icon

Ako prežiť leto bez pomoci starých rodičov?

25. jún 2025

Tak ako každý rok aj teraz pomaly mám z toho nervy.
Všade okolo kamarátky aj v robote každá básní o tom že šupne deti k starým rodičom a ako si oddýchnu od nich.
Ja som pre nich len obyčajná chudera ktorá nemá babky k dispozícii a celé leto trávim s deťmi čas len ja.
Nesťažujem sa, ja som s mojimi deťmi rada užívam si to s nimi veď tak rýchlo rastú. Chodíme na výlety, vymyslame všelijaké programy a činnosti spolu.
Mňa trápi to, prečo si myslia že som chudera, prečo keď ja nedávam deti prečo tak som divná v ich očiach? To ako musi každá deti nasackovat k starým rodičom a ruka hore?
Po ďalšie naše babky ani nemajú záujem tráviť čas s vnúčatami. Čo ma mrzí lebo ja som mala s mojou babkou úžasný vzťah.
Moja mama už pár rokov je na dôchodku, skúšali sme deti k nej dávať. No plakali, babka vyvolávala že to nedáva a aby sme pre je došli.
Svokra stále výhovorka že ďaleko bývame, tiež už pár rokov na dôchodku, bez záujmu. Deti sa ani nepýtajú na babky, nepýtajú sa ako sa majú alebo kedy k nim pôjdeme. Ako keby to bolo cudzí ľudia pre nich.
Popravde ja ani neviem aké to je ísť niekam sama alebo vo dvojici s manželom, všetko robíme spolu s deťmi.
Možno by mi to pomohlo raz za čas mať priestor aj na seba, neviem to usúdiť, ale už teraz viem že keď ja budem babka budem sa zaujímať o vnúčatá aj navštevovať ich.

Strana
z2
ha_ha
25. jún 2025

Odkiaľ vieš, že si pre nich chudera? Povedali ti to?

balerina2025
25. jún 2025

nie si sama.
a chudery su jedine tak oni.

deti95060810
25. jún 2025

len aby s tým šupnutím detí k starým rodičom bola aj ozaj pravda... 😉
možno na pár dní, týždeň ....
prezentuješ sa ako chudera - s týmto radšej prestaň.

lenka.25
25. jún 2025

Neviem aké staré máš deti , ale tak dajte ich na týždeň do tábora a budete mať s mužom čas iba pre seba . A to kde berieš , že si pre ne len obyčajná chudera ? To ti určite nepovedali . A bU´d rada, že vieš toľko času tráviť s deťmi , o pár rokov budete mať s mužom času na seba až až

deti95060810
25. jún 2025
@balerina2025

nie si sama.
a chudery su jedine tak oni.

@balerina2025 prečo by mali byť jej kámošky chudery...
skôr mi príde že autorka sa tak prezentuje a nazýva...

amelia89
25. jún 2025

😀 neviem no, kto by sa na teba dival v robote ze si chudera za toto 😀
My byvame dalejo od rodiny a tiez sme na vsetko s muzom sami ale vsetko sa da zvladnut a netreba sa z toho opusťat, taky je zivot niekto ma tej pomoci viac a niekto menej. My sme napr logisticki majstri vdaka tomu ☺️

balerina2025
25. jún 2025
@deti95060810

@balerina2025 prečo by mali byť jej kámošky chudery...
skôr mi príde že autorka sa tak prezentuje a nazýva...

@deti95060810 ked si o autorke myslia ze je chudera, tak su chudery ony
ale poznam maminu co povie ze je rada ze ma cele dni deti v druzine a ze jej staci mat s detmi vikend.nuz matky su rozne
ak si to mysli autorka sama o sebe, tak to je smutne

petamich
25. jún 2025

Odkial si prisla na to, ze si pre ne chudera? A ak si, asi by som prehodnotila s kym sa stretavam. Nie kazdy ma starych rodicov po ruke (resp. mozu nebyt vobec, pracovat, nejavit zaujem), pre mna nie je chudera ani ta co dava ani ta co nedava. Kazdeho osobna vec. Ja ten luxus mam, ze svokrovci chcu, javia zaujem, pytaju si ho, tak preco by som nedala. A ked niekto nemoze, nevie, nechce, nesmie...tak to skratka je

lucia13022023
25. jún 2025

No ja teda nerozumiem co je na tom by so svojím dieťaťom 😅 cez rok chudera nie si? Len cez prázdniny?

