icon

Ako reagovať na synovu priateľku?

5. dec 2025

Ženy ako sa zachovať? Hlavne poraďte také,čo to doma mate podobne. Ako to máte u vás vy.
Sme v dome ja s mužom a náš najstarší syn. Pracuje,prispieva. Ma peknu izbu zariadenú ako manželskú spálňu, telka,súkromie. Jeho priateľka je študentka posledný rok na vys. škole.
Plánujú sa osamostatniť, keď dostuduje a podla toho, kde si nájde ona prácu,tam sa presťahujú. On môže pracovať odkiaľkoľvek. A teraz ta situácia. Býva u nás zo 7 dní v týždni 4 aj viac dni. Študuje kombinovane. Nerobí,ani brigády nemá. Keď sme k tej téme zašli, odpoveď bola že ma toho veľmi veľa a nedalo by sa je skombinovať škola a práca,či brigáda...čo je blbosť. Nepoznám študenta,čo si nevie niečo zarobiť.
Aj so synom som hovorila,tiež povedal ze mu ona povie ze ma toho veľa. Ja ale viem,že ona takú prácu ako čašníčka,či v supermarkete robiť nebude,pretože je to asi pod jej úroveň,alebo obtiažne pracovat,keďže študuje niečo Top.
Jej rodičov nepoznám. Pochádza takmer dve hodiny cesty od nás. Býva takto striedavo u nás a u nej doma už 8my mesiac.
Mňa by ako rodiča trápilo,čo si jej rodicia myslia,že ho živia,oeru,kúria,platia účty za môjho syna keby býval takto pol mesiaca u nej. Oni nič. A sruha vec je,že ona fakt doma ani vajcia nekúpi. Ani keď sme išli vonku ako rodina s ostatnými členmi (je nás viac,ale samostatnych) všetci niečo pýtali,doniesli od šunku na stôl, či kúpili kolotoče,zmrzku,občerstvenie a ona nič. Nikdy ani lupienky.
Som ticho, nechcem ju vystavať,nechcem to už cez syna riešiť. Nehadaju sa ľúbia sa rozumejú si. Ona je fajn, dá sa s ňou baviť,vychádzať...len môže byť človek taky a jej rodicia tiež?
Môže mať niekto na háku,že sa o moje decko niekto doma "cudzí stará?

Strana
z5
jaond19
6. dec 2025

Aby mlada po skoncení skoly rovno nenastupila na materskú a budes tam mat humbuk dalsich 5 rokov. Ide novy rok, kludne by som tento termin pouzila na vyjasnenie si ako si toto (ne)bývanie mladí predstavujú... s respektom k vam a k vasmu sukromiu a tahaniu domacnosti, ci uz financne, domacimi pracami a aj stravovaním. A ak chcu spolocný kazdodenny zivot ako doteraz, tak v podnajme. U vas tak max 1-2 vikendy v mesiaci.

anonym_3bb288
7. dec 2025
@prosimopomoc

@anonym_3bb288 to vam ako schválili individuálny plán? Vsak to sa dá len cez tehotenstvo alebo zo zdravotn.dovodov

@prosimopomoc ni zdravotné dôvody ani tehotenstvo. Vôbec neskúmali dôvody, aj môj partner mal od 3.ročníka individuálny ŠP:

ketrin1984
7. dec 2025

@anonym_autor
Ono prispievanie peniazmi si vykomunikovať je jedna vec a to že je tam cudzí človek a narúša súkromie je ešte horšie.Nech sa proste zoberú v piatok a víkend nech sú u nej doma.Keď má syn voľno.Aký problém?Chcela by som počuť na toto výhovorku.

prosimopomoc
7. dec 2025
@anonym_3bb288

@prosimopomoc ni zdravotné dôvody ani tehotenstvo. Vôbec neskúmali dôvody, aj môj partner mal od 3.ročníka individuálny ŠP:

@anonym_3bb288 zaujímavé, ,,za mojich cias'' sa to prísne zvažovalo. Asi je to už inak

anonym_43d49b
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_422597 ďakujem za tvoj príspevok. Áno,tiež si myslíme že tam to bude asi také studené doma. Ktovie ako to jej rodicia berú že je u nás.
Keby sa ozveme,tak by to vyvolala napätie, veľmi by to narušilo doma atmosféru. I tak je dosť napätá keď u nás je. To súkromie nemáme ani my zni oni v spoločných priestoroch. To už ponorka mnoho krát doma. Mnoho krát sa cítime s mužom ako my dvaja na návšteve. To je také po každej stránke už napäté. Už to nejak vydržíme kým skončí. V máji tuším ma byt ten deň D

