Ako presvedčiť švagrinú, aby neriskovala na klzisku?
Ahojte
Prosím Vás ako vysvetliť švagrine, samozrejme nie poučne ani nijak v zlom, že to čo robí, nie je správne.
Je totižto tehotná, po 7 rokoch snaženia, sa im podarilo. Mne je to fuk ako sa stravuje, ako to vníma atd atd je to o nej a o jej dieťati, avšak jedna vec mi vrtá v hlave a neviem či je celkom v pohode chodiť na klzisko v 7.mesiaci tehotenstva medzi plno ľudí. Chodievam s mužom a synom a už sa k nám 3x pridala. V druhom trimestri 2x bola už v nemocnici kvôli skrátenému krčku a teraz takto hazarduje.Môj brácho je rád, že sa im konečne podarilo bábo a snaží sa jej to vyhovoriť ale ona si ide svoje.Neuvedomuje si možné riziko, že sa jej aj dieťaťu môže niečo stať a nemusí to byť jej vinou.Dnes máme ísť zase a už mi ráno písala či ju vyzdvihneme.
@mamamasama tak keď si jej švagriná,tak buď rada,že sa o takú nezodpovednú osobu niekto bojí, pretože sa naozaj hocičo môže na ľade stať
Tehotenstvo síce nie je choroba, ja dom tiež bola až do oboch pôrodov aktívna, mala som v pohode tehotenstva, ALE, v siedmom mesiaci je už telo trosku iné ako v prvom trimestri, máš iná ťažisko, inak sa hýbe a aj reakcie sú trošku dlhšie, ak samozrejme nie si pred tehotenstvom aktívny športovec typu 4hod tréningu denne. Autorka máš obavu, čo je pochopiteľné, ja som mala kolegyňu tehotnú a tej sme "zakázali" aj sanony brat z tretej police😀, aby sa zbytočne nenatehovala. Ale povedala si a viac nemôžeš urobiť, je dospelá a zodpovedná sama za seba. Chápem aj, ze to trosku hrotis, lebo niekde na pozadí je červík v hlave, niečo sa môže stať. Ale už fakt nič nemôžeš, jedine jej povedať aký máš o ňu strach a ze teda ju nebudeš brat na klzisko.
Ja mám taký príbeh z vlastného tehotenstva, tiez som potrebovala upozornenie od ostatních lebo mňa to skratka nenapadlo.
Bola som asi v 7-8 mesiaci, rodičia práve dostavali dom a bola som mame pomáhať to pred sťahovaním upratať po stavbe. Ešte sa tam motali nejaký robotníci co niečo dorábali, mama čistila kúpeľne a ja som si vymyslela úplne najdebilnejsiu pracu pre tehotnú. Majú dom ktorý je v jednej časti poschodový, ale obývačkokuchyna ma otvorený strop, sú tam len také masívne drevené hrady. No a ja som sa vybrala tie hrady očistiť, cez otvorenú galériu na poschodí som preliezla zábradlie a dostala sa na tie hrady hore. Strach z výšok nemám nevadilo mi ze som v 3,5 m výške, boli cca meter čosi od seba takže sa dalo preskakovať z jednej na druhú..
Stihla som ich dve očistiť ked ma zbadal jeden z majstrov ktorý skoro skolaboval a ked sa mu nepodarilo ma presvedčiť nech zleziem bežal po pomoc. Do 3 sekúnd tam bola mama aj ďalší majstri a doslova ma donútili odtiaľ zliest …
Dnes viem ze som mega riskovala, vtedy na to vôbec nenapadlo, mlada žaba, tehotenstvo predsa nieje choroba 🤷🏼♀️
Takže áno, je každého morálna povinnosť aspon upozorniť ked vidíme ze niekto robí nejakú hlúposť
No sa nestaraj nestaraj, ale tak ja by som bola úplne nasratá už keď nič iné, tak z toho, že za týchto okolností budem obmedzovaná aj ja, lebo na rozdiel od nej by som sa strachovala aj o ňu, a bola v strehu a v strese z toho, aby sa jej niečo nestalo. Tak ďakujem pekne za takéto spestrenie korčuľovania. A keby sa nedajbože niečo stalo, tak sa môžeme ospravedlniť, že mi teda ideme domov, lebo máme program a ona nech si sama zavolá záchranku, či ako, a ja sa nestarám? Ja by som ju so sebou nezobrala.
