moja dcera ma 24a kupila byt,jazdi na mojom starom aute,studuje vysoku skolu a pracuje.Kupit taketo auto si moze dovolit clovek,ktory zaraba viac nez tvoja dcera.A ten nezmysel,ze na to nechce havarijnu bude velmi lutovat.Bude lutovat vobec,ze take auto kupila,jednoducho nema na to z jej platu.