icon

Ako riešiť hlučných susedov počas víkendov?

15. mar 2025

naozaj nerozumiem zeny co maju potrebu o 6.12 rano zacat buchotat s riadom v kuchyni, naozaj nie. chapem ze niekomu sa skorej zobudia deti, ale to fakt musi trieskat?
ked bola tehotna kazde rano o 5 ci 6 detto
neberie ohlad ani na svojho spiaceho manzela ci dalsie deti, kedze ich ma 3.
smutne.

chaoem ze zena uz 10 rokov nepracuje, a ze mozno nie je tak unavena, ale vazne mysli an tych co cez tyzden kazde rano vstavaju do prace a jedine vikend maju na dlhsie spatie?

je to prosim vas normalne?

a ano, pracujem na tom ist zit do RD, len to chce vsetko cas.

mate aj vy takych susedov ranostajov?

anketkarka
15. mar 2025

@autorka ja Ťa aj chápem, že si unavená a podráždená, ale sú zvuky okolo Tvojho bytu, čo sa nedajú ovplyvniť. Mňa takto na jar budí o 4 ráno neskutočný spev vtákov. Teraz ich mám ako vypnúť??? Suseda nemôže za Tvoj spánok. Ona má tiež právo si v svojom byte robiť svoje. Ak si to s ňou riešila, tak isto to nerobí naschvál. Aj nám už raz o 5 spadol kvetináč, o 6 tanier. Sused má bežne dlho do neskorej noci hlučné návštevy. To je život. Bohužial. Len si ničíš zdravie, že sa na tom nasieraš.

jana_eyre_2
15. mar 2025

Inak tam kde mám dom zase stekajú psy, bežné tu kosia, ráno vrieska kohút, na jar moje kamošky lastovičky má budia o 3tej na parapetnej doske okna.. búchajú tu košíky z Tesca od 6tej, spratkovia chodia svoje autá skúšať na parkovisko svoje brzdy okolo 1-3 v noci..

Ak má niekto slabý spánok, najľahšie je dať si štuple.. teda pokiaľ nemá deti ktoré aj cez ten jeden blbý voľný víkend čo mám dopriaty nevstava o 6tej lebo sa im sníval zly sen.. moj aktuálny zážitok.. asi taky je život s deťmi v dome.. 🤪 a nenechám si pokaziť voľný víkend, lebo ten buduci robím a za cely týždeň mám voľno jeden deň..

mirola
15. mar 2025

nic, zi a nechaj zit.. byvam v dome kde moji susedia su hore kazdy den o pol piatej a pocujem vsetko.. ani ma nenapadlo s tym nieco robot.. ak ti to vadi, prestahuj sa do lepsie odhlucnenej bytovky alebo rodinneho domu.

marsmykkok
15. mar 2025

Ja že sa ožierajú a robia žúrky a tebe prekáža že vstanú z postele ráno... Nie každý vyspáva do obeda.

bielasovicka
15. mar 2025

Autorka, chápem o com hovoríš. Tiež bývam v paneláku a mam asi šťastie na susedov ze sú tolerantní. Vieš, normálni ľudia berú ohľad na ostatných a nezačnú sramotit a búchať o 6.15 skoro ráno. Najmä cez víkend, keď ľudia nemusia vstávať a radi si pospia dlhšie. Aj teraz, je 8.22, a je tu všade okolo hrobové ticho. Len ľudia bez empatie a bez inteligencie buchocu skoro ráno.

denkabemommy
15. mar 2025

Ja som mala susedov, ktorí sa boli schopní hádať o 2-3rano a trieskať dverami,že ma neraz trhlo zo spánku 🤦‍♀️, keď som im šla slušne zaklopať, ani neotvorili respektíve sa začali hádať, kto ide otvoriť 🤣 (dôchodcovia).. odsťahovali sme sa do novostavby, kde maximálne počujem od susedov, keď ich 2 detičky ozaj dupú (čo mi nevadí), zvyšok dňa je úplné ticho, lebo bytovky sú stavané z nejakého odhlučňovacieho materiálu.

