Ako riešiť konflikt okolo dedičstva a pozemkov?
Nikdy som si nemyslela že sa to stane u nás keď sme mala tak super vzťah a boli sme jedna druhej oporou, ale stalo sa...a už sa nedostane.
Zdedili sme na napoli dom a pozemky. Na dedičskom povedal notár že dom dá Napoli ale vzhľadom k tomu.že desiatky pozemkov sú podiely 1/32 a 1/64 by sa to ďalej nedrobilo navrhuje, aby sme sa my dve dohodli ako čo podeliť. Ona povedala že jej je to jedno, mám rozhodnúť ja. Tie pozemky sú v dvoch dedinách jedny blízkosti mňa druhá dedina bližšie k nej. Starý dom sa predal,. peniaze sme si rozdelili. Ja som dala pozemky so prenájmu inému hneď ako sa skončila.predošlá zmluva, lesy sú súčasťou urbariatu. Dostávam nájomné aj drevo na kúrenie. Ona sa o svoje dedičstvo až tak nestarala, pôda zostala z pôvodného nájomcu ani jej lesy sa neobhopodarujú, tak z toho má menej peňazí.
Do očí mi nikdy nič nepovedala ale šíria nepekné reči po rodine.
Ako či vôbec by ste riešili vzniknutú situáciu.
ver ze aj horsie veci sa deju. Preco to riesis na MK a neriesis s nou?
@anonym_b7f103 nás vzťah dospel k bodu mrazu. Ja som bola rádovým zamestnancom v jej firme, vážne som ochorela bola rok na maródke, absolvovala niekoľko operácií. Keď som sa po PN chcela vrátiť do práce tak ma prepustila. Vlastne poslala poštou papiere.
@anonym_b7f103 nás vzťah dospel k bodu mrazu. Ja som bola rádovým zamestnancom v jej firme, vážne som ochorela bola rok na maródke, absolvovala niekoľko operácií. Keď som sa po PN chcela vrátiť do práce tak ma prepustila. Vlastne poslala poštou papiere.
@anonym_autor Majetky rozhádajú rodiny. Nič s tým neurobíš. AK je niekto závistlivý, tak ho nezmeníš.
@anonym_autor Prečo ťa trápi, že "šíri reči po rodine" ? Aj tak to nezmeníš a bude ťa ohovárať naďalej.
@anonym_autor by som chcela vidieť tú výpoveď,či bola právne v poriadku
@anonym_autor Prečo ťa trápi, že "šíri reči po rodine" ? Aj tak to nezmeníš a bude ťa ohovárať naďalej.
@mandarinka555 lebo mi bola najbližšou a oporou roky rokúce a domov mi nič nepovedala
@anonym_autor by som chcela vidieť tú výpoveď,či bola právne v poriadku
@anonym_4bdf7f takýmto spôsobom by som nerada prelievala olej do ohňa. Vyčerpala som počas výpovednej doby starú dovolenku a teraz som na polovičnom invalidnom dôchodku. Hľadám si prácu. Mám dve školopovinné deti, ktoré potrebujem živit aj šatiť.
@anonym_autor to je mi luto :( zial pri dedeni sa ukaze charakter.
@anonym_autor to je mi luto :( zial pri dedeni sa ukaze charakter.
@anonym_b7f103 ale že kvôli tomu že ja dostanem o 50€ročne viac nájmu ako ona? A trochu dreva... veď s tým je toľko práce a treba zaplatiť chlapom aby naložili, vyložili,doviezli, potom pilit kalať. Ja s tým kúrim ale oni majú doma plynové kúrenie
Vyprdni sa na reči !!! Rodinu mas doma- deti a manžel.
Nikto ti veceru z rodiny nenavari a nech si myslia vsetci co chcú. Dedičstvo takmer vzdy rodinu rozdelí !!!
Netrap sa aj ked je to ťažké .
@anonym_b7f103 ale že kvôli tomu že ja dostanem o 50€ročne viac nájmu ako ona? A trochu dreva... veď s tým je toľko práce a treba zaplatiť chlapom aby naložili, vyložili,doviezli, potom pilit kalať. Ja s tým kúrim ale oni majú doma plynové kúrenie
@anonym_autor asi jej toho vadi viac. Ale nejak mi to nesedi, ved to ona ma firmu a ty si pre nu robila, model uspesnosti mala ona vo svojich rukach.
