icon

Ako riešiť konflikt so svokrou navštevujúcou príliš často?

31. okt 2024

Dobrý večer, možno má niektoré zvozíte iné možno pochopíte. Som introvert mám rada svoj kľud, pohodu a úplne na vyčerpávajú návštevy či uz take kde mám ísť ja alebo niekto k nám. A od vtedy ako sa nám narodila dcéra tak svokra si mysli že ju potrebujeme vidieť každý týždeň, bývame pár km od seba a tak sa dotrepe 1-2x týždenne a mne to lezie na nervy ja ju naozaj nepotrebujem vidieť a neviem ako jej to mám vysvetlit že nechcem aby tak často chodila, muž to vie a povie iba nech je to poviem,ale ako???? Lezie mi aj to na nervy že keď príde a nie som v obývačke tak hneď po celom dome má vyhľadáva a lezie mi do izby. Niektoré si poviete že ako dobre že príde, pomôže mi no prd, jedine čo z nej mám je zla nálada, lebo ona vie iba negatívne veci riešiť všetko je zle všetci sú zlí strašne negatívny človek je a keď odíde tak tu zlu atmosféru je veľmi cítiť ja uz mám na ňu normálne averziu… poraďte.. som taká zlá? Muž povie že mám snou vždy iba problém…

Strana
z2
mariynka
1. nov 2024

@luccija naco protirecit.. vypocut a urobit si po svojom. Moja svokra chcela diktovat vsetko, vypoculi sme si a urobili po svojom..

mariynka
1. nov 2024

A robis napatie aj medzi tebou a muzom.raz ti to bude vycitat. Je to jeho mama. Chlapci maju k mame blizko. Asi to nevies akceptovat. Nemoze zabudnut na rodinu, v ktorej rastol a kde ho vychovali..

margotka17
1. nov 2024

@mariynka my sme so svokrou mali super vzťah, volali si navzájom hoci kedy, bývali sme ďaleko od seba, ale brávali sme ju k nám aj na týždeň, užila si záhradu celé dni, ona bývala v byte. No asi nie každý to tak má.

mimi3008
1. nov 2024

@mariynka ako vies, zedcera ju nebhde vyahdzovat? Ja mam so svojou mamou to, co autorka so svokrou, nikde nie je zaruka, ze matka a dcerina rodina je lepsie nez matka a synova rodina

mariynka
2. nov 2024

@mimi3008 dala si mi nadej😁😉👍🥰

mariynka
2. nov 2024

@margotka17 moja svokra je tvrdohlava a taka blazniva, s malymi babatkami saskovala..chcela ich kadecim krmit. Az ked skoro zomrela na kovid, sa zmenila. Nasi chlapci su vacsi, uz mi nevadi, ked im da jest, co som, ked boli malicki, nedovolila. Respektujeme sa, akceptujeme, ona navari obed, ja donesiem kolac. Posedime a je to fajn. Ona spokojna, my spokojni.

margotka17
2. nov 2024

@mariynka tak to má byť, vždy treba hľadať nejakú strednú cestu 👍😉

skylarka001
28. jan 2025

@apolka77 mne nie. Niekto je proste introvert a interakciu s ľuďmi má za trest. Ja som tak strašne nespoločenská, že už od detstva som sa preventívne pred každou Veľkou nocou celá vyhádzala zo stresu, že zas budú v dome ľudia, vzdialenejšia rodina, atď. Niekto proste potrebuje svoj kľud, nie návštevy - inak, kým som mala svokru, zatínala som zuby vždy, keď oni prišli, alebo keď sme my šli k nim. Takže chápem autorku, tiež som chcela mať ticho a kľud. Ísť si nakúpiť, zabehať, keď mi doma sedí návšteva? Neviem, mne by to prišlo veľmi neslušné. Takže sedieť s nimi, usmievať sa cez zuby a pretrpieť, že mi narušujú dennú rutinu. Dieťa som dala spať, kedy malo ísť spať, ale namiesto hodinky vytúženého kľudu som sa musela venovať návšteve. Úplne chápem.

Strana
z2