Ako reagovať na rady svokre o paplóne?
Nechápem prečo niektoré svokry musia byt fakt takéto otravne , pri každom telefonáte hovorí že malý už je veľký a kedy už konečne bude mat paplon a ako mu ona už kúpi konečne paplon lebo chudák nemá a určite mu je zima , pri každom poje….. telefonáte toto už mám toho plne zuby veď decko nemá mat aspoň 2 roky ani vankúš ani paplon zase mám tlak 50000. Keď to znovu povie najbližšie už vyletim povedzte čo jej mám povedať dajte nejaké tipy 😁😁😁
@anonym_428ec5 aj ja som si hovorila, že jej poviem to a to
Aj som povedala , manžel aj veľmi škaredo povedal
Ona si ide stále svoje
Proste furt a furt
Neverila by som , že taká povaha existuje
Keby sme ju aj do teplých krajín poslali , ona si pôjde svoje a bude telefonovať a vyrývať sprostý mi pripomienkami dokola
Vyhodiš ju dverami a príde oknom
Neuveriteľná žena
@anonym_48ce1c a mobil by som jej pri najmenšom náznaku vyryvania zložila, ak by neprestala, tak by som ju zablokovala. Aby si dvaja dospelí ľudia nedali rady s jednou prepnutou babou !
nech kupi a potom povedz ze dieta paplon odmieta. U nas sa to realne stalo. Svokra detom kupila, vankuse s perinami, a deti pistali, ze nie su dobre ze ich nechcu. Nuz su v skrini desat rokov. paneboze dam ich aspon psovi do budy
mojím svokrám bolo úplne jedno či majú deti paplon.
a prečo nemá mať dieťa paplonik do 2 r ? ešte som o tom nepočula. veď nie ťažký paplon, ale bežne predávajú malé detské.
Bože, to ako ti môžu vadiť takéto pikoviny? 🤦🏻♀️
Bože, to ako ti môžu vadiť takéto pikoviny? 🤦🏻♀️
@bielasovicka lebo neznáša svokru, tak jej bude vadiť úplne všetko....jednoduché a logické..
Ten zmenený nadpis má už úplne dorazil 😂😂😂
Ten zmenený nadpis má už úplne dorazil 😂😂😂
@bomba36 akoby sa predbiehali, kto zmení názov témy na najdebilnejsi. Väčšinu nebolo treba meniť vobec
@gabus543 viem ale píše, že.minimálne 2 roky by dieťa nemalo mať ani vankúš a ani paplón...to akože odkiaľ vzala?
@earlgrey akoze smejete sa ale naozaj je to odporucane (napr. nasou pediatrickou, ktora je velmi schopna a pricetna zena), vankus kvoli vyvoju a potencialnej deformacii chrbtice a paplon kvoli riziku zadusenia sa (ze si ho 9 mesacne dieta v noci napr. prehodi cez hlavu, zamota sa a zvysuje sa riziko zadusenia sa).
Samozrejme nech kazdy robi ako uzna za vhodne ale nam to tiez takto odporucala resp. neodporucala pediatricka.
K teme sa nevyjadrujem, lebo to nie je o paplone 🙂 nam svokra tiez obcas cosi kupi a bud sa to strati alebo si to pocka v skrini, ziadna drama.
Ja vždy vravím, teraz je to paplón. Príde cumlík, plienky, vždy bude najmúdrejšia. Potrebuje inú obeť. Iné vnúča od iného dieťaťa. To je jediná šanca. Prípadne keď budete mat viac detí ako mala ona, postupne prestane radiť.
Na spanie pre takéto malé dieťatko je vhodnejší spací vak. Používať paplón je nevhodné, hrozí riziko udusenia.Jej syn má len 9 mesiacov.
Na spanie pre takéto malé dieťatko je vhodnejší spací vak. Používať paplón je nevhodné, hrozí riziko udusenia.Jej syn má len 9 mesiacov.
@mamadievcatiek ok, v poriadku, ale nevedieť to riešiť so svokrou ?
Milá babka, také malé dieťa ešte nemôže mať paplón, naša pediatricka nám neodporúca, lebo sa Etelka veľmi rýchlo v postieľke hýbe, mohla by sa zamotať do neho alebo hlavičku zakryť a vy vari chcete aby sa nám zadusila ?!
Milá babka, Etelka spí v zateplenom vaku pre deti do 15 mesiacov, keby bolo zima máme pre ňu deku a to stačí.
