icon

Ako "prinútiť" priateľa, aby chcel mať dieťa?

miriam621
10. mar 2014

Ahojte dievčatá, v prvom rade vás chcem upozorniť, že si s touto témou nerobím srandu ani nič podobné, nový nick som si založila aby ma nikto nespoznal, kedže som tu už velmi dlho 🙂 A teraz k mojmu problému: s priatelom sme spolu 4 a pol roka, z toho necele 2 roky spolu bývame. Každý pravdaže chodíme do práce, máme stálu prácu( on ideálnu od pondelka do piatka od 7:00 do 15:30, ja robím aj ranna, poobedna + víkendy).Niesom najstaršia, mnohé z vás by povedali, že som ešte moc mladá a mám si užívať život a pod. keci na ktoré som zvyknutá od priatela. Mám 21 rokov a už minimálne rok mám neskutočnú túžbu po bábätku, ale tak hroznú, že sa mi o nom stále sníva, ked si predstavím aké by to mohlo byť tak sa aj rozplačem..Jednoducho som z toho hotová. No môj priatel, stým pravdaže nesúhlasí, aj ked mu ťahá na 30tku (má 29) a má všetko čo by si mohol priať. Ked sa o tom chcem rozprávať, tak on absolútne nereaguje, jediné čo z neho dostanem je to že on po bábätku netúži a chce mať ešte pokoj... táto odpoved u nás znamená vždy min. 2 dni tichú domácnosť 😀 Ďakujem vám velmi pekne, ak mi aspon trochu poradíte, čo platilo na vašich mužov a pod. 🙂 Hlavne nechcem rady tipu, že sa mám s ním rozísť 😖 Ešte raz ďakujem 🙂

hallie
10. mar 2014

@miriam621 zvrtlo sa to preto, ze ti skoro vsetky, niektore menej citlivo, vysvetlujeme, ze ak nechce, nezobudis to v nom ani keby si si na vikend pozicala tucet chutnych babatiek, ktore by si mu odprezentovala 🙂. Ci s tebou pocita alebo nie, to vie len on, ja by som to, ze este nechce babo nepripisovala tomu, ci si prenho ta prava, skor istej vyspelosti... V tomto veku vacsina chlapov v mojom okoli uz nie je proti detom, aj ked sa rovno sami do toho s nadsenim vsetci nehrnu. Moj muz ma 27 a usi mi pilil dva roky, ze chce dietatko... Ale to neberiem ako smerodajnu vzorku, on je skratka zatazeny na rodinu 🙂
Len na jednu vec este pozor, aby ti tak nespohodlnel, ze dieta potom uz fakt bude prekazka a vnimane ako nieco, co narusi styl zivota, v ktorom je taky spokojny. Lebo aj take pripady poznam.
V kazdom pripade drzim palce 🙂

zenazaba
10. mar 2014

ved sa ho spytaj, v akom veku je podla neho vhodne mat deti.....mozno ti povie "ked budes mat 23" a to sa da vydrzat, nie? 🙂

eliska31
10. mar 2014

@kveta a ked niekto chodi spolu 5-6 rokov? Lebo to tak citia a postupne riesia veci? Ja s mojim sme rok spolu, zijeme a pracujeme na dvoch odlisnych kontinentoch, deli nas ocean a neriesime taketo velke dilemy 😎 Co ma prist to pride, u niekoho po 1 mesiaci, u niekoho po 1 roku...a neviem akom case este...minule som tu citala ze sa zobrali uz po 3 dnoch...takze je to individualne 😀

