Ako presvedčiť mamu, aby si užívala dôchodok?
Ženy, ja už som zúfala z mojej mami. Nechce byť doma na dôchodku. Má vyše 65 rokov. Keď ju v práci nepotrebovali a nastúpila d dôchodku, tak ju "vyhodili". Zrazu, keď zistili, že im nemá kto robiť, tak ju zavolali naspäť. A ona sa tam odvtedy drží rukami, nohami. Už končila X krát. Teraz naposledy mala končiť 30.6. a dnes mi oznámila, že ona ešte ostáva, lebo jej treba peniaze a nemá kto robiť. Je to fyzicky náročná práca v kuchyni 5 dní v týždni, kde niekedy robí ešte aj soboty na svadbe vyše 15 hodín. Momentálne je tam na čierno a rozmýšľam, či mám byť taká sviňa a poslať im tam kontrolu, alebo zavolať vedúcej a povedať jej, nech ju "vyhodí". Nechcem aby sa tá žena dorobila. Má si užívať dôchodok, vnúčatá. Mimochodom má všetko dom s veľkou záhradou, ďalšie záhrady a pozemky. Peniaze na účte až až. Nám 3 deťom už dala veľa a vždy jej je málo. Poraďte mi, ako jej pomôcť. Máme výborný vzťah, no dnes, keď mi oznámila, že ostáva v robote, tak som sa s ňou prestala baviť.
Tebe sibe? Co kde ja porovnavam? Nemylis i ma s niekym?
Len pisem, ze su ludia, ktori prosto robia do velmi vysokeho veku. Lebo chcu. Treba ich nechat. A su, zial, povolania, kde ich zamestnavatelia ukecavaju, aby robili, lebo nema kto. Napr.aj taki ucitelia.. ale aj mnohi doktori napriklad.
Sa prosim ta ukludni. Stale je to zivot tvojej mamy. Chapem, ze mas o nu obavu, ale aj tak je to jej zivot. Mozes jej dohovorit, dat nejaky priklad zo zivota...
Zase ak má vysoký tlak a ostala by sedieť doma a pribrala by veľmi ľahko dostane porážku... Pohyb a nízka hmotnosť je pri vysokom tlaku plus. Dobré je aj že robí len jednozmenku, nie nočné. To.by na tlak nebolo dobre. Za mňa dôchodca tiež skôr už polovičný úväzok a menej, nie 8 hodín od.pondelka do piatka. Ale zjavne to zvláda, keby nie, ver že skončí. Mám známu tiež 65, tiež vysoký tlak, pred dôchodkom si našla super prácu s fajn platom a robila ju na plný úväzok aj na dôchodku. Ale je to práca kde sú aj nočné a tie už nedáva zdravotne a k 30.6 končí hoci nerada. Určite aj mama keby to už nedávala tak skončí

Neboj sa, mám babky, ktoré milujú čas so svojimi vnúčatami, ale akceptujem aj to, že chodia do prace. To že ty máš s tým problém je len a len tvoj problém.