Ako reagovať na týranie tichom od partnera ?
Ahojte, ked sa s manzelom pohadame, reaguje na to tichom, ze sa aj týžden so mnou nebavi, ale ze vobec ani slovo.... Ako keby ma tym tyra... Este popritom ako je ticho sa napriklad pozera tv a smeje sa a tak, ako keby provokacia.... Ako by ste na toto reagovali???
@derdia ja ked som mu minule povedala kam tym smeruje, ze o co mu ide, tak presne zo mna robil blbca, ze akoze co riesim, sak sme par dni ticho, a potom to je ok (potom, akoze ked ja doleziem alebo vybuchnem, to chápem ako to jeho potom).... On ked mu na to ticho nieco poviem, sa tvari, ze co riesim, ze vsak pohoda, tak sa par dni nebavime, co je na tom na riesenie.... To ma uplne vytocilo minule, tieto jeho argumenty, že co akoze ja riešim ešte
No ale už je piatok poobede. A 2x si napísala "možno". Tak tipujem, že nikam nepôjdeš, stráviš ďalší víkend v tichu, depresii a strese. Alebo teda, keď to už nebudeš vedieť vydržať, "prilezieš" za pánom manželom, ktorý Ťa presvedčí, že on žiadny problém nemá, že ho máš akurát tak Ty. A bude zase na koni a Ty budeš preňho ešte väčšie hovno. PROSÍM ŤA, nedovoľ to! Zbaľ si veci a bez slova odíď. Kamkoľvek!
@h2 tak tento vikend asi uz nezajdeme nikam s kamoskou, ked tak dalsi, ale keby som mala velku krizu, pojdem tej mamke aspoň, ta byva kusok odo mňa.... Uz som tam tak bola raz
Komu niet rady, tomu niet pomoci. 🤦
Za svoj život som sa naučil, že keď sa žena sťažuje, potrebuje sa len vyrozprávať, počuť povzbudenie. Nechce počuť rady a riešenia. A tak aj autorka sa sem prišla vyžalovať, nechce od vás počuť riešenia. Ja to síce nechápem, ale rešpektujem 🙂
@virbonus nie že by som nechcela riesenie, len chcem najskorej skusit dlhsie byt ticho, lebo som to nikdy nedokazala, aby som videla, či to nepomôže.... Samozrejme potom by som pristupila a pristupim k niečomu radikalnejsiemu
@virbonus Mne to pripadá, že jediné, čo ona chce, je, aby jej manžel sám od seba za ňou prišiel, ospravedlnil sa, objal ju, povedal, že ju miluje a že už nikdy k nej nebude zlý. A úplne najlepšie by bolo, aby ona pre to nemusela vôbec nič urobiť. Nechápe, alebo nechce pochopiť, že toto on nikdy neurobí. Možno jedného dňa s ňou začne komunikovať, ale určite to nebude tak, že by prišiel s tým, že sa chce ospravedlniť, alebo tak. Ak začne komunikovať, tak podľa mňa to bude niečo v štýle: "Nevieš, kde mám tričko?" Proste, bude sa tváriť, ako keby sa vôbec nič nestalo.
Milá autorka, veď skúšaj byť ticho, ako dlho chceš, alebo vydržíš, kým sa z toho úplne nezblázniš. Lebo on to vydrží dlhšie. A kým Ty sa tým trápiš, on si to užíva. Lebo sám seba už presvedčil, že sa nič nestalo. Bude sa ďalej smiať pred telkou a Ty budeš revať do vankúša.
@h2 jasne, ze by som chcele, aby si to uvedomil a ospravedlnil sa, o to mi ide, aby si priznal, ze to prehnal..... Nechcem aby sa so mnou zacal bavit kvoli tricku alebo niečo podobné, ako keby nic.... Ide mi o to ospravedlnenie a uvedomenie si....
Ale pochop, že to nedosiahneš, ani keby si mlčala rok!
