icon

Ako presvedčiť nevďačnú dcéru, aby pomohla rodine?

24. mar 2026

ahojte,moja dcéra si s manželom kúpili piate auto za veľmi veľký peniaz ale ked jej brat si chcel od nej pozicat 5000 na novu kuchynu povedali nie ,ani mne nepozicali ked som potrebovala pri tom som jej dala cely zivot a ked potrebujeme pomoc tak nam neda ale kupi si auto co zozerie strasne vela a hlavne keď ma doma styri no naco to bolo treba,ako jej mozem dohovoriť aby sa zacala starat aj i vlastnú rodinu? ďakujem za tipy

anonym_5e4e94
25. mar 2026
@viestta

Vidim, ze autorka s nami debatu skoncila. Co uz bude s nami debatovat, ked sme rovnake ako jej nevdacna dcera.
Alebo druha moznost, hlada inspiraciu na inu podobne hlupu temu, pretoze uz bola odhalena

@viestta uz sa neozve,nuz zalozi dalsiu diskusiu ako byva zvykom.

cacianka
25. mar 2026
@arianna25

@cacianka a možno aj toto je vypočítavosť - aby on si mohol nárokovať potom na niečo keď zainvestoval do domu.

@arianna25 to nie je vypočítavosť. Keď investoval do majetku, ktorý mu nepatrí, je to legálna požiadavka.

autor
25. mar 2026

je rozdiel keď niekto ma deti a nevychádza mu to,a ked ich niekto nemá ale očividne ma peniaze a dava ich na hlúposti a tam kde treba nepomôže podľa mňa to je sebeckosť, keby si brali hypoteky nepoviem nic ale hypoteky nemaju

pikachu999
25. mar 2026
@anonym_autor

je rozdiel keď niekto ma deti a nevychádza mu to,a ked ich niekto nemá ale očividne ma peniaze a dava ich na hlúposti a tam kde treba nepomôže podľa mňa to je sebeckosť, keby si brali hypoteky nepoviem nic ale hypoteky nemaju

@anonym_autor a co ťa do toho kde ona mina svoje peniaze? Sa staraj o seba

patrike
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ty si kto ? Pani bozkova ? Ked si trufas rozhodovat, co je spravne a co nie. Spamataj sa.

autor
25. mar 2026
@pikachu999

@anonym_autor a co ťa do toho kde ona mina svoje peniaze? Sa staraj o seba

@pikachu999 ako se co ma do toho? som jej mama

pikachu999
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ved práve si mama.. Rodina bližšia je jej už jej manžel takže je na nich ako nalozia s peniazmi

patrike
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Stale plati, dospeli ludia (pripadne s vlastnou rodinou) mozu so svojimi peniazmi robit, co len chcu. Ty ries svoj zivot a svoje peniaze. Nemiesaj sa detom do zivota, najdi si nejaky konicek. Vsetci ti piseme to iste, necitis sa trapne ?

rheia27
25. mar 2026

dcera nie je povinna, je to jej vec ako naklada s peniazmi .....do toho ta absolutne nic

viestta
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tvoa dcera je dospela, ako minie svoje peniaze rozhodne ona spolu so svojim muzom. Co je hlupost a co nie, ty tiez nemas pravo rozhodovat. Ty uz si svoje spravila, ked si nespokojna s tym ako sa dcera sprava, tak hladaj chybu vo svojej vychove. Tak isto sa nemas starat do toho odkial tvoj syn s nevestou vezmu peniaze na kuchynu. Su dvaja dospeli, svojpravni, takze maju sa sami postarat aby mali vsetko co potrebuju. To, ze oni budu varit v starej kuchyni nie je problem tvojej dcery. Ak je ta kuchyna tak katastrofalna, tak nech si kupia taku kuchynu, na aku maju alebo im tie peniaze daruj ty. Lebo vsetko co tu vypisujes je o tom, ze tvoja dcera nechce dat bratovi pozicku, ktoru splati na svateho Dindy alebo aj nikdy.
Pozri sa, plne funkcna kuchyna sa da kupit za styri stovecky, na taku hadam maju (alebo im pozicias)
https://www.novynabytok.sk/kuchyna-vernie-260-c...
ale maju aj vacsie
https://www.novynabytok.sk/kuchyne-56/zostavy-5...
No a este ta chcem upozornit, ze sa ti celkom lahko moze stat, ze tie tvoje deti prestanu komunikovat a dcera sa odstrihne aj od svojej toxickej matky, ktora nevie kde je jej miesto a ake je jej uloha.

