icon

Ako reagovať, keď partner chce odísť za prácou?

mirola
20. sep 2017

Neviem moc ako začať, píšem sem prvý krat a to hlavne preto, ze mam ambivalentne pocity a ani nejak necakam radu skor by ma na vzniknutu situaciu zaujimal Vas nazor. Takze s partnerom mame vztah, ktorý myslim funguje velmi dobre. Rozumieme si, lubime sa, doverujem mu a je nam spolu naozaj dobre a aj preto sme sa rozhodli posunut dalej. Teda prave sa stahujeme do naseho noveho byvania na ktore mame hypo. a snazime sa o babo. Vsetko je super.. velke plany atd.. len zrazu prisiel s tym, ze by zmenil pracu. V podstate by stale pracoval pre tu istu spolocnost len teraz pracuje pondelok az piatok od osmej do tretej a z toho ma 10 dni v mesiaci home office. Zarobi 2400 eur ja 600 lebo pracujem v odbornej praxi, inak koncim skolu. Zrazu prisiel s tym, ze by vzal inu poziciu zarobil by 3500 (co je vraj dovod tohoto pocinu) ale domov by chodil len na vikendy inak by bol stale v zahranici. Mne osobne ten liter za to, ze budem mat vikendovy vztah a budem stale sama doma nestoji. Spytal sa ma teda na moj nazor a ja som mu povedala, ze mu branit nebudem (aj keby som chcela nemam pravo) nech urobi ako uzna za vhodne, ale osobne mam z toho des. Nemame ziadne dlhy, len tu hypo ktora je 700 eur mesacne plus naklady na byvanie. Vnutorne mam pocit, ze jeho odchod nas vztah zabije, vezme nam intimitu a to spolocne kazdodenne zdielanie. Ako by ste na toto reagovali vy? Ja si myslim, ze tie peniaze nepotrebujeme a nestoji to za to. A ak su tu zeny, ktorých muzi takto pracuju budem vdacna za ich postoje, pocity a skusenosti. Ja len nechcem aby sa to cele "dosralo" kvoli peniazom. Navyse si takto ani neviem zrazu predstavit mat dieta, a toto mu ani nemozem povedat, aby sa necitil byt pritlaceny kedze ho velmi chce. No zrazu mam pocit akoby sme sa vratili niekolko krokov spat a nie napredovali. Dakujem

deginko
21. sep 2017

@mirola Môj priateľ takto pracuje odkedy sme sa vrátili z Anglicka kde sme spolu žili..isiel pracovať do Česká,kde ma jeho otec firmu..zarobi tam možno tak 850e..cize sa mu to vôbec neoplatí..mame spolu teraz už 9m dieta...chodi domov iba na víkendy...bola som zvyknutá nato,ze sme boli spolu iba víkendy..no poviem ti,ze začiatky s deckom boli ťažké,ked si nato sama..teraz je to už lepšie,ale dcérka jenonstop ns mne zavesená...a vidno je aj to,ze jeho nejak neriesi všíma si ho minimálne..ja osobne som si zvykla..kym sme boli len dvaja dáko som to ani nevnímala,ze som bez neho ten týždeň rýchlo ubehol..no vo vzťahu k tomu dietatu to nebude dobre..ale da sa to...kazdopadne ten môj nedonesie ani zďaleka tolko peňazí...a keby mal možnosť byt každý den doma hoc aj za tých 850 tak by som bola šťastná...takze v tvojom prípade by som nepristúpila nato aby šiel prec..s takým platom aky ma...nema co riediť..a mamonárčiť kvôli par eurám v jeho prípade nema význam...a ak chcete dieťa tak neni o com...neuvidi ako mu male rastie..a tiež zodpovednosť nula bodov..penisze nie su všetko...ale samozrejme nemôžeš mu brániť.