@anonym_autor asi jej toho vadi viac. Ale nejak mi to nesedi, ved to ona ma firmu a ty si pre nu robila, model uspesnosti mala ona vo svojich rukach.
@anonym_b7f103 veď to ona taká nikdy nebola, keď nikoho poznáš 50 rokov tak ťa to šokuje
Vyprdni sa na reči !!! Rodinu mas doma- deti a manžel.
Nikto ti veceru z rodiny nenavari a nech si myslia vsetci co chcú. Dedičstvo takmer vzdy rodinu rozdelí !!!
Netrap sa aj ked je to ťažké .
@frflos_nespokojny som rozvedená,na deti som absolútne sama
@frflos_nespokojny som rozvedená,na deti som absolútne sama
@anonym_autor je mi to luto, ale aj tak sa na reči vykašli.
@anonym_autor je mi to luto, ale aj tak sa na reči vykašli.
@frflos_nespokojny prvorade nejde o reči ale o to, že keď sa jej nepáčil môj návrh rozdelenia, mala to povedal ,dať vlastný návrh ,
Keď sa jej niečo nepáči mala.tompivedať.mne do očí.yslim.si že sme mali taký vzťah. Ani v zlom sne ma nenapadlo, že sa nebudem môcť vrátiť do práce, zvlášť tak,že na moju pozíciu nebol prijatý nikto, iba časť zverili externej firme.
To mi je jasne, ze to nepovedala a ani nepovie, ale bude to rieši s inými ľuďmi. Tieto praktiky velmi dobre poznám.
Keď sa jej niečo nepáči mala.tompivedať.mne do očí.yslim.si že sme mali taký vzťah. Ani v zlom sne ma nenapadlo, že sa nebudem môcť vrátiť do práce, zvlášť tak,že na moju pozíciu nebol prijatý nikto, iba časť zverili externej firme.
@anonym_autor tak jej povedz, ze by si jej rada darovala aj svoj podiel, ci ho prijme. Uvidis tu skusku charakteru.
autorka viem že ti to nepomôže, ale mám to isté. A isto by sa našli ešte aj ďalšie dámy.
Mam pocit ze miesas 2 veci. Dedicstvo a pracu.
Pozri sestra nie je charita, asi s tebou ako zamestnancom nebola az taka spokojna. Ale ked prislo na to dala ti vypoved. Za mna byt v rodine v pracovnom vztahu nerobi dobrotu. Nie je dobre byr zavisly na niekom z rodiny. On aby sa citil zle ze ta chce prepustit lebo nie je spojojny a ten druhy aby si myslel ze ho neprepusti lebo ved sme rodina.
Dedicstvo a vztahy, su u vas ake su, ak si citila ze nieco nie je v poriadku mala si sa ozvat ked ste mali taky super vztah. Ale mam dojem ze si robila mrtveho chrobaka a riesis to az ked ti dala vypoved a myslis si ze je to kvoli dedicstvu. Nem7si yo rak byt.
Kym neotvoris usta a nevykomunikujes si to tak nic nevyriesis. A hlavne si ujasni o co ti ide. Tvoja praca nema s dedicstvom nic spolocne.
@anonym_autor ked ti dala vypoved kvoli nadbytocnosti tak ani nikoho ineho nemohli prijat. A ze to dali externej firme tak vidno ze setria, napr. take uctovne firmy vedia nahradit zamestnanca velmi efektivne a poskytuju sluzby 24/7 . Btw kto ta zastupoval ten rok co si marodovala?
tiež si myslím že to sú 2 nezávislé veci, resp. niečo už bola posledná kvapka… prečo myslíš že jej leží v žalúdku tvojich 50€ ročne? 😒
tiež si myslím že to sú 2 nezávislé veci, resp. niečo už bola posledná kvapka… prečo myslíš že jej leží v žalúdku tvojich 50€ ročne? 😒
@biba_18 tiez si myslim, ze to nebude tych 50 euro. Takisto nepride ako komunikacia 50r zeny.
