icon

Ako presvedčiť manžela na druhé auto v rodine?

6. feb 2025

Museli ste si auto pre vas vybojovat/vyhadat? V mojej rodine mali vzdy zeny svoje auta, mam od 18r vodicak a vzdy som vela a dobre soferovala. Muz vsak dlhodobo nevidi prioritu v kupeni auta pre zenu s dvoma detmi. Peniaze na uctoch su na kupu kludne aj noveho, ale nikdy to nie je priorita a su ine oblasti, do ktorych by tie peniaze mali byt investovane. Ked sa snazim otvorit tu temu, dosiahnem iba dusnu atmosferu doma. Auto ma cez tyzden on do roboty. Vikendy ked tak ideme spolu niekde. Po doktoroch, na kruzky do roboty a na male nakupy chodim MHD. Velky nakup urobi on. Roky utekaju a mne chyba prax jazdenia, ktoru som mala kedysi perfektnu...

Strana
z5
pe_mi
6. feb 2025

Ahoj, bývame v meste
Bez auta by sa to nedalo stíhať.
Kým som nebola v robote, úplne v pohode.
Keď som nastúpila do roboty, nemala by som šancu stíhať poštu, nákupy, presuny na krúžky a podobne
Aj keď sme v meste a MHDchodí

tetapetra
6. feb 2025

No...je to hajzel. On si užíva a ty poďho MHD. A kebyže sa panko vymení? On MHD? Niečo podobné mala švagriná, ale unormalnil sa ( bola oveľa lepší šofér ako väčšina chlapov)

zic
6. feb 2025

Vpoho... Auto si cez tyzden nechaj ty a uvidis, ci sa zmenai priority... Nech chodi on MHD do prace...

zanka777
6. feb 2025

Jednoducho mu povedz že nie že len chces ale aj POTREBUJES auto aby ste nemuseli byť s deťmi odkázaní na neho ...keby sa niečo stalo nedajbože tak čo?budeš na neho čakať kedy po vás príde? atď atď... Takých situácii je veľa tak isto ako píšeš krúžky nákupy proste auto je v dnešnej dobe potrebné a keď na to máte hoci na ojazdené ale spoľahlivé tak nerozumiem na čo ešte tvoj muž čaká???

maryetta
6. feb 2025

My sme sice v dome. Na dedine... mame dve auta. To by som tu bol stratena. I kes ja soferujem ozaj len vynimocne.
No muz do prace. K lekarom... mame jedno mensie tu po okoli. A tak mame velke 7miestne to ked ideme vsetci. Resp ak cestujeme dalej na vylety a pod.

mane01
6. feb 2025

Suhlasim s nazorom, nech chodi do prace MHD on. Ak nie, kupila by som si auto bez jeho laskaveho zvolenia. Ja som vzdy mala vlastne auto. Vzdy som si nan zarobila a nemusela som sa nikomu doprosovat.

pribinak
6. feb 2025

Tak si kúp sama.

Nechápem ako môže mat takýto postoj.

janinah
6. feb 2025

Na zaciatok mu povedz.ze jeden tyzden ma auto on a druhy ty.A trvaj na tom.Do mesiaca pojdete dalsie auto kupovat.U nas mal vzdy auto ten kto riesil deti.kym sme mali len jedno.

pe_mi
6. feb 2025

A to nie len že nech chodí do práce on MHD
Nie nie ,pekne odíď z domu na 5dni, na týždeň , nechaj ich samých doma ,on a dve deti a bez auta.
Nech si to užije.
Neverím,že by povedal ,že to sa v pohode zvláda

mamamasama
6. feb 2025

Tak sa vymeňte. Suhlasim s názorom vyššie. Nech ide on MHD a ty maj auto. Rýchlo zmení názor.

lneviemmeno
6. feb 2025

A prečo rozhoduje iba on? Chápem, že ste obaja zamestnaní, máš rovnaké právo urobiť rozhodnutia aj ty. Nenechaj sa odbiť. Nech si chodí do práce MHD on, keď nevidi potrebu kúpiť druhé auto. Akože naozaj takto by som fungovať nevedela.

nikpa
6. feb 2025

Ja neviem co chceš počuť. Predpokladám, že si svojpravna a máš aj občiansky preukaz, žiješ na Slovensku a aj ako žena, môžeš šoférovať auto. Toto všetko môžeš. Len škoda, že si necháš rozkazovať od vlastného muža. On je čo, tvoj pán? Takýchto žien ako ty, mi je ľúto, bez urážky. Doma nemáš žiadne slovo a muž ta nemá za nič.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
minenkaa
6. feb 2025

