icon

Ako riešiť agresívne správanie partnera?

sunny_g
8. sep 2024

Milé žienky prosím o trpezlivé rady. Nie je to ľahké a nemám sa s kým poradiť.
Chcela by som veľmi pekne poprosiť o radu.

Práve som doma na PN po vyhoretí a absolútnom vyčerpaní s nízkym tlakom a silnou anémiou mi kázali prísny kľud a nesmiem šoférovať.
Včera som po pár dňoch prišla do detskej izby, kde spáva starší syn s manželom.... Doteraz som bola vyčerpaná riešiť také veci ale včera som bola s menším synom sama doma a chcel sa ísť hrať do izby. Tam bol hrozný neporiadok... Po zemi veci, sedačka rozhádzaná, nebolo kde stúpnuť, stoly olepené bordel na nich. Hoci sme si dali s deťmi pravidlá ale manžel ich nevyžaduje ... Takže tam bol bordel. Pomaly som to začala upratovať keď prišiel manžel. Pýtala som sa prečo nevedie aj on deti k poriadku, veď tam je katastrofálny bordel. Že on nestíha lebo teraz posledné dni robí aj za mňa a upratuje aj po mne a už nevládze.... Vtedy som si neustrážila emócie a nahnevane mu povedala, že som za neho ťahala roky a on teraz pár dní ťahá za mňa a už nevládze (roky sa takmer vôbec nezapájal na chode domácnosti, chlapcov som piplala v podstate sama, vstávala k nim a všetko okolo, on sa tváril že ho to otravuje lebo musí ráno do práce)... Tak vybuchol, hodil hračky o zem, nejaké sa rozbili a začal po mne vrieskať. Ustúpila som radšej. Netušila som čoho je schopný a navyše bol doma mladší syn...
Posledné 4 dni sa mi veľmi točí hlava nevládzem sa starať o rodinu ledva o seba. Jemu je záťaž uvariť mi čaj keď ho požiadam...

Teraz ma čakajú 2 operácie... Obe gynekologické. Druhá bude odstránenie maternice. A som teraz PN.
Potom ma ešte čaká 3 týždňové liečenie.
Prvé dni ako som ostala na PN tak chodil po dome a neustále sa sťažoval ako hrozne ho bolí chrbát a koleno. Hoci to už tak má roky ale riešiť to nejde a neche... Ale skrátka dával najavo že sa o neho treba starať...
Ale úprimne keď je muž doma, je tam vyslovene nepríjemne... Ťažko sa mi oddychuje a naberá sily, keď sa mi pomaly strácajú neustálym riešením vecí s mužom. Najradšej by som s ním nič neriešila, ale keďže máme deti, komunikovať treba...
Aj sme sa o tom bavili s mladším synom. Povedal že sa vtedy tatina bál aj sa na neho hneval... utiekol vtedy z izby dolu na prízemie

Najradšej by som odišla aj s deťmi, ale niet kam.... rodičia bývajú v 2i byte s mojím bratom a niet tam miesta pre nás. Finančne neviem riešiť ani prenájom a teraz pri PN bude príjem mizerný.

Prosím ako by ste riešili?
Budem vďačná za každú radu.

Strana
z3
pribinak
8. sep 2024

@sunny_g boli ho chrbát a koleno? Níž nech zaplati pani na upratovanie 2x týždenne a môže ležať s vylozenym kolenom

Zas kvôli jednému výbuchu by som nerobila scény a nerozvádzala sa hneď
Ty si z toho vserkeho v strese, on v riti, musíte sa ukľudniť obaja

Prečo si vlastne začala upratovať tu izbu? Starší syn by si ju mal upratať

marca12
8. sep 2024

@sunny_g Situacia,ktoru opisujes nastala po hadke oboch,ktora bola sposobena frustraciou,nervozitou,vycerpanim. S chladnou hlavou si to vysvetlite. Ja by som isla za nim a ospravedlnila sa,ze som nemala rypat. Robi,co moze,urcite sa snazi a ty ho este zbuzerujes. Ak si ho od zaciatku vztahu neviedla k tomu,aby ste boli dvaja na domacnost, nemozes cakat,ze zrazu bude kmitat ako zienka domaca. Teraz neries odchod,rozchod ani nic podobne. Najskor si pories zdravie a potom ries,co bude dalej.