@anonym_autor mladá má všetko zadarmo a ty jej ešte robíš aj slúžku?
Tak ti treba.

estellas
7. dec 2025

Autorka, ona je evidovaná ako denná študentka lebo externá ?
Na externom je škola jeden deň v týždni.
Keď chodí iba jeden deň v týždni tak je divné že nechodí na brigádu.
Ja chodím na denné my máme školu tri dni z týždni.
To my máme najkrajšie vyučovanie z celej fakulty.

anonym_4b2bc3
7. dec 2025

Kto jej platí zdravotné poistenie?

zmrzlinka2021
7. dec 2025

@anonym_autor

Tvoj syn by mal výdavky ťahať za ňu ako svoju partnerku. Ona študuje, pripravuje sa a povolanie, a on sa má teraz starat

mimirka32
7. dec 2025

Ja sa cudujem, ze sa to dievca nenudi, ked ma skolu raz do tyzdna. Co robi ostatne dni? To sa stale uci aj cez rok, ked nie je skuskove?

tom_i
7. dec 2025

@anonym_autor ach tá opičia láska... budeme tíško trpieť, len aby dobre bolo, slečna aby mohla "študovať", syn aby bol spokojný...kks a ešte jej aj spodné prádlo operiem 🙈

mandzula
7. dec 2025

Tvoj syn je bud trulo, ktoremu nedochadza, alebo mu dochadza az velmi dobre a je vyzirka.
By som mu pekne na kopku vysypala spinavu bielizen, kazala vytriedit tu jej a opytala sa ho, co s tym ide robit.

alica110
7. dec 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Tvoj syn by mal výdavky ťahať za ňu ako svoju partnerku. Ona študuje, pripravuje sa a povolanie, a on sa má teraz starat

Mladá to zrejme berie tak, že vám platí jej priateľ - tvoj syn a že tým pádom platí za oboch. Vôbec sa mi to dievča nepáči, žije zadarmo, živí ju priateľ, to jej nie je blbé? Aspoň poupratuje, navarí či ani to?

@zmrzlinka2021 To teda nemal. Ona študuje diaľkovo, nie denne, mala by mať brigádu a prispievať sama od seba.

zmrzlinka2021
7. dec 2025
@alica110

Mladá to zrejme berie tak, že vám platí jej priateľ - tvoj syn a že tým pádom platí za oboch. Vôbec sa mi to dievča nepáči, žije zadarmo, živí ju priateľ, to jej nie je blbé? Aspoň poupratuje, navarí či ani to?

@zmrzlinka2021 To teda nemal. Ona študuje diaľkovo, nie denne, mala by mať brigádu a prispievať sama od seba.

@alica110 to som nezachytila, že diaľkovo.

ghoul_
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a8561e nechcem napísať co študuje, lebo je taky odbor ojedinelý,niekto si to spojí cez niekoho.. a môže sa dostať k tomuto príspevku

@anonym_autor normálne to napíš

anonym_f38a96
8. dec 2025

@anonym_autor za prvé, nehnevaj sa ale jej rodičia nie sú za ňu finančne zodpovední, keď píšeš že je v poslednom ročníku, tak už má asi nejaký vek. Za druhé, keď si ju tam syn doviedol a ona neplatí a jemu to nevadí, mal vy syn viac prispievať alebo jej povedať, že treba prispieť na réžiu lebo tu bývame spolu. Je to ako keby bývali vo vlastnom. Ďalej pracovať sa dá popri škole, môj manžel študoval popri práci takže naopak. Chodil až do Prahy ráno o 2 vlakom na skúšku. Večer končil v práci. Takže kto chce pracuje a študuje. Skôr je len vychcaná. To je všetko. Mala by si sa porozprávať so synom aby si aj on uvedomil pár vecí (možno aj jeho využíva a to že ho ľúbi je len naoko, aby niečo z toho vyťažila, už som to videla viac ako dosť v mojom živote).

anonym_5b4866
Autor odpoveď zmazal
tykat
8. dec 2025

@anonym_autor a ona sa k vam ako infiltrovala? To ste sa vobec nebavili o tom ze ked sa k vam defakto nastahovala tak bolo treba nastavit nejake pravidla? Tak nech za nu plati syn, nech robi aj nakupy, nech vie ake to je "zivit zenu". Mozno potom sa mu oci otvoria.

lasona
9. dec 2025

Autorka dostala si kopec rad, ako to pokračuje?

Strana
z5