Ako reagovať na týranie tichom od partnera ?
Ahojte, ked sa s manzelom pohadame, reaguje na to tichom, ze sa aj týžden so mnou nebavi, ale ze vobec ani slovo.... Ako keby ma tym tyra... Este popritom ako je ticho sa napriklad pozera tv a smeje sa a tak, ako keby provokacia.... Ako by ste na toto reagovali???
chod k psychologovi. pripadne obaja...
Váš vzťah už zničený je. Nemala by si vymýšľať ako s ním hrať túto hru, on sa nezmení, jemu zjavne za to nestojíš aby sa s tebou rozprával.. vyvoláva hádky a s nadšením ťa trápi.. ja na tvojom mieste by som sa ho otvorene spýtala, či si uvedomuje, že takto váš vzťah len ničí a že ak a tým neprestane že ťa úplne stratí.. ak by povedal niečo v zmysle, že no a čo, tak by som si zbalila veci, odišla a dala žiadosť o rozvod. Taký vzťah zmysel nemá
@limetka69 sak toto, ze ani za svet nechcem sat najavo, aby videl, ze ma to nici, aby si uvedomil, ze ked ma taketo správanie, tak nech potom odo mna nic necaka.... Ze mi je tiez lahostajny, ked sa so mnou takto rozpráva a este si ostane ticho, asi ano, treba ist kadernicke, na nechty a neviem co a nech je na nervy....
@thoughtfulweirdo raz som to presne skusala, ze som mu toto minule povedala v case ked sme boli v pohode, ze mi to vadilo a on mi povedal, ze aj on sa trapi, ze co si myslim akoze.... Tak som mu povedala, ze to tak nevyzera ked sa smeje a podobne a on, ze sak ked mu je nieco smiesne tak sa smeje aj vtedy, ale ze sak on sa inak trápi
@retatka to ma sere práve, ze on ma urazi, je ticho a ja mam este akoze doliezt? Si vravim, ze to je mimo fakt, ze by som dokazala, ze som fakt hovno, keby za nim este pridem....
@limetka69 sak to ani neroztiahnem 😀😀😀 moze zabudnut.... Ked som take "hovno"
@angel993 ty brdo tak to musi byt este horsie, fakt, ked sa tam este s tymi rodicmi bavi ako keby nic a s tebou ani pol slova.... No moj nic uz 6 dni a ked za tebou pride ako nič, tak ty co na to???
@h2 len toto neviem, ci som na take dobra herecka 😀😀😀 ci to nebude skorej trapne pri mne a poznat, ze to hram
@tykat asi si mysli, ze by som to neurobila, asi ma istotu, ked sa takto sprava vo mne.... Asi mu ju moc davam.... Ked si dovoli byt takto ticho.... Inak by mal asi strach byt takyto
@adulikka ja neznasam ticho a este teda, ked je nespravodlive, ja by som ho vyplieskala vtedy, on to zo mna asi citi, ze som z toho nervava, tak preto to robi.....
@blondtana asi treba teraz vydrzat fakt aj keby mesiac, mozno ho to aj prekvapi, ked budem aj ja ticho takto.... Ono asi to nie je o tom z akej rodiny, ale ako ta rodina vychovava, lebo u nich to asi bolo vzdy, ze si vraveli, ze su nieco viac a on to potom takto druhym dava najavo, co teda rozhodne nie je spravne.... Ved co je? Kral?... No niektori si to asi myslia, ze nad nich nie je....
@eva8 ked sa nebavime, nespime spolu.....vobec nekomunikujeme, nič....
