Ako presvedčiť švagrinú, aby neriskovala na klzisku?
Ahojte
Prosím Vás ako vysvetliť švagrine, samozrejme nie poučne ani nijak v zlom, že to čo robí, nie je správne.
Je totižto tehotná, po 7 rokoch snaženia, sa im podarilo. Mne je to fuk ako sa stravuje, ako to vníma atd atd je to o nej a o jej dieťati, avšak jedna vec mi vrtá v hlave a neviem či je celkom v pohode chodiť na klzisko v 7.mesiaci tehotenstva medzi plno ľudí. Chodievam s mužom a synom a už sa k nám 3x pridala. V druhom trimestri 2x bola už v nemocnici kvôli skrátenému krčku a teraz takto hazarduje.Môj brácho je rád, že sa im konečne podarilo bábo a snaží sa jej to vyhovoriť ale ona si ide svoje.Neuvedomuje si možné riziko, že sa jej aj dieťaťu môže niečo stať a nemusí to byť jej vinou.Dnes máme ísť zase a už mi ráno písala či ju vyzdvihneme.
@mamamasama veď dobre, ešte máš rezervy. Tvrďasky ako ty s bruchom aj zdvíhajú 60kg činky, tak do toho!
Pre mňa je tehotenstvo "druhý stav" a prispôsobujem svoj život podľa toho, zvlášť ak ležím v nemocnice viackrát kvôli nedostatočnosti krčka. Ego ide bokom.
Nechápem reakcie že sa do toho nemáš starať .
Korčuľovanie je fakt veľké riziko, stačí že spadne či niekto do nej strčí a môže potratit. Je hlupucka.
@ina2405 to nie je o egu. Ale je mi jasne, ze su zeny, ktore si nezvladnu ani utriet zadok, lebo su tehotne.
Najmudrejsia rada aku mozes dostat je - nestaraj sa do nej. Nazor si jej povedala a viac neries. Najotravnejsi ludia su ako ty - s dobrym zamerom otravuju okolie a nedaju pokoj.
@mamamasama nikde som nepostrehla, že je švagriná nesvojprávna alebo že by napísala ,,ako si to dovoľuje".
Trošku by si sa mohla skľudniť.
@mamamasama inak ale všimla si si, že si celý príspevok spravila o sebe? Ja ja ja. Však si rob čo chceš. A autorka má tiež právo písať, čo sa jej zachce. Strašne si sa tu rozštekala.
Ak chces niekoho nasrať, tak mu začni nevyžiadane hovoriť čo robí zle 😂 a samozrejme hovor, že ty vieš najlepšie čo je pre ňu a jej dieťa dobre ..
Nehas čo ťa nepáli.
Podľa mňa by tam v siedmom mesiaci už nemala chodiť a ani by som ju tam nezobrala, to nevie vydržať 2mesiace.
@simca06022011 a mne zas v nemocnici hovorili, ked som tam isla v tehotenstve, lebo som tiez spadla, ako jedna žena spadla na klzisku, natrhla si niečo v tele a dieta muselo urychlene von a rovno na neontologiu, keďže mamička nebola ani v 30 týždni.
Ako sa ja poznám, ja by som ju nevzala na klzisko, ak chce ísť nech ide sama, ja by som ju na zodpovednost nebrala.
Ja by som jej povedala, že ju mám veľmi rada, ale môj brat mi zakázal ju zobrať a nechcem sa medzi nich miešať. Že ju veľmi rada vyzdvihnem a zoberiem k nám na kávičku… a bratovi by som povedala, že sa naňho idem vyhovoriť.
Ono to neni len o tom, že ju tam odvezies a môže sa jej niečo stať. Ale byt pri tom, ako do nej niekto narazí nedajbože, viesť a čakať ju v nemocnici resp volať sanitku… ja by som toto nechcela mať pred očami. Áno, každý sme zodpovedný za seba, preto aj ty máš nárok povedať nie.
@mamamasama ty ale zrejme mas bezproblemove tehotenstvo. No nie kazda to tak ma. V tej nemocnici nebola len tak asi. Takze ano,mala by byt opatrna
Podľa mňa fajn ze sa staráš, toto kamaráti robia (predpokladám ze ste si blízke) ked robime niečo o čom si myslia ze nam škodí
Skús jej to tak jemne a v dobrom vysvetlit, môže byt vynikajúca korčuliarka predsa len je tam veľa ľudí môže do nej niekto vraziť. Povedz jej ze to proste s ňou teraz nezvladas ked ju tam vidíš, ze mas hrozný strach o ňu aj bábätko. Ze ju už na klzisko tehotnú brat nechceš, mas z toho stres a vieš ze by si s to hrozne vyčítala keby čosi Hovor o sebe, o svojom strachu a už ju na klzisko neber. Ak chce nech si tam ide na vlastnú zodpovednosť, nie s tebou. Toto je podľa mňa maximum co môžeš spraviť.
