icon

Ako presvedčiť muža, aby povedal rodičom nie?

8. dec 2025

Môj muž nevie povedať jeho mame a otcovi, aby ku nám nechodili každý deň, lebo mne to naozaj PREKÁŽA.
Upozornila som ho na to, aby im niečo povedal na to, že mi to vadí, ale on nič. Ma na háku. Pritom sám povedal, že mu to prekáža, keď sú tu často svokrovci.
Pred deťmi nechcem riešiť takého niečo, keď sú tu, lebo rozumejú a majú ich radi. Nechcem ich vystavovať takýmto situáciám.
So svokrou nekomunikujeme, nezdravime sa (veľa veci v minulosti), no aj tak ma tu drzosť prísť a sedieť u nás doma 4 hodiny .
Aký máte na to názor ? Čo by ste robili na mojom mieste vy?

Strana
z3
amdornik
8. dec 2025

no už asi nič. očividne to trvá už roky, keď skloňuješ deti v množnom čísle. ja by som bola urobila, ale podstatne skôr. mala s takým chlapom maximálne jedno dieťa a už by ma nebolo, keby som videla, že nevie stáť za rodinou (ak je to opodstatnené, že ti fakt v minulosti ublížila, že fakt si príde, kedy chce, že sa fakt ani len nepozdravíte a sedí u vás hodiny a hodiny...)

oceanahory
8. dec 2025

@anonym_autor Nuž ako sa hovorí..."Keď to nejde po dobrom, pôjde to po zlom." 😁🫣 Posadila by som si ich všetkých aj spolu s manželom v obývačke a vysvetlila, ako sa veci majú.

sisamisaaa
8. dec 2025

@anonym_autor Keď nemáš problém sa s ňou nebaviť a nezdraviť, neviem prečo máš problém jej povedať nech ku vám nechodí každý deň na 4 hodiny.
Moja svokra moc dobre vie že neznášam keď niekto robí prepadovky, povedala som jej to, raz to spravila, znovu som jej to povedala že nech to nerobí že pre mňa je to cez čiaru, tiež zisťovala prečo, za čo, a vypytovala sa blbosti, proste nie nemám to rada, ruší ma to, keď chce prísť nech najprv zavolá a a proste to akceptuje.

januska12323
8. dec 2025

Keď nevie muž mala si to povedať už dávno ty.

anjelicek26
8. dec 2025

Takze tvoji rodicia su u vas casto tiez. Nielen jeho rodicia. Obe rodiny. Deti ich maju radi.

Nastavte si pravidla - navstevy dva krat v tyzdni uplne v pohode, ale kazdy bozi den ani nahodou, s muzom sadnut a dohodnut sa, ze ich vidis rada, ale za takychto podmienok, potrebujete AJ sukromie.

amdornik
8. dec 2025
@anjelicek26

Takze tvoji rodicia su u vas casto tiez. Nielen jeho rodicia. Obe rodiny. Deti ich maju radi.

Nastavte si pravidla - navstevy dva krat v tyzdni uplne v pohode, ale kazdy bozi den ani nahodou, s muzom sadnut a dohodnut sa, ze ich vidis rada, ale za takychto podmienok, potrebujete AJ sukromie.

@anjelicek26 kde si sa ty dočítala, že jej rodičia sú tiež často u nich? ja to nikde nevidím...

deti95060810
8. dec 2025

so svokrou sa nerozprávaš a aj tak sedí u vás 4 hod.? čo je bez chrbtovej kosti?

mandzula
8. dec 2025
@amdornik

@anjelicek26 kde si sa ty dočítala, že jej rodičia sú tiež často u nich? ja to nikde nevidím...

@amdornik Zrejme tu: Pritom sám povedal, že mu to prekáža, keď sú tu často svokrovci. Môže to vyzerať, že jeho svokrovci, teda jej rodičia.

anonym_a31bea
8. dec 2025

a ty sedíš s nimi ? kto pripravuje občerstvenie ? to majú čas každý deň sedieť u vás doma ? aké staré sú deti ?
ak máš kam chod z domu a hotovo

mandzula
8. dec 2025

@anonym_autor Nemusíš riešiť pred deťmi. Keď budú odchádzať, porozprávaj sa s nimi na chodbe/vonku. Ak nepomôže, keď sa dostavia, zober sa a choď preč, nech sa venuje synáčik.

