icon

Ako reagovať, keď sa syn priznal k homosexualite?

18. nov 2025

Som dospelý muž pred 30 - kou ale mám svoje tajomstvo... rodičia a rodina ako ste zareagovali na to keď sa vám syn priznal?

Strana
z4
anonym_9cbf60
21. nov 2025

@anonym_autor Mne, ako matke by bola podstatná jedna vec a tou je šťastie môjho dieťaťa.

anonym_48acc0
21. nov 2025
@grof_monte_christo

@sisaka Dakujem za podporu. Netusim, prečo sa tu do mňa niektoré pustili. Pritom je tu viacero príspevkov z realneho života, kde píšu, že to bol pre rodičov a súrodencov šok a trvalo im dlho, aby sa s tým vyrovnali. Asi to bude voči mne niečo osobne, ale netrapim sa nad tým 🤷

@jamimo
@grof_monte_christo
Nehovorím že každý potrebuje čas na spracovanie. Ja ani oco sme ho nepotrebovali, ja som dokonca bola šťastná za ňu, že to z nej konečne vypadlo. Mama ten čas potrebovala. Preto budem k svojmu dieťaťu pristupovať tak, že ho budem ľúbiť nech je akýkoľvek aj nech ma rád kohokoľvek 😊 a že ma nemôže sklamať. Istota, že ťa rodič má rád, je pre dieťa alfa omega. Potom sa ani nebojíš s niečím sa mu priznať.

grof_monte_christo
21. nov 2025
@anonym_48acc0

@jamimo
@grof_monte_christo
Nehovorím že každý potrebuje čas na spracovanie. Ja ani oco sme ho nepotrebovali, ja som dokonca bola šťastná za ňu, že to z nej konečne vypadlo. Mama ten čas potrebovala. Preto budem k svojmu dieťaťu pristupovať tak, že ho budem ľúbiť nech je akýkoľvek aj nech ma rád kohokoľvek 😊 a že ma nemôže sklamať. Istota, že ťa rodič má rád, je pre dieťa alfa omega. Potom sa ani nebojíš s niečím sa mu priznať.

@anonym_48acc0 Správne, tvoj príspevok bol o tom, že sú ľudia, ktorý tento čas na spracovanie potrebujú a netreba ich hneď odsúdit, za to, že by nechápali, že sexualita je vrodená.

grof_monte_christo
21. nov 2025
@jamimo

@sisaka môže ti to pripadať akokoľvek smiešne, gay orientácia je pre mňa situácia a moment z ktorej by som nebola sklamaná, alebo mala potrebu času na vyrovnanie sa s tým. Vysvetlila som prečo a slušne som sa opýtala, čo konkrétne je na tom zarmucujùce. Tak choď chrliť žlč niekam inam 😉 Pozdravujem tiež z krajiny mimo SR.

@jamimo Tvoj názor je v pohode. Viac som sklamaná z reakcií @enmery, prečo mala potřebu takto reagovat. V iných diskusiách sa väčšinou zhodneme.

anonym_48acc0
21. nov 2025
@grof_monte_christo

@anonym_48acc0 Správne, tvoj príspevok bol o tom, že sú ľudia, ktorý tento čas na spracovanie potrebujú a netreba ich hneď odsúdit, za to, že by nechápali, že sexualita je vrodená.

@grof_monte_christo odsúdiť nie, pretože môžu svoj názor prehodnotiť a na novú situáciu si zvyknúť, ale každý by radšej na odhalenie svojej sexuality mal pozitívnu reakciu ako negatívnu v zmysle, že je chorý a má sa dať liečiť nie? Mamu neodsudzujem, ale zato otca o to viac obdivujem. Tu si sám človek už musí položiť otázku, akým rodičom chce byť.

grof_monte_christo
21. nov 2025
@anonym_48acc0

@grof_monte_christo odsúdiť nie, pretože môžu svoj názor prehodnotiť a na novú situáciu si zvyknúť, ale každý by radšej na odhalenie svojej sexuality mal pozitívnu reakciu ako negatívnu v zmysle, že je chorý a má sa dať liečiť nie? Mamu neodsudzujem, ale zato otca o to viac obdivujem. Tu si sám človek už musí položiť otázku, akým rodičom chce byť.

