Ako riešiť dilemu medzi stavbou nového domu a bývaním u rodičov?
Ahoj skupina mam problem mamzel by chcel budovat dom sme manzelia 8 rokov mame 3 deti no mal nehodu je mozne ze kedykolvek prestane chodit . Byvame u rodicov vo velkom dome no on stale staviat dom ma 40 rokov ja 35 mne sa stavat nechce ked mame vrchne podlazie k dispozicii 6 izieb plis kupelna ze co budem robit ak prestane chodit s dvomi domami a ci ho vobec dostavame ked to stoji tolke peniaze a ani pozemok nemame a tiez mam obavy ze budu u nas vzdy jeho slobodni kamarati vysedavat. Snazim sa ako viem aby dobre bolo ale je dobre a potom z nicoho nic uz ma nerv bo to ne jeho dom ze sa neciti ako doma a take. Tak je neprijemny na mna deti a ked sa spytam ci sa nieco deje ze je podrazdeny ta ze normalny je a vidim ze je nasraty.Nevieme sa dohodnut ci ostavame tu ci co ved i tak myslim jedno kde prespavame. Ako sa zachovat co robit
Ak prestane chodit, tak byvat na 2.poschodi domu, kde nemate ani vlastnú kuchynu, bude velmi zaujímavé..
Chce to kompromis. Ak vlastne, tak to na čo mate, mini dom/dvojdom bezbariérový. Vymyslat take, ze nechce blizko ďalšie domy a stavat a davat si ine podmienky je nereálne. Najskor zoženiete nejaku radovku, ale budete tam samo byvat. Aj mini dvor je lepší nez ziadny mozno.
Myslim ze manzel nie je zmierený so svojim zdravím a prognozou, ale kto by bol, ze..
Dalsia vec, ist prec od ludi, kde nebudeš mat pomoc, to tiež nie je fajn napad. Neviem nakoľko je to ze prestane chodit realne, ani ze kedy, ale budeš na vsetko sama. Deto do skolky/skoly, jemu pomôcť.. minimalne treba asi riešiť, aby bol samostatny co najviac, bezbariérový pristup vsade, siroke dvere na vozik a pod
@pralinka86 to by sa dalo: su rozne plosiny, sedacky, co imobilnych vyvezu po schodoch.
Investujte do bezbarierovosti, wc a kupelku pre imobil, zariadenie na schody, sieka dveri,… to by mala byt vasa priorita. Skus to nejak muzovi vysvetlit, drzimpalce.
Ako si predstavuje financovanie domu?
Povedz, že ok, ale chces vidieť, akým spôsobom to bude platiť..
Bola by som náramne zvedavá, čo povie.
Hlavne nezakladaj rodičovský dom!
Majú rodičia v dome doživotné právo bývania? Ak áno, myslím, že by ho banka ako zábezpeku ani neakceptovala.
@uglybetty1234 a čo by im pomohlo založenie rodičovského domu? I tak im nedajú hypo ani na psiu búdu. Ona predavačka s minimálkou, on na ID + 3 deti k tomu. Takže obaja sa asi môžu ukľudniť a nemusia nič riešiť.
Za čo chce stavať povedal? Na toto sa ho opýtaj.
@kurikulum tvoj muž žije mimo reality, možno keby si ho poslala do banky vybaviť hypotéku, tam by mu to pekne vysvetlili a snáď by pochopil, že proste vo vašej situácii to nepôjde

No radsej kupit hotovy ako stavat