Ako riešiť konfliktné situácie na diaľku?

2. jan 2021

Muž pracuje v zahraničí .Komunikujeme
spolu 2-3 hodiny denne ,väčšinou z jeho iniciatívy ,niekedy z mojej .V tomto sa snaží .Zaujem má.No keď sa spolu pohadame ,nedá sa to s ním vydiskutovať cez telefón lebo len on musí mat pravdu ,nechce prijať kompromisy a radšej vypne mobil aby som nevolala a nesnažila sa o rozhovor .Neda sa ho potom viac dovolať aj pár hodín .Ako riešiť konfliktne situácie na diaľku aby sa problémy nenabalovali ?Som za to aby sa problém riesil a nie vypnúť mobil a mlčať .Toto nieje riešenie .Ďakujem

estrella5
2. jan 2021

A potom si to nakoniec vydiskutujete? Ak áno, tak extra problém v tom nevidím - niekto konfliktné situácie musí vyriešiť hneď a v tom momente, niekto zas potrebuje byť kľudne aj pár hodín sám, trochu vychladnúť a riešiť to až potom s chladnou hlavou... myslím, že je normálne, že ľudia sú rôzni, a teda aj pri hádkach reagujú rôzne.
Ak ale si to ani potom nevykomunikujete a celé to zahrá "do autu", to už ako problém vidím a určite by som si tvrdo stála za tým, že aj po tých hodinách si proste zavoláme a porozprávame sa o tom a vyriešime to.. Hmm

marca12
2. jan 2021

Ludia rozne riesia problemy. Niekedy je lepsie vychladnut,odmlcat sa a riesit s chladnou hlavou. Ja tiez potrebujem vychladnut a s odstupom casu vidim veci jasnejsie. Dolezite je,ci potom ma zaujem doriesit hadku.

panelacikova
2. jan 2021

autorka: netuším, koľko máš rokov, ale zrejme konáš ako typická žena nepoučená ešte životom 🙂 chlapi nemajú chuť (mnohí teda) hodiny a hodiny (alebo desiatky minút) riešiť nejaké kraviny (teda, pre nich kravina, pre teba životne dôležitá vec), čomu ja rozumiem, tiež som žena. až pri mojom manželovi som sa naučila, a teda hlavne keď nie sme pri sebe a voláme si, že akonáhle je výmena názorov smerujúca k hádke, ukončím to zmenou témy a nech ma to akokoľvek škrie, počkám si na osobné stretnutie a až potom to riešim. dovtedy vychladnem ja aj on, popremýšľame a dovolím si povedať, že na 99% prípadov sa v konečnom dôsledku zhodneme. nie je dobré (ak máte pekný vzťah) a ani rozumné víriť piesok pre hlúposti. je potrebné predtým, než povieš niečo, čo ho naštve (lebo on to pochopí inak) opýtať sa sama seba: ide o život? ak nie, kašli na to. ak nejde o život, počkaj naňho a vydiskutuj si to s ním osobne. ideálne po sexe 😀
Ale niekedy to žene nedá, ja to chápem. A niekedy sa aj tí muži správajú ako blázni, viem. Ak však vopred popremýšľaš pri stúpaní napätia v telefonickom rozhovore, či to vôbec stojí za to, možno sa rozhodneš, že teraz nie a podarí sa ti hovor upokojiť a pekne sa rozlúčiť. nepíšeš, prečo hádky boli, aké boli témy, šlo o deti? šlo o to, či do kapustnice dať aj údené alebo absolútne nie? alebo šlo o tvoje podozrenie z nevery? vieš, čo téma, to iná váha. ak ide o kraviny, radšej nerieš. chlapi to proste nemajú radi a veľakrát ani nerozumejú, prečo to vôbec žena rieši. veľakrát počujú niečo úplne iné, ba dokonca občas sú takí, že ti vytknú niečo, čo si vôbec nepovedala. lebo nepočúvajú. lebo ich nebaví počúvať desiatky minút.... držím palce, aby si vedela udržať emócie na uzde pri nepodstatných veciach 🙂

