Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?
Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?
Ja ti rozumiem. Môj syn tiež sníva o lepšom aute. Dostal na 18 obyčajný crossover, ale samozrejme, je to chalan, chce nejaký kundolap a teda aj športové auto. Zarába, šetrí si. Raz príde deň, keď bude chcieť všetko dať do auta. Pre nás nepochopiteľné a radíme mu iné, ale je mladý a sú to jeho peniaze. Neviem, či máme páky na to, aby sme zasiahli. Môj muž tiež spomína na to, ako vrazil svoje ťažko zarobené peniaze do auta, ktoré vtedy stálo pomaly toľko ako byt... bola iná doba. Tiež hovorí, že mal radšej ďalší byt kúpiť, ale s odstupom 30 rokov má už iné skúsenosti a iný prístup.
Mladý človek inak rozmýšľa.
Este doplnim, ze take auto sa nekupuje velmi bez tej havarijnej poistky, pretoze, ak casom sa stane nejaka nehoda, tak sa dcera nedoplati, nech si zisti taketo veci okolo este.
@lakebabe evidentne sa vyznáš 😃😃 Maserati je cca rovnaká cenová kategória ako Porsche. Je to iba 26 000 lebo sa jedná o nejakú búranú jazdenku
A ešte dodám, je vtipné keď niekto na Maserati dôjde do roboty do fabriky na 12tky🤣
Nechaj ju,nech si plní svoje sny,kým je mladá, slobodná a bezdetná. Evidentne je to jej vášeň. Sama si zarobila,je šikovná.
Veď ju nechaj rok bude za frajerku a potom ho predá možno ...skôr by ma trápilo prečo potrebuje budiť pozornosť, lebo pri takej značke a nie luxusnom prijme ide iba o to.Ja by som jej to tiež vyhovárala, ale nie štýlom ani nechoď domov
@autorka nejak ti to nesedí, píšeš, že ešte nemá vysokú a už robí a berie plat ako pracovník s praxou 😃 ty keby si nebola blbá a dcéra by nebývala roky zadarmenko by nerozmýšľala nad nevýhodnou kúpou. A keď to podľa teba nie je blbé, tak prečo jej to teda brániš kúpiť??
@petracandle nečítala som komentáre iba prvú stranu, takže neviem ze potom pisala aky model auta , tak mlada si kupi starý vrak a je to jej vec. Narážala som na to , že za mňa 26 tisíc nie je luxusné auto a ani stará rozbita jazdenka, aj ked je to Maseratti podľa mňa nie je nejaky luxus . Chce také auto nech si kupi, však opravy si bude platiť sama. Keď zistí, že na ne nema potom sa pouči do buducna
To sa da, pracovat v lekarni bez farmacie? 😳
Má 22, zarobí si a niečo chce... Netreba riešiť či to utiahne, alebo nie. Ak nie, predá auto a kúpi si také, na aké bude mať. Sny si treba plniť, niekedy stoja menej, niekedy viac. O to lepší pocit je, ak si to dopraje.. Keby mi ako dospelej osobe išla matka rozprávať do toho, čo si mám, alebo nemám kúpiť za svoje peniaze, tak snáď asi ani sama od seba "domov" neprídem😂 A auto za 26tis zase nieje žiadny extra nadštandard🤷♀️
@autorkaskus ist este na nu s tym, ze dobre moja zlata kup si ho ale...vyrataj odkedy zacala pracovat mesacny najom trebars 300 euro. Zrataj to do jej 22 rokov a poved jej. Ak si mozes dovolit kupit auto za 26 tisic tak najskor si vyplat dlh na najomnom co mas za tie roky co tu byvas zadarmo. Musis byt na nu tvrda. A neries, ze chodi na skolu. Hned si to rozmysli pretoze aj keby sa odstahuje do podnajmu tak tam bude platit ine palky ako doma a to si velmi rychlo zrata ci na to bude mat alebo nie. Skus este toto a ak to nepomoze tak ju nechaj
@autorka muz hovori, ze zalexi aky model ale mustang je lacnejsi ako hento lebo to je ford
Tak skakavo som si citala odpovede... v prvom rade by dcera mala prispievat na byvanie, stravu, (predpokladam, ze jej mozno periete, varite), ked uz pracuje, nechodi na denne studium VS. To je zaklad. V druhom rade nie je pekne pouzivat vyhrazky typu, ze nevracaj sa domov s autom... to dost moze pokazot vztahy.
Byt na jej mieste, tak si kupim pekne nove auto za cca 15 000 €, setrim na vlastne byvanie cim skor... Ved to je sen mat taky plat a byt schopny sa uplne osamostatnit co najskor. Neviem ako velmi by som musela byt na hlavu padnuta, aby som isla kupovat auto za 26 000 € a este k tomu take stare. Asi ste celkovo museli zit nadstandardne, ked ma dcera take zmyslanie. Ked si nevie tak celkom uvedomit hodnotu penazi v dnesnej dobe.
Klobuk dolu, ze je ozaj pracovita, zodpovedna, ale este nevie o zivote vobec nic.
Ja by som sa hlavne bala, ze sa jej nieco stane, na takom aute asi nebuje jazdit 90-kou. Toto by mna matalo po cely cas.
@modrykolibrik a preco by ho mala predat za tu istu cenu co ho kupi? Vsak bude na nom jazdit. Nikto normalny nepocita s tym, ze kupi auto, rok-dva-tri pojazdi a preda ho za tu istu cenu 🙈 nechapem co to splietas. Vy auto predate po rokoch za tu cenu co ste ho kupili??

Manzel robi s autami, ale on lakuje auta a hovori, ze bude zalezat, ako bude dcera jazdit, ak by potrebovala nejaky diel v buducnosti a nabura, diely len z talianska sa daju zohnat, a ze urcite nech si da havarijnu poistku (ale to bude asi velka palka rocne 3000-5000e cca)... ja chapem tvoje obavy, ale dcera si musi skusit sama... manzel hovori ci nechce nejake Audi, kde zozenie vsetko na to, ked bude treba. (ale samozrejme kazdy ma ine preferencie)