Ako reagovať, keď manžel nepríde v noci domov?
Ahojte... ako by ste reagovali kebyze manzel je dohodnuty s kamosmi ist von (kamosi mali u nas booknute ubytko v meste) .. boli u nas na navsteve do pol 10 a tak isli do mesta..este sme sa s manzelom rozpravali ze bude spat v obyvacke lebo ked vypije tak chrape..este o pol 1 v noci sme pisali, isla som spat a zobudila som sa o pol 5 rano a jeho nikde..nemohla som zaspat, bala som sa kde je aj ked som si myslela ze mozno ostal spat u kamosov ale tak kedze mi nic o tom nepisal tak som myslela ze sa len zdrzal v meste...zobudila som sa potom o pol 8 rano a jeho stale nikde...tak som mu volala pisalaa kde je a on ze ostal na ubytku.. jasne ze ja nervy zlost... to co si akoze dovolil???? Napisala som mu ze to prehnal a ze toto jeden milujuci a zodpovedny manzel a otec neurobi....co dalej? Ako mu vysvetlit aby naozaj pochopil ze toto robit nebude? Pomoze krik? Ignoracia? On to zlahcuje ze sak viem kde bol a ze aspon mi v noci nechrapal do uska... Ja uz som sklamana a smutna., mame inak pekny vztah, ale toto prehnal... my mame dnees v praci vecierok, inak som na MD...mam aj ja dnes neprist domov aby pochopil co spravil? Ci akoze co??? Neni mi to blizke robit toto co on ale ak by to malo pomoct...
@buduca_mamicka007 aj ked ti to vadí, určite nerob krik ani scény . Najskôr sa vnútorne ukľudni a potom mu normálne povedz ze si sa len bála, ze by si bola rada keby napíše .
Vieš podľa mňa boli nacápaní, po bare išli ešte na hotel pokračovať v zábave a on tam proste zaspal. Keby je pri zmysloch tak ti určite napíše ale taký rozjareny človek nad ranom moc nerozmýšľa
Zas fakt netreba robit z komára somára a zbytočné scény ako nejaká stíhačka. Si z toho smutná, naštvaná, je to pochopiteľné, ale skús si to spracovať nejako sama
@tenerifka no prave dnes mam na to ideal prilezitost, kedze mame firemny vecierok a mozem spat u naaich v byte- kedze su akurat prec a mam byt k dispozicii... akoze nechcem zhorsovat situaciu ale hej, mozno by otvoril oci ty kks... zachvikju je doma, uz je na ceste.. rozhodla skm sa ze nebudem ziapat..sa zoberiem a idem het si kupit tie saty a ak stihnem pojdem aj na nechty... budem nad vecou a vklude len mu poviem co si myslim a inak budem ignore... toto lepsie zaberie ako by sme mali sa pohadat lebo vybuchnem.. ale vytocil ma fest..sila..
@buduca_mamicka007 ano vadilo by mi to, hlavne preto, ze z mojich bohatych skusenosti s chlapmi a podobnymi situaciami to vacsinou bolo tak, ze chkapik sa neozyval preto, ze bol prislis zaneprazdneny niecim/niekym inym. Na co som prisla az s odstupom casu.
Ja som nikdy nerobila nejake sceny kvoli tomu ze prisiel rano a neozval sa, ale ano svoje som mu povedala.
A tieto tolerantne zeny tu, keby vedeli co vystrajaju ich drahí na tychto akciach a kam chodia, by velmi rychlo precitli do reality.
