icon

Ako riešiť agresivitu u manžela?

pantina007
19. sep 2024

Dobry den som na materskej 4.rok; s druhym dietatkom. Mame to tazke ale asi ako kazdy rodic dvoch malych deti ale muz ma vacsie problemy zvladat to vsetko okolo. Je nervoznejsia a prchkejsia povaha ako ja, ale nejak som sa s tym uz vzila. Hadky uz beriem ze semtam musia byt. Je pravda ze niekedy ma prekvapil ako vie na mna zhuknut co pred manzelstvom aom samozrejme nepoznala ale neriesila som. Vcera mu vsak uz tak praskli nervy ze sa ku mne velkymi krokmi rozbehol a krical na mna tesne tvarou tvar, ako ked sa muzi v krcme idu bit. Strasne som sa zlakla, podla mna by bol schopny ma aj udiriet, nedala som sa a povedala mu ze a co teraz chces ma udriet? Potom som mu povedala ci je spokojny ze sa ho bojim povedal ze to chcel.. proste otazka ja viem ze sme unaveni zo vsetkeho ale prekusli by ste nieco taketo? Mozno som ho vyprovokovala ze som nebola ticho a poucovala.. neviem si kusnut do jazyka viem o tom. Len nechcem bytnuzkostliva, mozno sa nic mestalo, ved ma nakoniec neudrel.. ale no neviem uz to neni muz za ktoreho by som dala ruku do ohna. Co by ste robili na mojom mieste? Stalo sa to vcera, nekomunikujem s nim, len ak trebalo nieco skrz deti tak som velmi neprijemne a diplomaticky. On nema pocit ze sa nieco stalo tak ma ignoruje v podstate tiez.

Strana
z2
lenkakravcova
19. sep 2024

@pantina007 ženy dokážu byť pri hádke vplyvom hormónov hysterické. Muži agresívni. Je to proste tak, takže sa treba vyhýbať tomu, aby sa človek dostal do stavu silného hnevu, kedy už zachádza hnev a zúfalstvo v jedno a spôsobí to to, čo ani jedna strana v normálnej situácii (keď človek ovláda svoje emócie) nechce. Treba sa hádať rozumne - nie po sebe vrieskať, ale sadnúť si, riešiť dôvody a hľadať riešenia. V kľude. Konštruktívne.

gribka1
19. sep 2024

@doriiis Lenže tento prípad nie je iba o tejto aktuálnej situácii, lebo nikto nemá dôvod zhuknuť, ak je toto jediná situácia, kde bol niekto nervný. Tu už sú tie nervy naakumulované, takže na vine sú obaja, ale jeho prístup je už cez. Nie je to ospravedlniteľné.

kiki68
19. sep 2024

Tak on reval po dietati len tak? Akoze silna kava, bozinku s takym hovadom mat deti. Za mna velmi zle…

lalilla
19. sep 2024

Hej prekusla, ak by som si bola vedoma ze som fakt rypala. Neni nic horsie ako niekto kto musi mat posledne slova a furt nieco omiela.
Proste mu rupli nervy, pokial nezodvihol ruku dala by som s nim rec ked vychladnete, ze toto uz bolo cez pre teba ze si sa bala a nebola to vhodna reakcia.

svetlonos
19. sep 2024

@doriiis
no vidíš, takže nemáš skúsenosť s krikom, nemôžeš porovnavat. Ale ja ti garantujem, ze pokiaľ by na teba niekto kričal, nebudeš s nim nim normalne hovoriť. S prvym priatelom sme nevedeli čo je krik. A veru keby sa občas zakričala a pohádali sme sa, možno by sa aj kde čo vyriesili.
Druhý sa hádal ako Talian tak som sa naučila aj ja. A otestovali, ze nie vždy s tým co kričí, to ide s kludom. Teraz s muzom - obaja sme skôr taki, ze aj dosť zvýšime hlas. Krátka ohniva debata a vybavene. Ale poznáme sa, vieme akí sme a každí ale vie, kedy prestať. A potom sa uplne normalne bavíme, nik sa nehnevá. Ale teda aby sa po mne rozbehol a vrieskal priamo do tváre, tak takú nehrali! A hlaska, chcel som aby si sa bála! To neexistuje proste. Byt nasraný a vybusnejso je jedna vec ale toto bolo cez.

derdia
19. sep 2024

@pantina007 nie nezaslúži, len sa nečudujem keď pri takej zene co ze sa nevie ovládať, sa ani on nevládne....

Strana
z2