icon

Ako presvedčiť priateľa, aby som mohla jazdiť novším autom?

7. mar 2024

Ahojte mám otázku čo si o tom myslite… mám 22 a niesom nejak extra dobrá šoférka byvam s priateľom a máme 2 autá… jedno staršie a jednu o dosť novšiu audi…nastal čas kedy musím chodiť do prace na opačnú stranu mesta a spoje nevychádzajú … začala som jazdiť najskôr na novšom aute na tom mi to ide perfektne rýchlo sa rozbieha no a potom staršie… nevedela som sa rozbehnúť na semafore keď zasvietila zelena všetci na mňa trúbili ja slzy v očiach proste vždy keď som išla pridať to skapalo… a čo sa týka parkovania to tiež len na novšom lebo to ma kamery.. no a ide o to že priateľ mi nechce dávať to nové lebo mu jw trápne chodiť na starom.. proste že buď na starom budem chodiť alebo si to mám inak zariadiť.. ešte poviem že nerobím každý deň lebo robím dvanástky a keď ma on víkend voľný - robí 8- cky a ja robím cez víkend tak to ma odvezie a privezie… fakt som nešťastná z tejto situácie lebo ja mám už taký odpor k tomu staršiemu autu po tom ako mi to hocikde skapalo .. bojím sa na ňom chodiť.. prosím neosudzujte

lakebabe
8. mar 2024

@lb1984 ja si skor myslím ze on absolútne nečakal ze raz začne jazdiť tak sa spoliehal ze ostane jemu. Už len chlap co povie ze by na ňu zavolal policajtov ze mu ho ukradla u mňa nebudú veľkú dôveru do vzťahu neviem si pomôcť

aaao
8. mar 2024

Zaplat si kondicne jazdy a nauc sa parkovat 🤷‍♀️🤷‍♀️

simca06022011
8. mar 2024

@domi2425 ak mala zrkadla v zlom stave = ma si ich vymenit ;)
A jasne, s frajerom si to musi slecna vyriesit sama. Ja osobne napriklad ani nie som nazoru (a to je jedno ci pri sebe, alebo pri autorke alebo inom clvoeku) ze na presun z bodu a do bodu b, a nasledne odparkovanie auta na 12hodin, treba auto :D Na druhu stranu ani by som sa nikdy s nikym na auto neskladala. Kedze je jasne, ze jeden clovek ho bude vyuzivat vacsinou, a ten isty.

domi2425
8. mar 2024

@simca06022011 To je jasne, chcela som len poukazat na to ze jazdia auta v zlom stave, dokonca ludia co neplatia ani PZP. A ked sa stane zle, bude neskoro riesit koho to bola chyba. Nam by sa v tejto situacii nestalo absolutne nic, lebo sme boli v nakladaku ale oni by boli na kasu🤷🏻‍♀️Ale bola to hlavne jej chyba, takze som neuviedla vhodny priklad do tejto diskusie😄Ja som spokojna momentalne bez svojho auta, lebo presne na taketo presuny ho vobec nepotrebujem a tiez by som sa neskladala. Ale uz keby dam do niecoho peniaze, logicky aj ja chcem vec pouzivat. No bohvie ako sa dohodli predtym, nevieme okolnosti.

annamivo
8. mar 2024

@tana85 tiež mám tento názor... Moja vodičska história je bohatá 😆 forman, favorit, škoda 125, Fabia, kto čo požičal, alebo bolo práve voľné, Chrysler Voyager, VW golf 5, Toyota RAV4, Honda CR-V... Môj manžel vždy jazdí na Tom staršom, hoci je vodič z povolania, ale on mi verí po 18 r šoférovania 😉 a hlavne vozím deti, čiže on má staručku Rav4 a ja novšiu Hondu kde zmestim 3 autosedačky. Takže mne je v podstate jedno aké auto šoférujem. Hlavne že odveziem deti a seba kam potrebujem. @autor ty sa v rámci volna nauč šoférovať na staršom a potom sa striedajte. Ale o ako bolo spomenuté predaj staršie, vyplatiť polku Audi a kúp si novšie.