horana
10. mar 2014

Miriam nemyslim ze by sa to zvrhlo, akurat ma vacsina nazor iny nez si chcela pocut, a preto sa ti zda ze ta nikto nechape, co ale nemusi byt pravda. Lebo chapat niekoho nemusi hned byt vo vsetkom pritakavat, alebo mat zhodny nazor.
Z toho co pises ze patrne ze tvoja mama mala teba tiez v 20tke a tieto veci sa zvyknu dedit, preto je len prirodzene ze aj ty mas tuto tuzbu skor nez je obvykle.
Ano, vyhodou takejto "strategie" je ze v 40tke (ak mas len jedno dieta alebo dve hned po sebe), je uz mamicka (alebo skor mlada stara mama 🙂 ), uz "volna" a "uziva si zivot".
Pises ze zavidis svojej mame ze chodi po dovolenkach, uziva si. Ked jej to zavidis, preco to neurobis tiez tak? - neuzivas si teraz? Chapem ze mat dieta je pud, ze su to biologicke hodiny. Ale je aj moznost pockat si a mat ho ako vysledok zrelosti. Volakedy mali ludia deti skor, ale boli aj skor zreli, nechybali im potom dovolenky, uzivanie a volny cas. Skor sa skorsie citili na zavazok a potom makali az do staroby, nielen okolo hospodarstva ale aj vnucat a tak, vtedy sa nenosilo len taka zahalka, "uzivanie".
Podla mna ta to zjavne taha na dve strany, aj k dietatu aj k tomu si moct potom zas uzivat. A to nie som si ista, neber to v zlom, ci je nasjpravnejsia motivacia.
Niektore zienky sa ti tu len snazia vysvetlit ze ked si clovek uzije mlady, do tych cca 25-27r. povedzme, ze este nie je stary na dieta a pritom ho moze mat uz pocit ze si odzil nieco co mu potom nebeha po rozume ked ma dieta, a sice kedy uz bude potom...
Zaroven by si pritom ani nemusela vymysalt ako presvedcit muza, ale mohla by si zazit ze na to prijde sam, alebo nie a ty budes vediet ze cez tohto cesta nevedie...a nielen obluznenim ci trikom z neho dieta vymamit a potom sa uvidi...

kveta
10. mar 2014

@eliska31 A Ty mas pocit, ze zakladatelka to tak citi? Ze chce s nim chodit sest rokov? Lebo ja nie. Prisiel jej cas. A je tu chlapik, ktory sa netaji tym, ze on to tak nechce. Poznam vela bab co si po dlhorocnych vztahoch buchaju hlavu, ze davali pridlho sancu chlapovi, co o ne nestal.

Ked chcu obaja cakat ako Ty s Tvojim terajsim, tak je to ok. Ak ale jeden caka pridlho a druhy nachadza tisic vyhovoriek, je na case konfrontacia.

Keby sa chcel naucit prebalovat, staci mu precitat si o tom knizku. On si ju ani nekupuje. Len vymysla zamienky.

prasiatko30
10. mar 2014

@kveta hovorime o babe co ma 21r a chlapovi co este nema ani 30 - aj keby este tych 5-6r chodili len tak len preto ze sa spolu dobre citia a maju spolocne zaujmy tak este furt ma kopec casu na najdenie si ineho - vsak citovy zivot sa nekonci v 25tke - boze ludia na co sa kam tak ponahlate 😅 😅 😅

musim suhlasit s @horana - a este k tomu skoremu rodicovstvu u nasich rodicov - ja by som k tomu este pridala jeden zavazny faktor - v tych casoch toho na vyber moc nemali - socializmus to proste zariadil tak vyucit sa makat a mozno nejaka dovolenka na zemplinskej sirave a ak budes dobry tak mozno ti dali aj vizove povolenie na vycestovanie do juhosky - v mnohych pripadoch to bol fakt jediny ciel celeho zivota - vydat sa, mat deti a robit ale teraz je omnoho viacej moznosti - aj co sa ohladom vzdelavania a aj zabavy a uzivania si zivota sa tyka nehovorim ze byt rodicmi tym vsetko hasne ale urcite to komplikuje vela veci - boze deti uzite si mladost a vsak nic nestracate - v 21 este ani len tie biologicke hodinky netykaju - pokial si samozrejme zdravotne ok

gretocka
10. mar 2014

@miriam621 nestiham citat celu diskusiu, takze neviem co ti radili ine dievcata - ja ti nebudem ani radit figle ako ho donutit, ani ti nebudem radit aby si od neho odisla.

Iba ti chcem povedat, ze mat dietatko je zavazny zivotny krok. Mam dve deti, znamenaju pre mna spolu s manzelom najviac na svete. Ale dietatko nie je len to rozkosne malicke usmievave... niekedy cele hodiny place, neskor zuri, byva chore, nespi a podobne.... neviem ci mas v rodine alebo okoli moznost byt v blizkom kontakte s dietatkom - ak ano tak to vsetko vies.
No a prave pre takto pripady a dni je velmi dolezita opora ocka dietata/deti - teda aspon ja by som si to nevedela bez neho predstavit.

