Ako riešiť, keď muž kričí na deti?
Ahojte, uz neviem co mam robit , muz stale krici na deti , automaticky ako keby vybuchne , nic im nevie povedat v klude , ani v klude vysvetlit . Uz mi je ich luto , mladsi povedal , ze oca neznasa, ze nechce aby s nami byval . Skusala som muzovi velakrat dohovorit aby bol k nim kludnejsi , obidvaja synovia su citlive povahy a velmi malo sa im aj venuje nema k nim take otcovske vazby nevie sa s nim porozpravat , velmi su naviazani na mna . Muz sa z toho vzdy vykruti takym stylom , ze on ma taky hlas . Viem , ze by ich aj bil keby som mu to nezakazala . Fyzicke tresty nemam rada . Co by ste robili vy ?
Nikdy nikomu nedržte stranu,nikdy svoju nespokojnosť so správaním Vášho muža nedávajte najavo pred deťmi.Po každom konflikte sa porozprávajte ako s mužom, tak aj so synom medzi štyrmi očami a rozoberte,že čo sa dalo robiť inak, lebo si viem predstaviť,že manžel je právom rozhorčený z konania syna,len nedokáže to správne riešiť/kričí,miesto toho,aby vysvetlil a primerane potrestal, napr.mas poznámku zo školy , tak sa p.ucitelke ospravedlnis a aby si nezabudol, tak dnes umyvas riady po večeri/To isté so synom.Vysvetlit mu,že otec kričal,čo sa ti nepáči a ani ja/matka s tým nesúhlasím... ale, nesúhlasím ani s tým,že napr.pokazil si si prospech.Syn bude vedieť,že urobil chybu, zároveň pocíti aj Vašu podporu.Proste, otec -syn sa musia naučiť spracovať udalosti tak,aby každý z nich pochopil,že čo urobil zle a pracoval na zlepšení
Koľko rokov maju synovia?
By som ho poslala na terapiu k psychológovi a keď odmietne povedať mu,že budete žiť oddelene
Neviem si predstaviť tú potupu bit -nastrocnych.
Keď má slabé nervy nech sa lieči, alebo športuje.Neznasam, keď ľudia hulakaju a robia zlú atmosféru z ničoho.Aj ja kričím, ale nie automaticky a za všetko.A ešte má chalanov veď s tými by mal športovať venovať sa im.Nemohla by som žiť s cholerikom

Ex takto huláka, dcéra to dosť ťažko nesie. (v tomto ti rozvod veru nepomôže, deti sa s otcom vídaju aj po rozvode).
Neviem ti poradiť, človek sa nezmeni pokiaľ sam nechce. A väčšina takýchto ľudí si to vôbec neuvedomuje, neprizná, majú to naučené z domu lebo po nich sa tiez vkuse kričalo. Môj ex si mysli ze “vychováva” a je ten prísny.
Podľa mňa je to skôr diagnóza kkt, lebo sa rozkriči za úplne hlúposti, napríklad naposledy koli letnému táboru🤦♀️. Proste nahučal na dieťa lebo som sa ho spýtala či neprispeje tak po nej bliakal ze co si to dovoľujeme chciet od neho nejaké peniaze, naco jej je tábor, on nikde nikdy nebol a teraz stavia dom nebude nic platiť. Pritom taká vec ktorá sa dá dieťaťu vysvetlit úplne v klude, tak aby to pochopilo a necitilo sa ako zločinec koli letnému táboru.
Ja sa skôr snažím dceru naučiť aby si z toho nic nerobila, proste tak huláka, nevie sa ovládať.