Ako riešiť hlučných susedov počas víkendov?
naozaj nerozumiem zeny co maju potrebu o 6.12 rano zacat buchotat s riadom v kuchyni, naozaj nie. chapem ze niekomu sa skorej zobudia deti, ale to fakt musi trieskat?
ked bola tehotna kazde rano o 5 ci 6 detto
neberie ohlad ani na svojho spiaceho manzela ci dalsie deti, kedze ich ma 3.
smutne.
chaoem ze zena uz 10 rokov nepracuje, a ze mozno nie je tak unavena, ale vazne mysli an tych co cez tyzden kazde rano vstavaju do prace a jedine vikend maju na dlhsie spatie?
je to prosim vas normalne?
a ano, pracujem na tom ist zit do RD, len to chce vsetko cas.
mate aj vy takych susedov ranostajov?
Ja len rozmyslam, ze mate pekne sprosto spravenu distribuciu bytu - aby ste mali spalnu tam kde je susedova kuchyna je priam pozvanka na taketo problemy. Tak urcite niekto kto ma iny denny rezim a program nebude cakat kym sa vy vyspinkate do ruzova aby umyl riad ked on vstava o 6h. Byt tebou porozmyslam nad redistribuciou bytu a mozno prehodit vas spalnu do inej izby
@jgk24 jasné že keď sú deti hore tak musíš fungovať. To je zas iné, ako keď niekto buchoce naschvál, robí veci, co by mohol urobiť aj neskor.
A klepat mäso o 6tej ráno, prečo? Ja klepem vždy navečer predošly deň, aby som ráno nebuchala. Dá sa to, len treba chcieť.
@mandzula ked si vopchas spalnu tam kde sused ma miestnost, v kotrej je pravdepodobnost, ze bude hrmotit od skoreho rana tak porozmyslam ako to urobit aby som nemala hlavu postele rovno pri susedovom dreze
@bielasovicka A ako vieš, že tvoje večerné vyklepávačky nikoho nerušia?
@prasiatko30 pripadne si ty urobis spalnu a vedla ti strcia kuchynu... ci take neexistuje?
@mandzula aj to moze byt, ale bohuzial viac otravuje ju susedovie kuchyna ako susedu jej spalna. A ked ju to tak strasne irituje uz 10rokov uz by som fakt nieco podnikla proti tomu a kedze suseda svoje zvyky uz 10 r nezmenila tak musi podniknut nieco co moze urobit ona - jedna vec je prestahovat sa, ale je tam uz 10 r a este nejaky patek tam popudne, druhou moznostou by bolo prehodit spalnu, tretou odhlucnit stenu. Ma viacero moznosti, nielen nafavat na susedu a snazit sa zmenit susedin rezim dna a zvyky
@prasiatko30 vies co, mna keby niekto prisiel poprosit, ci by som ten riad nemohla umyvat potichsie, urcite mu neodporucim stahovat izbu, pretoze to nie vec vybavena lusknutim prstov a casto ani zadarmo, ale urobim vsetko pre to, aby som ho umyvala tichsie alebo neskor. Staci trochu empatie.
@mandzula stale si neuvedomujes, ze nerozpravame o tebe. To co by si ty urobila je nepodstatne. Tu je otazka co moze urobit dotycna aby jej neliezlo na nervy pocinanie susedy ked suseda nechce zmenit svoje denne zvyky
@mandzula btw za 10rokov uz by mala svoju investiciu amortizovanu na dusevnom zdravi, ale ked sa neda tak sa neda je lepsie sa rozculovat na mk
@prasiatko30 ja rozumiem, mna skor stve to, ako vacsina hlada chybu v tych, ktorym hluk vadi, nie v tych, ktori ho robia. A niekedy staci autorovi prispevku to, ze ludia vyjadria pochopenie, a nie ze ho zvozia, ze chyba je u neho.
@mandzula v ziadnom momente som nepovedala, ze je jej chyba ze jej vadi hluk, problem je to, ze za 10r nepodnikli nic z ich strany co by zamedzilo ten hluk v ich dome, kedze jej to strasne vadi.
@prasiatko30 nepisem o tebe, pisem o vseobecnom nastaveni tu na MK a evidentne aj v zivote. Ja, ja, ja, moj byt, mozem tam aj drevo rubat, ostatni nech odhlucnuju, stahuju sa, prestavuju myslenie...