@mamamasama súhlasím, že je to jej telo a je svojprávna, avšak ak náhodou nedajbože potratí tak potom celá rodina bude znášať jej depresie a podobne, nehovoriac o ich vlastnom smútku
Je nezodpovedná a hlúpa. Stačí, že do nej narazí nejaké decko, spadne na ľad …. tých pár mesiacov, si myslím, ze mohla prežiť aj bez korčuľovania
@777januska777 ty si nemozes brat na zodpovednost dospeleho cloveka. Ani neberies. Ona sa rozhodne a ide. Cize tvoj pristup je cely, zbytocne prehanavy...
Spadnut moze teraz hocikde, aj na ulici, aj doma sa strepe v kupelni, aj hocikde.. aj doma vie narazit, cokolvek si spravit. Proste ano, povedali jej, neda si povedat = viac to netreba riesit predsa. Na co jej to opakovat a dohovat dookola?
Tak jej povedz, že si videla ako tam v plnej rýchlosti nejaký puberťák do niekoho vrazil omylom. Keď je tak blba, že jej nedochádza, ze tam to riziko je.
K nám sa kedysi chcela pridať švagriná, keď sme šli do Harmaneckej jaskyne. Bola vo vysokom štádiu tehotenstva. Povedala som nie, požiadala som muža, nech svojej sestre vysvetlí, že cestou k jaskyni je to dosť stupak po teréne a nemienim si ju brat na zodpovednosť. A to som ako tehotná bola v Belianskej jaskyni, kde je vyše 800 schodov, takže tehotné ženy nepovažujem za cukrove bábiky, ktoré majú sedieť doma.
Ak neberie ani dohovaranie od svojho muza, tak uz len dufat, ze sa nic nestane a uspesne porodi. Vy s tym nic neurobite.
Este ju mozete odmietnut brat so sebou, s tym, ze donedavna dobre, ale uz prekrocila (neviem kolky) tyzden a uz nie. Ze to si uz na zodpovednost nevezmete, aby sa dietatu nieco stalo.
Bud to pochopi, alebo nie.
Mozno to ale nakoniec vyriesi osud a nechaju si ju pre nieco v nemocnici. Takze bude donutena neriskovat ani zrazku na klzisku, ani pad na lade.
Keď už nemôžeš nič iné aspoň nebuď toho účastna.
Buď sa teda vyhovor alebo jej na rovinu povedz, že máš strach vidieť ju s bruškom na ľade a máš obavy.
Keď chce korčuľovať, tak bez teba.
To že bude korčuľovať jej očividne nevyhovoris a musíš to akceptovať.
Ženy, v každej diskusii píšete, že sa má každý starať o seba, a tuto autorku podporujete, tehotnú švagrinú riešite 🤷 keď sa stará svokra, zle je, keď sa stará švagriná, už to nevadí ... Katastrofa.. veď to je jej dieťa, jej vec, jej zdravie, nechce si dať poradiť, nerieš ..
@mamamasama v tejto diskusii neuspeješ. Tiež som bola aktívna ešte krátko pred pôrodom, a všetci okolo mňa híkali, ako nemám robiť to,a hento, a som tehotná mám sedieť doma na riti ... 🙄 Lebo každý vie lepšie, ako ti je a čo si môžeš dovoliť ...
tak hadam je svojpravna. preco to riesis? je to jej dieta a jej zdravie, nie tvoje. takze by som sa k tomu ani nevyjadrovala, pokial tvoj nazor pocut nechce. a dalsia vec, ak by som sa citila dobre, tiez by som v tehotenstve sla. cvicila som normalne, ked som bola tehu.
Autorka, píšeš, že už sa k vam 3x pridala. To predpokladám znamená, že už si ju (minimálne) 3x napominala. Myslím, že to je už viac ako dosť - viac sa nestaraj. Mnohé ženy počas tehotenstva dosť aktívne športujú a mnohí lekári to nechávajú na ich zváženie. Už to nechaj len na nu a jej muža, zjavne je voči tvojim nevyžiadaným radám už obrnená...