Teoreticky su moznosti ako ho postavit pred hotovu vec, ale ver, ze ak to bude len tvoje rozhodnutie, skor ci neskor ostanes na starosti sama. Ak tvoj priatel kategoricky vyhlasuje, ze dieta nechce, je naozaj namieste zvazit vas vztah.

Otazka poctu deti je pre mna v partnerstve klucova. Odvija sa od nej strasne vela dalsich oblasti ktore je potrebne riesit a ked nie su v nej partneri rovnakeho nazoru, je to vacsinou problem.

Drzim palce aby si sa rozhodla spravne - srdcom, ked budes voci sebe uprimna a cestna, urcite prides na to, co je pre teba to spravne.

lenka23
10. mar 2014

ja som nečítala príspevky predomnou... len sa musím pousmiať.... keby som ja nechcela, neprinúti ma absolútne nič 🙂

celasapremenim
10. mar 2014

@eliska31 moj mi uz po polroku povedal, ze nechape to, je to skoro, ale vie, ze chce byt so mnou a mat so mnou deti a to mal moje zlate 20 ...opravujem, v 23 sme boli uz spolu 🙂 a sme spolu uz dlllho a velmi dobre

eliska31
10. mar 2014

Nuz, myslim si, ze urcitym sposobom je aj dobre, ze zakladatelka temy vie, co si jej partner mysli. Mozno to pre nase zenske duse nie je prijatelne, ale aspon to vie. To co s tym urobi a ako je na jej rozhodnuti 🙂 Osobne si myslim, ze radsej je ferovejsie ak to chlap povie ze este sa neciti alebo ze nechce, alebo ze chce cas. Lebo potom keby ze sa necha k niecomu dotlacit a potom zuteka zo vztahu/manzelstva je este horsie 😖
To by potom prisli komentare ze je zbabelec, a nevie sa postavit zodpovedosti a neviem co este...
Aaaa potom ked sa raz "posmykne" plachta tak vtedy budu oni dvaja najlepsie vediet co a ako 🙂

hradnapani
10. mar 2014

velmi pekna a trefna kniha na tuto temu je od Zdenky jordanovej - Tvoje dite jako sance pro tebe.
Je to tom, ako nesmierne je dolezite, aby bolo dieta vysledkom uprimneho vnutorneho rozhodnutia oboch rodicov, ake dosledky to moze mat na jeho zivot a vela dalsich zaujimavych veciach (aj o tej karme 😉 , ktore teraz mozno ani nechces vidiet ci pocut.
V zasade, manipulacia do vztahu nepatri (a ja za nu povazujem aj presne tvoju otazku) - nikdy... To, ze to niekde "dobre" dopadlo, je uplne vedlajsie. Ak sa na to nebude citit buduci otec zo svojho vnutorneho presvedcenia, bez toho, aby si nemusela robit nejaky tahy, tak je to manipulacia, tvoj natlak, zial 😒

gretocka
10. mar 2014

a este nieco z mojej minulosti.... ked som bola na strednej skole, vela som pomahala starsej sestre s dcerkou - deti som milovala a pohlad do kocika ma vzdy vedel nadchnut. Mala som naplanovany svoj zivot: zmaturovat, najst skveleho chlapa, mat s nim dieta a byt stastna.... realita ma trochu zaskocila, ked 7 rokov od skoly nebol ten skvely chlap stale na obzore. A potom, ked uz som ani nedufala, mi padli klapky z oci a uvidela som vedla seba civilkara u nas na firme - ano bol to ten skvely chlap prave pre mna, len ja som akosi stale hladala dalekohladom a zabudla som pozerat v tesnej blizkosti okolo seba... v maji oslavime sedem rokov od svadby - predtym sme spolu chodlili takmer dva a predtym len ako kamarati sme sa poznali asi 5.
A co tym vsetkych chcem povedat? Ze ked sme zacali spolu chodit, vela sme spolu hovorili o buducnosti, zistili sme, ze mame podobne nazory na zivot, vychovu, zistili sme, ze rodicia nas vychovavali v takmer totoznom duchu a vtedy sme zacali sklonovat slovo svadba a po svadbe kupu spolocneho bytu a kratko na to dieta. Obaja sme citili, ze je to spravne a nic z toho co sa dialo medzi nami by sme nespravili v inom poradi.