@janinah bože zas to preráčate. Môj chodí pravidelne kde chce. S kamarátmi na mororky, dokonca bol sam na dovolenke, aj s malým keď ja som musela pracovať a nechcela som im pokaziť leto, na pivko, na firemný večierok.... my chodíme kde chceme. Ale nie takýmto štýlom ako to mala autorka. Keby ja neprídem domov a nedám o sebe vedieť a ešte budem ráno o ôsmej nasrata tak by mi chlap vymenil zámok na byte. :D proste mne nie je jedno ci sa mi ozve že je v poriadku alebo ci príde a nájdem ho na gauči spať alebo vstanem o ôsmej a nikde nie je. Keď má človek vzťah už by mal sám od seba mať dáku zodpovednosť. A to sme spolu uz 13ty rok. Keď vám ostatným to tak vyhovuje tak si tak kľudne fungujte. Hlavne ze ste obaja spokojní 🙂
Včera sme mali posedenie v práci, zároveň mal posedenie aj manžel. Keďže máme škôlkara, vyzdvihol ho manžel, ja som posedela do šiestej, prišli pre mňa a následne šiel von on. Okolo jedenástej som mu písala, že si už idem ľahnúť. Neviem kedy prišiel domov, nie je to podstatné. Máme za sebou náročné obdobie, štyri mesiace sme riešili chorého syna a OČRky a tak, obaja sme potrebovali vypnúť. Ak nechodí na žúrky každý piatok, nevidím v tom žiadnu tragédiu. Ak ti to vadí, normálne s ním porozprávaj, že si mala obavy a mohol ti aspoň dať vedieť. Na čo scény? výčitky čo si to dovolil? pomstu? v konečnom dôsledku neurobil nič zlé, čo by malo znamenať, že ťa nemiluje (či vaše dieťa). Kľudne dnes ostaň vonku do rána - myslím ale, že jemu to vadiť nebude.
Naozaj si myslíš,že jemu bude vadiť,že ostaneš dlhšie alebo inde spať? Keď sa to stalo jednorázovo,neriešila by som. Povedala by som mu,že má naštval,ale to by bolo asi všetko. A uži si dnes večierok. 👍
@buduca_mamicka007 ja v tom tiez nevidim nejaku katastrofu.
@buduca_mamicka007 možno len byt v klude ale nastaviť zrkadlo pomôže
Ja ti skúsim dať pohľad z druhej strany, mne raz za takýto oneskorený príchod domov spravil scénu môj exfrajer. A teda bol z toho skoro rozchod. Cítila som sa ako pubertacka ktorej robí mamka prednášku ze prišla o 5 min neskôr. Ja som každý môj vztah vzdy brala vazne, bola verná, starostlivá, obetava ale fakt neznášam ked mi niekto takto šiaha na moju slobodu, vtedy sa človek doslova stavia na zadné. A tak nejak podvedome sa vyhýba príchodu domov. Celkovo to hlásenie sa kde som, s kým som, kedy pridem počas toho ked som vonku. Robila som to koli nemu lebo to chcel, považoval to za dôležité ale mne to bolo dosť proti srsti. Len som to nevedela dostatočne odkomunikovať predtým a štát si za tým ze idem von a pridem kedy chcem
Všímam si tu na fóre už dlho, že aký je prvý príspevok (alebo niekoľko prvých), v takom duchu sa potom nesú aj tie ostatné. A ďalšia vec, čo si všímam v poslednej dobe (predtým to nebývalo), že vždy sa kladie vina autorke príbehu. Tak ja sa autorky zastanem. Nie je pravda, že vedela, kde manžel je. Boli dohodnutí, že príde domov a bude spať v obývačke. Ešte o pol jednej jej písal, ale to, že zostane spať u kamošov, napísať nevedel? Nenapadlo mu, že žena sa oňho bojí? Neviem, prečo z nej robíte stíhačku, ona mu nezakázala ísť s kamošmi von. Ani by mu nezakázala prespať s nimi na hoteli. Keby jej to povedal. Ale nepovedal. Keď sa s niekým na niečom dohodnem, očakávam, že to dodrží. A keď nedodrží, bála by som sa, či sa mu niečo nestalo. Mal dať vedieť.
