Ako riešiť konflikt s agresívnym manželom?
Ja uz fakt neviem ako z tohoto bludneho kruhu von, s manzelom sme sa nikdy tak nehadali. odkedy mame deti tak muz zacal byt agresivny za vsetko vybuchoval a vulgarne mi zacal nadavat. Predtym sme si takto nikdy nenadavali. Parkrat bola toho svedkom aj jeho mama. Nikdy sa mi za to neospravedlnil, na druhy den sa choval ako keby sa nic nestalo. Mne to pride uz ze naschval robi niektore veci aby ma nahneval aby som mu potom hovorila rob to takto a hentak a preco si to neurobil ale normalnym tonom a on potom z nicoho nic za totalnu blbost vybuchne ako dnes ked mi vykrical za uplnu hlupost ze som obycajna suka poj*, obycajna pi*, a lutuje ze ma taku ku*na krku, a obdobne vulgarne nadavky ja som len pozerala samozrejme hanba jak svet susedia museli vsetko pocut. Ja uz fakt nevladzem takto fungovat, najviac mi je luto nasich deti. stale si myslim ze sa zmeni a vsetko bude ako kedysi ale dnesnym dnom zacinam stracat nadej, fakt neviem dokedy toto dokazem znasat. Najhorsie je ze nemozem absolutne nikomu verit, nemam nikoho s kym by som to mohla prebrat. Tiez pri nejakych hadkach sa mi snazil ako keby nahovorit ze som uplna nula a strapnoval ma za kazdu hovadinu- toto tiez v minulosti nikdy nerobil. Ja nechapem o co mu ide, ci sa snazi znizovat mi sebavedomie aby som nebola schopna odist alebo sa rozviest alebo uz fakt neviem ci mu zasibalo ? Potrebujem asi nestranny nazor ze ci ja som tou pricinou ked mu vycitam nejake veci ze nespravil co mal alebo neupratal alebo urobil nejaku hovadinu ktoru ja som potom musela napravat ale aby na mna zacal hucat z celeho hrdla vulgarizmy tak ako toto si myslim ze je cez ciaru
tak je to jasne, toto spravanie si nesie z vlastnej rodiny, kopiruje spravanie svojich rodicov, je velmi tazke zlomit mechanizmus takehoto spravania, v prvom rade si to musi uvedomit sam a vedome sa kontrolovat ked uz citi ze je pred vybuchom, chapes ten paradox, jeho rodicia mu podla jeho slov znicili detstvo, on teraz robi to iste svojim detom,toto by poriesila len terapia, ale musel by si byt sam vedomy ze ma problem, zatial mu to u teba prechadza, nema dovod to riesit…kazdopadne nerozumiem co je to za spravanie, ze pridem z prace a nadavam vulgarne zene ze je doma bordel?? on si na tebe ventiluje svoje frustracie (zrejme z prace, mozno ine), to len ty si u vas doma zodpovedna za poriadok? on ma taku fyzicky narocnu pracu ze nemoze prilozit ruky k dielu? nabuduce ho nenapadne natoc ako huka a nadava a ukaz mu ako pri tom vyzera….
@nickpick ked pride z prace a je nespokojny ze je neporiadk vtedy vulgarne nenadava, nie je to pri kazdej hadke, a to co vcera predviedol to bol zatial strop. Tym som odpovedala len na nejaky komentar kde mi bolo naznacene ze ho stale buzerujem a len som chcela poukazat ze aj on zvykne buzerovat mna napriklad za neporiadok podla neho (podla mna mame upratane ze vacsina ludi tak nema) pripadne ze rano vstanem a hned bol na mna neprijemny ako keby mi chcel pokazit den, alebo ked som robila vianocnu vyzdobu tak mi povesal ze mu uz s tym pekne leziem na nervy ako keby videl ze sa z toho tesim a chcel mi tu radost pokazit. Ale v tych situaciach vulgarne nenadava ani nehuci po mne len je taky podrazdeny a kazi mi radost z veci co som mu aj povedala. Tie vybuchy vulgarne sa stanu raz za nejaky cas mozno v rozmedzi aj mesiacov ale ako som uz napisala vyssie toto bolo najhorsie zatial co vcera predviedol
@nickpick pravze pomaha v domacnosti je dost zatazeny na poriadok ale ja denne upracem niekolkokrat a zachvili je zase niekde neporiadok to sa pri detoch neda mat neustale vyluxovane co sa mi snazim stale vysvetlit, ale to nie taky problem za to nevznikaju velke hadky
Mňa napadá ešte jedna vec, nemá cukrovku? Ak mu kolíše cukor, z toho môže mať agresívne, podráždené správanie, aspoň kolegyňa tvrdí, že u jej muža to tak je.