@denisa0504 to si presne aj tak realisticky niekedy vravim, ze asi ma ma u prdele, ked sa dokáže so mnou takto nebavit a este k tomu sa smiat a neviem co.... Ale pritom, ked nie sme pohadani tak je strasne super, tak ja tomu nerozumiem
Mrzi ma to, ale tvoj chlap je vsetko, len nie sebavedomy. Sebavedomy clovek si nepotrebuje dvihat svoju hodnotu tym, ze nada inym do hovien a terorizuje ich detinskym spravanim. No uznaj, to tak vystat od 5-rocneho chlapca, nie dospeleho muza. Akosi sa pozabudol, ze nie si jeho matka, ktora to povinne musi znasat, ale slobodny clovek, ktory si moze kludne kedykolvek zbalit svestky a odtiahnut o dum dal. Ja by som s nim ziadne tiche hry nehrala, este to tak, iba by som mu s usmevom a pokojom anglicana oznamila, nech si da rychlokurz dospievania, lebo si buduci tyzden bude mlcat na prazdny byt a ten mu na jeho chore hry bude zvysoka sr...ehm, kaslat. A ak to milostiveho ozaj neprejde, fakt by som to urobila. Netreba sa hned rozvadzat, ale v partnerstve treba nastavit iste limity, ktore sa neprekracuju. Ak ich nedokaze pochopit sam, treba mu ich omlatit o tu rozmaznanu hlavu. Howk
ja nedovolim mojmu aby sa so mnou nerozpraval, nabehnem a musi. to nech si skusa na niekoho ineho. vzdy mu poviem, ze na to aby saa so mnou niekto nebavil vobec nemusi byt doma. a on potom vidi, ze proste mu to nebavenie nezeriem a nenecham ho. a musi. moji rodicia sa nebavili 5 rokov. doslova 5 rokov. a byvali spolu v dsvojizbaku. kvoli tomu, kto kupil zlu slaninu. no urcite toto nedovolim ja.
Ja mám takého doma, neriesim to nijak extra, určite to neberiem ako týranie ale ako provokáciu a jeho detinske arogantne správanie, neschopnost riešiť veci a na druhej strane necha si to v hlave odlezt... rozprávam sa s ním ja normálne, aj keby neodpovedal, prejde ho to a zacne. To má taký sprostý zvyk z domu, u nich doma to bolo normálne zdut sa a nebavit. Ja som mu to opakovane vysvetlila, že ničomu tým nepomôže, problémy je lepšie si vyrieši ako pochovať tichom. keď mi to pred pár rokmi išlo na nech, chytil tichý deň, chytila som platobnú kartu, dcéru, objednala si wellness s nechala ho doma, urobila som to hádam 2-3krat a neunúvala som sa mu hovoriť že niekam ideme a kedy prídeme, veď sa nebaví... Postupne ho to opúšťa, teraz vydrží tak od večera do rána 😂 kedysi aj tyzden, dva výnimočné lebo musí so mnou komunikovať minimálne kvôli práci
@simca06022011 presne ,ja som zobrala maleho na chatu z prace a nic som nehlasila, kto sa nebavi, ma smolu. no zabava s tymi chlapmi. obcas som aj bola rada ze je chvilu ticho doma
Muž, ktorý ti povie, že si "hovno" a že "tvoja rodina je nič", si ťa neváži. Podľa mňa žiješ a manipulátorom. Keď muž miluje svoju manželku, nepovie jej nikdy, že je "hovno". A keď ťa vidí plakať a ani to ním nepohne, potom je niečo v neporiadku. Ja z môjho mužského pohľadu tí môžem povedať, že keby som pri hádke ženu rozplakal, vedel by som, že som už niečo prehnal a okamžite by som prestal. Človek môže povedať niečo v afekte. Ale normálny muž si chybu uzná. Ak ťa tvoj manžel zraňuje schválne, myslím, že ťa nemiluje. Prepáč, že ti to píšem tak na rovinu.
Vobec by som necakal, nie ze mesiac ani den, ani hodinu. Povedat strucne a jasne ze takto nie, ze sa nenecham nazyvat ho....om a nebudem znasat jeho nadutost. A bud si to uvedomi alebo prec od neho. Toto sa bude len zhorsovat. Cim viac vydrzis teraz tym dlhsie to bude trvat nabuduce. Daj mu jasne najavo ze toto spravanie (nadavky a mlcanie) nebudes tolerovar. Ono je pekne ze je k tebe mily ked je vsetko ok. Ale charakter a povaha partnera sa pozna v krizovych situaciach. PS: ak nemate deti tak necakaj, neponizuj sa...ries to. Ak mate deti je to tazsie ale aj tak musi vediet kde mas hranice ktore viac neprekroci.
Nečítala som všetky odpovede.
Trapis sa pre blbca, ktorý sa nezmení.. Je to v ňom.. Paci sa mu týrať ta tichom, robí mu to dobre a ty ešte keď sa rozplačes, to je pre neho výhra.. Je to blbéc.
Nevuem, koľko ste spolu, či máte deti.. Toto lepšie nebude je to chorá povaha.
Ó päť rokov si predstav seba ako skaces pri 2detich a pánko ma opäť oduvaci týždeň.. To nechceš že.