vikiki29
8. mar 2024

V prvom rade si pýtaj peniaze naspäť - to bola čo za sprostosť dať mu polovicu peňazí na auto? V druhom rade, tiež by som ti také auto nedala. Sama mám A4 a keď do neho sadá moj muž, tiež nemám dobrý pocit 😅. A to robil šoféra v práci a má oveľa viac rokov ako ty. Za vrátené peniaze si kúp auto podľa svojich finančných možnosti, také aké ti bude vyhovovať. Jednoduché… 🤷‍♀️

sabina230
8. mar 2024

@domi2425 ja som robila vodicak 3 roky dozadu a mohla som si vybrať či chcem automat alebo manuál takže nechápem prečo hádžeš všetky autoškoly do jedného vreca 🤡

crazy_cat_lady
8. mar 2024

@autorka dufam, ze mas nejak zdokladovane, ze si frajerovi dala polovicu na auto. po tom vsetkom, co som tu precitalal ti radim iba jedno - ak sa da, nechaj si vyplatit polovicu z auta spat a ber nohy na ramena..

majlo1234
8. mar 2024

Ta audina zas nebude nejake extra terno, to si len vy tu predstavujete auto s hodnotou 80 tisic. Na vek a zamestnanie ja tipujem jazdenku 10+ rocnu, u ktorej je jedina vyhoda silnejsi motor a pravdepodobne automat, ktory autorka ale nespomina. Riesenie jw vypytat si prachy spat, predat staru rachotinu a kupit si sikovne meststke auticko s autotom, a mas po strese.
Ja odsoferujem hocico, ale samozrejme sa lepsie jazdi na novom pohodlnom aute, ako na starej smradlavej pomalej rachotine😃

lujza123
8. mar 2024

Žena hlavne sa nauč samostatnosti a nevis toľko na chlapovi !!!!!!!!

Mas staré auto, mas pocit ze nefunguje spojka chod s ním do autoservisu na prehliadku. Ty sama!

Mas peniaze v audine, ale nemozes ju používať ? Vypýtaj si ich naspäť, predaj starý šrot a kúp si niečo novšie, nejaké malé šikovne autíčko s ktorým sa ti bude dobre parkovať.
A už nikdy nerob taku sprostosť ze vražas peniaze do niečoho co nieje tvoje.
S najväčšou pravdepodobnosťou ich už nikdy neuvidis, tak sa z toho pouč. Auto môže mať len 1 majiteľa.
Slovom IBA JEDNÉHO

Daj si dozadu na auto Z kto, niektorí vodiči budú trpezlivejší. A nemaj slzy v očiach ze na teba niekto trúbi. Takých vytrubovačov si nevšímaj, no tak trúbia, to sú len sprostí ľudia ktorí si myslia ze ked sa auto pred nimi nevie rozbehnúť tak treba vodiča ešte viac vystresovať zatrubenim s potom mu to zázračne pôjde 🤦‍♀️.
Jazdím 20 rokov, na dodávke som prešla celou Európou a tiez sa stane ze ked idem na inom aute než som zvyknutá mi to zdochne na križovatke, každá spojka zaberá inak, chvilu trvá kým si zvyknes. Hlavne ked prestúpiš z nového do starého je rozdiel

lb1984
8. mar 2024

@lakebabe muži v živote toho toľko natrieskaju rovnako ako ženy. Ak by chlap pocuval moje komentáre a ja jeho nie sme spolu 18 rokov. 🤗 ako nepíšem môže to byť...... ale dáko sa mi to cele nezdá. Za mňa v cene audiny na bazáre kúpiš šikovné mestské auto pekne jazdené s výbavou 🤗 skôr mi to pripadá ze sa jedna apriori o značku (mercedes v autoškole, audi doma, staré auto po rodicoch) ale možno som len predpojata 🙂 možno aj zavistliva - za takú novú Toyotu rav 4 by som sa už aj ja bila 😁

lakebabe
8. mar 2024

@lb1984 ved to bohvie o akých autách tu je rec😄 ak mu zaplatila novú A8 tak aj ja by som sa bila😄 ale obávam sa že mladý jej dá houby

alickapusinka
8. mar 2024

@sono2 hlavne že do neho dala polku penazí tak je aj jej.