autor
2. jan 2021

No práveže ja som taká že riešim problém hneď a nezametam pod koberec ..on to vie ,stojí si za svojim a vypne radšej .A mna to ešte viac vynervaci .Sme v strednom veku ,vzťah je pekný ,no na diaľku nevieme riešiť konflikty .V podstate sú to nepodstatne veci ,napr.nedodrzi v niečom slovo ,na com sme sa dohodli.Napr.že kde pôjdeme keď príde domov ,čo budeme robiť ....kedy pôjdeme spat nejde o nič vážne ,no nepáčia sa mi tie jeho reakcie ako nastane výmena názorov.Pokial ja nezačnem s ním problém riešiť keď zapne mobil ,tak on na to radšej ,,zabudne ,,

autor
2. jan 2021

@estrella5 Áno ,no on sám od seba nezačne .A to sľúbil ,že už mobil nikdy nevypne ako sa pohadame .Nedodržal slovo .On tvrdí ,že nevie ako má reagovať v tej situácii tak jediná obrana je vypnúť a má pokoj.

brna1989
2. jan 2021

Ja som taká ista bola ,keď som sa zdula,tak som dokázala vypnúť telefón a nekomunikovať a vždy musel začať on prvý komunikovať, aj keď napr.chyba bola na mojej strane.ale odučila som sa to.je to zle.
Manžel je tiež typ ,že chce vydiskutovať hneď.
Takže je to bežné myslím.

autor
2. jan 2021

@brna1989 Hej presne ,Kolkorat je na vine on a radšej vypne akoby sme spolu hľadali kompromis .Asi ego to robi ,aby sa mu človek prosil ..hrozná povaha.

annadan
2. jan 2021

jój toto moc neovplyvníš, nedonútiš ho nechať ten telefón zapnutý, ale mňa by to tiež dostalo do vývrtky, ale musím povedať, že niekedy je to s odstupom času lepšie, menej emócii, horúcej hlavy a pod.

autor
2. jan 2021

@annadan Aj tebe tak muž vypne mobil ?Lebo mna to ešte dupľom vždy vytočí .A potom na druhy deň sa robi akoby sa nic nestalo .

euka210
2. jan 2021

no chce mat klud, ved musis vediet aka je povaha. Ja si pametam ze ked som s mojim estelen chodila tak sme sa pred svadbou pohadali len po telefone, lebo ked sme boli spolu tak to bolo akosi lepsie, to sme sa stale dohodli. U nas ja mam tu povahu ze by som vypla telefon ked mam toho dost, alebo ma nechape a nemam chut to dalej riesit.
Ja by som chcela vediet ako to riesite doma zoci voci, ci je tiez taky.
Ved sa pytaj na dovody preco vypol. Co je tam take ze ho nuti to urobit? Tvoj tlak, jeho neistota,ego...

autor
2. jan 2021

@euka210 Doma je to úplne iné ,akosi vždy sa dohodneme .No keď je to cez telefón ,chce si presadiť vždy svoje s čím ja nesúhlasím ,začneme sa hádať a už vypne .Ze jedine tak sa dokáže ubrániť pred dohadovanim sa a je to jedine čo ho v tom momente napadne .No a tým má ešte viac vyprovokuje .Proste nechce to riešiť a potom sa robi akoby sa nič nestalo

petulda333
2. jan 2021

Precitala som tvoje komenty, len aby som nasla dovod tych hadok. A teda... Aj ja by som vypla mobil. Ako hadat sa lebo ste sli inokedy spat, alebo ste nerobili na com ste sa dohodli xy dni oredtym. Boze. Ty asi fakt nevies co su problemy

autor
2. jan 2021

@petulda333 Pointa je ,že nedodrží slovo .A toto sa mi nepáči .Ako sa dá na neho potom spoľahnúť ?Nieco naplanujeme a zrazu všetko padne ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. jan 2021

@elizabet173 Tak on je veľmi ukecaný a aj ja ,takze mame stále x-tém na kecanie .V tomto si rozumieme .Aj doma veľa rozprávame .On stále nám vyvoláva .No keď je problém už aj skladá radšej .Aj deti s ním kecajú a ani nevieme a čas ubehne .

petulda333
2. jan 2021

Prehanas. Pride po xy dnoch, mozno unaveny, vystresovany tak nema chut nato nacom ste sa dohodli za mozno inej nalady. Alebo, ze kedy spat! To fakt? Toto su take kraviny ze az. My s muzom sa xy krat na niecom dohodneme a nakoniec sa plany zmenia. Niekedy ja zrusim, niekedy on. A co? Ide o to, ci je spolahlivy v dolezitych veciach a nie toto