aleveddobre
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vidíš, a to je chyba. Nech si hypotéku vezmú a splácajú, bude aj na kuchyňu a nebudú praskať od závisti. Nemali si nahlobiť deti, keď nevychádzajú a musia škemrať o pár tisícok na kuchyňu🙄 Dcére sa vôbec nevidím, že pri takejto bilancii sa neženie do toho, aby bratovi požičiavala. A ty namiesto toho, aby si sa navážala do dcéry, ktorá má zjavne viac rozumu než ty so synom dohromady, sa radšej zamysli nad tým, kde si čo posrala, keď sa ti podarilo vychovať takéto finančne negramotné jelito😠

rozculena
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mať matku ako ty,tak sa odsťahujem na druhý koniec republiky

sova7
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor lenže nemá desať rokov a tvoja výchovná úloha v jej živote skončila. Nájdi si niečo iné miesto starania sa o deti už majú svoje rodiny nepotrebujú aby si sa im miesala do života

nicegirl369
25. mar 2026

@anonym_autor vy ste rómovia, však?

cacianka
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tvoje práva " som mama " skončili deň po dovŕšení 18 syna aj dcéry.

luizina
25. mar 2026
@sova7

@anonym_autor lenže nemá desať rokov a tvoja výchovná úloha v jej živote skončila. Nájdi si niečo iné miesto starania sa o deti už majú svoje rodiny nepotrebujú aby si sa im miesala do života

@sova7 myslim, ze tu nema vyznam pisat vobec nic, autorka si ide stale len svoje.. Nechapem to, je jedno, ze je to jej dcera, neni im nic dlzna, ale autorka si aj tak toci svoje..

oblecenie99
25. mar 2026

Ako to robíme my, čo máme aj deti, aj hypotéky, neviem. Asi zavolám sestre, podozrivo dobre sa majú, a linka sa mi aj tak prestáva páčiť 😃

sova7
25. mar 2026
@luizina

@sova7 myslim, ze tu nema vyznam pisat vobec nic, autorka si ide stale len svoje.. Nechapem to, je jedno, ze je to jej dcera, neni im nic dlzna, ale autorka si aj tak toci svoje..

@luizina to bude ten druh ženy čo nevidi nepočuje nevníma ja ja ja a počuje len ano mamička SKOC! Ako vysoko mamička? A jediná náplň života sú životy deti a všetkých naokolo. A vždy platí pravidlo iba ona má pravdu. S tým asi fakt nehne nič potom sa čudujú že deti prídu raz za rok na hodinu a utekajú

mirola
25. mar 2026
@anonym_autor

toto je cele tak absurdné, že neverím, že to je naozaj... jednoducho takato tupota a obmedzenost nemoze byt realna. Tak ja budem makat a zarabat peniaze, aby som ich dala mojmu neschopnemu bratovi, ktory si nevie zarobit ani na kuchynu... lebo MAMA povedala.. aj ked zomries tak by mal syn dedit viac? lebo on nema a dcera ma? a este sa budes bit do prs ako si ich vychovala. Jedine co týmto dosiahnes je, ze sa vztahy medzi tvojimi detmi nadobro rozpadnu. A keď naozaj budu potrebovat jeden druheho, uz nebude cesty spat 🙂
@anonym_autor

tiezjedna
25. mar 2026
@mirola

toto je cele tak absurdné, že neverím, že to je naozaj... jednoducho takato tupota a obmedzenost nemoze byt realna. Tak ja budem makat a zarabat peniaze, aby som ich dala mojmu neschopnemu bratovi, ktory si nevie zarobit ani na kuchynu... lebo MAMA povedala.. aj ked zomries tak by mal syn dedit viac? lebo on nema a dcera ma? a este sa budes bit do prs ako si ich vychovala. Jedine co týmto dosiahnes je, ze sa vztahy medzi tvojimi detmi nadobro rozpadnu. A keď naozaj budu potrebovat jeden druheho, uz nebude cesty spat 🙂
@anonym_autor

@mirola u nej nie je mentálna kapacita, aby to pobrala...