@sterea zistenu nie ale na preventivky chodi z roboty kazdy rok tak snad by sa take nieco zistilo
Otázka je čo na preventivke kontrolujú, u nás krv nebrali. Ale u svojej lekárky má nárok na preventívku každé 2 roky a tam by mu mala zobrať krv, poslať na EKG. A vieš čo som si ešte všimla, že kolegyňa čo s ňou sedím bola celý rok unavená a nervná a zmenili jej lieky na srdce a zdá sa že je viac v pohode.
@sterea pytala som sa ho a na preventivke u svojho obvodneho bol minuly rok cez zimu aj ekg mu robil a vsetko mal v poriadku
Aj mne to pride, ze ho buzerujes pre blbosti, tiez by mi idlo na nervy keby mi niekto hovoril ako mam liat saponat, ved to je uplne jedno, tak skus aj ty prestat s tym, co vsetko sa ti nepaci.
@domkakvet tam neslo o to ako ma liat saponat ale ze to rozlieval po zemi a keby mu to nepoviem by si to ani nevsimol a nechal to tam a deti tade chodia nepotrebujem aby sa s tym otrovili alebo co. Ale ok uvedomujem si ze to niekomu moze prist ako buzeracia
Možno na zamyslenie sa do diskusie.
Ženu najviac urazila vulgarizmy a zhadzovanie jej vzhľadu (si škaredá sliepka atď). Kombinácia vulgarizmus a vzhľad je asi najhoršia pre ženu.
Čo sa týka mužov, ti to majú inak. Ich vulgarizmy netrápia. Ani vzhľad. Trápi ich zhadzovanie ich úspešnosti. Keď im dáte vedieť, že sú neschopní. To je najväčšia urážka muža.
Čiže ty mu hovoris, že je neschopný - pár krát do dňa, on ti na oplátku vulgárne vynada. Je to 1:1. Zranujete sa úplne v rovnakej miere.
Možno sa nad tým treba skutočne viac zamyslieť. Ženy nie sú ako muži a muži nie sú ako ženy.
Keby si videla koľko krát muž v domácnosti niečo rozleje.. rozsype.. upracem zapnem vysávač a ide sa. Aj ja si niekedy pofrflem, ale ja tak to nemá cenu - lebo aj keď si to uprace tak to nie je podľa mňa dokonale a radšej si to urobím sama 😀 radšej nech sa venuje tomu čo mu ide lepšie (opravy v domácnosti alebo ho pošlem na nákup..). Hádať sa o sprostostiach - ak takto chces prežiť svoj krátky život na zemi, áno aj to je voľba. Druhá je neriešiť, snažiť sa vyjsť si v ústrety.
ja napriklad neznasam ked mi muz hovori uprac toto - uprac tamto - poviem mu: “ Uprac si to sam ak Ti to vadi, nie som Tvoj sluha “ … u Teba by tiez mozno pomohlo to miesto buzerovania za nim utriet a bol by klud ..
Nejde len o saponat, celkove mi to tak pride.

Muz co sa takto sprava k zene je obycajny chudak, muz co sa takto sprava k zene pred detmi este vacsi. Ja by som sa zacala chystat na odchod od neho a ked uz budes mat/mas zadne vratka, tak by som mu povedala, ze este raz a mas nachystane rozvidove papiere. Mozno mu to otvori oci a mozno nie.
Mat vymenu nazorov je normalne, ale pouzivat taketo nadavky nie je a najhorsie je, ze tvojim detim sa to bude zdat normalne, lebo to co vidia doma sa im zda normalne a nesu si to cely zivot sosebou, napriklad aj do svojich vztahov.