Či chceš pokračovať, aj keď sa im to dieta narodí? Aj potom ako prvorodička urobí určite veľa krokov, ktoré možno (podľa teba) nebudú spravne a môžu dieťatku (podľa teba) škodiť. No je to v prvom rade jej dieta a jej zodpovednosť, jej sa možno tiež nepáči všetko, čo robíš ty. Keď sa tak dlho snažili, snáď nechce dieťaťu vedome ublížiť.
Na SMS čo ti písala hneď neodpisuj, max večer napíš sorry, nevidela som skôr. A ak chceš fakt pomôcť, nielen dávať dookola nevyžiadané rady, vymen na tých pár týždňov korčule za prechádzky alebo plávanie a tam ju pozvi. A nevytahuj tu anonymne xy rokov staré veci z jej života, lebo potom tu vyzeráš ako presne ten typ, ktorý by sme za svagrinu veru nechceli.
ja tu tiež väčšinou tvrdím, že sa človek nemá starať druhým do života - ale toto nie je staranie sa do života, ale úplne dobrosrdečná starosť o jej zdravie (keďže sama asi nemá dostatočnú mentálnu kapacitu na to, aby si uvedomila, čo jej môže hroziť a ako sa má správať pri dlho očakávanom a navyše problémovom tehotenstve). Autorka, nevzala by som ju so sebou, vysvetlila by som jej hoci aj natvrdo, že toto sa nerobí a ja si jej prípadné zranenie/problémy nevezmem na svedomie
mňa pobavil príspevok vyššie či nevie vydržať ešte 2 mesiace 😂😂😂 a potom čo? z pôrodnice na klzisko? ja som pol roka nevedela ako sa volám 🤭 práveže nech si užije PRED pôrodom keď je ešte len sama za seba 👍 ale tu sú len knedle čo idú hneď po ocikaní testu na PN "aby sa šetrili" a potom z toho prepína aj im, aj ich mužom 🤦 ale samaritánky to tu zaobalia do krásneho "ona nemá mentálnu kapacitu to pochopiť" no úžasné
@simca06022011 ved nemusí jej predsa dohovarat, stačí, že jej zoberie možnosť sa tam s ňou dostať a nezoberie ju autom, lebo ak ju zoberie dáva jej tu príležitosť. To je podobne ako, keď alkoholikovi nedám alkohol áno ma možnosť si ten alkohol kúpiť inde, ale za seba mam čisté svedomie, ze som mu nič nedala.
A áno môže spadnúť kdekoľvek, ale ide o riziko, na klzisku je to riziko oveľa vyššie.
@mirkam3 ale mna absolutne nezaujima co robila pocas tehotenstva, a co bude robit po porode je to vsetko absolutne jej vec dokonca jej neodpovedam kolkokrat ani na otazky ked sa pyta co ako bolo, co ako bude potrebovat vsetko nechavam na nu..Lenze mne sa moj maly narodil v 31.tyzdni skrz skrateny krcok a to som teda nesportovala a prve dva mesiace sme doslova bojovali o zivot, apgar skore zle,,umela plucna ventilacia a viem ako sa vtedy cela rodina strachovala a citila a cco vsetko som prezivala ja....chcela som jej len dohovorit ze korculovanie naozaj nie je dobry napad po tom co len tak tak usla predcasnemu porodu...to je cele....to ze si obcas zapalii nekomentujem,to co robi cele dni a aka je naozaj nekomentujem, je to zena mojho brata, ja ju respektujem a nic jej nevnucujem,absolutne sa do nej nestaram ale som jej chcela len vysvetlit ze to korčulovanie by naozaj mohla zvazit nakolko sa moze tam udiat hocico...Kazdopadne dakujem za nazory a za odsudenie toho aka som nahovno a ako sa staram a bla bla bla..Skratka jej poviem, ze my dnes nejdeme a ked chce ist nech ide teda sama...Chcela som len predist niecomu co by neskor mohla lutovat a myslim,ze v tomto skor bola taka neopatrna ako odvazna

@martul Ak by jej záležalo, tak by nemala potrebu anonymne písať o švagrinej na MK, ako o nesvojprávnej osobe, ktorá nevie, čo robí a dovolí si ísť medzi ľudí. Robí tam piruety? Nejaké premety? Aj 3 ročné deti korčuľujú. Jej vadí, že nesedí doma a dovolí si ísť medzi ľudí. Pri každom tehotenstve som mala skrátený krčok a vždy som porodila po termíne.