ariannazara
21. sep 2017

@janinamojka ved to tu len zivorenie 😑 tak musime my zeny nieco pretrpiet 😬 moj tiez este uvidí, našťastie nemame ziadne pozicky,hypoteky a pod 🙄 najhorsie je ze ten tyzden ked pride zbehne jak voda 😑

janinamojka
21. sep 2017

@ariannazara to poznam,treba urobit to a tamto a este aj spolu chcete byt a uz ide zasa naspat..moj ked pride na tri tyzdne tak uz aj tak v polovici zaciname byt smutni lebo uz sa to krati a ked ide prec tak je to zle velmi..Ale nemame na vyber a my navyse babatko cakame,a ak tam ostane dlhsie tak sa budem starat o tri deti sama..Taky je dnesny zivot..

dahra
21. sep 2017

@mirola - možno ako dočasné riešenie, ale určite to nie je dobré pre vzťah. Okrem toho, takto sa snažiť o dieťa veľmi nedá. Síce občas to vyjde na prvý šup, no u nás to tak nefungovalo. Ja som po svadbe bývala rok u rodičov, lebo som mala vcelku fajn prácu, on bol 200 km od nás, lebo mal fajn prácu, myslela som, že hneď otehotniem /chodil len na víkend/ a pôjdem na materskú, tak som nechcela meniť robotu. Mala som už takmer 30 rokov. No nič - za rok sa tehotenstvo nekonalo, tak som sa zdvihla a šla za ním.

lula26
21. sep 2017

@mirola Čo sú to embivalentne pocity a home office?

juliet86
21. sep 2017

Hmmmm. Ja by som nebola rada keby siel. Plodna si cca 24hodin v mesiaci. Ako to chce trafit ak budes mat ovulaciu mimo vikendu? Ved mu vysvetli ze takto bude problem otehotniet. Co ak budes mat rizikove tehotenstvo a budes potrebovat pomoct doma tak ako ti pomoze? Co ked zmeska porod? Dieta ho uvidi malo... akoze vykaslala by som sa na ten plat... ak uz tak nech si vypyta viac tam kde robi alebo prejde v sr ku konkurencii atd..... alebo hento nech zoberie docasne. Ak je mudry sam si uvedomi ze je to chobitina blbost

nelinka2009
3. okt 2017

Ahoj moj mm je vojak... Chodi na zahr misie. Odchadza na pol roka rok... Samo ma,aj dovolenky, ale aj tak sa niekedy nevidine aj 4 mes. Mame uzasne manzelstvo. Tesim sa ked odchadza, nie na peniaze. Kebyze sme stale spolu, nemali by sme 10 rokov vztah aky mame. Podla mba to ty vnimas zle, negativne. Ver mi, ze to do vasho vztahu moze priniest aj pozitivno nielen prachy. Pri dietatku sa este budes tesit, ze ta chlap doma neotravuje. Drzim palce

pininka
3. okt 2017

@nelinka2009 troska ma sokoval tvoj prispevok, tiez mam muza vojaka,nastastie na misie nechodi, lebo za tie peniaze to rozhodne nestoji,ale nikdy v zivote by som nepovedala,ze je lepsie ked je prec. A este k tomu, ked je doma dieta. Trocha zabudas na to,ze nieje dolezity v manzelstve len vas vztah,ale aj vztah otec-dieta. Casto sa stretavam s nazormi zien, ze mam aspon pokoj,ked muz nieje doma. To nato som sa vydavala, aby som bola sama doma? A sama vychovavala deti? To mi pride dost chore, to som mohla ostat slobodna matka.