@buduca_mamicka007 tak vreskom a ignoráciou nič neurobis,akurát dusný predvianočnu atmosferu. On to poňal chlapsky....že keď je trochu spoločensky unavený,ma spať na gauči,no tak ostal s kamošmi. Hold mal to napísať,mal tonoroste dať vedieť. To sa fakt nerobí. Ale treba ti povedať v kľude a nie vreskote.
@buduca_mamicka007 aj mne by vadilo, keby nedal vedieť, kde bude spať. Aj toto je rešpekt, hoci si vypil. V inej téme chlapa zvolili, lebo si vypil a zblbol, tu ho obhajujú, lebo si vypil a zblbol. Si jeho polovička, ozaj stačila správa, že idem ku kamošom. To ozaj toľkým ženám je jedno, kde sú ich muži celé noci??? A argument, veď majú právo?? Shit!
@buduca_mamicka007 poriadne vydiskutovať. Krik, ignorácia alebo urobiť to isté? Ale je to na tebe, asi to patrí do dynamiky vášho vzťahu. Môžeš to vyskúšať v rôznej postupnosti, napríklad. Najprv krik, ignorácia a nepríď ani domov. Alebo ignorácia, nepríď domov a potom mu vykrič všetko. Alebo najzábavnejšia krik teraz, nepríď domov po oslave a potom ho ignoruj (navždy)
Ps: je to humor, v prvom rade obaja s chladnou hlavou :D komunikácia je základ a to mu vysvetli, že stačí málo, jedna sms a nemusela si doma umierať strachom. Povedz, že stačila jedna sms a mohol mať doma kľud :D takto ho mať dlho nebude, isto si to zapamätá a takú chybu už nespraví.
@buduca_mamicka007 ako by si chcela aby reagoval tvoj muž, keby je to opačne? Keby tebe prídu kamošky a ty prespíš v meste po žúrke? A budeš vedieť ako reagovať..
@buduca_mamicka007 Áno, presne tak, máš urobiť to isté :D Môj už tiež také spravil, nie síce do 8.00 a dal vedieť okolo 5.00, že žije, ale tiež má raz za pár rokov takýto "vypínak". Ja ale scény nerobím, však nebehá za ženami, proste sa úplne ako nezodpovedné hovado opil s kamošmi. A čo? Nemá právo na chyby? Ja som sa minule dotrepala o 2.00 pod parou a on sa smial. Kedysi sme tak chodili spolu. Teraz sme rodičia, tak chodíme každy sám s kamošmi. Nebuď ako fúria zas.
Aké úžasné komentáre... nechapete že oni sa na niečom dohodli a on to nedodržal? Tu nejde o to ze mu to nedovoli.. možno keby jej muž povie ze nepríde domov a dohodnú sa na tom tak to je niečo iné lenže on mal prísť domov a neprišiel a to je rozdiel... keby to autorka urobi jemu bol by oheň na streche.. autorka ignoruj ho a v noci správ to iste... nie strucu ale ako bude on reagovať
@buduca_mamicka007 preháňaš.. Ja som vždy bola radšej, keď prišiel na druhý deň triezvy.
Čítala som len začiatok diskusie, ale wow... to fakt toľké máte vzťahy, kde sa jeden partner neozve druhému, že celú noc nepríde domov?
@buduca_mamicka007 Ja by som tiež bola naštvaná a poriadne sa na muža vykričala - či si naozaj neuvedomuje, že si sa oň bála, že čo by robil, keby si sa celú noc neozvala ty? No a samozrejme, na konci by som očakávala jasnú dohodu, že v budúcnosti, ak niekto z vás neplánovane ostane kdesi dlhšie, nájde si 20 sekúnd na napísanie jednej blbej SMS, že je v poriadku a príde neskôr.