jankastubka
10. mar 2014

Podla mna bud na to chlap dozreje, alebo nie. Mne chlap hovoril, ze do 30tky ani chyrovat, a napriek tomu sme mali malu uz rok pred 30tkou.
Nejak, ked som to pred nim spominala, uz mu to nevadilo. A tiez vela nasich rovesnikov v okoli zacalo mat, tak mu to prislo take prirodzene. A za ten usmev malej, by dal clovek cokolvek na svete.
Aby si ukojila aspon svoju tuzbu, tak skus opatrovat nejake deti v svojom okoli popri praci. Urobi ti to radost a este si mozes aj privyrobit.

cecil36
10. mar 2014

@miriam621 citujem ta: "ja mu to stále hovorím, rozprávam mu aký bude super tatino, ako bude všetko zvládať... no nefunguje to nanho" A vies preco? Lebo nechce! a este raz Lebo nechce! Nechce s tebou dieta a nenamotivujes ho nijako. Mna keby niekto chcel namotivovat co ja viem na marisku (ze je po tom super sex a zabava), nepodari sa mu to. Lebo nechcem! Keby som chcela, nijaku motivaciu nepotrebujem. Rozhoduj sa rozumom nie hormonami.

1katkas
10. mar 2014

@miriam621 co odporucim ? svadbu 🙂 my sme chceli mat deti az o pat rokov.. no zosobasili sme sa a z piatich rokov boli tri mesiace.... nejako extra mlada nie si, ja som sa vydavala v 20tke a 21 som mala ked sa mi narodil syn

stanulienkat
10. mar 2014

Ked sa chces priatela co najskor zbavit, treba tuto temu pred nim stale otvarat a rozpravat o tom, alebo sa nechat zbuchnut a uz o nom nebudes pocut vobec. To je naco dobre?

senta_sofia
10. mar 2014

@miriam621 a chce vobec dieta niekedy v buducnosti?🙂

tslobik
10. mar 2014

Priateľa neprínútiš a keď aj.....mohlo by sa stať,že to budeš ľutovať aj ty, aj on.....a ak ho miluješ,tak to by si asi nechcela.....Na chlapov zaberá najviac.....proste netlačiť na pílu. Si mladučká, užívajte si a uvidíš ako sa to vyvinie....A možno ak on už dozrie, ty budeš v tých najlepších rokoch stať sa maminou. Musíte to chcieť proste obaja..... Iná vec by bola, keby sa rozhodol pre život bez detí....

afra
10. mar 2014

@miriam621 Ja si myslim, ze sa len boji 🙂 Necitala som uplne celu diskusiu, ale podla mna ma strach, ci by to zvladol. A ak jeho kamarati nemaju rodiny, tak nema kde vidiet, ze sa to zvladnut da 🙂 Ja som nechcela babo, bola som vystrasena, ked som zistila, ze som tehotna, drahy dokonca chcel, aby sme dali babo prec- no proste chytila nas panika, ale zvladli sme to a ono to ide tak pekne samo 🙂 Skus zvolit opacnu taktiku - nehovor o tom par tyzdnov vobec, chlapi nemaju radi "natlak" 🙂 A svadba? Toto hneva aj mna :D Kamaratky su po roku zasnubene a po dvoch vydate alebo aspon zasnubene, ked otehotneju,resp. porodia a ja nic :/ :D A to co ti tu baby pisu, ze ho mas nechat? No ty si svojcho priatela poznas najlepsie a to, ze nechce svadbu teraz a aj dieta neznamena, ze ta nelubi a nepocita s tebou do buducnosti 🙂 Drz sa a drzim palce aj s babom a aj so svadbou 🙂