@anonym_48acc0 Sú ľudia, ktorí to hned zoberu a potom sú ľudia, ktorí to potrebujú vstrebať, ja teraz nechcem diskutovať o tvojom nazore. Príbehy z realneho života ukazujú práve to, že často aspoň jeden rodič s tým má problém a treba im dopriať čas.

anonym_48acc0
21. nov 2025
@grof_monte_christo

@anonym_48acc0 Sú ľudia, ktorí to hned zoberu a potom sú ľudia, ktorí to potrebujú vstrebať, ja teraz nechcem diskutovať o tvojom nazore. Príbehy z realneho života ukazujú práve to, že často aspoň jeden rodič s tým má problém a treba im dopriať čas.

@grof_monte_christo skôr sa mi zdá, že prekrúcaš moje slová, akoby to bolo úplne v pohode reagovať tak, že niekomu vynadam, že sa má dať liečiť. To dieťa to predsa zabolí. Dá sa reagovať aj tak, že ako rodič poviem, že si vážim že mi to povedal, že ho stále mam rád, ale nečakal som to, je to pre mňa šok a potrebujem trošku času si na to zvyknúť. "Čas na spracovanie" sa dá odkomunikovať rôzne, netreba hneď kričať a nadávať do chorých. Chápeš ten rozdiel?

grof_monte_christo
21. nov 2025
@anonym_48acc0

@grof_monte_christo skôr sa mi zdá, že prekrúcaš moje slová, akoby to bolo úplne v pohode reagovať tak, že niekomu vynadam, že sa má dať liečiť. To dieťa to predsa zabolí. Dá sa reagovať aj tak, že ako rodič poviem, že si vážim že mi to povedal, že ho stále mam rád, ale nečakal som to, je to pre mňa šok a potrebujem trošku času si na to zvyknúť. "Čas na spracovanie" sa dá odkomunikovať rôzne, netreba hneď kričať a nadávať do chorých. Chápeš ten rozdiel?

@anonym_48acc0 Nechaj tak 🙂. Ja som ti poďakovala len za príspevok z realneho života, ako to v realite vo veľa rodinách vyzerá. Nič viac.

grof_monte_christo
21. nov 2025
@anonym_48acc0

@anonym_48acc0 A keby si čítala moje predošlé príspevky, tak by si sa dočítala, že ja by som svoje dieťa za toto nikdy neodsudila, ani mu nenadavala, toto ja nikde neobhajujem, svoj smútok z tejto situácie by som riešila sama so sebou.

sandra163
21. nov 2025

@anonym_autor mňa by viac trápilo, ak by z mojich detí vyrástli násilníci, kriminálnici, netolerantní ľudia, bez štipky empatie a úcty. Homosexualita určite nie je dôvod, aby som svoje deti zavrhla alebo menej ľúbila.

anonym_48acc0
21. nov 2025
@grof_monte_christo

@anonym_48acc0 A keby si čítala moje predošlé príspevky, tak by si sa dočítala, že ja by som svoje dieťa za toto nikdy neodsudila, ani mu nenadavala, toto ja nikde neobhajujem, svoj smútok z tejto situácie by som riešila sama so sebou.

