Ako reagovať, keď muž rozbil veci?
Muž mi tretíkrát za mesiac niečo rozbil v kuchyni. Dnes to bola veľmi vzácna 3L doza na medovniky, pozlátená. Spolu s tým dnes rozbil aj misku čo som si doniesla z Portugalska. Som extremne vytočená. Nahukala som do neho že toto už nieje normálne.. a on spustil protiútok. Je moja reakcia prehnaná ? Dala som mu kupit dozu aj misku z bonami za 50€, lebo však moje rozbité veci už nenahradí niecim z pepca, nechce to kupit samozrejme 🤦🏼♀️ som vytočená
@karolinakk vieš Proste keď o niekoho v živote prídeš koho už vrátiť nedokážeš späť Tak pochopíš že nejaká sprostá miska absolútne neznamená nič.. sú to len obyčajné haraburdy ktoré si do hrobu nevezmeš
@karolinakk mne veci padajú z rúk častejšie ako mužovi/dieťaťu, muž len povie "ach, tá gravitacia ", dieťa je naučené sa spýtať, či som v poriadku.
Pretože ako dieťa som zažívala teror od mamy za všetko, čo spadlo/nechtiac som poškodila, napr aj za porezanu huby na riad , keď som nôž umyvala. A to som si povedala, že v mojej domácnosti nebude.
@karolinakk 16.50.
To nevyzerá na gramblavist, ale úmysel, co ma byt výsledkom, viete len vy dvaja, zrazu ti začal nadávať.... ‼️⁉️❓❗
Veci, ktoré sú mi nejakým spôsobom vzácne, nemám v kuchyni, kde sa stále s niečím manipuluje. Používame bežný riad, ktorého mi nie je ľúto, keď sa otlcie alebo rozbije. Keď sa napriek tomu rozbije niečo mne vzácne, je mi to ľúto, ale stále sú to len veci, bez ktorých dokážem žiť.
@karolinakk mne by teda vadilo keby muž rozbijal veci na ktorých mi záleží. A ešte by ho to ani nemrzelo a miesto ze, by kúpil nove tak by mi ešte vynadal. Ty keby nedavas pozor a rozbijes mu jeho obľúbenú vec tak, by asi tiež nebol nadšený. Tu sú všetky tolerantne však nech rozbija, ale pritom sú to drahé veci. A v reále som teda počula skôr ženy ako im vadilo ze muž nedáva pozor a otlka riady. Môže sa niečo rozbiť mne sa tiež občas stane ale keby jeho obľúbené misky chytám tak dávam dva krát tak pozor 🤣. A tehotná nie som ze by sa mala na čo vyhovoriť 🤣🤣🤣
@karolinakk riesila by s tu nadavku.
@karolinakk - poznám, vyrástla som v domácnosti, kde sa o rozbitom hrnčeku debatovalo ešte rok. Tak raritne sa to stávalo. Moja mama má takmer všetky taniere, čo dostala pred viac ako 40timi rokmi ako svadobné dary. Používané denno-denne. Ja mám reumu, ruky a prsty neohybné, ale minule som si vravela, že mám dajako veľa tanierov 🙂 nie a nie dačo rozbiť. 🙂 A to ma môj muž lieči už roky, aby som sa neupínala na veci. Ale stále si na to dávam pozor, ako niečo beriem do ruky. Proste automatika. Takže myslím, že doma u rodičov by som sa cítila ako najgrabľavejší človek na planéte, vo svojej domácnosti sa snažím nesmútiť za riadom.
Za mna si reagovala prehnane ked si na neho nahulakala.
Keby si to riesila normalne, ľudsky v klude a pekne sa opytala ci moze kupit nove lebo nesedia pocty, verim tomu,ze by ich kupil a bez vulgarizmov.
@culienka ty si realne myslis,ze ho to nemrzi? Nebodaj to spravil umyselne? Silne o tom pochybujem. Ci meritkom toho, ze ho to mrzi, by bolo,keby hned siel naklusat do obchodu a kupil najdrahsiu dozu na medovniky,lebo bola bola draha? 🙈🙈 vies kolko veci som ja rozbila nechtiac? Ok, dobre, mne sa klepu ruky, mam dg, kt to sposobuje, ale aj keby nie.. ano, vela veci som nechtiac rozbila, mrzelo ma to, ale aby som isla teraz do obchodu a kupovala nieco v rovnakej hodnote ako to,co sa rozbilo?? Fakt nechapem niektorych, ako im zalezi extremne na drahsich materialnych veciach..zivot je o niecom inom
@karolinakk A neprehnala si to trochu? Sú to iba veci.
