icon

Ako riešiť finančnú situáciu pri súčasnom príjme manžela?

20. feb 2025

Maminy, môj manžel zarobí v práci 1800€ aj s daňovým bonusom na 4 deti, výdaje máme cca 1100€ firma mu platí vysokú školu a je veľmi šikovný ale vôbec mu nechcú zdvihnúť plat, aktuálne aj prepúšťajú a všetko je pozastavené, čo robiť? Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím a ja rozmýšľam nad prácou. Som z toho na nervy, on neplánujeme nad inou prácou, tak musím rozmýšľať ja. Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo

balerina2025
21. feb 2025

@1fifinka1 vies mne sa paci ako kazdy to preratava, len ma mrzi ze clovek co ma 4 deti, nema asi daco nasetrene aby to mohol pocas tazkej doby , tahat z rezerv. lebo mne pride ze sak OK zijeme z mesiaca na mesiac. aby sa deti mali dobre.
ale kde je otecko a mamicka predtym, nez planuju rodinu?
nie je snad rozumne , nie len sexovat na ostro ale aj mat aj daco nasetrene?
obaja su zjavne dost mladi
ale je mi luto ze proste ludia sa pred zalozenim rodiny hlbsie nezamyslia nad tym, ze peniaze vzdy budu treba a nebodaj sa pokazi auto ci zuby, co potom.
zit z mesiaca na mesiac? pri 4 detoch? smutne.

toboz zena ma mat cca 600-700 euro na deti, tak snad vie z toho na 4 tyzdne hospodarit, cela tema mi pride daka celodivna

kuchynka15
21. feb 2025

@oriesocek Pekné, konečne pohľad chlapa. A u nás je to opačne, ja mám dve práce a manžel príde o 16 domov a zvalí sa na gauč. No teda postará sa o psíky a ide cvičiť do fitka plus venčenie jedného psíka večer. A to vsjo. Ja zarobím viac aj v hlavnej práci, sem tam vypomáham u kamarátky, to sú ďalšie peniaze a v robote som od 8.00 do 20.00 hod. Proste žena akčná, dcéra je už dospelá, býva inde a študuje, má brigády. Ešte aj tu musíme podporovať. Ale dcéra je povahou po mne a často ku mne vzhliada ako ku vzoru. Inak obidve práce ma bavia a pravda nelámem kameň v lome. V robote mám čas aj na kávu aj na pauzu. Ja som na seba pyšná, že to všetko dokážem 😉👍

1fifinka1
21. feb 2025

@balerina2025 už som aj ja nadobudla dojem, že autorka tému založila iba preto, aby jej tu ženy odobrili to, že ma muža poslať do ďalšej práce. Ona vlastne nechce ani ušetriť, ani zmeniť návyky, ani sa zamyslieť. Téma mala byť o mužovi ako z neho ešte vyzmykat viac peňazí. Škoda času a energie už.

autor
21. feb 2025

@balerina2025 úspory sme mali, ale kúpili sme si auto sedemmiestne, máme hypotéku a chcela som mať vždy veľkú rodinu to iste aj manžel, dobre ženy nechajme to už tak, každý nech si žije tak ako uzná za vhodne, keby sa dalo príspevok vymažem ale nedá sa.

autor
21. feb 2025

@1fifinka1 ste normálna? Kde som písala že chcem muža poslať do ďalšej práce? Ušetrite čas a spravte si zoznam jedla na ďalší mesiac, ako písať takéto sprostosti. Niekedy sa mi rozum zastáva, že naozaj nepoznáte situáciu a daného človeka a domýšľať a vymýšľať už viete

autor
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
21. feb 2025

urcite sa prispevok da vymazat
a rady sme ti dali

balerina2025
21. feb 2025

vela z nas plati najomne, nema vlastny byt ci hypoteku

natalka13
21. feb 2025

Zeby hned v uvode?

Som z toho na nervy, on neplánujeme nad inou prácou, tak musím rozmýšľať ja.

balerina2025
21. feb 2025

@1fifinka1 asi ano.

balerina2025
21. feb 2025

este raz autorka my ta naozaj nepozname. ako ti mame potom poradit?
LEN VSEOBECNE

1fifinka1
21. feb 2025

Autorka a teraz sa presne ukazuje tvoja povaha. Tipujem, že si mladá. Odpúšťam ti tvoje ironické poznámky. A vieš čo? Život ta naučí. Aj hrebienok ti potom spadne.

balerina2025
21. feb 2025

@1fifinka1 👏

balerina2025
21. feb 2025

@1fifinka1 mlada a asi aj zivotom este sprosta.

balerina2025
21. feb 2025

autorka ma prachy ako troll za MK

autor
21. feb 2025

@balerina2025
@balerina2025 mladá a sprostá veru 😉

balerina2025
21. feb 2025

ale ved sme ti sem napisali moznosti,
,mas jeden dar, mas velku rodinu !!!!
uz sa nauc len hospodarit
drzim palce

1fifinka1
21. feb 2025

@balerina2025 som to až tak nechcela, ale.... 🙈

balerina2025
21. feb 2025

@1fifinka1 pozri kazda sme jej poradili a nech si z toho vyberie ako uzna za vhodne

autor
21. feb 2025

@1fifinka1 a vo vašom prípade niekedy mlčať je zlato, pretože poradiť ako hospodáriť je jedna vec, ale vymýšľať si veci ktoré nemáte ani páru s kadiaľ vedieť je vec druhá.

deedol
21. feb 2025

autorka, tak ako si myslela tu poslednu vetu v povodnom prispevku? lebo ja som to tiez pochopila tak, ze to ocakavas od muza

"Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo"

1fifinka1
21. feb 2025

@deedol medzi riadkami je to výčitka smerom na muža. Už to nevie prepísať, tak teraz začala urážať.

autor
21. feb 2025

@deedol písala som už vyššie že som sa zle vyjadrila, jednoducho môj manzel nechce aby som pracovala, vždy mi hovoril máme 4 deti ty sa staraj o deti a domácnosť a ja zasa o príjem v rodine a naozaj sa zle nemáme, ako písali ženy, len netreba míňať na hlúposti.

autor
21. feb 2025

@1fifinka1 akurát tak vy urážate mňa, jedna vec je rada ale toto že mladá a sprostá. Prosím vás

1fifinka1
21. feb 2025

Autorka aspoň ma neurazaj. Prosím ta.

1fifinka1
21. feb 2025

Autorka vkladás mi do úst slova, ktore som ja nepovedala. Nejaké to máš po pletené.

autor
21. feb 2025

@1fifinka1 a vo vašom prípade niekedy mlčať je zlato, pretože poradiť ako hospodáriť je jedna vec, ale vymýšľať si veci ktoré nemáte ani páru s kadiaľ vedieť je vec druhá.

Kde vás prosím urážam?

autor
21. feb 2025

@1fifinka1 choďte radšej písať zoznam potravín 🤗 pekný deň.

1fifinka1
21. feb 2025

Autorka nemusíš mi hovoriť, co mam robiť. Mam dosť vlastného rozumu. Našťastie.

pieksamaki
21. feb 2025

Ano, ked kojite sa neda......ale tak možno nejaká praca z domu sa pritrafí.... prajem veľa síl. Niektoré veci nemôžu ľudia chápať, nemajte im to za zlé....je rozdiel svet online a offline...