mk22
8. mar 2024

Problém nie je tvoje staré auto.. Problém je ze vlastnis, teda finančné si prispela polovicou na audinu, ktorú môžeš využívať, iba ako určí, dovolí frajer.
To je na dve veci.
Majiteľom je on. Ty si mu vlastne požičala.
Véd užívaj auto tak, ako ti vyhovuje. Je rovnako tvoje ako jeho.. Uvidíš čo ti povie.
Keď bude mať námietky, pýtaj si svoju časť vrátiť, predaj staré a kúp si také, ktorého majiteľom budeš iba ty.

domi2425
8. mar 2024

@sabina230 Si to asi nepochopila, lebo nikde neriesim autoskoly😄Praveze pisem ze v dnesnej dobe uz je mozne mat vodicak cisto iba na automat

tundra
8. mar 2024

@lakebabe 👍sranda,aj ja som zacinal na dacii😅

lb1984
8. mar 2024

Troska som posurfovala keďže vlastnikom a držiteľom auta je jej priateľ autorka auto nemá právo auto používať aj keď dala na neho peniaze. Poučenie do budúcna najprv zistím potom konam https://zivot.pluska.sk/dobre-rady/expriatel-ku...

domi2425
8. mar 2024

@lb1984 pravda, jedine dohodou a to pochybujem ze pojde u nich.. koniec koncov jej to aj oznamil ze by zavolal policajtov keby auto vezme😬

tundra
8. mar 2024

Sranda,vcera tema,kde priatelka ma dat polovicu do bytu,lebo priatel si potrpi na luxus a dnes dalsia o aute,kde polovicu zaplatila priatelka a nemôze ho pouzivat...Ake plynie z toho ponaucenie?
"Prikrivaj sa takou perinou na aku mas".Keby si sa nenechala nahovorit na Audi a kupis si pre seba nieco,kompaktne,usetrila by si si kopu problemov.
Co z toho,ze mas polovicu auta, na ktorom sa vyvaza priatel?Pekne ta namotal🙈.Auto je na neho a Tebe, ak sa nepaci,tak mozes ist...
Nikdy by som nedovolil,aby manzelka jazdila na technicky zlom aute...Je vidiet,podla toho co pises,ako mu na Tebe zalezi...Smutne,velmi smutne.Ked nemôzes jazdit,tak ho predajte,rozdelte sa a kup si svoje.Rad by som videl jeho reakciu....Drzim palce,pri vysporiadani vlastnictva.Kludne sem napis, ako si dopadla,celkom som zvedavy😉.

lakebabe
8. mar 2024

@tundra presne ten včerajšok ma akurát napadol ta zas chcela dat frajerovi polku na byt 😄

lakebabe
8. mar 2024

@tundra Dacia bola samostatná skupina nie auto 😄 Na logane zaparkovať bez posilovaca na parkovisku to bola škola života 😄

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
8. mar 2024

@katarinakrizova keď jej ho nechce požičať nech jej ich Vráti preto . Keď na to nemá nech auto preda on a nech sa podelia a každý si kupi co chce

dm1
8. mar 2024

@katarinakrizova no asi preto ze auto je pisane na neho :p

sono2
8. mar 2024

@alickapusinka asi to až tak moc nebude, keď si naň robí priateľ nárok. A ak ho rozbije? Tak čo? Vyplatí ho? Keď nevie šoférovať?

sono2
8. mar 2024

Koľko si dala reálne do toho auta? Koľko stalo?
Čo je to staré auto, čo mu nechce spojka zaberať a Koľko ma rokov/km?

vikiki29
8. mar 2024

@katarinakrizova no on je majiteľ auta…. Aj keď je v princípe jedno kto koho vyplatí. Tu sa mi zdá, že je u oboch iný problém a to nedostatočná finančná gramotnosť a vysoké nároky. Niektorí ľudia proste nechápu, že sa majú zakrývať takou perinou na akú majú…

tundra
8. mar 2024

@lakebabe ja som zacinal na Dacia 1310 combi🤣🤣🤣,ta nemala ani posilovac riadenia💪

lakebabe
8. mar 2024

@tundra ani môj logan nemal😃 to bolo za príplatok 😁