brrunetkaa
25. jún 2025

Skôr sa mi zdá, že závidíš možnosti kolegýň dať niekam deti a snažíš sa zo seba spraviť obeť, že si pre ne chudera a pritom si len vzorná matka čo neodkladá deti na prázdniny preč pričom možno by si aj ty odložila ale ako sama píšeš - nemáš ku komu

simca06022011
25. jún 2025

nie kazda nemusi, ani ty nemusis.. a kazda moze, aj ty mozes.. aj si davno mohla. Su veci, ktore sa proste od mala zavadzaju a to aj vztahy so starymi rodicmi, a niekde sa proste neda... a tam neurobis nic. Napriek tomu, leto si uzijete aj tak. a po case ako deti rastu, exisutju tabory, vylety, denne, presapvacie... kopa roznych moznosti.
A podla mna ty to prezivas viac ako kolegyne, mne je uplne ukradnute ako kto a s kym travi prazdniny :DDDD a rovnako nerieism, ci sa niekomu paci sposob akym travime leto my.. su potom rodicia co krutia ocami, ze deti idu do taborov, k babke.. aj to su neschopne matky pre tychto ludi. PROSTE nikdy kazdemu nevyhovies a teba to voooooobec nemusi trapit. Tym ako to tu podavas, teba to trapi viac ako tie kolegyne podla mna...

ivik4
25. jún 2025

Asi si to o sebe myslis len ty .
No ale ozaj by bolo dobre mat niekedy cas pre seba len . Aspon niekedy vecer ist s chlapom bez deti von, zaplatit opatrovatelku alebo do detskeho kutika ich niekedy dat na 2hodky. Neviem kolko maju rokov

januska12323
25. jún 2025

Však aj ty by si deti odložila keby bol záujem, nie si o nič horšia ani lepšia.

diewcatqoo
25. jún 2025

Urcite si to myslia? Neprehanas? Podla mna je kazdemu ukradnute, kde mas pocas prazdnin deti. Samozrejme, za predpokladu, ze si nevezmes ocrku na cele leto, aby si mohla vykryt cas s detmi a ony za teba musia pracovat - to chapem, ze ich mozno hneva.
Inak, my tiez nemame babicky po ruke. Starsie dieta ma 8 rokov a u babicku bez nas spalo za cely zivot len 1x. Nikto nam nepomaha s nicim. Necitim sa kvoli tomu ako chudera a myslim, ze mojmu okoliu je to tiez jedno, kde mam deti.

deedol
25. jún 2025

zaujimalo by ma, ci ti povedali do oci, ze si chudera, alebo si to len projektujes.

martinka13
25. jún 2025

A prečo máš nervy? Keď si s deťmi rada.....

luccija
25. jún 2025

Zmeň nastavenie.Tiez som nemala kam dávať dcéru a vždy sme mali pekne eto.Vela deti ani nechce ísť k babkam, nudia sa tam babky vyvolávajú toto nechce jesť, nič nechce robiť zase si neidealizujme starých rodičov.Su tam často preto, že s nimi nemá kto byť.Ty nevieš niečo kolegyniam povedať?Asi si ticho a majú potrebu ta zhadzovať to tiež niečo o nich hovorí, aké sú hlúpe.
Niekde sú vzťahy zle, niekde starí rodičia chorí, ďaleko, nežijú zi svoj život a nebud obeť😉

sense
25. jún 2025

A to si ako prišla na to že si chudera?
Moja mama by aj na prázdniny zobrala , dcéra nechce a čo tak nepôjde. A nie som za to chudera, ale ani nikde nedávam pripomienky ako sa niekto má fajn že babky sa postarajú.
A takisto keby mi povie kolegyňa ako si od detí oddýchne, tak nech si užije oddych, treba povedať že ty sa tešia na spoločné výlety a dokážeš si oddýchnuť aj tam....
Osobne si myslím že je to len tvoje nastavenie....

domkakvet
25. jún 2025

Ved normalne priznaj kolegyni a potes sa s nou, ze ako to ma super, ze skoda ze vy taku moznost nemate. Koniec a bodka.

7lenka11
25. jún 2025

Vies čo autorka, ja ta chapem. Tiež mám okolo seba pár mamičiek, pre ktoré je doslova vykúpenie, že deti odovzdajú starým rodičom a oni môžu dovolenkovať. Ja keď poviem dvom kamoskam, že máme naplánované 3 krátke výlety/dovolenky a ideme len my s mužom a dvoma malými deťmi (rok a pol rozdiel medzi nimi), len s úžasom na mňa pozerajú. Asi 5x som dostala otázku a prečo ich nedáte aspoň na jednu noc k starým rodičom a nejdete sami? No lebo mladšia je ešte dosť mala a staršia o to nejaví záujem, aj napriek dobrým vzťahom v rodine. A navyše nemám potrebu deti niekam odkladať, nám napríklad víkendy u starých rodičov dosť naburavaju režim, svokor nerešpektuje výchovu a naše pravidla, takže ja radšej trávim s deťmi čas sama. Paradoxne pre mňa je to najväčšia pohoda, akoby sa mi mali od svokrovcov vrátiť dve rozblaznene deti, ktoré ešte mesiac musim dávať do starých koľají.

