icon

Ako riešiť hádku s partnerom kvôli praniu?

24. jan 2024

Ahojte.
Pohadali sme sa s partnerom, teda on respektivne na mňa s tym vyletel, ani mi to do očí nepovedal, ale cez telefón z roboty ..
Este musim povedat, ze byvame spolocne v bytovom dome, dole jeho rodicia a mi hore.
Jeho mama sa mu stazovala, že stale periem..
Podotýkam, periem pre 2 deti a dvoch dospelých, a niekedy to vyjde, že denne operiem 2 práčky na jeden sušiak, viac nemam kde vešať . zalezi aj od pradla proste, ale že niesom setrna a míňam elektriku.. niekedy neperiem aj 3-4dni. O par mesiacov pride k nam babatko, takze to este len bude prania.

Otazka, ako casto periete vy a ako triedite pradlo - co s čim periete. Ďakujem.

Strana
z3
zuzuliennka1
24. jan 2024

periem denne, a skusil by mi do toho niekto kecat… ved perieme, lebo treba.
problem je, ze sa ta hlavne tvoj partner nezastal

kvetinka719
25. jan 2024

Svokra je mimo a manžel tiež… keby si prala každý deň celý šatník alebo vôbec neprala, svokru do toho nič… manžel nech sa spamätá, s kým žije, či s mamickou alebo s vami. A kľudne mu úkaz túto konverzáciu…
Mimochodom, my sme 3- syn ma 10 mesiacov a periem každý deň 2x - večer púšťam práčku s malého vecami, ktoré si cez deň zaspínil. Aj keď len 2body a 1 nohavice a 3 Podbradníky - šetrí mi to čas, nebudem to prať v ruke. A keďže sa mi nechce vesat a zvesavat prádlo, akurát zajtra nám ma prísť sušička. Neviem, čo mi to nenapadlo skôr. Takže ak by ti to pomohlo, objednaj si aj ty a svokrusa potom len zacne rozmýšľať, ako aj ona ma riadiť v domácnosti a starať sa o hygienu…

libusak
Dnes o 09:59

Kup si pracku na 15 kil pradla a budes prat menej casto 🤷

joannita
Dnes o 10:05

Veď každý nech perie ako mu vyhovuje.
Ja periem 1x za týždeň aj 4 - 5 práčok, cez víkend. Cez týždeň mi to nevyhovuje, nemám to kde sušiť, zavadzia mi to tu v Tom zhone cez pracovný týždeň.
Svokrovcov by som obratom upratala. Zísla dole, zaklopala a povedala im svoje.

terry658
Dnes o 10:06

@anonym_autor pobedz manželovi, že to asi nevieš. Nech perie on

natalka13
Dnes o 10:11

Co riesis svokru ked si platite svoje ucty sami?
Jednoducho muzovi neoper cely tyzden a povedz mu ze na jeho veci uz neostalo dost vody a elektriny.
A v zaujme manzelstva prestante robit deti ale robre na svojom vlastnom byvani.

som_realistka
Dnes o 10:55

To je problem starsich, teda neviem kolko ma tvoja svokra rokov , ale podobne komentare mala moja mama na svagrinu, tak som jej povedala, ze ked bude u mna tak moze pocitat kolkokrat pustim pracku ja. Pritom svagrina je setrna, len starsie generacie nezvykli asi tak triedit pradlo podla druhov a farebnosti.

anonym_042550
Dnes o 11:20

S manželom sme spolu vyše 12 rokov. Máme dve deti. 11 ročnú a 2 ročnú. U nás perie práčka fakt veľa. Do školy každý deň čisté, mensia stále zababrana, precikaná. V živote mi nikdy nepovedal, že sa veľa perie. Chodíme stále cistí. Plus stále niečo treba. Deky, uteráky, osušky, vankúše, bundy, čapice. Teraz mi dokonca kupoval novú práčku, na viac kg. Aj pred pár rokmi sušičku. Min. jedna práčka denne ide, niekedy aj viac.
Ale čo viem z okolia, niektorym starším ľuďom to vadi. Voľakedy ta hygiena a pranie bolo celkom inak a majú to nejako v sebe zakorenené.

milanemila
Dnes o 11:23

@anonym_autor my sme tiez 2+2 a neperiem kazdy den ale su dni kedy aj 4x ide pracka+ susicka. Podla toho co pises mi to naozaj nepripada, ze by si prala nadmerne. To, ze svokra na teba “zaluje” synovi, ze vela peries v podstate jej synovi a vnucatam, tak to je na facku.
Radim ti prestat prat muzove veci a hned budes menej prat a ak rano nenajde ciste trenky, tak mu potom mozno docvakne a ty mu pekne oznam, ze teda peries menej ked to jeho matke prekaza.

Strana
z3