@grof_monte_christo tak to znie hneď ináč 🙂 v tom prípade sa chápeme 👍

grof_monte_christo
21. nov 2025
@anonym_48acc0

@grof_monte_christo tak to znie hneď ináč 🙂 v tom prípade sa chápeme 👍

@anonym_48acc0 Mala som na mysli ten proces od šoku, rozčarovania až po zmierenie a prijatie. To, čo bolo aj vo vašej rodine.

sisaka
21. nov 2025
@jamimo

@sisaka môže ti to pripadať akokoľvek smiešne, gay orientácia je pre mňa situácia a moment z ktorej by som nebola sklamaná, alebo mala potrebu času na vyrovnanie sa s tým. Vysvetlila som prečo a slušne som sa opýtala, čo konkrétne je na tom zarmucujùce. Tak choď chrliť žlč niekam inam 😉 Pozdravujem tiež z krajiny mimo SR.

@jamimo Ja chŕlim žlč? 🙄 A niekde sa dokonca smejem? Vidím, že ani nečítaš, čo píšem. Červené súkno len preto, že som sa ti pokúsila vysvetliť, čo “spracovanie” znamená a že to nemusí byť nič negatívne. Tak aj podľa nicku si asi fakt mimo.

bashkaxyz
21. nov 2025

Tu odpoveď nenájdeš to záleží od povahy tvojich rodičov a rodiny

jamimo
21. nov 2025
@anonym_48acc0

@jamimo
@grof_monte_christo

@anonym_48acc0 v poriadku, nikto nepopiera tvoje prežívanie. Mňa skutočne zaujímalo u jednej diskutujúcej, čo je na tom zarmucujúce. Lebo ja, sama za seba, si neviem predstaviť, čo by ma malo zarmútiť na tom, že syn miluje muža 🤷‍♀️ Konkrétnu odpoveď som nedostala, čo je na tom zarmucujúce. Skonštatovala som, že keď má niekto očakávania, prídu sklamania (v akejkoľvek oblasti, nielen sex. orientácii) Slušne som sa opýtala, nikoho som neurazila, nepopieram nikoho preživanie. Zjavne problém, keď niekoho dráždi, že mám toleranciu a vôbec neriešim LGBTIQ komunitu negatívne.

jamimo
21. nov 2025
@grof_monte_christo

@jamimo Tvoj názor je v pohode. Viac som sklamaná z reakcií @enmery, prečo mala potřebu takto reagovat. V iných diskusiách sa väčšinou zhodneme.

@grof_monte_christo ja tomu rozumiem, že by si potrebovala čas. Zaujímalo ma to sklamanie, sklamanie z čoho...? Slušne som sa ťa opýtala, zjavne to niekomu vadí. Oceňujem, že píšeš v diskusii, že sú ľudia, kt. to vnímajú automaticky, plynule. Tam patrím ja. Napriek tomu, že iná diskutujúca tu bude o mne písať opak 🙃

jamimo
21. nov 2025
@sisaka

@jamimo Ja chŕlim žlč? 🙄 A niekde sa dokonca smejem? Vidím, že ani nečítaš, čo píšem. Červené súkno len preto, že som sa ti pokúsila vysvetliť, čo “spracovanie” znamená a že to nemusí byť nič negatívne. Tak aj podľa nicku si asi fakt mimo.

@sisaka nemusíš mi vysvetľovať, ak niekto potrebuje čas na prijatie. Tomu ja rozumiem. Pýtala som sa, čo je na tom (gay orientácii)zarmucujúce...Očakávanie?Predstavy? Preferencie rodiča? Strach? Boj so stigmou?Sexuálna orientácia u mňa nie je niečo, čo by som ťažko akceptovala- proste človek sa narodí tak ako sa narodí. Nezobudí sa jedného rána a povie si, idem sa zamilovať do muža a chcem mať s ním akt. Proste pre neho je normálne milovať rovnaké pohlavie. Či už si to niekto vysvetlí ako porušenie normy, alebo odchýlku, alebo je s tým ok, je na každom z nás. Tí ľudia tu proste sú a vždy boli. Homosexualita v histórii, aj prírode tu bola odjakživa.
Nežijem v starých normách, stigmách a vzorcoch, očakávaniach spoločnosti, rodiny.
Musíš mať veľmi úzku hranicu frustračnej úzkosti, keď ma ideš presviedčať o tom, že nie som tolerantná a pripisuješ mi vlastnosti (ako som mimo) na základe nicku zloženého so 6 písmen abecedy, ktoré ani len netušíš, čo znamenajú a takto ten nick "vypálil" 😉
Prajem všetko dobré!