anonym_4b3e50
8. dec 2025

@anonym_autor deti nechceš vystavovať takým situáciám, ale svokra u vás sedí 4 hodiny a ty sa s ňou a ona s tebou nerozpráva, to ako deti nevnímajú a nevidia? Veď vyrieš situáciu ty. Inak naučíš deti byť ticho a neriešiť problémy, tváriť sa že je všetko OK, aj keď ideš vybuchnúť od zlosti.

anonym_9fc495
8. dec 2025

neviem si to predstaviť - príde k vám a kde sedí 4 hodiny? to je niekde sama a pozerá na stenu? či sa hrá s deťmi?

autor
8. dec 2025
@anonym_a31bea

a ty sedíš s nimi ? kto pripravuje občerstvenie ? to majú čas každý deň sedieť u vás doma ? aké staré sú deti ?
ak máš kam chod z domu a hotovo

@anonym_a31bea nie, nesedim ja s nimi. Svokra sa väčšinou hra s deťmi v obývačke, ja si robím svoju robotu doma čo mám. Zo slušnosti sa opýtam, či si dá kávu, to je všetko. Ja nie som bez chrbtovej kosti ako ona, nemá problém tu sedieť. So svokrom si vychádzame dobre. S ňu nie.

autor
8. dec 2025
@anonym_4b3e50

@anonym_autor deti nechceš vystavovať takým situáciám, ale svokra u vás sedí 4 hodiny a ty sa s ňou a ona s tebou nerozpráva, to ako deti nevnímajú a nevidia? Veď vyrieš situáciu ty. Inak naučíš deti byť ticho a neriešiť problémy, tváriť sa že je všetko OK, aj keď ideš vybuchnúť od zlosti.

@anonym_4b3e50 áno rozmýšľam, že jej to poviem slušne, že mi tu prekáža. Nechcela som byt tou zlou, ale inak to nepôjde keď môj muž im nepovie nič .

autor
8. dec 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 ja som sa zle vyjadrila, myslela som mojich svokrovcov. Že muž môj povedal, že aj on chce mať pokoj a nevidieť ich každý deň. Žiaľ asi to nemyslel vazne a povedal to iba tak predo mnou.
Moji rodičia ak prídu tak na hodinu a idú. A môj muž si s nimi vychádza, takže mu to neprekáža. Ale nechodia každý deň.

kitycat
8. dec 2025
@anjelicek26

Zaliezla by dom do spalne a tam si citala knihu, zehlila alebo scrolovala internety a nech svojra zabavi deti a muz nech ich obskakuje, alebo nech sa obsluzia a aj po sebe upracu :D snad aj ulohy s nimi budu coskoro takto precvicovat pocas 4h navstevy

@anjelicek26 to s jej rodicmi som pocopila tak, ze muzovi vadi ked chodia jej rodicia dajme tomu kazdy druhy mesiac, jeho rodicia tam sedia kazdy den

Tak uz to vysvetlila

anonym_59ca8f
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a31bea nie, nesedim ja s nimi. Svokra sa väčšinou hra s deťmi v obývačke, ja si robím svoju robotu doma čo mám. Zo slušnosti sa opýtam, či si dá kávu, to je všetko. Ja nie som bez chrbtovej kosti ako ona, nemá problém tu sedieť. So svokrom si vychádzame dobre. S ňu nie.

@anonym_autor Je niekto nespokojný z toho, že pride svokra a štyri hodiny denne sa venuje deťom, zatiaľ čo ja si môžem robiť, čo chcem, a môžem ani sa s nimi nerozprávať?? No, teraz som už videla všetko

mandzula
8. dec 2025
@anonym_59ca8f

@anonym_autor Je niekto nespokojný z toho, že pride svokra a štyri hodiny denne sa venuje deťom, zatiaľ čo ja si môžem robiť, čo chcem, a môžem ani sa s nimi nerozprávať?? No, teraz som už videla všetko

@anonym_59ca8f Jasné, že je, keď sa ti do domácnosti na x hodín dotrepe človek, s ktorým sa nebavíš. To dusno by mi nestálo za to, aby som ocenila, že sa venuje deťom.

anjelicek26
8. dec 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 ja som sa zle vyjadrila, myslela som mojich svokrovcov. Že muž môj povedal, že aj on chce mať pokoj a nevidieť ich každý deň. Žiaľ asi to nemyslel vazne a povedal to iba tak predo mnou.
Moji rodičia ak prídu tak na hodinu a idú. A môj muž si s nimi vychádza, takže mu to neprekáža. Ale nechodia každý deň.

