Ako riešiť finančnú podporu od partnerových rodičov?
Ahojte, mam už dlhšie problém s partnerom a jeho rodinou. Ako vyplýva z názvu diskusie partnerova rodina nám vôbec nepomáha s dieťaťom finančne, a teda nepodporuje svoje prvorodene vnúča (vraj vytúžené). Chodia si pravidelne (3-5x ročne) na výlety alebo dovolenky v rámci Európy. Podnikajú, tvrdia, že im už podnikanie nejde a sú v mínuse. Už pri narodení dieťaťa nám neprispeli (ani zo slušnosti) nič. Ani euro. Dostali sme nejaké tri hračky v minimálnej hodnote, ktoré ani nekupovali ale dostali. Taktiež nám jeho matka od známej doniesla tašku oblečenia. Preplatili jedny náušnice. Moja rodina pravidelne "prispieva" nielen finančne, ale aj praktickými vecami kt. využijeme. Keďže som na RD pomoc by sa nam hodila. Partner však v tomto nestojí pri mne a tvrdí, že nie sú povinni živit naše dieťa lebo to nepotrebujeme ani mu nosiť dary a pod. Vo mne však vrie keď sústavne pro každej návšteve počúvam o dovolenkach alebo výletoch a nám nepomôžu nič. On očakáva, že sa budem s nimi stretávať tak často ako s našimi, ale ja nemám záujem o ich snobskú spoločnosť. Ani z jedného výletu dieťaťu nič nedoniesli. Mne to príde totálne nefér voči mojej rodine, ktorá sa snaží nás podporiť, aj keď nemajú toľko ako oni. Naši prídu raz za mesiac na otočku, a oni by sa k nam chceli nasačkovať na celý víkend s tým, že sme nútení sa im venovať tri dni a ja si to neželám (z pochopiteľných dôvodov) . Vzťahy medzi mnou a nimi sú na vode mrazu a partner sa ich sústavne zástava. Svokra tu bola raz pomôcť na tri dni a nezaplatila ani nákup, ani dieťaťu nič nedala. Pravidelne si nechá všetko platiť.
Chcela by som sa opýtať, že či si myslíte, ze je k veci ich priamo v tomto konfrontovať z mojej strany keďže on to neurobí alebo im mam dávať dieťa "zadarmo" a tváriť sa, ze to je okey alebo nie som povinná im len preto že sú to jeho rodicia nosiť dieťa. Ďakujem
Len nerozumiem tomu ze sa tu ohradzujes tým, že si 10 rokov pracovala a máš VS a nemáš ani na kávu ani na aktivity pre dieťa.. Možno svokra vidí ze asi nevieš hospodáriť s peniazmi, tak prečo by vás mala dotovať? A ešte si napísala ze dieťa nemalo ešte ani jedny narodeniny, tak ako vieš že mu nedajú hodnotnejsi darček? Prečo by mu mali kupovať niečo drahé mimo sviatkov? Možno da vnúčatu peniaze v 18tke na štart do života, ale prečo by ti mala dávať peniaze na neho teraz?
Sále trvám na tom, ze jedna hračka z pepca alebo doniesť na návštevu zo slušnosti aspoň čokoládu je v prípade ľudí, ktorí žijú na vysokej nohe úplne nutné minumum, kt. očakávam. Chcela by som vedieť koľke z vás by stým boli v pohode a celý život držali huby. Nejde o závisť ale o to, ze ma to škrie a niesom stým stotožnená. Nikto tu nerieši že mi majú platiť nájomné, dovolenky alebo živit dieťa. Išlo o dary na bežné sviatky už len zo základnej slušnosti. Ja osobne by som sa hanbila rozprávať o tom že chodím na dráhe dovolenky a vlastnému vnucikovi nedam ani jednu hračku ako je rok dlhy. Teším sa aj tak z vas, urobili ste mi pekný večer 😃
@zobaka áno 😍
@taynee však on nevnima ešte darčeky😃 pre neho je darček aj toaletný papier
A tvoj syn nosí náušnice? 🙂 Teba mat doma, ta še obesim 🙂
Verím, že táto téma je len veľký žart, lebo toto naozaj nemôže byť pravda. V živote som neočakávala nič od nikoho, dieťa mám preto že ho chcem ja a viem sa oňho postarať a nie preto aby sa oň starali starí rodičia.
