Ako riešiť konflikt okolo dedičstva a pozemkov?
Nikdy som si nemyslela že sa to stane u nás keď sme mala tak super vzťah a boli sme jedna druhej oporou, ale stalo sa...a už sa nedostane.
Zdedili sme na napoli dom a pozemky. Na dedičskom povedal notár že dom dá Napoli ale vzhľadom k tomu.že desiatky pozemkov sú podiely 1/32 a 1/64 by sa to ďalej nedrobilo navrhuje, aby sme sa my dve dohodli ako čo podeliť. Ona povedala že jej je to jedno, mám rozhodnúť ja. Tie pozemky sú v dvoch dedinách jedny blízkosti mňa druhá dedina bližšie k nej. Starý dom sa predal,. peniaze sme si rozdelili. Ja som dala pozemky so prenájmu inému hneď ako sa skončila.predošlá zmluva, lesy sú súčasťou urbariatu. Dostávam nájomné aj drevo na kúrenie. Ona sa o svoje dedičstvo až tak nestarala, pôda zostala z pôvodného nájomcu ani jej lesy sa neobhopodarujú, tak z toho má menej peňazí.
Do očí mi nikdy nič nepovedala ale šíria nepekné reči po rodine.
Ako či vôbec by ste riešili vzniknutú situáciu.
@anonym_1c9c5b tak ak za tým nie je ona tak prečo sa zatajuje, prečo sa jej neviem od istého času dovolať?
Čo sa týka práce, pracovala som tam viac ako 15 rokov a v časoch keď rozbiehala túto firmu ešte na dohodu asi 3roky. Nik ju nenútil zamestnať ma. Okrem mňa je tam zamestnaných niekoľko ľudí (synovec suseda, syn najlepšej kamarátky, bratranec atď). Ak je taký obrovský problém zamestnať rodinu,... Veď keď som nadbytočná, mi to mohla povedať do očí nie sa zatajovať.
@anonym_autor ja ta chapem, len ona napriklad na to moze mat dovod uplne iny (nieco "si jej ty spravila", akurat ty to tak nevidis)... preto to bud nejak ignoruj alebo si s nou sadni a porozpravaj na kave zoci voci...
Najhorsie je "mysliet si", popripade nechat to "na druhych"...
@anonym_autor ja ta chapem, len ona napriklad na to moze mat dovod uplne iny (nieco "si jej ty spravila", akurat ty to tak nevidis)... preto to bud nejak ignoruj alebo si s nou sadni a porozpravaj na kave zoci voci...
Najhorsie je "mysliet si", popripade nechat to "na druhych"...
@anonym_1c9c5b čítala si čo som
písala ?
S domom ste isli spravodlivo a mohli ste aj s rolami. 1/52 je maly zlomok z malej vymery, ale zo 300 000m2 to je 6000m2,co vyhovuje zakonu o nedrobeni pody - do 2000m. Taka rozloha byva pri lesnych pozemkoch a LV mava kilometer. Su tam aj rozumni dedici, zistili, ze neustalym drobenim im vyslo 200m a dali to obci. Mali by ste kazda 2/104 a 3000 stvorcov a ona svojich 50 polienok. Takze notar si len ulahcil robotu, ty si sa toho iniciativne chopila a toto je vysledok. Len zistila, ze ty mas niekde lepsi kus, uz sa citi ojebabrana a ukoncila ta. Alebo len cakala na zamienku a mate cca rovnocenne zeme. Ked matka zomrie, ktora deti tmelila, socializovala, drzala na uzde, vacsina surodenectiev ide do haja. Uz jej nema kto povedat-nepovysuj sa, lebo budes ponizena, bav sa zo sestrou, podpor ju v chorobe. Kto mas skodu, o posmech sa nestaraj. ▪️
@anonym_995d52 v akej chorobe ju mám podporovať?, Veď autorka je ID a ešte sama na deti
@anonym_995d52 v akej chorobe ju mám podporovať?, Veď autorka je ID a ešte sama na deti
@rozculena jej sestra, ty neviem kde si sa priplietla...
@rozculena jej sestra, ty neviem kde si sa priplietla...
@anonym_995d52 ja stále nechápem koho to mám podporovať a prečo?
@biba_18 lebo to začalo vtedy keď sa dozvedela, že ja dostávam viac ako ona....
@anonym_autor ona ma firmu ale vadi jej, ze ty dostavas o 50 euro rocne viac? Nerozumiem, je to dospela zena?

tiež si myslím že to sú 2 nezávislé veci, resp. niečo už bola posledná kvapka… prečo myslíš že jej leží v žalúdku tvojich 50€ ročne? 😒
@biba_18 lebo to začalo vtedy keď sa dozvedela, že ja dostávam viac ako ona....