Ako riešiť finančnú podporu od partnerových rodičov?
Ahojte, mam už dlhšie problém s partnerom a jeho rodinou. Ako vyplýva z názvu diskusie partnerova rodina nám vôbec nepomáha s dieťaťom finančne, a teda nepodporuje svoje prvorodene vnúča (vraj vytúžené). Chodia si pravidelne (3-5x ročne) na výlety alebo dovolenky v rámci Európy. Podnikajú, tvrdia, že im už podnikanie nejde a sú v mínuse. Už pri narodení dieťaťa nám neprispeli (ani zo slušnosti) nič. Ani euro. Dostali sme nejaké tri hračky v minimálnej hodnote, ktoré ani nekupovali ale dostali. Taktiež nám jeho matka od známej doniesla tašku oblečenia. Preplatili jedny náušnice. Moja rodina pravidelne "prispieva" nielen finančne, ale aj praktickými vecami kt. využijeme. Keďže som na RD pomoc by sa nam hodila. Partner však v tomto nestojí pri mne a tvrdí, že nie sú povinni živit naše dieťa lebo to nepotrebujeme ani mu nosiť dary a pod. Vo mne však vrie keď sústavne pro každej návšteve počúvam o dovolenkach alebo výletoch a nám nepomôžu nič. On očakáva, že sa budem s nimi stretávať tak často ako s našimi, ale ja nemám záujem o ich snobskú spoločnosť. Ani z jedného výletu dieťaťu nič nedoniesli. Mne to príde totálne nefér voči mojej rodine, ktorá sa snaží nás podporiť, aj keď nemajú toľko ako oni. Naši prídu raz za mesiac na otočku, a oni by sa k nam chceli nasačkovať na celý víkend s tým, že sme nútení sa im venovať tri dni a ja si to neželám (z pochopiteľných dôvodov) . Vzťahy medzi mnou a nimi sú na vode mrazu a partner sa ich sústavne zástava. Svokra tu bola raz pomôcť na tri dni a nezaplatila ani nákup, ani dieťaťu nič nedala. Pravidelne si nechá všetko platiť.
Chcela by som sa opýtať, že či si myslíte, ze je k veci ich priamo v tomto konfrontovať z mojej strany keďže on to neurobí alebo im mam dávať dieťa "zadarmo" a tváriť sa, ze to je okey alebo nie som povinná im len preto že sú to jeho rodicia nosiť dieťa. Ďakujem
Nie krabica,ale krkavcia mater
@viestta To čo si dovoľuješ?
Ty si moju rodinu do papule neber!
Keďže tu už poniektoré primitívne chudery berú do papule moju rodinu čo ako ja mám, tak len toľko k vám - už len z tých vasich komentarov, vy im neshiahste v akomkoľvek smere ani po členky - hodnotovo, povahovo, inteligenčne. Ja sa ani nečudujem autorke, že sa na vás vyprdla, toľko zloby čo je vo vás a čo tu popíšete, to sa do hocikoho len tak nezmestí. Staré baby, čo máte mať rozum a predbiehate sa kto tu koho viac poníži. Tiež by som mohla filozovať ako vy, že prečo to tak máte. Len, zas niekto tu musí mať rozum, na vašu primitívnu úroveň sa neznížim.
Inak, bola som tu 5 rokov, ale táto platforma mi nič už nedava, sú tu aj super ženy, hŕstka, ale sú. Zvyšok tie iste nicky @viestta je tu na MK stálica v napadání zakladateľov tém a kde sa nenachádza, tam je v diskusii dobrá atmosféra. Keď sa tu už znižujú zeny k tomu, aby sa len dokázali urážať, keď sa to nedá vyargumentovať, keď má niekto iný názor, dokonca už aj urážať rodinu, tak potom tu viac netúžim byť. Môže sa tu riešiť šikana v škôlkach, v školách, pozrite sa ako sa chováte vy, dospelé zeny medzi sebou v diskusiách, akým ste vzorom deťom.
@aurora33, nauč sa krotiť slová, lebo čítať ťa, je katastrofa, teba prelomcujú emócie do sekundy. Cacanka teba som aj s Karolinakr mala najradšej 🥰, si veľmi múdra žena.
@katkami123 tak ma necitaj a neoznacuj. Problém vyriešený.
Fuha, tak Katka to fakt vyhrotila do maximálneho extrému.. Zrušením účtu... Nemyslím, ze bolo potrebné to až takto vyeskalovat....
@aurora33 ano, určite tam boli nahromadené nejaké iné emocie, ktoré tu buchli... Ale nebudem sa tu hrať na psychológa, je to už zbytočné.. Snad sa jej aspoň trochu ulavilo a autorka by jej mala poďakovať, lebo v nej mala takého obhajcu, ktorého by neziskala ani keby ho hladala.... 🙂
@aurora33 vôbec som ju v tejto diskusii nespoznavala , úplne iná žena, teda čo som si ju pamätala. Ešte aj priame útoky na viestu, či iné ženy a melodrama odchodu , no neviem... Nikto jej rodinu asi ani nespomenul, ale najviac útočila ona. Ako autorka. Žeby alterego ?