Milá babka, hihi zase" paplón", ho, neviete nič iné hovoriť ?
Milá babka, stačilo, už s tým paplónom. Nie je vám trápne ho stále stále stále omieľať ?!
... Volaný účastník nie je momentálne dostupný, zavolajte neskôr prosím....
@anonym_531a7d ide o to že sa stará do nás a stále krúti očami prečo malý nemá paplon čo to ma znamenať … a vôbec sa mi to nepáči nech ide do čerta s týmto , malý má 9 mesiacov
@anonym_autor keby len paplon. To by ma az tak netrapilo. U nas sa starali do VSETKEHO a to by si videla ten moj cirkus doma s muzom
jaj to sú zas komentáre matiek odborníčok. Deti nemajú mať ani paplon ani vankúšik, ani plyšákov ani podobné blbosti v postielke do min. 2 rokov. Tieto veci môžu predstavovať riziko udusenia alebo priškrtenia a zvyšujú riziko syndrómu náhleho úmrtia dojčaťa (SIDS).
Ak nechceš, aby do teba svokra rýpala kvôli paploniku, povedz, že mu dávaš spací vak a to je najbezpečnejšie. Priprav sa na to, že sa ti do výchovy bude starať, až kým neumrie :D
To si zkade vzala takú kravinu s tým paplonom a vankúšom, že dieťa nemá mať do 2 rokov? Dám monitor dychu a vybavené fungovala som stále tak. A čím teda zakrývas svoje dieťa? Lebo moje mali normálne od narodenia zavinovačku a potom paplón, však dieťa v body by zamrzlo len tak hole spat
@earlgrey akoze smejete sa ale naozaj je to odporucane (napr. nasou pediatrickou, ktora je velmi schopna a pricetna zena), vankus kvoli vyvoju a potencialnej deformacii chrbtice a paplon kvoli riziku zadusenia sa (ze si ho 9 mesacne dieta v noci napr. prehodi cez hlavu, zamota sa a zvysuje sa riziko zadusenia sa).
Samozrejme nech kazdy robi ako uzna za vhodne ale nam to tiez takto odporucala resp. neodporucala pediatricka.
K teme sa nevyjadrujem, lebo to nie je o paplone 🙂 nam svokra tiez obcas cosi kupi a bud sa to strati alebo si to pocka v skrini, ziadna drama.
@petamich V pohode. Ja som len položila otázku, nevysmievam sa a ani nič 😉 A nejde o 9 mesačné dieťa, ja som sa pýtala prečo dieťa do 2 rokov nemôže mať paplón a nie bábätko 😉
Ale ako píšeš, problém je niekde inde a nie s paplónom.
@anonym_autor stačí povedať "Milá (dosad krstné meno svokry),ďakujem za váš nazor.toto je moje dieťa, ja som jeho matka a rozhodla som sa tak ako som sa rozhodla a nemienim o tom ďalej debatovať."Ráznym ,kludnym hlasom a pozerať pri tom do očí. Hotovo.🙂U mna fungovalo vždy.
tiez som kedysi citala, ze male deti by nemali mat ani vankus a ani paplon, do 1 roku sa da kludne pouzivat spaci vak a potom uz je dieta zase natolko velke, ze podla mna ten lahucky malinky paplon do postielky moze ist. Ja som to mala u deti takto. Ale onanovat tu tolko nad jednym paplonom, autorka, ved kup taku tu malu sadu do postielky a ked pride svokra, tak jej ukaz, investicia do 20 eur?
od AI
Dieťa by do troch rokov veku nemalo používať klasický vankúš kvôli riziku zadusenia a problémom s vývojom chrbtice. Vankúš môže byť vhodný od dvoch až troch rokov, keď už dieťa mení malú postieľku za väčšiu a má dobrú kontrolu nad pohybmi hlavy. Riziko zadusenia výrazne klesá po prvom roku života, ale kvôli bezpečnosti sa odporúča počkať do tretieho roku.
Kedy sa vankúšu vyhnúť:
Do prvého roka života: Novorodenci by nemali mať v postieľke žiadne prikrývky ani vankúše, aby sa predišlo riziku udusenia.
autorka, ukaz svokre nejake knizky o vyvine deti a tam to mozno bude, alebo na internete a ze teraz to takto odporucaju pediatri.
ja som to respektovala do roka, dovtedy je babatko este nie az tak mobilne, od roka som pouzivala len maly paplonik a vankus nie a vankusik asi az klasicky (50x60 cm nie velmi naplneny), ked presli do velkej postele a mali asi 3 roky.