anonym_48acc0
21. nov 2025
@jamimo

@anonym_48acc0 v poriadku, nikto nepopiera tvoje prežívanie. Mňa skutočne zaujímalo u jednej diskutujúcej, čo je na tom zarmucujúce. Lebo ja, sama za seba, si neviem predstaviť, čo by ma malo zarmútiť na tom, že syn miluje muža 🤷‍♀️ Konkrétnu odpoveď som nedostala, čo je na tom zarmucujúce. Skonštatovala som, že keď má niekto očakávania, prídu sklamania (v akejkoľvek oblasti, nielen sex. orientácii) Slušne som sa opýtala, nikoho som neurazila, nepopieram nikoho preživanie. Zjavne problém, keď niekoho dráždi, že mám toleranciu a vôbec neriešim LGBTIQ komunitu negatívne.

@jamimo práveže som ťa označila, len na podporu toho, že sú ľudia, ktorí aj v takej situácii dokážu zareagovať pekne bez odsúdenia a nijako ich sexualita nepoburuje ani nezarmucuje a vlastne sa nad tým nemusia ani zamýšľať pretože sa pre nich nič nemení, len na rodinnú grilovačku príde miesto synej priateľky priateľ... no je tam toho 😁 veľmi sa mi tvoj postoj páči 👍

sisaka
21. nov 2025
@jamimo

@sisaka nemusíš mi vysvetľovať, ak niekto potrebuje čas na prijatie. Tomu ja rozumiem. Pýtala som sa, čo je na tom (gay orientácii)zarmucujúce...Očakávanie?Predstavy? Preferencie rodiča? Strach? Boj so stigmou?Sexuálna orientácia u mňa nie je niečo, čo by som ťažko akceptovala- proste človek sa narodí tak ako sa narodí. Nezobudí sa jedného rána a povie si, idem sa zamilovať do muža a chcem mať s ním akt. Proste pre neho je normálne milovať rovnaké pohlavie. Či už si to niekto vysvetlí ako porušenie normy, alebo odchýlku, alebo je s tým ok, je na každom z nás. Tí ľudia tu proste sú a vždy boli. Homosexualita v histórii, aj prírode tu bola odjakživa.
Nežijem v starých normách, stigmách a vzorcoch, očakávaniach spoločnosti, rodiny.
Musíš mať veľmi úzku hranicu frustračnej úzkosti, keď ma ideš presviedčať o tom, že nie som tolerantná a pripisuješ mi vlastnosti (ako som mimo) na základe nicku zloženého so 6 písmen abecedy, ktoré ani len netušíš, čo znamenajú a takto ten nick "vypálil" 😉
Prajem všetko dobré!

@jamimo aký máš problém? Stúpila som ti na otlak?
A tá edukačná vsuvka bola načo dobrá?
Hej, mám veľmi zúžené videnie, keď si myslím, že keď
sa človek stretne s nečakanou informáciou ohľadom svojho dieťaťa/partnera atď. tak ju musí spracovať.
Dúfam, že sa po poslednom príspevku cítiš lepšie a už nebudeš mať potrebu vysvetľovať mi históriu LGBTQ+ komunity.
Taktiež si ma pravdepodobne s niekym mýliš, lebo ja som nikde nepísala o zarmucujúcej informácií, stále píšem o nečakanej informácií.

jamimo
21. nov 2025
@sisaka

sa človek stretne s nečakanou informáciou ohľadom svojho dieťaťa/partnera atď. tak ju musí spracovať.
Dúfam, že sa po poslednom príspevku cítiš lepšie a už nebudeš mať potrebu vysvetľovať mi históriu LGBTQ+ komunity.
Taktiež si ma pravdepodobne s niekym mýliš, lebo ja som nikde nepísala o zarmucujúcej informácií, stále píšem o nečakanej informácií.