Navyše neverím, že žena s troma deťmi nie je unavená ako píšeš, toto môže napísať len človek čo ešte svoje deti nemá.. lebo až pri deťoch clovek zisti čo je to únava 😅 a to nemyslím v zlom, to je fakt..
@jana_eyre_2 toto ma tiez napadlo, ze ano, je doma, ma 3 deti a asi nie je tak unavena, ako pracujuci clovek, tak z roztopase rano ide riadmi trieskat, no pobavilo ma to teda dost, tato uvaha. To skor, ze ma male deti, tak asi vstavaju rano a chysta ranajky, spratava z vecera riady. Nie ze by nemala chut spat, ona prave nemoze si dovolit spat. A to je rozdiel. Nasi dnes vstali o 5:30 🙄. Ja som este o 1 nespala, lebo som sla neskoro spat a mala este cucat chcela. Joj, ci som vyspata do ruzova 🤣
@bielasovicka o kolkej?
Na nas hukal sused, ked muz v nedelu predobedom klepal maso, ale to, ze kazde rano dupali jak slony, vrestali, oni dvaja dospeli hukali po detoch o 6 rano, to bolo tiez v poriadku. Sme si tazku hlavu z toho fakt nerobili, ako posomrali sme si a potom prisla realita, ked som musela 2 divocakov do skolky chystat ja sama, nahanat a este lepsie, ked vzdor a jacali aj pol hodinu 🤣.
Teraz zijeme v dome a rano ma budi hlavna cesta pod oknami, zacinaju o 4 rano. Nuz...vsetko ma svoje pre a proti...
K tomu RD... Ja som roky v sobotu vstávala pred 6, pretože sused musel vtedy kosiť. A okolo obeda nám vždy povedal nech si dáme dnu prádlo lebo ide grilovať, guláš variť.. Stále niečo..
@zuzanockamt tak, že klepem o 18.00 cca.
@nevenka o 18. 00
@bielasovicka To už je pre niektorých neskoro.
@mandzula a prečo by mal byť niekto empatický?mám ísť zazvonil všetkým susedom večer kedy budú vstávať a podľa toho umývať riady?veď vždy sa nájde niekto kto si oproti susedovi pospi este o polhod dlhšie..takže nebudem umývať riady nikdy?ani nám nik nechodí zvoniť a pýtať sa či mi ich tv nevadí po 22.a ver že to.pocut.. raz je to panelák,tam sa žije,vlastník má svoje právo a neporušuje nočný kľud dovi dopi....nik kv nikomu nebude chodiť po špičkách,ak sa mne niečo nepáči dám si akustický polystyrén alebo štuple...
@katty123456 samozrejme, ty budes z tych, o ktorych pisem vyssie.
@mandzula jednoznačne😏a takym ako si ty doporučujem rezne neklepat o 18ale vôbec..také na prírodno nemusíš klepat🙃prip robiť nonstop kura👍
@katty123456 dobre, dik za radu, urobim, ako pises.
ranostajov ani nie.Ale v byte pravidelne po 22 hocikedy vysávač púšťali tí nad nami lebo boli celé dni až do večera u babky na dedine a ked prišli po 22 alebo 23 tak začal teror.Alebo rezne klepali pred polnocou aby bolo asi odležané na druhý deň v mlieku😀 Pred sviatkami aj do rána piekla v kuchyni, búchala plechmi,púšťala mixér akoby sa nechumelilo.Ja si toto nedovolím ani v dome.Joj som rada že sme odtial preč
Nocny klud je o 22-6 rano..to ze si vylozi umyvacku, ja neviem no. Su urcite aj ludia, co sa o 6tej sprchuju, fenuju si vlasy a nevidim na tom nic zle, ak budu rusit nocny klud, tak je to ine. Ak by pilili drevo na dvore, to uz by bola ina kava.
@zuzanockamt a načo je prosím ta neskoro?

S tým ial.nic neurobíš, nočný kľud je do 6.tej alebo.
Ja zas počujem plač dieťaťa ID susedov každé ráno o 6.tej alebo už o 7.dmej fajčia na balkóne a počuť ich. Asi sa s tým treba naučiť žiť, odsťahovali sa nepomôže, lebo aj na dedine je to obmedzujúce.
Vtedy ma.mozno čas a kľud, tak si chce vklade poradiť...ale to počujete až ku vám, ako búcha riadmi?