Ja, sa proste na tomto koni vždy dozviem nejake novinky. Ako aj dnes na prahu 50-tky sa dozvedam, že deti do dvoch rokov nemaju mať vankús a paplon. Dakedy, ešte aj v kočikoch boli krasne cipkované paploniky s vankúšom, ktory služil viac menej esteticky al trn paplonik urcite mal opodstatnenie.
Ja, sa proste na tomto koni vždy dozviem nejake novinky. Ako aj dnes na prahu 50-tky sa dozvedam, že deti do dvoch rokov nemaju mať vankús a paplon. Dakedy, ešte aj v kočikoch boli krasne cipkované paploniky s vankúšom, ktory služil viac menej esteticky al trn paplonik urcite mal opodstatnenie.
@anna777115 tak ja mam tiez takmer 50 a o tomto som citala este v roku 2007, ked som mala prve dietatko. 😲
@anna777115 tak ja mam tiez takmer 50 a o tomto som citala este v roku 2007, ked som mala prve dietatko. 😲
@zuzana76 Ono sa tohi napise. Babatká sa zavinovali, potom sa s tym prestalo. Ja som mala dceru do styroch mesiacov v zavinivačke. Potom, uz bola velka a nezmestila sa. Nikdy zakryta nechcela byť, mame teplo mozno aj preto, ale dieťa aj tak nebude pod paplonom celu noc a same sa proste nezakryje. Ale, robiť z toho aferu že babka chce vnučaťu aby malo paplonik, je naozaj cez
@zuzana76 Ono sa tohi napise. Babatká sa zavinovali, potom sa s tym prestalo. Ja som mala dceru do styroch mesiacov v zavinivačke. Potom, uz bola velka a nezmestila sa. Nikdy zakryta nechcela byť, mame teplo mozno aj preto, ale dieťa aj tak nebude pod paplonom celu noc a same sa proste nezakryje. Ale, robiť z toho aferu že babka chce vnučaťu aby malo paplonik, je naozaj cez
@anna777115 pisala som ja o babke a ze ma z toho robit aferu, pisala som o tom, ze ty si o tom nepocula a si moj rocnik, tak ja som ti odpisala, ze ja som o tom citala uz v roku 2007. mamicke som radila, nech ten paplon kupi a hovoto, ved ho nemusi davat. A vseobecne info som postla, aby bolo zrejme, ze take zdroje existuju, co toto odporucaju.
@anna777115 z pohľadu bezpečného spanku babatka ma byt v postielke iba babatko. Bez vankúšov, hniezd, prikrivok a pod. (Prevencia SIDS) Vankúš kvoli chrbtici az myslím od dvoch rokov a uplne iba taký nízky. Ale v každej rodine je to inak
@anna777115 z pohľadu bezpečného spanku babatka ma byt v postielke iba babatko. Bez vankúšov, hniezd, prikrivok a pod. (Prevencia SIDS) Vankúš kvoli chrbtici az myslím od dvoch rokov a uplne iba taký nízky. Ale v každej rodine je to inak
@anonym_d443b4 este sa opravím s tým sids. Ze to plati pre male babatka, ze by si mohli zaboriť tvaricku do vankúšu alebo stiahnuť si na hlavu paplon a udusit. Väčšie babatka sa uz vedia zariadiť 🙂
@anonym_d443b4 este sa opravím s tým sids. Ze to plati pre male babatka, ze by si mohli zaboriť tvaricku do vankúšu alebo stiahnuť si na hlavu paplon a udusit. Väčšie babatka sa uz vedia zariadiť 🙂
@anonym_d443b4 Ja to chápem pri dojčati, ktore teda bolo v zavinovačke, alebo v spacom vaku, ale tu sa jedna o dvojročne dieťa, ktore už normalne použiva vankuš a paplon aj v roznych zariadeniach ako su jasle, školka, popripade nemocnica.
@pojezdalova ale to, ze to ty robis zle neznamena, ze to ma robit zle aj ona, lebo svokra povedala…
@anavixy to je tvoj názor.Každý si robí podľa seba👍🏻

@earlgrey autorskom syn má 9 mesiacov
@gabus543 viem ale píše, že.minimálne 2 roky by dieťa nemalo mať ani vankúš a ani paplón...to akože odkiaľ vzala?