Ako reagovať na týranie tichom od partnera ?
Ahojte, ked sa s manzelom pohadame, reaguje na to tichom, ze sa aj týžden so mnou nebavi, ale ze vobec ani slovo.... Ako keby ma tym tyra... Este popritom ako je ticho sa napriklad pozera tv a smeje sa a tak, ako keby provokacia.... Ako by ste na toto reagovali???
@janickacrazy presne, rozvod chce ten, co trpi, nie ten druhy, presne som mu to povedala, ze sak je jasne, ze ty nechces rozvod, ked tebe to vyhovuje.... A on ze nie, aj on neni spokojny, ale ze on sa snazi narozdiel odo mňa
@katkati rozpráva, lebo v pondelok sme mali ist do divadla a trebalo sa na tom dohodnut, ale som mu povedala, ze tam nejdem, tak zacal akoze potom aj tak vseobecne rozprávať, ale vacsinou aj tak ze si mysli, ze ja vzdy sposobim konflikt, ja robim problemy a tak, cize aj tka bez zmyslu
No, tak to sa super snažil - nerozprávat.
@katkati ano, to povie, ze to je snaha podľa neho nehrotit situaciu
Čítala som takmer celé vlakno a chcem ťa iba ubezpečiť,že to bude s deťmi skutočne ovela horšie a náročnejšie.Velmi,veľmi dobre si popremyslaj,aké má tvoj muž kvality,ktoré ťa držia pri ňom a či má takú hodnotu počas pohodovych dní,že si ochotná sa nechať z času na čas takto ponižovať.Muzi majú radi ,keď majú navrch,ale príde čas,keď budeš mať maličké deti a ty sama budeš bojovať s pocitom,že si len slúžka,tá, čo celé noci nespi,budeš unavená,zničená,celé dni doma sama s deťmi a bez peňazí (lebo však budeš na materskej) a ešte budeš mať vedľa seba niekoho,kto ťa bude utvrdzovat v tom,že si neschopná, a nanič a že si vlastne ani nezaslúžis jeho peniaze.S takýmto ofučanym mužom to budú naozaj pre teba veľmi ťažké chvíle a tvoje sebavedomie bude kdesi úplne dole.To čo prežíva teraz,je nič oproti tomu,čo budeš prežívať potom.
A aky konflikt si akoze ty vyvolala? Veď on ta urazil aj tvoju rodinu...nie ty jeho
@bolcari on so mnou je schopny riesit aj to, ako zamykam dvere, cize asi som ho niečim vyprovokovala podla neho....
@bolcari jasne, ze som nestastna som povedala vela krat, on mi na to povie, ze to je moja volba, ze chcem byt nestastna, keby som nechcela tak nie som
Dobre ti to povedal, či si šťastná, alebo nie, je iba tvoja voľba. Tak šup šup, urobiť s tým niečo 😜
to autor: prosim ozvi sa mi do IP. Viem, ze ako anonym pises schvalne, no k teme mam co povedat, len je to straaasne nadlho, to by boli litanie na celu stranu. Nieco podobne mam za sebou, akurat som to bohuzial nevzala z kratkej cesty a dopadlo to zle. Tak ked chces, napis a podebatime.
@kocurikpupcek dnes som povedala, že synček je náš, vybehla na mňa že on je aj ich. No neviem, neviem do rodného listu ich zrejme zabudli zapísať. Ja už som sa poučila, nič jej nehovorím, jednoducho idem preč a myslím si svoje.
Však nech ti povie, čo mu konkrétne vadí.. Existujú kompromisy.. Trénuj si asertivitu a pohotovosť..mne napr. tiež chýba pohotovosť. Proste hneď mu dať pádny protiargument. A v živote už pred ním neplač. Takže už si načala rozvod.. Spýtaj sa ho, prečo by si mala s ním ostať, keď sa správa ako sa správa.. Polopatisticky mu vysvetli, že si to asi neuvedomuje, ale že to robí a ak sa nechce rozvádzať, tak smer poradňa alebo psychológ.. Najprv by som tam išla ale sama, aby si mohla v kľude porozprávať, ako sa správa doma...
Napíš si to po bodoch trebárs.. Ak to zvládneš a hlavne, ak ho chceš, ak ho ešte ľúbiš...
