icon

Ako riešiť ex?

scarletka34
19. dec 2021

Ahojte žienky. Niektoré ma tu ukamenujete ale nevadí neviem si rady. Tak rada si prečítam každý názor. S ex sme boli spolu 10 rok potom sa somnou rozišiel a začal striedať ženy. Teraz ma vzťah už to bude rok. No vecsinou času býva u nej ale chodí prespavat aj ku mne keďže ma stále tu veci. Mame spoločný úver ktorý platí co som brala na svoje meno úver bol na podnikanie ktoré nešlo tak ako sme očakávali hlavne on keďže to bol jeho napad. A môj problém je ten ze mam priateľa s ktorým som už pol roka a vie o úvere aj o tom všetkom ako to mam s ex chápe to i keď není s toho nadšený ani sa mu nedivym. Priateľa si občas pozvem aj k sebe natajnasa keďže ex platí polku nájomného keďže ma tu veci. Viem ze vás názor bude aby som mu pobalila veci nech ide k priateľke ale mne ide o úver aby mi ho vyplatil lebo ja by som to finančne nedala. A keby on ma platiť úver a svoj podnájom to by nedal. Keďže idú sviatky tak rada by som bola s priateľom u mňa aj niekoľko dní len sa bojím aby ex nedošiel náhodou bolo by to blbé stretnutie. Neviem ako fungovať normálne s priateľom keďže ešte ten úver mam na 3 roky tým pádom som ešte zviazaná s ex. Ako by ste to riešili v mojom prípade.? 🙄

Strana
z2
scarletka34
autor
20. dec 2021

@kubkovamama no môj priateľ nechce v novom dome zvieratá. On ma tiež psa ale vonku. Vadí mu ex už mi to dal viac krát pocítiť. A ako spoločne bývanie zatiaľ neriešime lebo je to ešte skoro to je vážny krok. Preto najskôr chcem zistiť ako by sme spolu fungovali u mňa doma a zas sa niekam ďalej posunieme. Preto to chcem s ex poriešiť

panda21
20. dec 2021

@scarletka34 ja stále nechápem čo riešiš. Ty máš nad ex dosť navrch, lebo keď sa do teba obuje, príde o výplaty, mobil, auto, byt.. Takže mu normálne oznam, že od dnes bude chodiť k tebe priateľ a ak spraví jedinú scénu alebo mu to bude vadiť nech sa páči, tam sú dvere ale všetko nechaj na stole. Stavias sa do role obete sama a tvoj ex to iba zneužíva, sama si za to môžeš a je čas, aby si si dupla po stole.

scarletka34
autor
20. dec 2021

@panda21 presne tak ako píšete. Možno robím s komára somara🤦‍♀️ ale nemám sa skym o tom porozprávať tak som dúfala že ma tu niekto podporí. A presne tieto slová som potrebovala počuť 😇 Ďakujem 🙏 tak nejak to aj spravím. Keď som bola hlúpa a zadlzila sa musím si život upratať najlepšie ako to len pôjde. Nechcem prísť o vzťah kvôli ex ktorý sa tvári ako keby nad neho nebolo. A jedine co vlastní je jeho rodný list. A môže byť vlastne rad ze ho tolerujem v mojom.podnajme lebo aj ten je na moje meno. Ja
Zas môžem byť rada ze on platí úver ale vie keby to nerobil o co by prišiel. Ešte raz dik za podporu 😊

madeline1
20. dec 2021

@scarletka34 myslela som, ze pises o spolocnej hypoteke....takze si myslela uver na podnikanie a byvas v podnajme, preco ram ma teda veci on? A preco mu este aj varis?nerozumiem, co za vztah mate medzi sebou a ani to, ze to nevadi vasim polovickam.

andreatytler
21. dec 2021

@scarletka34 Nerozumiem preco by mal platit $400 za najom ak by si sa prestahovala? Ved byva u novej priatelky. Ci to plati jej?
Ked sa prestahujes, tak to bude len tvoj byt a budes si ho platit sama a tym padom on nebude mat pravo prist k tebe prespavat.

laska86
22. dec 2021

@scarletka34 ked to platite napoly mate aj rovnake pravo uzivania..moj nazor..chlapa by som si tam v klude doniesla a neriesila ci sa to ex paci alebo nie..ved tiez ma frajerku tak co..snad nebudes sama kym to.nesplati..roky letia treba zit..

scarletka34
autor
22. dec 2021

@laska86 ved presne tak obmedzovala som sa rok a jednoducho to takto ďalej nejde. On vidí len svoj konfort. Už som mu to včera oznámila. Ze bude chodiť môj priateľ ku mne. Ako bolo vidno ze stoho nadšený není ale neprotestoval. Uvedomuje si ze nemá inú možnosť.

laska86
22. dec 2021

@scarletka34 vyborne...ked sa mu nepaci nech si byva u priatelky...nenechaj si rozkazovat uz je predsa ex😘drzim palceky..

scarletka34
autor
22. dec 2021

@laska86 Ďakujem 🥰 Véd to ze je už ex. Ale sere ma ten dlh nech je už to vyplatene a nech mi zmizne s oči

Strana
z2