Vies co, mna by to vytocilo a mne ked chlap rozbil rucne robenu obrosvku vazu v obyvacke, ktora ani nijak nebola v ceste, ale bohuzial musi si postavit stol tak, ze sa mi kyve, hmyrit sa ako tulen okolo vsetkeho a robit vsade kopy bordelu (mame obyvacku 60m2, ini tak obrovsky nemaju ani cely byt a ani vec na opacnom konci nie je v bezpeci od neho), tak som mu tak vynadala ze koniec. Lebo je gramblavy. Predtym mi rozmlatil NARAZ 5 tanierov a nejake salky, salky okaslat, ale tie taniere som skoro slak trafila... A odvtedy domov nic nenosim a vsetky reci o tom, ze preco nic nikde nemame, presne tymto okomentujem, ze aj tak by to rozbil. Jedine rozbitne veci drahsie, ktore mam su na linke vylozene... k tomu sa nedostane hadam. Este aj jeho komentar bol k otmu taky, ze vlastne mam si to ja upratat, nemam to co mat tam a na co mi to vlastne je, tak dostal co sa do neho vpratalo... :D este aj dnes ked si spomeniem na to, tak som vytocena. Inak ked takto spatne pozeram, od tej doby registrujem to, ze on si ziadne veci nevazi... kludne znici, rozbije hocico, ale nedaj boze aby niekto iny nieco pokazil :D raz sa mi chytil, ze ide cistit srobovakom bateriu v kuchyni, a celu ju dolamal, este ja som bola za kravu :D lebo blastne to on kvoli mne, nekupil novu, neopravil to, nevymenil..
A vobec nemam vycitky ani som nemala, a v klude by som mu nevravela, ze mi ma kupit nove, lebo NOVE TAKE mi nezozenie, kedze som si to kupila ja, rucne robene niekde v tramtarii, vedel by kupit len nahradu nejaku.... Proste ja si vazim veci, ktore mam, nestalo sa mi hadam aby som nieco rozbila, jemu uz vobec nie a mna taketo veci vytacaju. Ine je ked nieco nahodou spadne, pri pouziti.A nema to nic spolocne ci davam prednost veciam pred ludmi, nie nedavam. Rovnako by som nerozbila cloveka :D neriesim ked sa nieco pouzivanim znici a pod.
Predpokladam, ze tomu komu na veciach nezalei, nebude mat doma drahe veci. Ked sa rozbiju pohare z ikei, tak neriesim. Preto ich mam plnu kuchynu, zredukuje s apocet = dokupim.
@simca06022011 A preto potom ostávajú ženy opustené. Aj ja mám veci, ktoré sú pre mňa cennejšie, ale ak by mi to rozbil 2r syn, alebo manželka, tak by som nevyvádzal. A určite tu nepísal.
Treba si všimnúť aj to, že toto je TRETÍKRÁT za krátku dobu co jeho nepozornosťou rozbil hneď DVE veci… prvé dva razy som mávla rukou že sa stava …neviem materiálna nemateriálna ak by som to neriesila a neurobila cirkus bude v tom pokračovať! Stojím si za tým že mi proste musí kupit novú dozu aj misku.. momentalne sa ale nebavíme lebo mám nervy. Dajte tip ako tomu do budúcna predísť?! No len mu to dať “vyžrať” nech zaplatí drahe riady ktoré si inak kupujem sama vždy
@karolinakk muzovi padaju veci,keď je hladny.ak je nemehlo vždy,treba zvazit,či sa to s ním da už navzdy vydrzat 🙂
@sedrik89 no vidis, a ja vyvadzam. Ja ani dcera sme chlapovi nikdy nic nerozbili. A niesom opustena, sme spolu 20rokov. A poviem ti pravdu, kludne by som bola radsej sama ako s niekym, kto nici doma "majetok". Lebo ludia maju doma aj umelecke diela a hodnoty. A nie len cacky macky z pepca. Ina vec je ked je to male dieta, alebo nehoda (male dieta u nas nema nic dostupne z tohto, a nehoda sa nestava ked su veci ulozene mimo pohyb kym niekto nie je gramblavy alebo kasle na vsetko).