Sama vieš, aký je..mi to nevieme. Zariaď sa podľa toho. Aj keby ti nedajbože začal vykladať, že sa zabije, ak ho opustiš, či si niečo spraví- je to len a len jeho voľba. Jeho rozhodnutie. Je dospelý človek, je na ňom, ako si zariadi život.. Bola by to od neho zasa len manipulácia. Ja by som ti radila ísť z kratšej cesty, dievčatá tu majú pravdu..
@tinapa ja si musim trenovat tu asertivitu, aj tu pohotovost, to mi fakt chyba a on to vidi urcite, on normalne ked sa hadame so mnou ako keby sutazi a zrovna sa citi ako vitaz, ked mu už neviem odpovedať alebo tak.... Jeho spravanie mam napisane tak trosku som si napisala niečo
A môžeš napísať, čo chceš teda robiť?
Zlatko, s nim nevydrbes. Nepomoze ti ani asertivita, ani pohotove odpovede.
Ver, ze vzdy bude robit vsetko pre to, aby nakoniec odisiel z hadky ako vitaz.
Neziskas si tym jeho respekt. U ludi, ktori ti ho dat nechcu, mozes aj na hlave stat a tancovat tango na mihalniciach a nedaju ti ho. Ani on.
Ale bude sa tvojou snahou dobre bavit a zapamata si, co na teba plati, a tym ta bude “zvadzat zo stopy”, ked to bude potrebovat (bude predstierat, ze je to aktualna a dolezita tema, a tym si bude udrzovat kontrolu nad tebou. Ze robis a zameriavas sa na to, co ti takto nenapadne strcil pod nos. - preto aj teraz tvoje snahy nikam nevedu. Lebo uz ti to robi. Tancujes, ako on piska a nie si si toho ani vedoma.).
Jedine k comu pri nom vzdy a znova dospejes (aj ked inou cestou), je pocit psychickeho vycerpania.
Je tu malililililililicka moznost, ze si ziskas jeho doveru a pusti ta dnu. K svojim strachom, ktore skryva. To je jeho realna slabina. A vtedy budes pre neho znamenat strasne vela. Ibaze to je naozaj tak mizerna sanca, ze je v podstate nerealna. Lebo ver, ze radsej by zjedol bezdomovcovu topanku s octom a cibulou, ako toto niekomu niekedy vobec dovolil.
A keby sa niekomu nahodne podarilo nazriet za to sebavedomie a pristihnut ho nepripraveneho, tak ho znenavidi.
Vezmi rozum do hrsti, zahod vidinu nejakeho zivotneho standardu a chod od neho prec. Casom si vybudujes novy zivotny standard, ale vlastny, slobodny a bez neustaleho stresu, cim ta zas bude testovat a trenovat ako pudla.
Pretoze to ti teraz robi a ty panackujes na povel.
@tinapa chcem sa odosobnit a rozviest, ked to budem mat pripravene a vsetko zistene, co a ako
@moonlight1210 ach, skoda, ze sa neda tymto ludom vidiet do hlavy.....
Ver, ze to ani nechces.
Myslis si, ze hej, ale lutovala by si.
Aa co keby si to zahrala že ti niekto píše... Teraz v tom tichu... Cinkni si telefónom ako správu... Zavri sa do izby a akože odpisuj ... A tiež sa zasmej.. Nie veľmi hlasno.. Len taaaak.. A uvidíme do kedy bude ticho
@moonlight1210 pravda, mozno by som plakala este raz tolko, co doteraz, keby som videla tie svinstva, co mu bežia hlavou
@macekovam on toto neriesi vobec, takato vec ho nerozhodi
Ty mu nevidis do hlavy, ale @moonlight1210 evidentne ano, kedze to vystiznejsie napisat nemohla. Je odosobnena a ty nie. Ale uplne suhlasim, nevydrbes s tym.
@mircalla asi nie, takeho cloveka asi neprestim nijako
Psychopata neprestis, tvoj manzel je svojim sposobom psychopat, hovorim ti to od zaciatku.
@mircalla neprestim, lebo ja mam emocie a on nie, cize mna tie emocie vzdy nejako ovplyvnia, ale jeho nema čo
Trefa

Takže už s tebou rozpráva?