Ako reagovať na týranie tichom od partnera ?
Ahojte, ked sa s manzelom pohadame, reaguje na to tichom, ze sa aj týžden so mnou nebavi, ale ze vobec ani slovo.... Ako keby ma tym tyra... Este popritom ako je ticho sa napriklad pozera tv a smeje sa a tak, ako keby provokacia.... Ako by ste na toto reagovali???
Anonym nápíš mi IP
Pozri, nie že on ťa týra, ty tyras samu seba ,že s ním zostavas.Nerobis nič, len ticho utrápená čakáš čo bude.Neviem si predstaviť ženu s normálnym sebavedomim, čo by toto trpela.Urcite to nie je jeho prvý prejav agresie voči tebe, je to psychopat , ktorý si ťa vybral, lebo vie ,že mu budeš sytit jeho potrebu ubližovať a manipulovať .Otvor oči a vyhľadaj psychológa ,ten ti vysvetlí ako takéto typy fungujú.Mimochodom na MK je kopa príspevkov podobných tvojmu ,kľudne si počítaj ,ako tie ženy dopadli.
@sidicek je dosť možné, že mi sebavedomie postupne znižoval, aby potom mohol začať takto reagovať .... že sem tam mal nejaké poznámky na mňa a tak .... mala by som zapracovať aj na svojom sebavedomí, potom by si to nedovolil
Je to zdařilý manipulátor, moc dobře ví, co udělat, aby tě ranil a ještě ti to sebevědomí snížil.
Ide vikend. Vychystaj sa vecer, chod do kina s kamoskami, zajdite na poharik a vrat sa po polnoci
On sa v tom dokonale vyziva. Presne vie, co ta nastve a presne to robi. Prepac, ale podla mna je to uboziak, toto je spravanie emocneho kripla alebo psychopata. Nie som si ista, co z toho. Ja sa viem tiez urazit (ak mam dovod) a s niekym nebavit, ale robit to planovane, pravidelne, na dlhu dobu ako provokaciu a este je na to hrdy....Ako som uz pisala, bud to tyran alebo ta ma v pazi alebo oboje
Ale jedna vec je ista, je mu jedno, co citis, ako sa citis, ci sa trapis....A on vie, ze sa trapis a citis zle a bavi ho to a uziva si to. Proste pre mna cisty psychopat
A odporucim ti mu jedine dat najavo, ze ti to jedno, ci sa bavite, ale na to musis mat povahu, aby si to dokazala, co podla mna nemas. On sa nezmeni, ani si nic nebude uvedomovat. Cim viac sa trapis, tym viac ho to bavi.
@mircalla presne, ja sa tiez viem urazit, ked mam dovod, ale ako hovoris, blbe je to, ze to robi opakovane a este teda predlzuje tu dobu... A nic nezaujem.... Lahostajnost
@mircalla ja si myslim alebo teda snazim sa, aby na mne nevidel, ze sa trapim, aspon zatiaľ.... Ale ťažko povedat.... Mozno to vidi, aj ked ja si myslim, ze nie
Sledujem priebezne vyvoj situacie a cim dalej som na pochybách ci si ty normalna. Ved teda za nim chod, hod sa mu okolo krku, povedz mu prepac, ze to nie on ale ty prehanas, uvar mu dobru veceru a takto prezi neviem kolko rokov, nechavaj sa od neho ponizovat, tyranizovat, potom pridu deti, aj s nimi mu toto trp..... no co s tebou.
Dievcata dobre hovoria, on sa nezmeni, bude len horsie, ved co to je za zivot, nebavit sa spolu tolku dobu a pritom byt v jednom byte, co ked to on potiahne na mesiac, dva, tri, pat..... to ty vydrzis???? Fakt sa ti cudujem ze nevolis radsej rozchod.
@gaja78 no mozno uz som nenormálna z neho, vsetko je mozne.... Ved ja sa mu nechcem hadzat okolo krku ani nic, ja chcem uprimne ospravedlnenie, aby sa to neopakovalo.... Samozrejme, keby mam zit tak dlho v tichu, tak sa rozvadzam....