sidicek
15. mar 2025

My sme bývali v rôznych bytoch a nikdy som susedov nepočula.Co to mate za stavbu?Ani ma nenapadlo zamýšľať sa nad tým kedy pustiť pracku ci umývačku, niekedy si aj nastavím časovač aby keď vstanem dopralo a dal som do sušičky a to mame pracku pri hlave , delí nás len kupelnova stena.aby som počula suseda umývať riad je scifi pre mňa.

katty123456
15. mar 2025

aj ja tak robim..a ?mna ucili ze dobra gazdina ma o 10tej cez vikend na stole polievku..pod nami tiez susedovci drichmu do 9tej..minule som zacala v ne 7.15 klepat rezne,hned mi stary zacal trieskat na radiator..moje trieskanie by bolo trvalo 10min,jeho buchanie zobudilo cely panelak.pak si ho muz odchytil a spytal sa ci nevie kto trieskal,on ze to tiez pocul ale on nie..tak muz vravi ked vy nie tak to len daky kkt a uz nebuchal..takto..nocny klud je do 6 ci sviatok ci piatok,nie?ak ma nasere nabuduce budem klepat rezne o 6.01..kto chce mat ticho nech ide na samotu u lesa..hold dan z panelaka...

mandzula
15. mar 2025

@bielasovicka presne tak, to len tu je sutaz, kto znesie ake zvuky a hluky, ale uznat, ze ak mas fakt zle vyriesenu bytovku, moze ti vadit aj umyvanie riadu za hlavou, lebo povedzme si pravdu, je rozdiel umyvat a umyvat, to nie, to je pre niektorych nadludsky vykon. Byvam v bytovke (10-rocnej, cize ziadna stara rachotina) a veru pocujem od susedov rozne zvuky, no su vacsinou cez den, mam totiz stastie na tych lucidnych, ktori nemyslia len na seba.

katty123456
15. mar 2025

u nas pred 3r sa naraz po vytopeni prerabali 4 byty..aj cez vikend od 7 sli buracie kladiva a vrtacky..umyvanie riadov mi pride ako bzucanie vciel...

rorino
15. mar 2025

@sense u nás v bytovke je dohoda,že do 7.00 a od 21.00 má byť pokoj.A cez steny počujem ako sused nad nami fúka nos😂

rorino
15. mar 2025

@sidicek tak u nás počuť práčku aj keď ju má suseda pustenú o dve poschodia vyssie

katty123456
15. mar 2025

@rorino treba mu to zakazat😉

eliska13
15. mar 2025

Samozrejme, že je všetko pocut ja som počula aj kychnutie aj chrachlanie v kúpeľni.Nocny kľud neruší bežna domácnosť.Mozno večer o 20:30 spí a vy pozeráte TV a rusite ju.Moja suseda vstávala 05 a sprchovala sa vždy ma to zobudilo

rakywanda
15. mar 2025

No, ani RD nie je občas výhra. Či je piatok, či sviatok nášmu staršiemu susedovi hrabe. Vylezie von o piatej ráno a rozpráva sa so psom ako s malým deckom. Má divný typ hlasu, počujem ho ako pri hlave. V lete pri otvorenom okne ani nehovorím. Potom občas trieska s kovovou tyčou o iný kov asi 3x a zalezie dnu. Našťastie to nerobí každý deň.

mandzula
15. mar 2025

@bluka2 je pochopitelne, ze generator vam aktualne nevadi, kedze ho maju pusteny vsetci naokolo. Keby ho pustal len sused, najlepsie kazdy vikend, asi by si nebola rada. Porovnavas neporovnatelne.

rozkvet1
15. mar 2025

Toto som si všimla aj v rodine aj u iných ľudí že už pomaly o piatej búchajú riadmi, vysávajú, perú... A cez deň poobede zaspia a sťažujú sa akí su unavení. Ešte k tomu bezdetní alebo ľudia ktorí majú deti už odrastené. Ja tú logiku nechápem, mne to príde akoby ich nejaká neviditeľná sila nutila okamžite to vykonať inak príde koniec sveta. Ja ak môžem si ráno pospim a cez deň mám viac síl na tieto veci

rorino
15. mar 2025

@katty123456 😂😂,

katty123456
15. mar 2025

@rozkvet1 to bude tym ze ludia sa prioritne delia na skovranky a sovy..preco by som ja ako skovranok nasilu lezala v posteli do 9lebo sused si chce pospat?sused robi hluk do 21 ked ja uz spim nijak ho to netrapi co si ja myslim...