zdena12345
10. mar 2014

hlavne byt presvedcena, ze to chces ty sama, ci to nie je len "mometalne hormonalne harasenie"- bez urazky. s manzelom sme spolu cez 9 rokov a manzelia cez 1 rok. Presla som si takymi obdobiami, ze som tuzila po dietati, no koly skole som to odkladala, potom praca, byvanie... boli chvile ked som si povedala, ze stastie ze este nemame deti, lebo si neviem predstavit ako by sme zvladali niektore momenty este aj s detmi- ale urcite by to islo, len zlozitejsie.
vek 21 nie je podla mna malo. z biologickeho hladiska idealny🙂 odsudzujuce prispevky iba koly veku podla mna nie su na mieste.
styl "zariadit to proti jeho voli" je 0 bodov a presvedcit ho ze to je vlastne jeho myslienka tak mozno trosku nad nulou. casom mu to dojde.
poznam par, kde prve dieta chceli, no druhe bolo skor vynutene-vedel co robii a preco, ale vnutorne s tym asi nebol buduci otec stotozneny. k druhemu nemal nikdy taky vztah ako k prvemu- su to az 10-ky rokov a nezmenilo sa.
je rodinne zalozeny? ake su vztahy k rodine? je zodpovedny? mozno ma len strach, ze by to nezvladol.
my sme takyto strach riesili skor ohladom byvania. manzel bol velmi zavisly od matky. nechcelo sa mu do toho. tak sme si vyjasnili. ze nie sme najmladsi (vtedy 25), ze som cakala celu VS a aj cast SS kedy sa bude citit na osamostatnenie, ze chcem mat deti a vo vztahu ze budeme byvat kazdy u rodicov pokracovat jednoducho nebudem. (pocas VS sme byvali spolu v mieste studia ale poctivo kazdy vikend domu). naozaj som tak uz bola rozhodnuta. jednoducho to tak muselo byt, inak by vztah skoncil. tak sa do toho dal a mozem povedat, ze ho to velmi bavi- prerabame domcek a aj dietatko cakame tak, ze sme si uz obaja povedali, ze je nacase. takze potreboval trosku nakopnut a uz to ide super.
ako su na tom jeho priatelia? mozno mu pride tuzba po dietati az zacnu priatelia so svadbami a potomstvom (inak nas svadba vysla na cca 2500 pre 90ludi, a kopu sme vyzbierali na daroch- takze takato vyhovorka u mna nepochodi)
porozpravat sa kedy a ako si predstavuje buducnost. nech aj ty vies ako sa mas zariadit. nemozes cakat do nekonecna. par rokov sa da, ale zit stylom ze zena chce svadbu, rodinu a chlap ju odmieta, je aj urazkou zeny- berte to ako chcete ale to je moj nazor. bud ta chlap chce alebo nie. po 4 rokoch si mal kedy urobit nazor a 30 je dost stary na to aby vedel co chce!!! zena je tu ta, ktora by mala byt dobyvana a chlap by sa mal pokusit si ju udrzat. ak si ju nevazi a skor odmieta, mozno je na zvazenie sa zamysliet, ci ma vztah buducnost.
financie nie su u vas teda problem, tak ide len o "psychyku".
netreba vsetko riesit hned za horuca. nechaj si to prebehnut vsetko hlvou ale hlavne to musis riesit s nim. mozno to pride aj same a budete obaja postaveni pred hotovu vec a podla tej tvojej "skusky" by mohol mat ozaj zaujem. ale urcite by nemal na teba kricat a nadavat ti, ved to nieje len tvoj vysledok🙂- ked si pisala ze zo zaciatku nebol nadseny.
co ist na to stylom, ako si predstavujes buducnost? prve dieta chces mat v 40? co ak pridu zdravotne problemy? kto sa bude o dieta starat? alebo opacne. co ak mi budeme stary? zadarit sa nemusi hned. niektori cakaju roky. mozno ze nebudes moct otehotniet a skoncite bezdetni. na co sa budete na stare kolena tesit ak nebudete mat deti a vnucata? vysvetlit mu, ze cakanim sa len znizuje sanca na bezproblemovy priebeh - nie len u teba ale aj u neho🙂

melisssaa
10. mar 2014

@miriam621 Podobne ako ti to uz radil niekto vyssie, ja by som s nim skusila este jeden - na dlhsiu dobu posledny - rozhovor o tom, ci chce deti a ak ano, kedy. Aby si aspon orientacne vedela, na com si. Nijak by som nanho netlacila. Ak to casto spominas, za chvilu na to mozno zacne byt az alergicky. Po tomto vyjasneni jeho predstav o buducnosti by som temu svadba ani dieta aspon niekolko mesiacov nevytiahla. On sa ukludni, bude mat cas si to sam bez natlaku rozmysliet a mozno tak trochu "spanikari", v dobrom slova zmysle, preco to uz nespominas. Ked nanho tlacis, nema priestor sam chciet. To je moja skusenost.

