Ako reagovať, keď švagor doma asi klame?
Ahojte, pisem anonymne, snad mi to odpustite ale mame taku zaujimavu situaciu v rodine a ja by som potrebovala pomoct, poradiť. Pracujem ako mzdova učtovníčka v jednej fabrike a medzi zamestnancov fabriky ktorym spracuvavam mzdy je zhodou okolnosti aj moj svagor (manzel mojej svagrinej)..včera sme sa po dlhšom case stretli ja a manžel so svagrovcami u svokry a svagrina si ma zobrala nabok, že už dlhšie sa chcela somnou porozprávať..spustila na mňa monolog že kedže vie že ja jej mužovi robím výplatné pásky ako to že má taký nízky plat vzľhladom k tolkym nadčasom ktoré ide odpracovať. Nechápala som o akých nadčasoch hovorí kedže jej muž má pracovnú dobu do tretej ja do pol stvrtrej a vzdy o tretej sa odpipne, sadne do auta a ide preč, a samozrejme ako mzdárka mám evidenciu jeho dochádzky a odpracovanych hodin. Tvrdila mi že svagor teda jej muz chodí domov cca okolo osmej vecer, ze taha 12 hodin niekedy 13 hodin ale na tej vyplatnej paske ktoru ja robim to nieje nikde uvedené. že ci si nasa firma mysli ze on tam bude tie hodiny navyse makat zadarmo alebo čo..lebo posledne dva mesiace chodi domov okolo osmej, ešte sa pytala ci mame tolko zákazok že tam ľudí držíme do osmej. Nepustila ma velmi k slovu tak som jej nestihla povedať že kedže vidiím jeho dochádzku tak tam nemá žiadne hodiny navyše a že ho vzdy sledujem z okna ako sadne do auta a ide prec..lebo parkovisko je hned pod nasimi oknami, a navyse som nechcela nieco prezradit tak som povedala ze ak ma svagor nejake nezrovnalosti s peniazmi alebo nieco nesedi na vyplatnej paske nech to pride k nam do kanclu riesit. Tak opat spustila na mňa že ona mi to teraz hovorí že jednoducho tam tie hodiny nesedia a mal by mať urcite vyssiu vyplatu a uplne to dorazila ked mi povedala na konci aby som zvážila ze pojdem opatovne na nejake školenie ohladom mzdového účtovnictva ked neviem spravne hodiny zarátať ( akože povedala to akoby zo srandy ale mna sa to dotklo)- že už asi vychádzam z cviku. Písala som potom aj sms svagrovi lebo sa mi celý cas vyhybal co sme boli u svokry ze co toto malo znamenat ale neodpisal mi nic. co by ste robili vy?
Povedz mu rovno nech ti s tým dá pokoj, celé to zaváňa nejakým pruserom. Ja by som osobne žiadala aby reprodukoval žene že čakám ospravedlnenie. Za prvé za to že z teba chcela dostať veci ku ktorým ťa viaže mlčanlivosť a za druhé za urážku že nevieš počítať.
Autorka, no neviem. Veď musel predpokladať že keď nemá vyplatené nadčasy, že sa bude žena pýtať, prečo. Po 3.mesiacoch čo povie, nevyplatili ma? Nechcem byt paranoidná ale vyzerá to na bokovku..
Takže pán švagor chodí na prietrtky ale manželka robí debila z teba. Tí sa našli.
ja by ho na rovinu konfrontovala s tým, že ako nemáš problém odfotiť dochádzku jeho ženuške kde je jasne viditeľné kedy pípa. takže ako nech veľmi rýchlo prestane hádzať to kam chodí na robotu. Ale myslím, že aj švagrinnej je jasné, že niečo tu nehrá ked mu už kontroluje výplatné pásky a ráta hodiny...podľa mňa ona sama má tušáka...a svojmu mužovi si to povedala? možno by sa mal on porozprávať so sestrou ...že ako sa veci majú. alebo nech zájde muž za švagrom, že môj zlatý ak mi podvádzaš sestru tak nerob blbú ani z nej ani z mojej ženy...
jasne ze mu poviem, ako nebudem ho urcite takto kryta klamat koli nemu, len dnes niesom v praci mam dovolenku..takze zajtra rano si ho odchytim a poviem mu narovinu ze ak sa ma ešte raz jeho zena opyta poviem pravdu..ze u nas ziadne nadcasy nerobi.
@domca1408 Tak keď jej povedal robím namiesto 8čiek, 12stky a zrazu im pípne na účet suma ako vždy aj bez toho aby niečo rátala jej musí dôjsť že mal dostať viac a z toho dôvodu potom zoberie automaticky pásku že kde nastala chyba. Vôbec nemusela nič tušiť, ale čudujem sa jemu, že nejak s týmto nerátal.