nelinka2009
3. okt 2017

@pininka som rada, ze tvoj muz na misie nechodi, kedze mas svoj nazor. Kebyze to nefunguhe, tak sama dobre vies, ze na misiu ist nemusi, ked nechxe. Vztah otec dieta mam moj muz lepsi, ako oteckovia, ktorych vidam s detmi po ihriskach s mobilmi v rukach sediacich na lavickach... Ked tu nieje sice chyba, ale ty nikdy nezazijes ten pocit, kex prichadza. Je to akoby si sa zamilovala milionty krat.. Nas vztah nikdy nepadne do steteotypu... Vzdy sa na seba tesime... Nic u nas doma nieje vsedne, obycajne ked je doma.. Ale to pochopi len ten, ktoreho partner odchadza na dlhsie prec. Co sa tyka toho otravovania... No ked boli deti male babatka, tak miesto tych problemov... Muzovi vadi, ze je u nas moja mama... Myz ziarli, ze si ho po porode nevsimam... Muz ma obvinuje, ze uz vidim len dieta a nic... Bol prec, takze som si deti a materstvo dokonale uzila... Ale je pravda, ze mbe vela pomaha okolita rodina, kamaratky, susedia... Vlastne nikdy nesme sami aj ked je prec..

ankare
3. okt 2017

Ja som môjmu mužovi povedala, nech radšej žijeme skromnejšie, ale spolu.
Kým Vás veľmi peniaze netlacia, nech nemení robotu.
Pomaly to narusi Vás vztah, odcudzite sa. Keď príde babo, ešte viac.

nelinka2009
3. okt 2017

E mila zakladayelka,temy::: tes sa, ze mas doma chlapa, ktory sa chce postarat o rodinu. Urob mi laskavost a precitaj si temy rodinbe problemy vsetky... Kolko je chlapiv co su dennodenne dona, deti ani zeny si nevsimaju, alebo ich ponizuju, mlatia a do domacnosti nedaju ani korunu... Aby si sa moja pekna peincezna zobudila z krasneho sna. Pamataj, ze to chce urobit prave preto, ze planujeye rodinu. Postavil sa k tomu ako chlap, tak si to vaz a ry sa k tomu postav ako matka!!! Lebo uz nebudete dvokezity vy dvaja, ani on a ani ty... Uz,tam bude to najdolezitejsie a to vsetky omacky typu nununu cmuk cmuk idu vedla... Su manzelstva, kde su dvaja dennodenne spolu a napriek tomu su obaja uplne,sami kazdy vo svojom svete... Su manzelstva, kde su spolu par tyzdnov v roku a rozumeju si viac,ako surodenci, priatelua, milenci...

nelinka2009
3. okt 2017

@ankare nemusi to tak byt, pises to akoby to tak bolo vzdy,

vlasta1818
3. okt 2017

Ťažko je do tohto hovoriť. Každá sme iná, každá inak tieto veci vnímame. Osobne by som bola rada. Lebo evidentne je to milujúci chlap, keď chce odísť za prácou aby svojej rodine dal všetko, čo potrebujú. Ja by som ho podporila 🙂

nelinka2009
3. okt 2017

@deginko to je jak moja,svojra neuvidis maleho rast... Tak zrusil misiu, chodi na osmicky a ked sa vecer vrari vyzmykany tak maly uz ide spat. Tak ho vidi rast. Nevie sa dockat marca kym znova pojde prec, lebo vie, ze cez volno da malemu zo seba viac,ako takto...

ankare
3. okt 2017

@nelinka2009 peniaze nie sú najdôležitejšie. Nežijú v biede, majú krásny príjem. Nič ich nenuti, aby zarábal viac.
Mne by žiadne poklady sveta nevykompenzovali blízkosť muza. Keď spolu zaspavame, keď sa večer spolu rozpravame... a to sme spolu 13 rokov.
Ono je to asi aj od povahy. Ja som citliva a rodinne založená.
Netvrdim, ze kazdemu to naruší vzťah. 😊 ale myslim si, ze dobrotu to neprinasa.
Síce ziskaju viac penazi, ale stratia svoju kazdodennu blizkost... čo je viac? 😊