@sisaka nie, vôbec si mi nestúpila na otlak, iné som prežila a som tu, v mieri. Nepýtala som sa teba o smútku, ale inej diskutujúcej. Len ty si si ma vybrala na pranier🙂

grof_monte_christo
21. nov 2025
@sisaka

@jamimo Keby to bola taka prirodzená vec ako je pre teba, ze ti je jedno, či je syn alebo dcera homo alebo hetero, tak by sme vôbec neboli v tejto diskusii, pretože mladý muž by nemusel uvažovat o tom, ako to povedať svojim rodičom. Tvoje vnímanie je práveže v menšine a nie naše, ktorým táto informácia príde bud zarmucujuca alebo prekvapiva. Odzrkadľujú to aj reálne príbehy v rodinách, o ktorých bola zmienka.

grof_monte_christo
21. nov 2025
@jamimo

@sisaka nie, vôbec si mi nestúpila na otlak, iné som prežila a som tu, v mieri. Nepýtala som sa teba o smútku, ale inej diskutujúcej. Len ty si si ma vybrala na pranier🙂

@jamimo Posledné, co k tomu poviem. Nemám nic voči LGBTI komunite, rešpektujem ich pravo na život podľa ich orientácie. Ale pre svoje dieťa by som si priala, aby bolo hetero. S akoukolvek inakostou alebo postihnutím by som musela vnútorne vyrovnat. Na mojich pocitoch voci nemu by sa nic nezměnilo, lubila by si ho rovnako. Pekny vecer a víkend prajem 😉

bubinkaaa
21. nov 2025

Neviem kto založil túto diskusiu...no zrejme ďalší fake.... dotyčný nečíta, neodpovedá, je úplne bez 1reakcie....pride mi táto téma len opäť ako rozprúdenie debaty o ...ved vieme

anonym_d96119
21. nov 2025

Len tak zbežne z firmy som poznala chalana, jugoš, cca 38 rokov, roky žil v zahraničí….udajne sa otcovi priznal k homosexualite a ten zareagoval veľmi zle….chalan to potom nezvládol a spáchal samovraždu

anonym_155066
21. nov 2025

Ja ti napíšem, že môj švagor žije v UK so svojim manželom od 20 rokov (ale vzali sa neskôr) teraz má 41. A je to jeden úžasný, empatický, dobrosrdečný, obetavý človek, aj jeho manžel. Teraz cez leto sme boli u nich, celá naša rodina s našimi dvomi deťmi malými a kráľovsky sa o nás starali, zobrali si dovolenku a pochodili desiatky kilometrov s nami. Svokra (jeho mama) je s tým uplne ok, má ho rovnako rada ako svoje ďalšie deti, dedo to prijímal možno trošku ťažšie, ale je s tým ok. Takže neboj sa, držím palce.

mandarinka555
24. nov 2025
@mondolina

@mandarinka555
a tebe nedrbe? že sa takto vyjadruješ?
polovica tém je tu vymyslených.
náhodou je to zaujímavý sociálny prieskum.

@mondolina Sociálny prieskum? Ty skutočne nie si komplrtná🙈

mirka6530
29. nov 2025
@anonym_8092e3

@anonym_autor brala by som to ako zlyhanie, že ako som mohla dopustiť aby sa toto z neho stalo. Povedala by som mu, že môžeme ďalej vychádzať pokiaľ ma dištancuje od jeho partnera / partnerov. Vysvetlila by som mu, že vidieť dvoch mužov ako partnerov sa mi hnusí.

@anonym_8092e3 myslím že nepoznáme ako spoločnosť čo je základom tohoto správania. A keďže sme hlupa a sebecká spoločnosť tak o to ani nemáme záujem.
Takže môžeš mať pravdu ale aj nemusíš

Strana
z4