icon

Ako reagovať, keď ma svokra obviňuje z pitia jej syna?

Dnes o 12:18

Ako by ste zareagovali, keby váš partner pochádza z rodiny,kde sa otec prepil az k vážnej diagnóze. Pije aj jeho sestra a jej syn. Čiže rodina, kde sa alkohol popíja vo veľkom a ona mi položí otázku,ze co je medzi nami,ze aj jej syn tak začal piť. Ked som sa ohradila,ze kde to asi ,podľa nej, videl, urazila sa,aj svokor a muž je na mňa naštvaný.

Strana
z2
biba_18
Dnes o 18:02
@anonym_49c342

@biba_18 po veľmi dlhej dobe s tebou vôbec nesúhlasím 🙂
Byt alkoholikom nieje rozhodnutie ale choroba a závislosť

@anonym_49c342 nevadí že nesúhlasíš ☺️ ja vravím že je, ja to VIEM že je. aj keď je alkoholizmus choroba a závislosť, nie je to choroba ku ktorej prídeš ako k cukrovke alebo k vysokému očnému tlaku 😏 prídeš k tomu vedomým opakovaným rozhodnutím niečo robiť, alebo neskôr nerobiť…

anonym_31a916
Dnes o 18:03
@anonym_49c342

@biba_18 po veľmi dlhej dobe s tebou vôbec nesúhlasím 🙂
Byt alkoholikom nieje rozhodnutie ale choroba a závislosť

@anonym_49c342 ja nesúhlasím s tebou, lebo kto je chorý, môže to riešiť a liečiť sa, uvedomiť si že bude problém, tak prevencia, snaha. A nie sa len vyhovárať "choroba".
Áno závislosti sú choroba, ale dá sa riešiť.
Ja som mala veľa vzorov alkoholikov, tak už vopred som sa nastavila, že nebudem piť, nepijem aby sa neorebudili nejaké gény. Prevencia. A ak by som aj mala chute a viac ako pár x do roka , tak idem na konzilium.

anonym_aa770e
Dnes o 18:14
@anonym_31a916

@anonym_49c342 ja nesúhlasím s tebou, lebo kto je chorý, môže to riešiť a liečiť sa, uvedomiť si že bude problém, tak prevencia, snaha. A nie sa len vyhovárať "choroba".
Ja som mala veľa vzorov alkoholikov, tak už vopred som sa nastavila, že nebudem piť, nepijem aby sa neorebudili nejaké gény. Prevencia. A ak by som aj mala chute a viac ako pár x do roka , tak idem na konzilium.

@anonym_31a916 alkoholizmus je asi taká choroba ako obezita. Proste buď chces, alebo nechceš. Mas na výber. Ale každý má milión kecov a výhovoriek.

biba_18
Dnes o 18:16
@anonym_31a916

@anonym_31a916 no, ja pijem, nevravím že nie. a keď som bola mladá vedela som vypiť fakt veľa, môj metabolizmus ľahko odbúraval alkohol, ráno mi nebolo vôbec zle (teraz je to iné, udrie mi to do hlavy oveľa skôr, ale…) - ja viem že ak by som bola pila intenzívnejšie, bola by zo mňa alkoholička. preto som to nerobila… mám rada pivo… aby som si ho mohla občas dať, viem že to nesmiem preháňať. jednoduchá vec a úplne vedomá…

anonym_49c342
Dnes o 18:17
@anonym_31a916

@biba_18
@anonym_31a916
Asi máme skúsenosti s tým
A najprv vám chcem povedať, že super baby fakt, že bol veľký vplyv alkoholu a ste sa tak nastavili, že to ma byt odstrašujúci príklad 🙂a pridavam sa v tomto k vám
Lenže dobre vieme ako je alkohol tolerovaný i ked vidíme alkoholikov,, doma,, nie každý si uvadomi, že i sem tam popíjanie môže veľmi zľahka prejsť do závislosti
Niekomu to aj vyslovene chuti,niekto sa pri tom bavi a ma relax,niekto si ani nepamätá, že to je tak zle s alkoholom ako naozaj je len ma okno,niekto ma nazvem to traumu a ma posunutý receptor a sebahodnotenie kedy je to problém
Niesom vôbec toho názoru, Že väčšina alkoholikov si povie a teraz budem závislý lebo som sa rozhodol
Áno,mohol si povedať, že nikdy sa nedotkne alkoholu ale malokto si to povie ako prevenciu pred závislosťou

abbey1
Dnes o 18:20

@anonym_autor To ťa trápi? Reči svokry? Alkoholizmus tvojho muža by si mala riešiť a nie reči.

biba_18
Dnes o 18:22
@anonym_49c342

@biba_18
@anonym_31a916
Asi máme skúsenosti s tým
A najprv vám chcem povedať, že super baby fakt, že bol veľký vplyv alkoholu a ste sa tak nastavili, že to ma byt odstrašujúci príklad 🙂a pridavam sa v tomto k vám
Lenže dobre vieme ako je alkohol tolerovaný i ked vidíme alkoholikov,, doma,, nie každý si uvadomi, že i sem tam popíjanie môže veľmi zľahka prejsť do závislosti
Niekomu to aj vyslovene chuti,niekto sa pri tom bavi a ma relax,niekto si ani nepamätá, že to je tak zle s alkoholom ako naozaj je len ma okno,niekto ma nazvem to traumu a ma posunutý receptor a sebahodnotenie kedy je to problém
Niesom vôbec toho názoru, Že väčšina alkoholikov si povie a teraz budem závislý lebo som sa rozhodol
Áno,mohol si povedať, že nikdy sa nedotkne alkoholu ale malokto si to povie ako prevenciu pred závislosťou

@anonym_49c342 nemyslím že si človek povie že bude alkoholik (aj keď aj takého som bohužiaľ poznala) - skôr človeku nevadí ak by aj bol…

anonym_49c342
Dnes o 18:44

Dobre vieme, že aj pre bežných ľudí co nemajú významné závislosti
ako je ťažké pracovať na sebe, uvadomit si problém, nájsť riešenie a vela vela vela veľa makať na sebe
Aké je ťažké vôbec si pripustit , keď ti ostatní povedia, že niečo robíš zlé a ty to tak pritom nevidíš
Prekopať svoj život a svoje ja
A to sú zdraví

Strana
z2