Ako riešiť finančnú situáciu pri súčasnom príjme manžela?
Maminy, môj manžel zarobí v práci 1800€ aj s daňovým bonusom na 4 deti, výdaje máme cca 1100€ firma mu platí vysokú školu a je veľmi šikovný ale vôbec mu nechcú zdvihnúť plat, aktuálne aj prepúšťajú a všetko je pozastavené, čo robiť? Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím a ja rozmýšľam nad prácou. Som z toho na nervy, on neplánujeme nad inou prácou, tak musím rozmýšľať ja. Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo
A ja mam síce zoznam, ale presne preto nezakladám diskusie na koníkovi, ako vyžiť z výplaty. Apropo, pri 4 deťoch máš teda dosť času tráviť na koniku. A hlavne 8 mesačne dvojičky. A reagovať na každú správu, ktorá sa ta dotkne, lebo je pravdivá. Pravda sa zle počúva. A teraz mi ešte raz znova napíš, že mám ísť písať zoznam 😂 a vieš čo? Aj na nákup idem.
@1fifinka1 plateny troll
@balerina2025 to fakt niekto za toto platí a berie aj prachy?
@1fifinka1 na MK uz sa necudujem nicomu odkedy su tu reklamy....
@balerina2025 Bingo 😅 odhalila ste ma 🥹
@1fifinka1 vy si už píšete sama zo sebou? Myslím si že to vás sa dotklo ;)
No čo autorka ideš do roboty, ci ako si sa rozhodla?
Prepac,ale zamestnavatel hradi muzovi VS,akoze to nie je malo. Preco by mu mal este zvysovat plat len preto,ze ste si narobili 4 deti? Tak ste mali mat 2,aby ste to utiahli. Tiez nemusia chodit na kruzky,ked vam to nevychadzat. Ale obvinovat muza a zamestnavatela v tejto situacii je absurdne. Dufam,ze 5.uz neplanujete.
Autorka myslíš tie tvoje detské poznámky? Tak tie určite. Každý si už názor urobil.
ja vlastne neviem ty si potom psychopat
@balerina2025 najskôr mladá a prostá, negramotná, troll a teraz psychopat? Ešte pokračujte..
@1fifinka1 už ste bola v obchode ? 😉
Autorka dopečiem deťom koláč, aby som nemusela kupovať predražené sladkosti pre kojace matky, a hneď idem. S mojim milovaným manželom. A mam aj zoznam! To pozerás co?
@1fifinka1 budem si brať príklad 🫶🏻
Autorka konečne rozumná reč. Nebude to s tebou možno až také zlé.
Dievča zlaté, čo znamená mať dosť? Dosť je vtedy, keď je človek spokojný s tým čo má. Máš doma 5 pokladov. Máte kde bývať. Máte si čo obliecť. Nehladujete. Treba ti viac ku šťastiu? Tak máj rozum a nepočúvaj psie štekanie.
@1fifinka1 mudrejší ustupi 🙂
@andrea2667 ja viem, zamyslela som sa nad tým.
Dostávaš rozum. Si na dobrej ceste. Ešte daj nejakú múdrosť.
❤️👍
@andrea2667 štekanie počúva jedine autorkin muž. Podla toho čo tu citam.
@aurora33 presne tak 🥹 🤗
uz ma to cele unavuje majte sa radi a budte zdravi papa
Autorka, prešla som celu diskusiu a nechápem, ako si sa mohla s
@1fifinka1 dostať do konfliktu. Jej prvý príspevok tebe bol maximálne "mierumilovný" oproti tým predošlým typu ...načo ste si robili 4 deti...Písala ti tam slušne, dala racionálne tipy ako ušetriť napr. na strave a ty jej následne naznačíš, že kupuješ kvalitu a nie lacné mäso a pod. Nechápem, kde medzi riadkami si vyčítala, že ona kupuje nejaké podradné mäso alebo shitné jogurty. A biely jogurt s domácim džemom je určite zdravšia voľba ako hotový ochutený. Ale tak nám stačia zvolenské, bánovecké alebo vedierka z mliečneho stánku... Fakt ma zaujíma, akú značku jogurtov napr. kupuješ.
@jaroe Zvolenský milujem, ale kupujeme aj bezlaktozové, kvôli intolerancii.
Akoze 4 deti ked na to nemate, to si spravit a potom plakat, idealne.... necitam diskusiu ale nechapem ta....preco 4 deti?
Ja by som manželovi kariéru nekazila. Kým sú deti malé, tak sa uskromi. Vydrž, kým sama nepôjdeš do práce.
A taký dodatok. Mala som manžela rok a pol v zahraničí. Peniažky síce boli ale celá rodina trpela. Toto nie je dobrá cesta ani pre neho ani pre rodinu.
Co je odveci na jogurte s dzemom ci ovocim? 100x zdravsia alternativa ako ochutene jogurty aromou a farbene vselicim.
Hold chces setrit tak rob jogurt doma, pre 6 ludi sa ti to oplati.
Mas 4 deti a nic neodkladas na rezervu, dobre riskujete.

@pieksamaki ďakujem 🙂