Cize ja by som si vobec nerobila vycitky za to ze som vybuchla...
OK, tak teda to robí naschvál. Si s tým spokojná? Všimol som si, že 3x. Toto si tu chceš prečítať? Takže načo tu je tá debata? Ešte Ti tu poradia aj rozvod. Sama si z toho vyber, čo chceš.
@karolinakk predides do buducna tomuto tym, ze pekne veci budes mat vo vitrine skryte :D bez srandy.. ak sa to stava, ze je gramblavy, neviem si inu moznost predstavit. Na pouzivanie, len bezne veci... a speci vec, len na vzacne prilezitosti :D
@ja_bb vies ja stále dufam že si ho prevychovam… aj takýmto spôsobom. Lepší sa to. Inak hej bol obrovske nemehlo, jeho matka bola sluzka im cely život
Ja nikdy nepochopím drahé kuchynské servisy a kadejake vzácne dozy. Aj my sme mali u babky vzácny vianočný set a pomaly jedine co si pamätám z vianočnej večere bolo kazdorocne spomínanie ako môj oco kedysi jednu misu z neho rozbil keď ju chcel umyt 😅 aspoň ho odvtedy nepustili ku riadom. Ale na čo sú tie veci dobre proste nechápem, keď niečo denne používam tak je takmer istá sanca ze to niekedy rozflakam. Ak ich teda cielene nehadzal o stenu. 🤭
@domak2 no vsak su dobre vo vitrine,kde na nich pada prach, ale hlavne, ze ich mam, boli drahe 🙈😁
Akože ,mrzelo by ma to určite ,ale vojnu by som z toho asi nerobila .Aj keď jasné ,že sú to nenahraditeľné veci ,ale stále len veci ...
Dozicky si radsej povystavuj ako volakedy babka do vitriny ked sa bojis ze sa rozbiju..ja by som ti tiez vynadala lebo pokial je to vec na bezne pouzivanie a je v kuchyni ratam stym ze sa to rozbije.ked to pouzivam alebo umyvam alebo odkladam pokial teda tu dozu neflakol o zem naschval.. uvedomujes si ze obycajnu dozu si cenis viac ako vlastneho muza?trosku smutne..je to len vec. obycajnaspotrebna vec. mozno krasna a draha ale stale LEN vec ktora ma svoj ucel a svoju zivotnost. co ak mu ty tuknes auto? Aku budes cakat reakciu?co.ak by tu dozu rozbilo vase dieta?aj vtedy by si vybuchla?
@domak2 viesco mávala som bezne cez rok tu dozu v pivnici ale keďže budeme piect medovnicky čo chvíľa, som si ju hore doniesla.. nuž dlho nevydrzala lebo panko sa rozhodol štelovať okná, dóza bola na širokom parapete ,otvoril okno (nevšimol si obrovskú dozu!) a bac
@saxana000 aj keď sa to stane tretikrat do mesiaca? A štvrtý krat čo sa mám na neho zasmiať a zbierat črepy? A piatykrat ?? A dookola ? Veď to je chore
@karolinakk u nás sa rozbije niečo minimálne raz za týždeň.. ak vidíš že je tvoj muž nešikovny cenné kúsky šup do vitríny.. my pijeme z najlacnejších pohárov z pepca a taniere máme ani neviem akú značku, Kaufland obyčajne za pár €..
mne muz neviem ci nahodou ci podvedome umyselne rozbil vsetkych 5 krystalovych poharov, co som este dostala od svojho ex frajera predtym. nic ine nerozbil predtym ani potom…ale ked doniesol domov porcelanove salocky po jeho starych rodicoch a mne sa podarilo jednej obit usko, tak urobil celkom scenu z toho. mna by najviac zamrzelo, ze nemal ziadnu snahu ti to vynahradit, v zasade to ani nelutoval a asi bola hadka celkom vyostrena ked sa to dostalo k vulgarnym nadavkam. ako sa poznam nebola by som prva co by sa isla ospravedlnit
@karolinakk btw buď rada že steloval okná a nesedel s mobilom v ruke..
@karolinakk prepáč, ale tvoja reakcia je chorá.
Si toto neviem ani len predstaviť, že by som nahúkala na muža pre rozbitú dózu, ktorá bola mimochodom väčšinu roka v pivnici🤦♀️🤦♀️😅😅😅

@ivusa1516 chápem aj tvoj postoj určite máš pravdu