@anonym_autor vyznelo to, ze mate rovnaky problem aj na druhej strane...ok kazdopadne ani pri tych najsamlepsich vztahoch nie su niekolko hodinove denne navstevy ok... par krat nebyt poobede doma (nepovedat im nic predtym) a budu stat pred zamknutymi dverami, mozno ich taketo navstevy prejdu...

anonym_59ca8f
8. dec 2025
@mandzula

@anonym_59ca8f Jasné, že je, keď sa ti do domácnosti na x hodín dotrepe človek, s ktorým sa nebavíš. To dusno by mi nestálo za to, aby som ocenila, že sa venuje deťom.

@mandzula tažko to chápem. keby ma svokra doma tak otravovala, išla by som sa s deťmi prejsť ešte pred jej príchodom a vybavene)

mandzula
8. dec 2025
@anonym_59ca8f

@mandzula tažko to chápem. keby ma svokra doma tak otravovala, išla by som sa s deťmi prejsť ešte pred jej príchodom a vybavene)

@anonym_59ca8f Veď presne to jej odporúčam. Na druhej strane však chápem, že sa človek nechce sťahovať zo svojho domu len preto, že sa tam natrepe niekto, koho tak nechce.

katkazatka
8. dec 2025

zakazdym by som si urobila program-kava s kamoskou, wellness, nakupy, nechty, kavicka, prechadzka, kniha...
A ona nech si s tvojim muzom sedi v obyvacke.

hedviga2
8. dec 2025

@anonym_autor Nechápem túto dobu. Každý prd vycapiť na fb. Starý mladý bez rozdielu veku.

autor
8. dec 2025
@kitycat

Zaliezla by dom do spalne a tam si citala knihu, zehlila alebo scrolovala internety a nech svojra zabavi deti a muz nech ich obskakuje, alebo nech sa obsluzia a aj po sebe upracu :D snad aj ulohy s nimi budu coskoro takto precvicovat pocas 4h navstevy

@anjelicek26 to s jej rodicmi som pocopila tak, ze muzovi vadi ked chodia jej rodicia dajme tomu kazdy druhy mesiac, jeho rodicia tam sedia kazdy den

Tak uz to vysvetlila

@kitycat ďakujem, tak aj robím, čítam si a robím si svoje čo mám doma kým sa ona venuje deťom. Predtým mi sem nechodila, zobrala si deti ku ním domov a tak mi to vyhovovalo viac, teraz neviem ale myslím že to robí naschval.. Že tu sedí.

autor
8. dec 2025
@hedviga2

@anonym_autor Nechápem túto dobu. Každý prd vycapiť na fb. Starý mladý bez rozdielu veku.

@hedviga2 toto nie je FB pani ale modrý konik, fórum, kde ľudia diskutujú. Načo komentujete potom? Či rada strkate nos, tam kde váš názor netreba ? Vy budete isto ako moja svokra 🤣

autor
8. dec 2025
@katkazatka

zakazdym by som si urobila program-kava s kamoskou, wellness, nakupy, nechty, kavicka, prechadzka, kniha...
A ona nech si s tvojim muzom sedi v obyvacke.

@katkazatka tak, ďakujem🙂 budem to takto riešiť ked to inak nejde.

mandzula
8. dec 2025
@hedviga2

@hedviga2 Niekto vycapi, iny cita, ze?

autor
8. dec 2025
@anonym_59ca8f

@anonym_59ca8f no to ste teda nevideli všetko, keby viete čo všetko ona urobila mne a ešte ma tu drzosť sa tu dotrepať na 4 hodiny denne, verte že by ste cumeli ako ďaleko vedia ľudia zájsť.
Raz za čas je to prijateľné, ale nie každý deň.

autor
8. dec 2025
@anonym_4b3e50

@anonym_4b3e50 ďakujem za podporu, budem musieť jej to ja povedať, keď môj muž nevie

sisa183
8. dec 2025

@anonym_autor taký človek nepochopí po dobrom. Ona veeeeelmi dobre vie že ti to vadí. A či sa bude na teba hnevať alebo ti nadávať ti moze byt ukradnuté nakoľko sa s tebou nebaví. Rázne povedať dosť, máš svoje súkromie ktoré nebudeš mať narúšané. Uvidíš ako sa ti uľaví keď si dupneš. 🙂 ver mi

Strana
z3