Neviem ako to mate zariadené, ale môj muž keď ide vonku s kamarátmi, určite si s ním ja nepíšem ešte o pol jednej v noci, ale nechám ho nech si to užite, nie je v base, ale v manželstve. Tak isto ani on mne nevyrušuje keď niekde idem. Vedela si kde je, aj to ze oni tam budu spat, neodisiel 200km preč a nedal ti vedieť. Určite by som nerobila cirkus, len by som skonštatovala, že pre môj kľud nech nabudúce napíše že tam ostáva spat. Za mňa je to robenie cirkusu pre nič. Nikto neumrel, ani sa nezranil.
@h2 nemyslím si ze by jej dával niekto vinu za to ze sa hnevá. Práveže ten hnev chape väčšina žien, skôr sa jej snazia vyhovoriť kricanie a scény ktoré ma v pláne
Myslím ze ľudia aj vzťahy sú rôzne, vidno to aj na odpovediach. Pre niektoré pary je prirodzene ze aj ked ide jeden von celý večer si píšu a sú dohodnutí na presnej hodine príchodu, pre druhých je zas normálna väčšia sloboda a toto vôbec neriešia, proste ide von a pride kedy uzná za vhodne. Správne je to tak aj tak, hlavne aby to obidvom vyhovovalo. Horšie je ked to vníma každý z dvojice inak, co je asi aj tento prípad
Tiez by mi prekazalo, ze by mi nenapisal, bala by som sa, ze sa mu nieco stalo. Ja by som mu uz o 5 napisala ci je v poriadku.
Komenty necitam
Chybu vidim ze nedal vediet, ano hej aj ja by som bola nasrata.
Ale ty sa spravas ako jedno usoplane decko ktoremu treba utriet nos, ze takto sa jeden milujuci muz a otec nesprava a ty mu to vratis hahaha 🤣🤣🤣. Si ma pobavila. Moj stary toho navyvadzal tiez a tu som, to by si asi neprezila . Ver ze je takych chlapov xy. Zas nic strasne neurobil, nefnukaj
@andigab Tak to zas nie - ja nie som žiadna žiarlivka a ani na to nemám dôvod. Nevadí mi, ak muž ide niekam von, ani keď ide s partiou, kde sú ženy. Len základná úcta vo vzťahu môjmu mužovi káže, že dá vedieť, keď sa zdrží, aby som vedela, že je v poriadku. Ale zas, ja by som nebola s mužom, čo sa dokáže ožrať, teda nemusím riešiť problém, že sa bude správať inak ako normálne.
@janinah za mladi som ho veru pekne postihala lebo sa nevedel vpratat do koze a vobec to nelutujem! Casom zistil ze mu alkohol nerobi dobre a prestal ho pit uplne. Keby som taka nebola ktovie aky by bol on teraz ale predpokladam ze nadsena by som nebola. Takze nie, ja uz stihacka niesom, nemam byt preco😄 A taketo spravanie by som isto netolerovala. Ozerie sa ako 🐷, neda vediet, spi ktovie kde a nejako sa mu ani neleni ist domov no tak dakujem pekne za takeho chlapa, ale niektore zienky su s tym ako pozeram v pohode tak nech si to maju tak😊🙏
@buduca_mamicka007 vadilo by mi to.Stacilo v noci napísať správu, že prespí u nich

@buduca_mamicka007 Moj toto tiez raz spravil. Mali pansku jazdu uz si nepamatam,ci to bola stretavka zo skoly alebo nieco ine. Ale tiez som sa tak rano zobudila a jeho nikde. Prepadla ma panika,ze sa mu nieco stalo. Ostal spat u kamarata,ale velmi som sa nahnevala. Nie preto,ze neprisiel domov,ale ze mohol aspon sms poslat,ze nepride a ja som sa nemusela bat. Nerobila som sceny,len ked prisiel domov som mu povedala,ze toto sa nerobi,ze sme dospeli ludia a treba si dat vediet,aby sme nemuseli rano premyslat nad katastrofickymi scenarmi. Ze ma pozna a vie,ze mu nebudem robit sceny,tak nechapem,preco mu bolo zatazko dat vediet. Odvtedy sa nic take nestalo.