Len podla toho co pises, on nie je typ co sa bude ospravedlnovat, este ta vysmeje. V kazdom pripade prajem ti pevne nervy, ja by som ich nemala, uz po tej hadke by som odisla prec, niektori ludia su proste taki, urazaju, ponizuju bez toho aby si vôbec uvedomovali co robia, preto necakaj ani uctu, ani ospravedlnenie. Zdravy vztah zalozeny na zakladnych moralnych hodnotách takto nevyzera, musi to byt obojstranne. Ako som uz pisala predtým, niekedy je rozchod naozaj najlepsie riesenie, hlavne kym este nemate deti, mysli predovsetkym na seba, on na teba nemysli, ani nebude
Ahoj viem o com rozpravas, u nas to bolo rovnake ked uz to bolo zle medzi nami... hlavne z jeho strany... ja som sa snazila on nekomunikoval odul sa vypisoval si smial sa mna prehliadal akoby som bola vzduch...rozisli sme sa viac krat... zistila som ze on ma testoval co vydrzim, skusal co zvladnem, moje hranice, vedel ako ma to trapi a vyzival sa v tom... je si tebou isty a hra sa tymto s tebou. Ja som sa s nim rozisla odisla som a nasla som si ineho.... co vsak cert nechcel dali sme sa znova dokopy... naucila som sa s nim zit... resp. Reagujem inak... odul sa? Odisla som na par dni, zacal pisat neodpisovala som, potom som prisla domov, teraz o mne nevie kam chodim ci mam nejaky program. Dopredu mu nic neoznamujem... robim si program a zrazu to funguje... prestal sa oduvat reguje na mna dobre, komunikuje... sam pristupil na dieta co on ani nechcel predtym... neviem kolko to vydrzi ale zatial to funguje
No ale tebe moze byt jedno co on hovori...ak ta ma rad nebude ti to robit...lebo ked hento robi to znamrna,se jemu jedno ze ti tym ublizuje!!!
Keď ty hovno, on šerbeľ -(nočník). Tak nabudúce, keď ťa urazí, nebuď ticho, ale normálne rozprávaj s ním. Skús to zobrať do svojich rúk. Kľud.
@donya cize treba takemu cloveku dat neistotu, tak to asi vnimas nie???
Totálne detinské skús mu keď si bude aj spievať dať nejakú hračku do ruky a prelom mlčanie na chvíľu s Víťazoslav ným úsmevom ake detinské to je tak tu máš hráčinku možno sa budeš cítiť ešte lepšie naj mu dať hrkalku a odid s úsmevom na oerach potom pokračuj s tým úsmevom opäť v tichosti ako nevieš sa vynájsť hlavne nič na sebe nedať znat a ukázať mu silu.
a uz s tebou hovori?
Ano neistotu, aby videl v tebe silu, ze vies zit sama a ze to ako sa chova ta netrapi lebo ty si stastna sama so sebou
@moonlight1210 hovoril so mnou, stylom, ze ja som ta zla, ktora robi zle a on je ten dobry, ze ja sa pretvarujem a robim zo seba chuderku, ale on je ten sikanovany
@angel993 😔 presne je to takto aj u nás. Zať a nevesta - celé zle. Jej deti nedotknuteľné. Jedine ona vie kde je pravda. Keď povieš iný nazor, hneď že ju nerešpektujes. Ale ona zabúda rešpektovať ostatnych.
to je od veci a čo si mu na to povedala?
@janickacrazy ze ako to moze povedat, ked on ma uraza a on povie, ze on neuraza, sak on len pravdu povie a ja ju neviem prijat
no tak toto by ma naštvalo už úplne asi, už by ma videl ako balím kufre a dovi-dopo
Ach, už som sem nechcela písať, ale nedá mi to! Takže on si stojí za tým, čo povedal? On Tebe povie, že si hovno a po x dňoch mlčania Ti oznámi, že je to pravda a Ty ju nevieš prijať?! A Ty, ako také sprosté teliatko (prepáč), čakáš od neho, že si uvedomí, že Ti ublížil a príde sa Ti ospravedlniť? Ako, prepáč, ale toto už je od Teba naivita najhrubšieho zrna. Ak chceš radu, poďakuj Pánu Bohu, že nemáte deti, podaj žiadosť o rozvod a opusti ho. V Tvojom vlastnom záujme.
Pozeraj si na mobile niečo vtipne a smej sa... vi pokecám s kamoškami 🤷♀️ úkaz že máš aj ty na haku... on nebude vedieť čo robíš bude ho to zaujímať ak teda máte okrem toho ticha dobrý vzťah 🤷♀️
Necitam celu diskusiu, iba par prispevkou autorky. Silne odporucam knihu Hnev a jeho zmysel. Hned dve kupit - jednu pre seba a jednu pre muza. Popros ho, ze velmi stojis o to, aby si to precital a aby ste sa po preciani knizky spolu o nej porozpravali. Zrejme je nauceny tymto sposobom riesit hadky, zrejme aj on v detstve bol takto odmietany, donuteny nevykadrit svoje pocity... to je moj typ. V tej knizke je o hneve vsetko, aj o takomto mlcani, pasivnej agresii. Je to vlastne taky kolobeh, tvoj muz nedokaze vyjadrit hnev, poprie ho v sebe a donuti teba, aby si sa hnevala a vyjadrila ten hnev. Neveim poradit ako "to liecit", najdolezitejsie je, aby to ludia chapali. Ci ty, ci on. Mozno ti potom v urcitych chvila pride na mysel nie hnev, ale lutost a pomozes mu nejakym sposobom vyjadrit hnev. Ludia si neuveritelne zrkadlia veci. Naozaj by som prelomila mlcanie a velmi ho poprosila, ze ak mu zalezi na vasej rodine, ze velmi stojis o to, aby ste si tu knizku obaja precitali a vela vela sa o nej rozpravali.

Tak to musí byť iný psychos, odišla by som od neho. Nemôže byť normalny