Ako reagovať, keď švagor doma asi klame?
Ahojte, pisem anonymne, snad mi to odpustite ale mame taku zaujimavu situaciu v rodine a ja by som potrebovala pomoct, poradiť. Pracujem ako mzdova učtovníčka v jednej fabrike a medzi zamestnancov fabriky ktorym spracuvavam mzdy je zhodou okolnosti aj moj svagor (manzel mojej svagrinej)..včera sme sa po dlhšom case stretli ja a manžel so svagrovcami u svokry a svagrina si ma zobrala nabok, že už dlhšie sa chcela somnou porozprávať..spustila na mňa monolog že kedže vie že ja jej mužovi robím výplatné pásky ako to že má taký nízky plat vzľhladom k tolkym nadčasom ktoré ide odpracovať. Nechápala som o akých nadčasoch hovorí kedže jej muž má pracovnú dobu do tretej ja do pol stvrtrej a vzdy o tretej sa odpipne, sadne do auta a ide preč, a samozrejme ako mzdárka mám evidenciu jeho dochádzky a odpracovanych hodin. Tvrdila mi že svagor teda jej muz chodí domov cca okolo osmej vecer, ze taha 12 hodin niekedy 13 hodin ale na tej vyplatnej paske ktoru ja robim to nieje nikde uvedené. že ci si nasa firma mysli ze on tam bude tie hodiny navyse makat zadarmo alebo čo..lebo posledne dva mesiace chodi domov okolo osmej, ešte sa pytala ci mame tolko zákazok že tam ľudí držíme do osmej. Nepustila ma velmi k slovu tak som jej nestihla povedať že kedže vidiím jeho dochádzku tak tam nemá žiadne hodiny navyše a že ho vzdy sledujem z okna ako sadne do auta a ide prec..lebo parkovisko je hned pod nasimi oknami, a navyse som nechcela nieco prezradit tak som povedala ze ak ma svagor nejake nezrovnalosti s peniazmi alebo nieco nesedi na vyplatnej paske nech to pride k nam do kanclu riesit. Tak opat spustila na mňa že ona mi to teraz hovorí že jednoducho tam tie hodiny nesedia a mal by mať urcite vyssiu vyplatu a uplne to dorazila ked mi povedala na konci aby som zvážila ze pojdem opatovne na nejake školenie ohladom mzdového účtovnictva ked neviem spravne hodiny zarátať ( akože povedala to akoby zo srandy ale mna sa to dotklo)- že už asi vychádzam z cviku. Písala som potom aj sms svagrovi lebo sa mi celý cas vyhybal co sme boli u svokry ze co toto malo znamenat ale neodpisal mi nic. co by ste robili vy?
Ak by som zistila niečo odfotit,vytlačiť fotky,do obalky a poslať doporučené do vlastných rúk,jeho žene.
@laurikalalinka a ty si kompletná ? Švagriná sa má hrať na stopovacieho psa, zdrhnúť z práce o min.30min skôr a letieť pátrať ?! Cudzieho chlapa sledovať ?
Ona si plní svoje pracovné povinnosti a nestará sa o voľný čas svojho švagra
ja by som sa porozpravala so svagrom. povedala by som mu, ze nesuhlasim s tym co robi nech je to cokolvek. nech ma do svojich vyhovoriek netaha, lebo nabuduce ho uz kryt nebudem.
Uz to prasklo? 👀🙈
Ja by som sa ho v práci zo srandy spýtala, či mu mám do budúcej výplatnej pásky hodiť tie nadčasy 😜
Zaujímavé,cakam,čo za tým naozaj je 😁😅
Ries iba a len seba(a svoju rodinu)!jej povedz že spracováva toľko hodín koľko je reálne v robote. Bodka,konečná....nech si doma urobí poriadok sama....a ty sa zachovajú len tak že nebudeš mať sama problém!
Autorka ako to dopadlo?

Ked on odide,ja by som vyštartovala za ním,nedalo by mi to,kde tak tvrdo o ôsmej pracuje...