By som mu rýchlo vysvetlila pravidlá jeho blbej hry.. Ako deti.. Vážne.. To je aké zitie.. Toto vedie k rozchodu žiadna úcta rešpekt nič a keď ho to prejde ty budeš madrac a poslušne plniť svoje povinnosti?? A kde je tvoja hrdosť??
Bože, dievka, posad si ho oproti a do očí mu vysvetli tri jednoduché vety a nie plakať, čo chceš dosiahnuť slzami plačom??
vies, k tomu smiechu... to nie je radost z telky, alebo nebodaj nieco vtipne.. on sa "trapi" vnutri, rehoce sa na oko a duplovane ak vidis, ze je to sileny smiech, aby ti ukazal, aky je on dolezity a nad vecou... placom a fnukanim. prosenim a co ja viem cim, este viac ho utvrdzujes v tom, aky je on super cool nad vecou a ty (prepac za vyraz) chudera... miesto placu si pozbieraj sebavedomie tiez, posli ho do r***, ked ti bude nadavat, nech si najde ine h***o a chod sa zabavat.... zavolaj si kamosky, kamosov a nech si zduty lezi na gauci :DDD odignorujte ho, aj keby ho nebodaj ticha chvilka presla... (to mam tiez otestovane... ked velmi zacal byt "spolocensky", tak sme sa pobrali do mesta a nechali ho doma). On ak nie je v poriadku so sebavedomim, nie je jediny a posledny na svete pre teba, hned to uvidis, lebo zacne este viac vystrajat, ked uvidi, ze ta svojim tichym "tiranim" nijak netrapi... Deti nemate, nechaj ho nech ti ukaze svoju pravu tvar a rozhodnes sa co dalej.
A k smiechu, mozno on sa smeje fakt na niecom zabavnom a ty to len velmi prezivas... je to ale jedno, ty sa nemas co trapit nad tym, ze on je zduty.. je to jeho rozhodnutie. Tak nech je.
Mam skusenost, tiez ma to vzdy vytacalo. Nastastie, manzel ma rovnaku skusenost so svojou byvalou, takze to, ze nebudeme nic riesit tichou domacnostou bola jedna z prvych veci, na ktorych sme sa dohodli.
Ci sa s tym nieco da robit ked takeho muza mas, to asi nie.
Ja si myslím, že život je príliš krátky na to, aby sme sa na seba hnevali. U n ás síce také dlhé tichá nie sú, ale je to aj preto, že aj keď sa pohádame, je jedno koho je to vina, alebo kto komu viac ublížil, proste ho idem objať. Pre mňa je to začiatok udobrenia, pretože mu prejavím svoju lásku. Dlho som to robila len ja, ale už sa stane aj to, že kľudne príde muž za mnou a urobí ten "prvý krok".
Ak s ním tú hru hráš, že si ticho, to podľa mňa nevedie k ničomu, on je tvrdohlavý, teba to trápi..
@luthine ved to by som chcela, nastavit mu limity, cize mozno fakt zobrat sa mamke na tyzden dva a mozno by sa zobudil.... A ako hovoris, presne ako keby mal pocit, ze ja to musim trpiet ako jeho matka mu vsetko strpi a necha si.... Lebo je to jej synacik
@althejka akoze on keby ja zacnem sa bude bavit, len ide o to, ze to mi nepomoze asi v tom, aby sa nabudúce zasa nezachoval hnusno.... On to zoberie potom, ze sak zachoval som sa zle a ona sa aj tak rozpráva podla mňa
Máte deti?
@simca06022011 asi aj ja toto musím spraviť, zobrat sa na wellness niekam a onnsa zobudi, ked ma nebude tri dni doma....
@virbonus o to presne ide, ze keby za mnou dosiel na druhy den, ze prepac, prehnal som to, ale on este sa nebavi tyzden ako keby nic.... A pritom mi vraví ako ma miluje strasne

Vôbec si ťa neváži. Rozveď sa, kým nemáte deti. Bude sa to stupňovať. Keď by si našla spôsob, ako naň, môž ťa začaž biť. Trpíš Štokholmským syndrómom - obeť obhajuje násilníka.
V tom období ticha spávate spolu? Ak nie a pritom to obdobuie ticha sa bude predlžovať, ty budeš tiež "trucovať", , môže si nájsť časom náhradu Najprv sa s ňou bude rozprávať miesto teba a potom všetko ostatné.