@misinka0611 no jednoznačne to bola lož, ktorá má veľmi ale veľmi krátke nohy....a ešte ktovie ako často jej tie dvanástky tvrdil, že robí..ak 4x do týždňa....tak ako to fakt dotyčný nemá veľa v hlave.
@evamarek77 to bude aj tak,keby to bola pravda, tak by mu daaaaavno doplo, že veď ty vidíš jeho dochádzku v systéme aj jeho odchod autom z parkoviska, mohol za tebou prísť a vysvetliť o čo ide, poprosiť o diskrétnosť. Keď už chce ženu prekvapiť a doniesť kopu prachov, niečo hodnotné kúpiť.
Takto to príšerne smrdí a že už len vymýšľa ďalšie odrby
ak je tam mlcanlivost, treba svagrinej len oklukou povedat:
-vyplaty spracovava system na zaklade dochadzky - a ta je evidovana elektronicky, podla toho, kto si kedy pipne, ked pipne 8h, dostane zapúlatene 8. ked 12, dostane 12. ak ma muz problem s vyplatou, nech oficialne riesi cez nadriadeneho - moze dostat vypis z dochadzky atd, ale viac ti povedat nesmiem, lebo by ma vyhodili z prace, ende slus fiunito, a nech s tym nalozi ako chce.
Tak s týmto by som nesúhlasila, svsgrinej povedz, že ak má jej muž nejakú reklamáciu na výplatu. Nech sa obráti na HR. Jemu povedz, že nič kryt nebudeš, bohvie co je pravda, a robiť niečo tri mesiace, bé zaplatenia aspoň nákladov, to nech hovorí tomu co seno zožral.
No ja by som sa nenechala obvinovat. Ako ty budes v rodine za hlupu a neschopnu a pritom to tak aj tak nie je. Casom aj tak pravda vide najavo, takze ho pred tym aj tak neochranis
Hrozná situácia naozaj. Každopádne presne info dávať nemôžeš, predpokladám že o prácu nechceš prísť, tak by som bola diplomat. Na druhej strane, povedať, že mzdy vo vašej firme sa vyplácaju na základe dochádzky je vec ktorú snáď povedať, napísať môžeš. Ide o všeobecnú info. 🤷♀️ A dodať, že ak má nezrovnalosti s platom, tak nech sa obráti na svojho priameho vedúceho.
Nedaj sa zatiahnuť do klamstva, to je jeho maslo na hlave. Napísala by som mu nech to vysvetlí svojej žene alebo to zajtra urobím ja.
povedala by som jej pravdu, predstavte si ,ze ste na jej mieste, a ste s takym chlapom ,ktory sa vydava doma za chudacika, ktory maka od nevidim do nevidim, ale pritom si kazdy den chodi na 5 hodin denne robit buh vi co. Bola by som velmi vdacna, keby mi to niekto povie a kopnem takeho chlapa do riti
Ako si dopadla?
@jata2203 svagor neprisiel do prace je zrazu na PN
Ja na tvojom mieste by som vobec nic neriesila s nim. On s tebou nic, tak preco sa ty onho zaujimas? Prave jej by som povedala, ze kedze nepusti nikoho ku slovu a zozrala celu mudrost sveta, tak jej nezostava nic ine, len zostat zadubnena tam, kde je. A ze ked ta nechce pocuvat, nemas preco ty ju.
.. este chyba, aby dal vypoved a bidu vutrubovat, ze ho firma obrala o prachy...verim tomu.
Zena mu uz na to asi prisla a nejednala s nim v rukavickach 🤭
Nečítala som všetko, ale mala si jej šokovane povedať pravdu, že nevieš vôbec nič o nadčasový a že každý deň chodí z práce o tretej, že ho vidí z okna. Napíš jej to, ak si to nepovedala. Mala by to vedieť. Nestoj na strane klamára. A o plate tym nehovoris nič.
je vypisany od lekara, do vianoc uz nepride, my zatvarame firmu 21.12 a prideme az deviateho ..takze pekne to uhral
No možno je naozaj chorý,
možno to bola naozaj fuška, (alebo šuška 💃)
ale ak odrb.ava, visí to nad ním ako Damoklov meč
Aspon sa dalsi mesiac moze vyjovorit, ze mu vyplatu pokazila Pnka.
Podla mna az vela nahod, zrazu chory... ten ma nieco za usami a brigada to nie je
Keď je na PN musí byť doma, môžeš ho ísť konfrontovať tam.
@januska12323 presne , niekto by mal, lebo teraz zamestnávateľ ešte môže, bežne sa to robí. Po 10 dňoch už iba cez SP

@mamula20 ja tiez neviem ako si to predstavuje, zajtra si ho odchytim v praci a budeme mat ai vazny rozhovor..lebo nemienimm sa do niecoho zapliest