oslo1
25. jún 2025

Tiez som sama matka samozivitelka, s nulovou pomocou od rodiny. Teda pardon, posledne prazdniny uz syn stravil u svagra, doteraz ale 3 roky nic.
A vies co? V robote som za hviezdu, ako to sama davam, ako nevolam do roboty, ze nepridem, ked nasnezi, strajkuju ucitelia, alebo sa jednoducho vyhovorim na syna.
Ale ja si sama seba vazim a respektujem svoju osobu a potom ma aj ostatni ludia respektuju.
Moj syn este nikdy nebol pri mori (mimo UK), ale ako sama matka naco tam pojdem, vsak si tam aj tak neoddychnem, lebo budem musiet davat na syna pozor a nebudem sa mat s kym poprestriedat.
Takze hlavu hore, tvoje deti potrebuju psychicky vyrovnanu matku, ktora to da a nie na tu, co sa bude obzerat, co by im mohla dat.

janickacrazy
25. jún 2025

Skús dať deti do denného tábora aspoň na týždeň, ak majú na to vek. Trochu si oddýchnuť nie je zlé.

autor
25. jún 2025

Samozrejme povedali mi to do očí a neraz oslovenie ako ty moja chuderka mne je ťa tak ľúto že stále tráviš čas s deťmi, že niektoré ženy sú také chudery ako ja keď nemajú žiadnu pomoc.
A toto stále vypravaju aj kamošky aj v práci kolegyne.
Stačí keď po víkende alebo po prázdninách sa bavíme kto kde bol a ja keď poviem s deťmi tam a tam na výlete, tak hneď hovoria že ty si taká chudera normálne mi je ťa ľúto.

deedol
25. jún 2025

mas divne kolegyne. a ako na to reagujes? dufam, ze sa sama seba slovne zastanes. a vlastne tvoj problem su kolegyne, ktore ti robia nervy, alebo stari rodicia, ktori sa nezaujimaju? lebo kolegyne mozes ignorovat a starych rodicov vlastne tiez, lebo ich nezmenis.

stanislavicenka
25. jún 2025
@anonym_autor

Samozrejme povedali mi to do očí a neraz oslovenie ako ty moja chuderka mne je ťa tak ľúto že stále tráviš čas s deťmi, že niektoré ženy sú také chudery ako ja keď nemajú žiadnu pomoc.
A toto stále vypravaju aj kamošky aj v práci kolegyne.
Stačí keď po víkende alebo po prázdninách sa bavíme kto kde bol a ja keď poviem s deťmi tam a tam na výlete, tak hneď hovoria že ty si taká chudera normálne mi je ťa ľúto.

@autorka, tak, je rozdiel "chudera", ako si pisala na zaciatku, a oslovenie "chuderka", ze proste si , podla nich, nemas ako oddychnut o deti Mne by to bolo jedno. Ked si ty spokojna, tak nerozumiem, kde vidis problem

blah24
25. jún 2025

My to mame dost podobne a urcite si o sobe nemyslim, ze sem chudera. Ja si pamatuju leto s babkou a dedou a ted kdyz prosime o 5 dni v lete aby pohlidali tak nikdo mechce

miriamzba
25. jún 2025

Chudera? Veď robíš maximum. To je vizitka babičiek, keď nemajú záujem o vlastné vnúčatá.

ahhola
25. jún 2025

Neviem, ci su kolegyne zlomyselne, alebo ta uprimne lutuju, lebo by aj tebe dopriali pomoc a oddych od deti, ako maju oni. Babky su, no nepoutitelne. Kazda holt nema guraz zobrat si drobcov a taku zodpovednost na krk... Kedysi... Ano, bolo vsetko inak pred 89. Nikto neriesil urazy v tv, ako dnes komercky len striehnu co kde ako... Ta babka, co zobrala vnuca na cintorin a padol na neho pomnik, kolko babiek si vtedy povedalo, ze toto nechce zazit.... 😡....ty sa mozes vterkat na prespavacku k nim, s nimi. Budu mat zazitok, zmenia vzduch, nieco starkym pomoct, zodpovednost na tebe... Bola by to cesta?

simca06022011
25. jún 2025
@ahhola

Neviem, ci su kolegyne zlomyselne, alebo ta uprimne lutuju, lebo by aj tebe dopriali pomoc a oddych od deti, ako maju oni. Babky su, no nepoutitelne. Kazda holt nema guraz zobrat si drobcov a taku zodpovednost na krk... Kedysi... Ano, bolo vsetko inak pred 89. Nikto neriesil urazy v tv, ako dnes komercky len striehnu co kde ako... Ta babka, co zobrala vnuca na cintorin a padol na neho pomnik, kolko babiek si vtedy povedalo, ze toto nechce zazit.... 😡....ty sa mozes vterkat na prespavacku k nim, s nimi. Budu mat zazitok, zmenia vzduch, nieco starkym pomoct, zodpovednost na tebe... Bola by to cesta?

@ahhola preco pred 89? :D aj potom deti chodili k babkam a do dnes kopa chodi.. :D a aj urazy sa stavaju a nebezia s tym ludia hned do telky.
keby sme takto uvazovali, nikto by nikam nechodil.. a to fakt sa moze obavat babka, co nic v zivote nezazila :D u nas v rodine su nastastie babky ostrielane uz :DDD

klotildabazarik
25. jún 2025

Tie zeny co decka daju starym rodicom si radsej nemali robit deti

Strana
z2