icon

Ako reagovať na komentovanie svokry?

17. jan 2021

Ahoj mamičky, prosím vás o radu.
Ako reagovať na svokru. Vždy keď k nám príde na návštevu (chodí dosť často, je na dôchodku a bývame v tom istom meste) stále niečo komentuje. Nevadí mi že komentuje, jedným uchom dnu a druhým von. Ale VELMI mi lezie na nervy ak ma ide poučať. To poučenie je typu napriklad: ona ma hračky ešte po svojich deťoch ( manžel ma skoro 40tku), že je zvedavá či aj ja som dobrá gazdinna či mi vydržia hračky 40 rokov po detoch. Ďalšia vec, že nieje umenie zarobiť veľa a mať. Ale zarobiť malo a mať. 🤔🤔 ja nemám pocit aby som niečim rozhadzovala. Sme taká klasická rodina . Len mi to dosť vadí a vôbec neviem ako reagovať na tieto jej slova.
Jej vydržala práčka 12r. Prečo mne vydržala len 8r. Že som sa o ňu zle statala. Prečo som kúpila nové poháre ( odpovedala som že veď deti porozbijaju, už majú ja svoj vek ), jej vydržali poháre od svadby a ešte stále ich ma. Proste mi to neskutočne lezie na nervy. Ako by sa išla nadomnou povyšovat, ja už neviem. Ako mám reagovať, lebo mi fakt prasknu už nervy. Hádať sa s ňou nechcem.

Strana
z2
hennyinnsbruck
17. jan 2021

Ahoj....

Ja som taka povaha že si hubu otvorím ALE::: keďže ide o svokricku a zachovanie dobrych vzťahov rodiny skus to z opačnej strany.

Skus jej dat s kľudom Angličana za pravdu v štýle ... Ah tak mi je ľúto tých pohárov... Možno skúsim inú starostlivosť o pracku... Neprotirec. Ale ani nepreháňaj že ty si to " chuda" co sa nevie starať nie...

Podobne som reagovala na výroky mojej skorosvokry ale neviem ci preto ale už nezabrda.

tinapa
17. jan 2021

Nijak.. Kývni plecom. popr.odpovedz- veď áno, vy ste dokonalá. Nik na Vás nemá.

katus226
17. jan 2021

@diamond444
@mila23 naaahodou, ake paradne ruska si mohla mat! https://www.mojevideo.sk/video/33f4c/nudzova_vy...

nickpick
17. jan 2021

slusne jej povedz, ze odmietas skladovat storocne haraburdy, ucelom hraciek je, aby sa s nimi deti hrali a nie aby lezali 40 rokov odlozene v skrini, preto sa maju posunut inym detom bud v rodine alebo v ramci charity, to iste oblecenie, potreby do domacnosti, ked sa opotrebuju, treba bud podarovat, alebo recyklovat, mne to pride ako vetesnictvo, zhromazdovanie veci ved co ked sa nahodou jedneho dna zidu, ved to je psycho aby sa deti hrali so 40 rocnymi hrackami, ako nepoviem uchovat si spomienkove predmety, obrazy, ci knihy, ale co mas mat z bytu antikvariat?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
ivanka33
17. jan 2021

@beata_k tak ja osobne ti fakt závidím tvoju povahu, ja by som to nedala....

podmostom
17. jan 2021

Jej povedz ze si zvedavá či tvoj muž vydrží viac rokov pri tebe ako pri nej 😁

beata_k
Odpoveď bola odstránená
lija22
17. jan 2021

ahoj ad tristorocne hracky. mozno ked poguglis najdes clanok, kde sa vyslovene odporuca stare hracky vyhodit, su viac nez plne spiny bakterii aneviem coho co sa ani umyt neda. cnehovoriac o tom, ze komu naco setrit.

elementissa
17. jan 2021

Najlepšie je byt nad vecou. Absolútne sa netrápiť takými rečami. No tak je taká. Pochváľ ju, ako sinto dobre zariadila a aká bola šikovná ako gazdinka, keďže v tej dobe bolo všetkého oveľa menej. A vôbec by som ani neprotirecila ani nič. Skôr by som povedala "vážne? Tak to super, riadne si šikovná... Mne určite nevydržia hracky 40 r, lebo ja ich hneď posúvam ďalej, keďže si nerada zapratavam byt vecami, ktoré sa už nepoužívajú. Ale super, ze ty si si zachovala, keď máš z toho radosť, aspoň máš vystavku a spomienku na deti"... Už by to ďalej neriešila. Každý provokatér ide len dovtedy, kým vidí, že ma publikum. Keď nikoho nevyprovokuje, tak ho to aj prestane baviť. Moja sestra ma takú svokru, čo všetky haraburdy opatruje a potom ich rozdeľuje ako darčeky. Tiež som od nej podostavala dáky porcelánový riad, ktorý ona dostala ako svadobný dar pred 60 rokmi... Taky ružový čínsky porcelán.. Poďakovala som sa, zahrabala ďaleko do police a hodila na bazos. A ešte ti dáva takú starú haraburdu ako najväčší poklad. Ale tak, ona si žije vo svojej vlastnej dimenzii, má radosť z toho, že tie svoje haraburdy prerozdeli medzi ostatných, tiež všetkým povie, ako čo majú robiť, lebo ona, keď bola pred 70 r mladá sa to takto robilo. Treba si vypočuť, pritakat a spraviť si po svojom. Aj tak to nikdy neokontroluje. Načo sa hadat? Jedným uchom dnu a druhým von

lija22
17. jan 2021

@elementissa pravda, tiez by som takto a s tou vystavkou si ma pobavila. presne moja svokra ma hracky deti kade tade ( deti maju cca 30 rokov) a hracky su hnusne zaprasene nepouzitelne a vzdy pochvalim vystavku. len moj muz rozumie mojej ironii ale ma rovnaky nazor

cacianka
17. jan 2021

Jej pohare lahko vydrzali už 40rokov, keď ich ketasí vo vitríne a 1x rocne utrie. 😜
To čo sa pouziva denne....

cookie29
18. jan 2021

no jo, svokrovci mali cibulaky co sa vytahovali len pri vynimocnych okolnostiach... takze je normalne ze ich este stale maju... a co sa tyka hraciek, to sa vysvetlit neda. Akoze deti maju u nasich hracky co sme mali my ako male deti, ale to je lego alebo knizky alebo anglicaky... teda veci, ktore maju zivotnost. Neviem si predstavit skladovat plysakov ci loptu a pod...

janickacrazy
18. jan 2021

Ja by som sa jej spýtala načo sú jej 40-rocne hračky po deťoch? Čo sa s nimi po večeroch hra? Práčka 12 rokov, no nič moc teta, mojej mame vydržala 25, to bola gazdiná jak sa patrí! Proste ju odpalkuj.

Strana
z2