nelinka2009
3. okt 2017

@ankare ale to nemozes takto pausalizovat. Za to, ze to vnimam inak, niesom rodinne zalozena??? To co jej tu za hluposti vypisuhes. A nieje to o peniazoch, tiez si nezijeme zle, inak by sme nemali druhe dieta. Je to o tom, ze zvlast po narodeni deti sa zivot meni a nie kazda zena je stavana tak, ze potrebyje mat chlapa za chrbtom po porode,a tiez nie kazdy muz dobre znasa doma poporodne zmeny. Niekefy je lepsie ked tieto zmeby prejdu kazdy inde, niekedy nie. Ty to pises akoby tvoje slova boli sv zakon a to urcote niesu.

deginko
3. okt 2017

@nelinka2009 ja som sebestačná ja ho nepotrebujem mat doma stale.zvyknuta som bola sama aj predtým aj teraz cela vychova starostlivosť je na mbe..a aj ked je víkend doma..takje v podstate aj tak prec lebo prerábame..mala ho nevidi skoro vôbec..ale myslím že si to zatiaľ ani neuvedomuje..ale nic to nemení na tom ze cim bude väčšia tým to bude viac pociťovať..a nie nevidí ju rast nevie co to je ked urobí prvý krok..atd..pre peniaze???pre mňa he zdravie najdôležitejšie a aby bola dcéra stadtna..a nie prachy

ankare
3. okt 2017

@nelinka2009
Píšem o sebe, nie o Tebe. 😊 Teba si nedovolím súdiť, nemám ani na to právo, ani Ta nepoznám.😊
A To, ze podľa Teba moje Slová znejú ako sv.zakon... 🤣 ten pocit si vytvaras Ty sama. 😆
Pises, ze sa tešíš, keď Tvoj muž odchadza? Že je len dobre, keď Ti doma nezavadzia? Že ziarlil, ze si dieťa všímas viac než jeho a ziarli na Tvoju mamu?
Fuha... tak potom je to len dobre, ze odisiel. 😅 takého muža by som veru ani ja doma nadlho nechcela. 😏
A že si si chcela materstvo užiť sama... ono to nielen je vzťah mama a dieťa. Je to vzťah mama a otec, dieťa a otec, manžel a manzelka. Dieťa ma 2 rodicov, nielen matku. Netreba z toho otca vyclenovat.
Každý si ale zariadime život podľa seba, podľa svojich ocakavani a schopností.
Je super, ze Ty si takto šťastná! Držím palce, aby Ti tento pocit ostal do konca života!!! 👌

nelinka2009
3. okt 2017

No a este pre zakladatelku pamataj ze drobcovi tak do roka az dvoch bude suma fyk ci je tata doma hlavne ze ma teba teplo a papat a koncim lebo zas je tu najviac mudrych tych, ktore to nikdy nezazili.

nelinka2009
3. okt 2017

@ankare to som nepisala o sebe uvadzala priklady, ale pekny den... Zas sa vam tu podari vyplasit jednu mladu zenu, ktora ma ocividne skveleho chlapa a chcu mat rodinu... Vsak ako inak na mk.. Len nedzi nich dvoch vrazit kvol.. To vam tu ide vsetkym

ankare
3. okt 2017

@nelinka2009 🤣🤣🤣

nelinka2009
3. okt 2017

Vies ona tu hlavne nemala pisat tie cisla ak chcela realne nazory, lebo Slovenska zavist je nekonecna. 2400€ nieje az taka strasna suma na chlapa. A to aj keby ste si ten rozdiel mali odkladat na horsie casy, tak vam ich treba bude pre rodinu. On tiez nemusi mat taku pracu navzdy.

nyusika
3. okt 2017

pokial by jeho odchod do zahranicia mal vplyv na jeho dalsi profesionalny rast, urcite by som tento fakt vzala do uvahy.
ste mladi, zatial nie ste manzelia, cize aj toto je dolezity fakt.
Doelzite je, o aku dlhu dpobu by sa jednalo.
a v neposlednom rade - 1000 eur nie je malo penazi, zase sa nehrajme na hrdinky, ze toto by mne nestalo za docasne odlucenie...

a asi az tak super vztah nemate, ked tuto vec nemate vydiskutovanu spolu

nelinka2009
3. okt 2017

@nyusika http://cdn.kikakeyboard.com/sticker_partnerLove...