anonym_9c4c46
25. mar 2026

Precitala som par komentov... zeny,, nehnevajte sa, ale ste strasne cynicke, urazajuce, drze, neslusne.. tato doba komentovania bez rozmyslu, bez stipky respektu k druhej osobe..
@autorka situaciu vidime len z tvojej strany, co je samozrejme neobjektivne. Ktovie ak by sa vyjadrila dcera, syn, co vsetko by sme sa dozvedeli.. pravdepodobne medzi vami nie su zdrave uprimne vztahy a preto to takto dopadlo. Mozno to ty tak nevidis ale niekde je hlbsi problem ako ten ktory opisujes. Ja som uprimne bola v takej situacii ako tvoja dcera, a bez vahania som pozicala peniaze aj svojej mamke, aj svojej sestre.

ankare
25. mar 2026

@anonym_autor Sú to jej peniaze, jej život. Aj keby si za ne kupovala drogy, do toho Ťa nič. Nie je povinná nikomu požičiavať.

viestta
25. mar 2026
@anonym_9c4c46

Precitala som par komentov... zeny,, nehnevajte sa, ale ste strasne cynicke, urazajuce, drze, neslusne.. tato doba komentovania bez rozmyslu, bez stipky respektu k druhej osobe..
@autorka situaciu vidime len z tvojej strany, co je samozrejme neobjektivne. Ktovie ak by sa vyjadrila dcera, syn, co vsetko by sme sa dozvedeli.. pravdepodobne medzi vami nie su zdrave uprimne vztahy a preto to takto dopadlo. Mozno to ty tak nevidis ale niekde je hlbsi problem ako ten ktory opisujes. Ja som uprimne bola v takej situacii ako tvoja dcera, a bez vahania som pozicala peniaze aj svojej mamke, aj svojej sestre.

@anonym_9c4c46 bez vahania a sama dobrovolne si pozicala. Ale tu sa chce ta pozicka vynutit, to je ten zasadny rozdiel. A este sa okydava vlastna dcera, lebo sa rozhodla inac ako mama chce, to si si nevsimla?

anonym_4a820a
25. mar 2026

Ja pridám svoj pohľad. Rodicia maju názor, aj mi to prízvukovali, ze ma vychovali a ja im to mam vratit. Rovnako robili rozdiely odjakživa medzi nami súrodencami. Dospelo to k tomu, ze sa so súrodencom uz vyše roka nerozprávame a s rodicmi sa tiez velmi casto nestykam. Vztahy uplne nanič. Moje deti ich skoro nepoznajú.
@anonym_autor pozor, aby ste nedopadli podobne.

tiezjedna
25. mar 2026
@anonym_9c4c46

@anonym_9c4c46 ak si požičala z vlastného rozhodnutia, tak je to ok. Tu oroduje mama a nebráni sa v záujme toho vyhlásiť dcéru za "nevďačnú"... Z môjho pohľadu to je už psychická porucha.

pikachu999
25. mar 2026
@rozculena

@anonym_autor mať matku ako ty,tak sa odsťahujem na druhý koniec republiky

@rozculena asi tak a ani jej nepoviem novu adresu..

majka2
25. mar 2026
@anonym_a05d8d

@anonym_ce46a8 😂😂😂 jasné už ťa vidím, ako odmietnets svojmu najbližšiemu zachrániť život podla tejto logiky. na koňa sa to dobre píše. Len je dosť rozdiel požičať peniaze a rozhodovať o živote/smrti. Navyše nevieme aké sú vzťahy v rodine a aké sú okolností, prečo jedna in majú menej a druhí viac.

@anonym_a05d8d no sorry keď má brať nepozná keď potrebujem pomoc ja tak prečo by som ja mala dávať niečo zo svojho tela keď si nájsť brat požičať do banky za drahé úroky tak nech potom ona čaká na darcu nech sa dá do databázy a čaká ver tomu že by som to urobil Ted teda nie sme rodina tak ok. A poznám to z vlastnej skúsenosti napomáhal doma a ako idiot každému dookola a keď som potreboval ja pomoc podotýkam nie finančnú tak sa mi každý otočil chrbtom takže z mojej strany nepomôžem ani finančné ani nikoho inak zachraňovať nebudem

charlinka111
25. mar 2026

Nie nadarmo sa hovorí, ak nechceš prísť o rodinu alebo priateľa nepožičiavaj mu peniaze. My sme tak prišli o viac dobrých kamarátov, s ktorými sme bývali takmer každý deň a zrazu keď mali splatiť požičané sa nám začali vyhýbať. Prišli sme aj o kamarátov aj o peniaze.

0kristina0
25. mar 2026

Ja sa Vam cudujem, ze Vas este bavi autorke cokolvek vysvetlovat.