sense
15. mar 2025

Áno mám ale 6.12 nie je pre mňa skoro, aby som si nemohla spraviť raňajky alebo kavu. Veď nevrtam do steny ani nepribijam klince.Aby som sa musela báť vo vlastnom byte aj prdnúť alebo si vyfukat nos lebo ma sused pocuje? Ja sa tiež nesťažujem že sused nahana 20.15 zrejme decko umyť zuby alebo do postele
Veď si daj štuple do uší a spí. Aj môj tak spáva

anna777115
15. mar 2025

A to čo si nosil, robotu domou?

marsmykkok
15. mar 2025

Inak ako fakt, ty keby nemôžeš dlho spávať a si ranné vtáča tak vstaneš o 5tej a do 11tej budeš v posteli čumieť do blba hladná, smädná (lebo búchať riadmi nemôžeš keby sa chceš najesť alebo si spraviť kávu) s plným mechúrom (lebo určite aj spláchnutie wc susedia budú počuť) a pol dňa pretrpíš v posteli aby boli susedia spokojní? Inak neviem čo je to za moda cez víkend vyspávať do obeda, potom ľudia idú aj spať neskôr a teda narušia si úplne režim majú cez týždeň, Radšej by som išla o polhodinu-hodinu skôr spať cez týždeň a neprespala polku soboty, nepoviem ak vstávam napríklad 05.30 potiahnúť to do 06.30-07:00 , ale byť v posteli do 11tej alebo 12 tej mi nepríde dobré ak zase cez týždeň musím vstávať o 05:30 napríklad.

hopsas
15. mar 2025

A teraz si predstav že máš takú susedu nie že cez víkendy ale celý týždeň a k tomu ti chová v jednoizbovom byte štyri malé zavyjajuce psy. A keď ju slušne poprosis tak je agresívna. Ja som sa musela.odstahovat a nič.lepsie som nemohla urobiť.

autor
15. mar 2025

@hopsas vies co zavyjanie so,m dako neriesila. ale klepanie reznov o 6.00 🙂 uz je podla mna chore. a nerobi, chapem kebyze vstava do prace v sobotu a chce detom navarit, plne chapem. ale ona je cele dni doma.

hopsas
15. mar 2025

To aj moja bývalá suseda bola celé dni doma a pritom mladá žena ja nechápem z čoho žila. Ta moja však vyspavala do obeda a robila bordel v noci.

michelle567
15. mar 2025

Toto je taký bežný prevádzkový hluk. Nenapadlo by mi sťažovať sa. Majú iné fungovanie a režim ako vy. Keď ty zvykneš klepať rezne o 11 nemôžeš očakávať že tak bude robiť aj ona

fairyy
15. mar 2025

ta suseda to nerobi podla mna s cielom zobudit niekoho...ona sa podla mna pri troch detoch snazi co najviac spravit kym spia, lebo tym detom je jedno, ze je vikend ... a mysliet si, ze ked nepracuje sa asi nudi a je krasne odpocinuta matka troch deti tak to som nepocula este nikoho doteraz povedat

jgk24
15. mar 2025

@bielasovicka ja som velmi empaticky clovek, ale ked mi deti vstanu o piatej, tak nemozem cakat a drzat ich v posteliach potichu, aby si susedia mohli pospat do osmej 🤷🏽‍♀️ takisto im musim nachystat aj nieco jest, takze niekedy clovek nema na vyber, tiez by som si radsej pospala 😃

alica110
15. mar 2025

S manželom sme si kúpili chatu, keď budeme mať všetkého dosť, tak sa tam presťahujeme. Bývanie v paneláku je také divoké, nikdy nevieš kto sa tam nasťahuje, do toho buchot, dupot, vŕtanie atď..

kp7333
15. mar 2025

Nocny klud je od 22.00 do 6.00. Pokial netrieska s riadmi v noci, nemas sa co stazovat. Su zial ludia, co si robia nocne party, vysavaju po desiatej vecer ci pustaju pracku v nocnych hodinach. Ver, ze takych by si nechcela za susedov.