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. jan 2021

@elizabet173 Vyššie píšem o čo ide ,nedodrží slovo na com sa dohodneme .Nic vážne ,mozno pre niekoho blbost .Tu ide o princíp .Proste nepáči sa mi tá reakcia a radšej vypne mobil akoby sme sa mali dohodnúť na kompromise.Doma je každé 2-3 týždne pár dni .Teraz v čase korony niekedy i mesiac .

autor
2. jan 2021

@petulda333 Mne to vadí ,ze nedodrzi slovo .Ako sa mam na neho spoľahnúť potom .Ked začnem debatu ,že sa mi to nepáči ,že meni plány tak už vypne mobil .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. jan 2021

@elizabet173 Nie nedá sa,no už nebude dlho tam robiť .On vola hocikedy to zase kvôli práci nevie tak presne a príchod tiež vie deň ,no nevie aká bude cesta domov a kolko sa zdrží na hraniciach .To je ok .Tu ide o to ,že zmení plán ,niečo sa dohodneme že ideme a zrazu mi zavolá ,že už si to ináč premyslel .A je ohen na streche...možno blbosti ako tu píšete viacere .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanizna
2. jan 2021

Mňa také tiež vie vytočiť do vývrtky, lebo chcem hneď riešiť stoj čo stoj, hoci hodinu, a muž už ma má odstreliť cez telefón 😅 Ale čo ja robím, keď sa cez fón nedá, a on je prchký a mne bolo ublížené ;), tak mu napíšem nejaké litánie, blá blá blá, nech má čas o tom premýšľať, už keď je urazený.

jajka71
3. jan 2021

Sú veci, ktoré chlapi absolútne nepovažujú za dôležité, vôbec im nestoja za reč a je malé percento takých, ktorí dokážu priznať, že sa mýlili, že žena mala pravdu.... Môj po rokoch sa už radšej v niektorých veciach ani ne skúša dohadovať, už vie v com mam prehlad.... Pokiaľ v zmene plánov nieje tretia osoba, ale si rozmyslel, že plány na čas doma budú iné neriešila by som. Mala som známu, ktorá 25rokov cca je vydatá a fungujú na diaľku, muž pracuje v zahraničí a prichádza domov veľmi sporadicky a tak sa naučila, ktoré veci s nim konzultujte a ktoré si po rieši sama a čas, ktorý je doma si plánovala a hovorila, že veľakrát to vypálil úplne ináč ale už potom neplanovala, lebo malý z toho zbytočný stres.....
Naše uvažovanie je úplne inde. Môj. I už roky hovorí ze filozofujem nad vecami úplne zbytočné, mam povedať jasne co chcem a co očakávam a o omáčky nestojí.... Nikdy nezabudnem že svojho času mi na 3 stranový list odpovedal štyroma vetami mna šlo rozpucit. Netreba sa rozčuľovať....

euka210
3. jan 2021

ja by som to prijala aky je, hoci ta to vytaca, asi sa na dialku nerad hada. Neviem ci je spokojny ze pracuje prec od domu. Asi to nevie inak riesit aby si zachoval svoje bezbecie. Ked ste doma, tak tam to bezpecie ma. Podla toho co pises tak mate dobry vztah.
A zmeny planu nemam veru ani ja rada. To len doma musite vydiskutovat koho co hneva a ako by sa to dalo riesit aby ste boli obaja ako tak spokojni a obaja vo svojom spravani urobili nejaky ustupok voci druhemu. Ja to tak vidim.
U nas pred Vianocami roky to iste...ja sa nahanam co vsetko treba urobit a ked chcem od manzela nejaku pomoc, tak len s nevolou urobi. On je taky salamista a niekedy ma to vie vytocit a stale pred sviatkami.

annadan
7. jan 2021

jasné, klasika a nervy ešte väčšie, ale snažím sa upokojiť, ujasniť si, čo sa vlastne stalo a nestalo, či nerobím z komára somára a hľadím si svojho, urobím si pekný večer pre seba a nechám to tak. Potom samozrejme, že mu to pripomeniem, že by sme si mali nejaké tie veci vyrozprávať, ale nie vždy pochodím. Občas mám pocit, že sa to tak po troške vo mne kopí, aj keď si to nerada pripúšťam a obávam sa, že raz to ozaj buchne riadne.