Autorka,
uvedom si jednu vec a bude sa ti omnoho ľahšie zit. Každý je zodpovedný sam za seba pokial je svojpravny! Vo ec sa ti nemusi páčiť prístup svagrinej, tvoj pohľad. Ale ona je dospela a tvoj brat si ju vybral za ženu a matku svojich detí. Debil adi tiez nebude. Zacni tej ženskej trochu veriť a podpor ju. Volieb, môže sa len debilne zakoptat a je to v haji. Stačí keď blbo stupienok, zatoci sa jej hlava atd, je toľko rizík ze až.
Zmier sa s tým, že nech sa stane čokoľvek, je to jej zivot/rozhodnutie/zodpovednosť.
Možno je len odvážnejšie ako ty, napriek náhodnom životu, ktorý mala. To si tu inak nemusela vôbec opisovať aby si zo seba urobila tu chrumkavu....
Pokial ju rodicia vyhodili z domu, zlyhali na plnej čiare oni počas jej celého detstva - nie ona!
A takto ju tu rozmaznávať. Ona sa zrejme len teši zo zivota, evidentne si toho prežila až až. A keď si trúfa ist na klzisko, nech ide.
Jedine čo pre ňu môžeš urobiť je to, že ju s vami nebudes brať. Ja chápem, že to myslíš dobre a všetky ktoré tu píšu ako su v tehotenstve aktivne lebo to nie je choroba, tak im asi nedochádza že nie všetky športy su v tehotenstve bezpečne a môžu si myslieť čo chcú. Je super, že ste aktivne. Nehovorím, že maju ženy cele tehotenstvo dosraté sedieť na zadku s vypísanou PNkou, ked na to nie je dôvod. Tiež som s bruchom chodila do fitka. Tam ale nebolo riziko toho, že do mňa zo zadu niekto napáli a budem letieť dolu svahom alebo cez ľad. A nie je to zas take neobvyklé aby zdravý dospelý skúsený človek skončil v nemocnici so zraneniami alebo rovno mŕtvy. Ak si uvedomujete svoje možnosti, tak vám asi musí byť jasne že to je hazard a nemuselo by to vaše nenarodené dieťa rozdýchať. Ak vám to príde bezpečné, tak si uvedomujete prd a nie svoje možnosti.
@mamamasama pred 6 rokmi sme boli korčuľovať, bola aj pani v šiestom mesiaci tehotenstva. Spadla, predcasne porodila, dieťatko žije, no má ťažké postihnutia.. Dodnes si to pamätám.. tehotné na lyze, korcule za mňa nie...
Ja chapem že jej chceš poradiť, davať na ňu pozor, ale je tehotna , nie chora ani nesvojpravna. A stať sa človeku može aj barsčo na chodniku (kolobezkari a pod ). Ja som bola s 1.dietatom do 4 mes.na rizikovom a v 8mom som išla na vychod. To peklo čo mi urobila svokra v podobe zdrba a vyčitiek ( a hned na to aj moj muz ) bolo horšie ako to ze som cestovala autom s vyloženymi nohami v zdravotnych pančuchach. Stres a panika zabiju človeka skôr ako samotna vec /činnosť/prihoda/skusenosť.
Jednoducho jej povedz, ze nech prepaci, ze chcete ist sami ako rodina, pretoze vam na nej zalezi. Ze ju mate velmi radi, preto sa o nu a babatko bojite. Ze to je nebezpecne v jrej stave. A ked bude trvat nadalej na tom, ze svami pojde, tak surovo povedz, ze nie, ze vy s nou nepojdete, pretoze je to pre nu riskantne
Co sa dalo si povedala a proste ju nevyzdvihnes. Skvele komentáre ako si niekto tehotný nevie utriet zadok - bud sa ženy ozaj zle zobudili alebo nevidia rozdiel? Beh, silový tréning … ak niekto vie co robi, kludne. Korčuľovanie je nieco uplne ine na plnom klzisku. Raz ma skopol jeden polointeligent ktorý nevedel korčuľovať. Skončila som na pohotovosti a z ladu ma odniesli. Stava sa, ak by som bola tehotná asi by to dopadlo zle a s utretim zadku si toto ozaj nedovolím porovnať.
Keď čítam všetky komentáre, rozum sa mi zastavuje... Veď keď si nedá povedať, tak sa jej s prepáčením vy.. r na hlavu, nech si robí, čo chce, jej rozhodnutia, jej vec. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
@mamamasama mne je vás ľúto, navážate sa do autorky, pretože si robí starosti o švagrinu. Švagriná nech je rada, že prišla do takejto rodiny, že o ňu majú záujem. Priznám sa, že mne by to korčuľovanie ani nebavilo, lebo stále by som dávala pozor na nezodpovednú švagrinu a náhodou, keby sa jej niečo stalo, viete na koho budú najviac nadávať, no na autorku, možno aj jej brat bude na svoju sestru naštvaný, že ju nemali vziať a v takomto vysokom štádiu tehotenstva, je to fakt nebezpečné. Práveže ja by som takú švagrinu brala, ako je autorka, pretože má strach a obavy o člena rodiny a neviem či vy viete, ako to je s dieťaťom narodeným v ôsmom mesiaci, ja áno. Takže kľud a mám taký dojem, že niektoré žienky sú tu iba na to, aby šírili negatívnu energiu na tomto portáli. Pekný deň prajem.