@h2 myslis? Že to je niečo uplne nerealne?
@h2 so mnou keby sa niekto nebavi po mojich urazkach, tak pochopim prečo a ospravedlnim sa
No tak podľa toho, čo si písala, tomu veľké šance nedávam. Už sa s Tebou nebaví týždeň, to už je hrozne dlhá doba. A ešte aj to, čo si písala, ako reagoval, keď ste už raz v podobnej situácii boli (to, že on nemá problém, že sa vlastne nič nestalo). Navyše, je zvyknutý, že Ty si tá, ktorá vždy doteraz prišla za ním.
@h2 ved to si práve hovorim, ze je na to zvyknuty, a preto to urcite ocakava, ale ked neurobim svoje bezne spravanie, tak aj on bude musiet zmenit nejako svoju reakciu.... Ako sa hovori, ze ked chces, aby niekto nieco zmenil, zmen nieco aj ty.... Preto sa snazim teraz toto menit, ze aby si uvedomil, ze ja nepridem, ci potom nezmeni aj on svoje spravanie
Už sa mi to nechce 1000x písať, ale nezmení! Ty nič nemeníš, si pasívne ticho.
Prepáč, ale končím už komunikáciu v tejto téme, normálne som z Teba znervóznela už!
Prečo si s ním stále???
@h2 menim to, ze za nim nedoliezam a nevybuchujem, tvarim sa lahostajne.... Ale tak, mozno to bude malo.... Potom odídem k mamke
@tinapa tak nebrala som si ho len tak, ako hovorim, na zaciatku uzasny, aj bezne dokaze byt uzasny manzel.... Len toto neviem, co ma znamenať
No na začiatku to sú všetci úžasní, že? Ja len- povedal ti, že si hovno??? Občas dokáže byť úžasný...ale povie ti, že si hovno a tvoja rodina nestojí za nič...a potom sa s tebou ešte aj týždeň nerozpráva.. A toto má byť normálne.. Asi si na ňom ekonom.závislá, že?
Jak sama píšeš, tohle je normálně psychické týrání. Žádnému normálnímu člověku nedělá dobře, když ubližuje někomu, koho miluje. Jako chápu, že po hádce nemá člověk hned náladu se třeba bavit, někdo potřebuje čas to rozdychat, ale týden??? Tohle je normálně forma trestu a je to nepřijatelný. Z jeho strany je to jen provokovace, forma manipulace a dokazování si moci. Tohle prostě milující partner, člověk, který si svého partnera váží, neudělá!
Čítala som len pár príspevkov z poslednej strany- zlož si ružové okuliare a povedz mu, že to netoleruješ, aby sa správal ako pako. Toto nie je úžasný manžel.. toto je kretén- povedať ti do očí, že si hovno?
@tinapa nie som od neho zavisla, nezarabam kolko on, ale pracujem, mam svoje peniaze.... Povedal to teraz raz a bol prípity, samozrejme, nemoze to hovoriť, keby sa mi ospravedlnil hned na druhy den, tak som schopná to prejsť, skorej mi vadi toto, ze sa dokaze este on so mnou nebavit
napis mi ip
@codal najhorsie, ze on by povedal, ze mi nijako neublizuje, vsak mi nic nerobi.... 😥
Kvôli čomu ste sa vlastne pohádali?
Prečo ti to povedal? Musela tam byť príčina..
neviem práve už ani ako to začalo, on si vypil pár pív, potom už rýpal, nakoniec to dopadlo takto ....
Sebe som si to poslala..😅
@tinapa raz som tak odišla k mamke a aj tak sa mi neozval, povedal, že to bola odo mňa provokacia a naschval a že už tym duplom by sa mi neozval

@h2 k mame sa mi ist nechce, mozno s tou kamoskou na nejaky vikend... To by bolo mozjo aj lepsie, ked uvidi, ze sme vypadli niekam mimo