Preco si nekupis Auto sama,peniaze su tak chod a kup

0silvia0
6. feb 2025

A nosi aspon deti do a zo skoly?

sissy27
6. feb 2025

Takze on sa odvezie do prace, tam auto 8 hodin stoji a potom sa zas privezie domov a vybavene? A ty s detmi k lekarovi, na kruzky, mhd?? No to sa pan posral, nie?? Nove pravidlo - kto ma auto, ten riesi aj logistiku deti a nakupy, vybavene.

januska12323
6. feb 2025

Prečo si ho nekúpiš sama?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pinkgirl
6. feb 2025

Nechala by som ho najbližší polrok vybaviť s deťmi všetkých lekárov - bez auta samozrejme. Nech si to užije. V sbehu, v daždi, s teplotami...
A postav ho ored hotovú vec - do showroom - toto je moje nové auto ...hotovo!

4stanka4
6. feb 2025

Určite si presad to ze auto chceš. Ja by som bola bez auta ako bez nôh a manžel to dobre vie preto mám auto stále k dispozicii a úprimne ani si neviem predstaviť ze by uvazol o tom ze by som doma auto nemala. Bývame na dedine (komplet občianska vybavenost) a do mesta to mam na skok

miriamzba
6. feb 2025

Píšeš že robíš, tak ak máš zarobene a nasetrene, vieš si ho kúpiť aj sama? Či ešte aj do Tvojich peňazí Ti kecá? Ja som si auto kúpila za vlastné a bolo. Nepýtala som si dovolenie.

minenkaa
6. feb 2025

@pinkgirl presne toto moj muz teraz povedal

lonely66
Odpoveď bola odstránená
joannita
6. feb 2025

Auto som si nemusela nikdy vybojovať ani vyhadat. Sama som si ho vždy kúpila, z vlastných peňazí. Odporúčam.

zuzubb007
6. feb 2025

A??? Potrebuješ povolenie od muža? Trošku svojprávnosti, kúp si a hotovo

sissy27
6. feb 2025

@lonely66 k lekarovi ides mozno raz do mesiaca, mozno aj menej…a to si dufam robis srandu, ze ona si ma v takom pripade auto vypytat - co on nevidi, ze decka su chore a treba s nimi k lekarovi ?? Nevie, ze napr nosia okuliare a treba chodit na kontroly?? On s nimi nezije, nezaujima sa? A na tie kruzky hadam chodia niekolkokrat do tyzdna. Mne zas pride uplne mimo ak jeden z partnerov uziva vyhody a komfort a druhemu to je odoprete. A ano, autorka tiez pracuje - “po doktoroch, na kruzky, do roboty… “. Co je ona menejcenna?? Ja chapem, ze dve auta su financna zataz, ale tak ked nechce panko na to minat, tak nech obstarava vsetko okolo deti a nakupov sam, ona sa bude vozit mhd len do prace a domov. Nie ze on si bude rit vyvazat a ona s vyplazenym jazykom v mraze v dazdi v horucavach sa tahat mhd.

som_realistka
6. feb 2025

Vecer mu oznam, ze si beries auto, lebo ho potrebujes, ak sa bude rozculovat, daj mu zoznam, kam a kedy ma rozviezt deti a co ma vybavit. A ty chod do prace a z prace s kabelkou kludne MHD.

brigitte93
6. feb 2025

Kúp si a hotovo.🚙
Odíde do roboty a chod si kúpiť auto.
Chvíľu bude trucovat muz , potom ho to prejde. 🤷‍♀️
Bude to komfortnejšie než cestovat s MHD,či prší alebo sneží si sadnes s deťmi do auta a ideš.
Ja mam tiež svoje síce menšie ako muž ale do mesta stačí a na dlhé trasy chodievame na mužovom aute.

espeo
6. feb 2025

U nás má auto ten, kto ide poobede po deti. Druhé auto by som nikdy nechcela tam, kde je MHD / taxi. Zbytočnosť. Soferuj cez víkendy...

andaluzia12
6. feb 2025

Mali sme jedno svoje a manžel mal firemné.. na našom som jazdila ja, manžel využíval firemné. Keď prišiel o prácu nastal problém, jedno auto nám bolo malo. Do týždňa mi dovliekol malé mestské vozidlo a to sme nemali deti.. proste každý chce mať svoju slobodu. Auto som mala sama pre seba k dispozícii akonáhle som dosiahla dospelosť…

Strana
z5