lenullla
10. mar 2014

Ahoj 🙂 V prvom rade, vyjadrim sa nakoniec aj k tvojej otazke, no neda mi nenapisat k vasmu vztahu moj nazor. Ja som v 21 r. rodila, po 4 rocnom vztahu. Tiez sme mali vsetko zabezpecene po materialnej stranke, nebol problem. Vydavala som sa v 5.mesiaci tehu. No iba preto, lebo babo stihlo prist skor, nez planovana svadba :D Chcem len povedat, ze mi pride zvlastne stanovisko tvojho priatela. Podla mna, ak by to myslel s tebou vazne a uprimne, tak by ste uz mohli byt minimalne oficialne zasnubeni. Ved ak sa na dieta este neciti, tak ok, ono to snad casom pride, ale po tolkych rokoch co ste spolu, preco vas vztah neposunul? Preto, ze chce milionarsku svadbu? Mne to pride divne. Ved ak sa dvaja lubia a chcu byt spolu navzdy, nezalezi na tom, aka bude svadba, ale hlavne, aby nejaka bola. Alebo som prilis staromodna? 😕
K tvojej otazke... ako tu uz 100x odznelo, chlapa neprinutis, a ak ano, nedopadne to dobre.. Ja by som tuto temu ohl. dietata na nejaku dobu odlozila. Proste by som o nej ani nemukla, zila zivot dalej a popritom si zacala viac vsimat vas vztah. Napriklad moj chlap je taky, ze ked ho do niecoho tlacim, tak mi kladie este vacsi odpor, ale akonahle s tym uplne prestanem, po case sam pride za mnou 🙂 Snad som ti aspon trosku pomohla, kazdopadne zelam vela trpezlivosti a spravneho usudku 🙂 😉

adri266
10. mar 2014

@miriam621 bud sa zmieris s tym, ze dieta bude neskor, ale to by som si s nim urobila ustnu dohodu, ze do kolko rokov by to bolo, alebo sa zacni obracat po novom partnerovi. Nenut ho, lebo to veci len poskodi. Neopovaz sa otehotniet tajne, teda vysadit HAK, lebo to mozes olutovat.
Radsej chod k inym mamickam, pomahaj im s detmi, skus si to niekedy na cely vikend, a mozno Ta to nadsenie opadne 😀
A myslim si, ze krasny vztah mozete mat aj ked sa narodi neskor. Vekovy rozdiel nezaruci to, ake to dieta bude 😉

leanax
10. mar 2014

Ani môj nechce bábo a to už mal po tridsiatke a ja 29. Mne už bili biologické hodiny 😀 ale bola tam aj strááášna túžba po bábätku. Tak som mu raz povedala, že buď sa ideme pokúšať o bábo, alebo sa rozídeme (samozrejme, že po 12 rokoch by som ho neopustia 😝 ) a to zabralo, začali sme sa pokúšať, ono sa nám to síce nepodarilo splodiť hneď na prvý krát, ale snaha tam už bola. Teraz už máme dve deti a už neraz som od neho počula, prečo sme si neurobili deti skôr, keď sme bolí oveľa mladší a trpezlivejší 🙂

miriam621
autor
10. mar 2014

@tslobik @prasiatko30 baby rozmýšlali ste aj o tom, že ja si už nechcem užívať? Akože mám ísť každý piatok do mesta tam sa spiť do nemoty a to isté v sobotu a každý víkend v mesiaci? Len preto, že mám 21 a ostatné moje rovesníčky to tak robia? Alebo mám chodiť 5x za rok na dovolenku? hocikedy sa možem zbaliť a niekam odísť, ale mňa to jednoducho nebaví... ja som sa už nabehala dosť aj ked mám podla vás len 21...Alebo sa mám ísť zapísať na úrad práce ako moje rovesníčky a mám doma čakať pri maminke či mi napadajú do huby pečené holuby? A kedy sú podla vás najlepšie roky mať deti?!