Si neskutocna osoba ta chcem poznat osobne

nyusika
3. okt 2017

@nelinka2009
aky je problem ??

nelinka2009
3. okt 2017

@nyusika ziadny to bolo pozitivne sa mi tam smiliky nejak po toto ale boli tam tieto: 👏👏👏👏👏👏

nyusika
3. okt 2017

@nelinka2009
jaaaaj 😀 😀

nelinka2009
3. okt 2017

Ono tu potom vznikaju tie temy: po xy rokoxh ma opustil, trata ma ci vychovava? Neviem sa bez neho vykakat,,ani zit, ani byvat ach pomozte dievcata... Vsak ako fakt zeny, muz neni vas majetok a ked chce ist tak co ho ma zabit, ze chce zarobit pre rodinu??? Naco sa maju hadat... Ved ju trosku podpirte... Fungyju tak 1000 rodin... A ked je pre vas,1000€
nesacbe bavyse nic tak ja neviem co to tu furtbblabotaye a ozlej situacii mladych rodin ved vy sa musite nat vsetky ako kralovny

maciatkolulu
3. okt 2017

@nelinka2009 kazdy nech si zije svoj zivot, ale rozhodne nie je ok, ked je otec od rodiny par mesiacov prec, nie je to standart a ani dobre pre dieta, lebo dietatu nie je zarucene sumafuk do roku, ci dokonca dvoch, ci ma pri sebe otca, alebo babku, ci susedov, fakt nie v zlom, ale dieta ked ma moznost mat otca pri sebe, tak by ho mat malo, tzn.ked si niekto chce zakladat rodinu, tak by mal mat poriesene zamestnanie a financie celkovo. Lebo potom sa tata vrati z prace po styroch mesiacoch, co je pre male dieta neuveritelna doba a nepozna si otca a v podstate otec dieta tiez. Treba to brat tak ako to je, je to asi kvoli peniazom, lebo podla mna kazdy normalny rodic, chce byt so svojim dietatom a to co najviac, aj rozvedeny, aj pracujuce, nehovorim tu asocialnych alkoholikoch, ale o normalnych ludoch. Na jednej strane chapem, ze clovek si moze "oddychnut"od partnera, ale dieta od otca asi nie..... Takze za mna, ked si uz niekto planuje familiu, tak je lepsie, ked su partneri spolu a dieta sa narodi do "komplet" rodiny. Rodina, ktora nie je spolu vyse styroch mesiacov par x v roku, nie je kompletna a aj male dieta potrebuje mat pri sebe otca a naozaj mu to nie je sumafuk.... Mam velke deti a hovorim ti to zo skusenosti. Ty si mozno ina, ale vacsina zien chce mat muza pri sebe, ked sa dieta 1xotoci, 1x postavi, je 1 prikrm, chce ist spolu na prechadzku, nakupit, lezat na gauci, robit blbosti a ano aj sa pohadat, pomilovat, vrcat po sebe, udobrovat sa a vsetky bezne prkotiny😉 to vsetko je normalne a nemozne pri takom zamestani.

nelinka2009
3. okt 2017

@maciatkolulu dalsie sv pismo sa tiecdrizdy ani citat nedaju ja,som dieta takych rodicov normalnych a radsej keby bol foter prec by som jeho nezaujem citila menej... A to tym chces povedat, ze ini ako ty nemaju mat deti??? Kto by ti prosim ta makal na dochodok? Len tie, ktore si sana porodis??? Vsak by sme vymreli