S domom ste isli spravodlivo a mohli ste aj s rolami. 1/52 je maly zlomok z malej vymery, ale zo 300 000m2 to je 6000m2,co vyhovuje zakonu o nedrobeni pody - do 2000m. Taka rozloha byva pri lesnych pozemkoch a LV mava kilometer. Su tam aj rozumni dedici, zistili, ze neustalym drobenim im vyslo 200m a dali to obci. Mali by ste kazda 2/104 a 3000 stvorcov a ona svojich 50 polienok. Takze notar si len ulahcil robotu, ty si sa toho iniciativne chopila a toto je vysledok. Len zistila, ze ty mas niekde lepsi kus, uz sa citi ojebabrana a ukoncila ta. Alebo len cakala na zamienku a mate cca rovnocenne zeme. Ked matka zomrie, ktora deti tmelila, socializovala, drzala na uzde, vacsina surodenectiev ide do haja. Uz jej nema kto povedat-nepovysuj sa, lebo budes ponizena, bav sa zo sestrou, podpor ju v chorobe. Kto mas skodu, o posmech sa nestaraj. ▪️
@anonym_autor co sa tyka dedicstva, bol by som opatrny... Tebe to do oci nepovedala a reci v rodine evidentne siri hlavne niekto iny (ten co ti to povedal)... takze to nikdy nie je na 100%, ze je to od nej... ludia su neprajni a moze niekto zamerne sirit bludy a ohovarat...
Ohladne prace - je to blbe, ale nevieme, co v tom vsetko bolo... preco ta nakoniec prepustila... i ked to nie je super, suhlasim, je vzdy problem zamestnavat rodinu. Co ak jej nevyhovujes pracovne, co mala robit...
Nechceš si to vykomunikovať s ňou? 50 ročné ženy by si to mali vedieť povedať do očí.
Nechceš si to vykomunikovať s ňou? 50 ročné ženy by si to mali vedieť povedať do očí.
@januska12323 myslíš že som to neskúšala, ale čo keď nedvíha mobil
@anonym_autor co sa tyka dedicstva, bol by som opatrny... Tebe to do oci nepovedala a reci v rodine evidentne siri hlavne niekto iny (ten co ti to povedal)... takze to nikdy nie je na 100%, ze je to od nej... ludia su neprajni a moze niekto zamerne sirit bludy a ohovarat...
Ohladne prace - je to blbe, ale nevieme, co v tom vsetko bolo... preco ta nakoniec prepustila... i ked to nie je super, suhlasim, je vzdy problem zamestnavat rodinu. Co ak jej nevyhovujes pracovne, co mala robit...
@anonym_1c9c5b tak ak za tým nie je ona tak prečo sa zatajuje, prečo sa jej neviem od istého času dovolať?
Čo sa týka práce, pracovala som tam viac ako 15 rokov a v časoch keď rozbiehala túto firmu ešte na dohodu asi 3roky. Nik ju nenútil zamestnať ma. Okrem mňa je tam zamestnaných niekoľko ľudí (synovec suseda, syn najlepšej kamarátky, bratranec atď). Ak je taký obrovský problém zamestnať rodinu,... Veď keď som nadbytočná, mi to mohla povedať do očí nie sa zatajovať.
S domom ste isli spravodlivo a mohli ste aj s rolami. 1/52 je maly zlomok z malej vymery, ale zo 300 000m2 to je 6000m2,co vyhovuje zakonu o nedrobeni pody - do 2000m. Taka rozloha byva pri lesnych pozemkoch a LV mava kilometer. Su tam aj rozumni dedici, zistili, ze neustalym drobenim im vyslo 200m a dali to obci. Mali by ste kazda 2/104 a 3000 stvorcov a ona svojich 50 polienok. Takze notar si len ulahcil robotu, ty si sa toho iniciativne chopila a toto je vysledok. Len zistila, ze ty mas niekde lepsi kus, uz sa citi ojebabrana a ukoncila ta. Alebo len cakala na zamienku a mate cca rovnocenne zeme. Ked matka zomrie, ktora deti tmelila, socializovala, drzala na uzde, vacsina surodenectiev ide do haja. Uz jej nema kto povedat-nepovysuj sa, lebo budes ponizena, bav sa zo sestrou, podpor ju v chorobe. Kto mas skodu, o posmech sa nestaraj. ▪️
@anonym_995d52 tie pozemky sú 300-1000m2 a z toho taký ten podiel 1/48 a pod. Z 300m2 1/96 jej a 1/96 jej a po mne aj zdedia deti tak je možné z300m2 1/192 a 1/192 ? To dedičstvo nie je väčšie ako obrus.....
Nie som právnik, takto povedal notár toho sme sa držali. Už som to písala že povedala nech si vyberiem ja čo chcem....

ver ze aj horsie veci sa deju. Preco to riesis na MK a neriesis s nou?