maciatkolulu
8. sep 2024

@sunny_g včera som od nervov tresla krhlu o zem,proste mi rupli nervy. Nikto sa za to so mnou nerozvadza. Akože po rokoch ti začalo niečo vadiť? Ja to naozaj nevidím nijako hrôzostrašné. Asi máš hormóny podráždené ,si unavená,ale zjavne aj on,keďže nebol na takéto niečo zvyknuty,ale akože tebe to nevadilo? Ideš na liečenie,si pn,väčšinu dňa sama,ja neviem...

biba_18
8. sep 2024

@marca12 všetko pekné ale je dospelý. má chorú manželku, je dôležitejšie ako sa cíti ona a nie on… s tým nech to teraz nerieši súhlasím. ale s ostatným veľmi nie…

sunny_g
autor
8. sep 2024

Dobre, tak ešte doplním... Nie je to prvý výbuch. Rovnako vrieskal na mňa keď som bola tehotná....

Je smutné ako sa niektoré ženy podrobujú agresii ale ja už nebudem. Je to pre mňa posledná kvapka.
Skôr by som rada rady ako z toho von...

sunny_g
autor
8. sep 2024

A čo sa týka riešení vecí s deťmi, keď sú deti hlučnejšie, rieši to častokrát agresívne. Minule chytil malého za hlavu a rukou mu silou zapchaval ústa aby bol už ticho. Tam už som musela zasiahnuť.

Aby som teda uviedla veci ako sú....

biba_18
8. sep 2024

keď si pn tak to ľahké nebude, peniaze aj sila budú chýbať… liečenie predpokladáš dlhodobé?

marca12
8. sep 2024

@sunny_g Zrejme nezvlada krizove situacie. Ako by si chcela v tomto stave z toho von? Podla mas vela casu,tak rozmyslas. Si na PN,peniaze na prenajom nemas. Co akoze chces robit? Jedine,co mozes robit,setrit si postupne na novy start. Pokial nebudes znova pracovat a mat pravidelny prijem,tak nerob unahlene rozhodnutia

sunny_g
autor
8. sep 2024

A ďalšia vec, mal v lete strážiť deti kým som varila a oni išli do bazéna 3x som sa uistila že na nich bude dávať pozor.... Išla som variť a on išiel kosiť.... Mladší syn sa skoro utopil... Stihla som dobehnúť.... Takže mám už toho ozaj dosť

sunny_g
autor
8. sep 2024

@biba_18 určite aspoň do januára....

sunny_g
autor
8. sep 2024

@marca12 a zatiaľ nás s deťmi vo výbuchu zlosti zbije? Nie ďakujem

sunny_g
autor
8. sep 2024

@marca12 ak som ho neviedla? Nehnevaj sa, ale je to dospelý človek, ktorý mal pred deťmi všetko pekne upratané... Okej zatiaľ nerieš a ďalej čo? Nechám ho nech vybuchne pri každej príležitosti?
Nebudem sa mu ospravedlňovať za rypanie. Slušne som sa opýtala a redakcia bola neadekvátna.

Nie nesnaží, ale to ti ťažko budem opisovať. Máš veľmi optimistický pohľad na neho. Musím ťa sklamať...

mikadooo
8. sep 2024

@sunny_g ponorka... 🤷. Mužov pohľad: Celé dni ležíš a nič nerobíš. Potom vstaneš a začneš ho hneď džubať za bordel. Riešenie: Proste ser na bordel a oddychuj... Daj klapky na oči teraz. A hlavne nezaťahuj do toho deti, na "koho strane sú"...

alex49
8. sep 2024

a ako by si to chcela teraz riešiť? Budeš dlhodobo na PN, bez peňazí. Teraz z mužom rieš len nutné veci. Sústred sa na seba a svoje liečenie.

sunny_g
autor
8. sep 2024

Tak skúsim ešte inak. Je tu niekto, kto nabral sily a odišiel? Ako ste to zvládli? Nikto netuší ako to u nás doma je a ani nemám chuť to tu vypisovať.
Potrebovala by som sa poradiť s niekým, kto našiel odvahu a odišiel od muža. Kde zažívali takéto veci a akp sa vám podarilo to celé prejsť?

abbey1
8. sep 2024

@sunny_g Prepáč, tvojho muža nepoznám, ale skus si po sebe prečítať odpovede ženám, ktoré si tu s tebou píšu. Reaguješ agresívne a prečo?

sunny_g
autor
8. sep 2024

@abbey1 nepriala by som Ti byť v mojej koži... Ale zjavne máš pocit že vieš všetko najlepšie. Áno mám toho už dosť. Nie je to ľahké a keď chce žena v týchto situáciách chrániť deti, musí si vytvoriť hrošiu kožu....