helka107
Odpoveď bola odstránená
miriam621
autor
10. mar 2014

@zdena12345 každý druhý z jeho priatelov už má dieťa a väčšina z nich je už aj ženatá...My sme sa velakrát o tom rozprávali a on neskrýva názor že, to že žena ma prvé dieťa v 40tke je uplne normálne...to ja si ani nedokážem predstaviť čakať skoro 20 rokov...a ked mu poviem to, že niektorí ani nemôžu dlho otehotnieť, tak mi povie, že my s tým určite nebudeme mať problém (neviem kde to zobral).. rodinne založený je, to nemožem povedať.. ja viem aj to že on tie deti, svadbu a všetko okolo toho chce, len neviem kedy......neviem na čo stále čaká.... fakt neviem... 😔

dai
10. mar 2014

@miriam621 ahoj... som ti pisala dlhy prispevok ale sa mi vymazal☹ tak len v kratkosti... prave teraz si trosku napisala to co som ti pisala v mojom prispevku - zamysli sa ci dietatom nechces vyplnit len prazdnotu vo svojom zivote... z tvojich prispevkov mam pocit ze zijes velmi stereotypny zivot a vsetko ta nudi, nevidis ziaden zmysel a dieta sa ti prave zda ako vhodny zmysel...
skus trochu sa zamysliet rozumom, nielen citmy - naozaj chces dieta, alebo len nejake nove vzrusenie, nieco nove zaujimave co aj teba spravi mozno zaujimavejsou.... nechapem tvoje vety o uzivani si - ja si teda uzivam cely zivot, pred detmi aj s detmi😀 ale vlastne okrem kratkeho burliveho obdobia na vyske som si neuzivala s rukou hore - skor poznavanim noveho, ucenim sa, zaujimavou pracou, poznavanim zaujimavych ludi etc. ... mam pocit ze moj zivot je relativne plny a vzdy bol... osobne som mala len raz pocit ze strasne nutne potrebujem dieta - bolo to obdobie kedy ma nudila moja praca ... akonahle som si nasla taku ktora ma strasne bavila som na dieta zabudla, zaroven v momente kedy som prestala tlacit na pilu s dietatom, moj muz sam za mnou prisiel s tym ze ma pocit ze uz dieta chce on ( paradoxne mne v tom obdobi uz vobec nechybalo🙂 mali sme pritom obaja 27 rokov a boli uz cez 6 rokov spolu ) .

teraz mame 2 deti a ako som pisala, zivot si uzivame teraz styria namiesto dvoch. Ten zivot nezacina dietatom, skor sa trosku na isty cas skomplikuje a je dobre ked tu myslienku maju v sebe obaja - potom sa aj lahsie s dietatkom zohraju, lahsie prijmu myslienku rodiny a takato rodina potom ma sancu super fungovat a vydrzat... pokial sa v takejto vaznej otazke nezhodnete a ty si presadis svoje, tak sa moze stat zazrak a tvoj partner zrazu pochopi ze to dieta vzdy chcel len si to nevedel priznat ( ale taktiez ty mozes prist nato, ze dietatko ti tvoj zivot absolutne nespravilo zaujimavejsim a zistis ze si vlastne dieta nechcela a nie si nan pripravena - zial poznam aj taketo pripady☹ )

prasiatko30
10. mar 2014

@miriam621 a preco musis byt taka extremistka - nikto ti nehovori ze sa mas opijat - to neexistuje ziadna ina forma zabavy a ine hobby ako ozieranie sa??? to naozaj nic ine nepoznas??? naucit sa nove jazyky, naucit sa novy sport, nove tance - dokonca sa daju praktikovat aj bez ozierania v nejakom klube/akademii, ja neviem turistika splav, bikovanie, korculovanie lyzovanie - co by sa este dalo vyratuvat bez ozierania sa po diskotekach 😀 😀 😀

prasiatko30
10. mar 2014

@miriam621 a potom samozrejme aj tvoj osobny rozvoj - nejake kurzy, skoly, nadstavby, vysoke skoly - to uz nemas viac ambicii ako sa opijat alebo sediet pri matke alebo mat deti - neexistuje naozaj nic viac 😅 😝