Asi stale lepsie, ako keby sedela doma s vylozenymi nohami a sledovala kazdy prd. Spadnut moze aj na rovnej ceste.
Tiež som bola sportovo aktívna pred tehu. Ale na lyze ani korcule by som sa nepostavila, vieme aki sú ľudia na svahoch...jedine muz jej môže dohovoriť. Dieta nie je len jej takže, tie co tu píšu, ze je to jej telo sa zamyslite. Áno je to jej telo a nich si s ním robí čo chce, ale pokiaľ tam ma aj niekoho dieťa, bolo by fajn sa správať zodpovedne. Ale vieš ako sa vraví, komu niet rady tomu niet pomoci. A ty ju nikam voziť nemusíš. Normálne by som jej povedala, nebereme ta. Ešte bude na vás keď sa niečo stane, že ste ju tam brali vy.
Pracuje alebo má rizikové tehotenstvo ak áno tak je na PN tak by mala čušat doma
Dilema je vyriešená,ďakujem za vaše názory postrehy rady,
Už jej teda sama od seba nikdy nebudem mať nutkanie niečo povedať. AKo ste povedali, jej telo jej vec,len ma to zamrzelo.. nakoniec to skončilo tak že išla sama s jednou známou,a dnes to vyzerá u nej na príjem,takže mi je to ľúto, že si možno aj prehnanou aktivitou dopomohla k tomu..
Pekný deň dámy
@mamamasama celkom nerozumiem, prečo na ňu útočíš. Veď autorka len vyjadrila obavu o blízku osobu. Záleží jej na bratovej rodine! Čo je zlé na tom? Klzisko fakt nie je vhodné pre tehotnú. Ja som si tam drbla kolená, lebo ma zozadu drgli. Nestihla som ani zareagovať a bola som na ľade.
Autorka, pis si čo chceš, je to naozaj jej telo a keď je hlúpa tak nech trpí za svoje chyby.
No ja som sa az nastvala ked tuto diskusiu citam. Zenske co nemaju rozum nech si kludne riskuju svoj zivot, je to skutocne ich vec. Ale tu nejde riskovat len svoj zivot, ide riskovat zivot nevinneho babatka, ktoreho sa bohuzial nikto neopytal ci by nechcelo za mamu nejaku rozumnu a zodpovednu osobu. Tehotne nech sa netrepu na korcule, bicykel ani lyze. Tych par mesiacov bez toho preziju prepanakrala. Spadne, odtrhne sa placenta a su v ohrozeni zivota aj mama aj dieta. Akurat, ze dieta je v tom nevinne a nevybralo si to. Ja by som taku situaciu prirovnala k dopravnej nehode pod vplyvom alkoholu. Ked clovek nema rozum nech si trpi, ale preco musia doplatir nevinni? Autorka nezavidim ti tu tvoju svagrinu. Ja by som ju nevzala, na plnu hubu by som jej povedala co si o nej myslim.
Jej telo, jej telo…
Vsak dobre.
Ale problem je, ze az sa nieco stane a ona potrati, tak jej stavy budu ovplyvnovat celu rodinu.
Keby vysledok bol, ze iba ona bude osudom preplieskana, ak si dieta sama predcasne porodi, ci zabije, tak dobre.
Ale ci chu, ci nie, odskacu si to vsetci. Lebo jej mentalne stavy budu nicit jej muza a cez neho vsetkych ostatnych.
Takze aj nad tymto by sa mohli damy “jej telo” zamysliet.
Ono to nie je iba tej o danej chvili, ale o moznych dlhodobych dosledkoch pre vsetkych.
Ktore nepridu necakane, iba zlou nahodou. Kedze svagrina tej nahode utekala oproti a sebavedomo ju “drazdila”.

@lelelienka co autorka mohla, to uz urobila. Povedala svagrinej co si mysli, ako riskuje atd. Tam jej robota konci. Ak pokracuje v "upozornovani"aj nadalej, tak otravuje, komanduje, buzeruje a raz bude poslana do teplych krajin za tu svoju nasilnu laskavost. Je fajn ludom nechat priestor sa rozhodovat.