Ale vidím, že tu to veľmi žiaľ nemám význam.
Ženy majú bohužiaľ veľmi nízke nároky na mužov a keď nejaká žena náhodou chce aby boo vzťah plný dôvery a skutočnej lásky tak ju ešte ostatné zatlačia do zeme čo si dovoľuje vôbec sťažovať.... Toto fakt nie

janage
8. sep 2024

@sunny_g tak keď je to takto dlhodobo, mala si sa na odchod pripravovať dlhodobo.
Teraz nič nemáš, nemáš kam ísť a všetko ti vadí 100xviac.
No teraz z toho von nijako.
Oddychuj, obvolaj krízové centra či ti vedia poradiť a začni sa po operácii a rekonvalescencii pripravovať na odchod.

Muž nepracuje?
Lebo píšeš akoby bol v kuse doma?

Deti majú aký vek?

Po ukončení PN nastupujem spät do práce?

sunny_g
autor
8. sep 2024

@janage už sa pripravujem nejaký čas, lenže k tomu musí človek dozrieť. Naozaj to nie je ľahké.

Muž pracuje. Toto sa stalo včera. Občas robí z domu.
Deti 6a3
Po PN budem chcieť nastúpiť inde. Kvôli zdravotným problémom nemôžem robiť tú istú prácu.
Takže si medzičasom budem hľadať niečo iné.

janage
Autor odpoveď zmazal
kandelabra
8. sep 2024

@sunny_g nevsimaj si niektore odpovede, kto nezazil nepochopi, a na MK to v poslednej dobe vyzera tak, ze nech zena robi hocico, stale je ta zla. Ja som tak odisla, ale kedze som v zahranici bolo to ina situacia, mala som takpovediac stastie v nestasti. Stale sa z toho dostavam, ale ten pokoj doma je na nezaplatenie...

januska12323
8. sep 2024

Agresívny bol vždy len si to nechcela vidieť. Teraz ti ostáva len šetriť, dať pozor na deti a keď budeš na tom lepšie odídeš.

sunny_g
autor
8. sep 2024

@janage 2 jeden má 6 a druhý 3

thoughtfulweirdo
8. sep 2024

Fiha, ja som asi na muža extrémne náročná, ale takéto prejavy sa mi nezdajú okej a akceptovateľné len preto, že má toho chudáčik “veľa”. Milióny ľudí toho majú veľa a nesprávajú sa ako šimpanzy.
No nič autorka, jedine obvolať krízové centrá a združenia zamerané na pomoc ženám, aby si zistila, aké sú vlastne reálne možnosti. Potom sa vieš odraziť ďalej v závislosti od svojej situácie.

sunny_g
autor
8. sep 2024

@kandelabra môžem prosím napísať správu?

sunny_g
autor
8. sep 2024

@thoughtfulweirdo Ďakujem veľmi pekne

kandelabra
8. sep 2024

@sunny_g samozrejme ak chces 🙂

janage
8. sep 2024

Tak prakticky.
Zbieraj sily a počas tejto doby kašli na bordel v detskej.
Chodí po dome, že ho boli? Joj segyn môj zlatý tak sme mi tu doma jak v lazarete. Vzdušný bozk a ležím ďalej na gauči.
Za chvíľu dodaj, no tak to ta ľutujem, tiež mi blbo, že vstať nevládzem, čajík by si mi prosím ta doniesol? Ďakujem ti.

pokojvdusi9
8. sep 2024

@sunny_g Situacia je pre teba vazna.Na operaciu musis zozbierat sily aby si sa vladala po nej o seba postarat.Viem o com pisem.
Ja som psychicke tyranie vydrzala 3/4 roka nehovorim o bitke.Trvalo to dlhsie a vzdy som su vravela ze nema den, bude lepsie no nebolo.Ked som bola chora na kolenach som sla kojit syna lebo mi ho odmietal doniest atd. Tazko sa to pise.Teraz sa za seba hanbim ze som nezbalalila ex uz skor.Zvladla som to aj ked ja som byt mala ale vzal si vsetko co bolo aj moje.Skusila by som mu navrhnut navstevu poradne a tebe urcite v meste poradnu pre tyrane zeny.Tyrana zena nie je len mlatena.Urcite poradia ako dalej.Drzim moc palce aby si to vsetko zvladla

janage
8. sep 2024

@sunny_g psychicky a emočne sa odhodlať je jedna vec. Finančné zázemie si vybudovať, druhá.
Máš úspory na depozit, nájomné, životnú poistku keby sa ta PN pretiahla atď?
O deti sa počas tvojho pobytu v nemocnici stará kto?

Strana
z3