@13uzivatelka11 kto hovorí o drahom? Ja hovorím, ze nepomôžu nič. To znamená 0,0000000
@zdenka11081983 samozrejme ved to je moderné 🙂
Citala som uz na MK kadeco, ale ty si nevesta storocia. Dufam, ze ty si len jednorazovy omyl genetiky a nic podobne sa uz nevyskytne, lebo predstava, ze raz dostanem na papieri cennik za pozicanie vnucata ma naplna hrozou
@zdenka11081983 tak..dieta sa asi ešte nerozhodlo aké pohlavie bude... 💁🏽♀️
Ou, toľko 💩-metov v jednej diskusii sa už dávno nestretlo 🙈. Prvé tri strany som to s úžasom čítala a potom by som sa už asi dogrcala. Oukej, baby zrejme riešia opačný problém a to príliš vlezle a manipulatívne svokry. Ja si to ju situácia vôbec ani predstaviť neviem, obe babky by dali vnúčatám prvé posledné, aj tety a aj od súrodencov starých rodičov. Aj od rodičov švagrinej. A v mojom okolí už raz nepoznám prípad, že by starí rodičia ani balík plienok a darčekov k narodkam nedali. Možno preto ti baby neveria. Ale jeden takýto prípad poznám. Kolegyňa má takých rodičov. Ale to už je iný kaliber. Bola týraná a doteraz chodi na psychoterapie. Otec tyran a manipulátor, mama tyrana. Tak ani vnúčatám sa nedostáva. Takže áno, je to divné, sú extrémne skúpi. Proste to musíš prijať a žiť s tým. Sú aj horšie prípady. O to viac si užívaj svojích.😊
@13uzivatelka11 veď koľko sviatkov malo.to dieťa, a ako by si uvedomili darčeky ?
Nie je to pekné, že nedali darček, nejaké drobnosti, ale to je ich vizitka, nie povinnost.
taký pekný sviatočný deň a taká " charakterná" téma
Podľa mňa závidíš, tie dovolenky, výlety a ty si doma s dieťaťom. Vy ste si spravili dieťa, tak si ho máte aj živiť. Ak pociťuješ krivdu, že tvoja rodina pomôže a druhá rodina nie, tak požiadaj svoju aby to ďalej nerobila, nech je to fér. Tiež to mám podobne, moja rodina nám pomáha ako vie, kupujú nám darčeky, všetko možné vypestujú, vychovajú, narobia nám zásoby, vždy sa snažia. Mužova rodina nič, absolútne nič, od svokry som nikdy nedostala ani čokoládu na narodky. Sú zo skromných pomerov, no svojej dcére a jej deťom vždy pomáha. Ani by ma nenapadlo to niekomu vyčítať, našim som to vysvetlila a požiadala ich aby to nerobili, že to nieje fér. Naši sú s tým v pohode, pomáhajú nám, lebo chcú. A ja si to veľmi vážim 😉
Očakávaš pri každej návšteve čokoládu a hračku z Pepca? dokonca to považuješ za nutnosť. Hmmmm. Zaujímavé. To bude len ďalšia chyba v matrixe 🤷🏻♀️ snáď ťa čoskoro opravia. Inak ti hrozí kolaps a vyradenie......
@minimie aj mme bolo trosku zle ale potom ma to začalo baviť 😃 ešte že mi práve opatruju dieťa kym ja zháňam looove😃
@nikaeli silneeeee môžeš upresniť? Nerozumiem tupa som😃
Inak vy asi ste sa stým ešte tiež nestretli ze keď idete na návštevu tak donesiete aspoň niečo zo slušnosti? 😃 Lde to žijeme dpc
@taynee nie nikdy som od nich nic nežiadala
Asi sa ti ťažko počúva, o nákupoch v butikoch sveta a luxusných dovolenkách, ale to je tvoj problém, a je to ich vec aj keby v Dubaji zlato jedli. Dieťa ešte ani rok nemá a už prskas síru, že nedostáva dary. Tvoj úvodný príspevok a následne reakcie nemenia nič na veci, že ku koncu sa snažis maskovať svoju averziu a nenávisť voči svokrovcom, že otacas vyjadrenia a chceš robiť zo seba chrumkavú
Tu je toľko nezrovnalosti v tom co píšeš, že mi naozaj odľahlo.
Definitívne vymyslená tema
Koľko mesiacov ma tvoje dieťa?
@cacianka áno mam takú potrebu na modrom koni🙏🫢
Prehovorila dáma, vážení 😂😂😂

ja by som to povedala takto, buď rada, že ti pomáhajú tvoji rodičia, niekto nemá ani to