Mám pocit že čítať bude, aj keď si zrušila účet
Uaaaau 😮 Teda, naozaj sa snažím vcítiť a pochopiť. Ale proste tu mi to nijak nejde. Tvoji svokrovci podnikali, zarábali (predpokladám, že si im v tom nijak nepomahala), a teraz máš pocit, že by si mala byť zahrnutá do rozhodovania ako budú svoje peniaze míňať. Neviem no, nikdy som nečakala ani od jedných rodičov akúkoľvek finančnú pomoc. A keď pomohli, tak som im bola neskutočne vďačná, pretože to urobili z lásky, aj keď nemuseli. A pri každej príležitosti sa im to snažíme s manželom nejak vykompenzovat. Napríklad chodíme na spoločné dovolenky. Keď sme plánovali dieťa, tak sme si to najprv poriadne premysleli, a to aj z finančného hľadiska. Ak by ste vedeli, že to sami nebudete zvládať, ale veľmi dieťa chcete, tak by sa to dalo pripadne s rodinou dopredu prediskutovať, ci by vás vedeli finančné podporiť. Ale to co píšeš je teda podla mojho subjektivneho nazoru dosť cez čiaru
No, nečítam všetky predchádzajúce komentáre, ale tvoje reakcie, milá autorka, som si prečítala.. a poviem ti, teba mať za partnerku/mamu, musí byť výhra. Je jedno, či svokrovci makali ako diví, alebo či nepohli ani prstom a vyhrali v športke. Nemajú žiadnu povinnosť vám čokoľvek prispievať ani dávať. Nie je to síce bohvie aká ich vizitka, a určite by sa patrilo pomôcť, ale všetko je to len o dobrej vôli, nemusia nič. Zato tvoj postoj, spôsob vyjadrovania na túto tému... Celé zle. Máš úžasných rodičov, že pomáhajú a snažia sa. Ale to je len ich dobrá vôľa, neznamená to, že svokrovci musia robiť to isté. Žiaľ väčšinou to býva tak, že tí, čo majú menej, by sa aj rozdali, narozdiel od tých, čo majú aj navyše... To ale na veci nič nemení. Financie a zabezpečenie všetkého pre dieťa je len a len vaša zodpovednosť ako rodičov. Na druhú stranu, môžeš zaujať rovnaký postoj ako svokrovci, a robiť len holé minimum čo sa týka styku, nechystať nič ako pohostenie keď prídu, ponúknuť čistou vodou, a hotovo. Nastaviť im zrkadlo, možno im dopne. Prosto financie sú treba inde, kľudne im to povedz. Ale vyžadovať nemôžeš nič, ani nemáš najmenšie právo cítiť sa kvôli tomu ublížene🙈
@natiblaskova 😂😂😂 no napíšeme o pár rokov na staré kolená kto ako s nevestami a zaťmi dopadol😂✊
@katka700 ale ved ona píše v tom prvom. Príspevku ze doniesli 3 hračky s dodatkom v minimálnej hodnote, čiže autorka s malou pozornosťou spokojná nie je. Aj náušnice pre platili takže zas až tak naprázdno neprišli.
A súhlasím nikto autorke neukáže vyvarat ani hostiť rodičov partnera,môže to nechať aj na neho
@katkami123 tak keď sa už ohanas zahraničím tak tam je to zrovna tak ze sa nechodí s plnými rukami, pretože málokto príde na spontannu návštevu. Návšteva dokonca aj blízka rodina príde len na pozvanie. A ohanas sa tu body kom z tesca, ved dieťa dl dostalo niečo len autorke sa nepáčilo ze to bolo len v minimálnej hodnote. Čiže keby je taka ako so vydedukovala ty tak sa uspokojí aj s hračkou v minimálnej hodnote. A ze ma autorka len rodičak, ved v dnejsej dobe je to nie úplne mala suma ak autorka pracovala. A jej partner má pravdu na to sú oni dvaja rodicia dieťaťa aby ho živili
@zazka666 @jakubrianka vysvetlite mi, v čom som hnusná? V tom, že som proti vychcanej vypočítanej wannabe neveste?
Preboha prečo by mali prispievať ? Je to vaše dieťa tak sa starajte . Nech idú aj 10x na dovolenku, svoje deti odchovali a teraz je čas na nich . Alebo čo, keď vám deti vyrastú tak budete sedieť doma a strikovat lebo všetky peniaze dáte na vnúčatá ? Dúfam že toto je úplne vymyslená téma lebo takú kravinu som ešte v živote nepočula 😁 mne naši nikdy nedali peniaze na deti ,už mám dve . Ani by ma nenapadlo pýtať 😁 veď ja som nerobila primárne im vnúčatá ale sebe deti
@daaaaaska určite 😂 aspoň dúfam, že na tom budeme lepšie 😁

@moulin20 ja píšem,že som jej kúpila kašičku na narodeniny?🤣🤣🤣🤣no dobre. Čítaj ešte raz a v kľude. Mojej vnučke reálne stačí,aby som tam prišla a bola s ňou,maznala sa ,hrala,keď vidím niečo pekné,kúpim,donesiem,ale už som si povedala,že reálne netreba. Deťom stačí naozaj málo,dcéra a zať sa vedia postarať,nevyžadujú od nás nic. Ani by ich to nenapadlo. A vieš čo je milé? Poväčšine odchádzam ja s nejakými dobrotami 😉,to je čo. Krabica mater som,udesna svokra,čo sa reálne nestará do toho,čo robia/nerobia ,keď chce radu moje decko,dostane,poviem svoj názor a na záver,rob ako uznas,ale s upozornením,potom mi nevolaj a nerev🤣,keď urobíš podľa seba. Takže duša draha. Moje skúsenosti hovoria,že mení je niekedy viac. A áno chodíme po dovolenkách,kupujem synovi drahé veci a rada sa pochválim dcére😉a si predstav,že nemá z toho žiadne záchvaty.
@viestta 👍