icon

Ako riešiť konflikty s nevlastnými deťmi?

karamelka1234
13. júl 2026

Ahojte rada si vypočujem názor aj iných. Som v koncoch. Sme manželia 6 rokov. Aj on ma deti 10 a 12 ročné ja tiež 21a 15 ročné..21 je už samostatná a spoločnú dcéru 3rocnu. Tu však ide o to že manželova ex ma tiež svoj život dieťa z iným a proste stále o nás hovorí škaredo pred nimi hucka deti voči mne a našej dcere spoločnej. 10 ročné dieťa príde vtedy keď ma niečo dostať alebo kúpiť treba..Naposledy na veľkú noc bol u nás lebo už pred tým bol problém sme zlý ľudia hlúpy a strkal do 3 ročnej že ju neľúbi neni jeho sestra. Dokonca sa mi nepozdravil neodpovedal a to som mohla byť milá neviem ako zazeral pomne keby som mu niečo urobila. 12 ročný tiež hovorí o otcovi že je debil sprostý a ja som Anča ale to iba keď neni v našej prítomnosti . Mne je to luto lebo veľa času som s nimi strávila kupala ich a všetko čo bolo treba a to mam vďaku. Len môj manžel ich obranuje že oni nemôžu za to ako sa chovajú lebo oni su ešte malý a iný im dáva rozum. Veľa krát sme im vysvetlovali že sme všetci rodina ale ja môžem za všetko a ich mama je dokonalá. Nepomáha dohovor nič. Ja neviem ako ďalej som nešťastná manžel tiež. Nechcem aby ku nám chodili pokiaľ sa nezmenia. Myslíte že 10 a 12 ročné dieťa nevníma čo hovorí ? Otca som im neukradla bol rozvedený a jeho ex v tom čase bola tehotná z iným mužom.

Strana
z2
karamelka1234
autor
14. júl 2026
@anonym_e0b923

@anonym_62c5eb presne,ved uz dokopy maju kolko,5 deti?To je aj narocne financne a nidky to nebude spravodlive,kazdy z nich bude kopat za svoje dieta,nie partnerove.

@anonym_e0b923 asi sme vedeli či si to môžeme dovoliť...manžel pracuje na týždňovke v zahraničí a príjem mame až moc dobrý...

anonym_122175
14. júl 2026
@karamelka1234

@anonym_122175 Tu je problém ich mama dokonca ktorá ma tiež druhého muža dieťa a ona im vštepuje do hlavy že sme zlý ľudia. Ja som nikdy nedovolila aby malá im robila zle ..ona ich veľmi ľúbi. Nerobia sa žiadne rozdiely. Len oni hovoria to co im dáva do hlavy ich mama. A to nevieme zmeniť. Dokonca tie deti mi vždy všetko povedali skôr ako ich otcovi. Večer sme ležali spolu rozprávali sa. Ich matka je problém lebo toto trva cca rok dovtedy bolo všetko super.

@karamelka1234 A ta matka ake ma nove manzelstvo, nie je to tym, ze v nom je nestastna a na vas to potom dopada? Ak ma muza, co jej s nicim nepomoze a nezvlada to... Ak sa jej v tom novom vztahu nedari, moze vam tak trochu zavidiet vase stastie... Podla toho, co pieses, vacsinu casu deti ziju s mamou, tak sa to na nich prejavi.
Ak je tvoj muz na tyzdnovkach prec a mate len vikendy, to si s detmi vsetko ona sama odzije / ci ked by boli chori, ci ulohy s nimi robit, ci na kruzky vozit... Musis to aj ty tak trchu citit, ze na dost veci okolo deti si sama. A tatko je pre svoje decka len taky vikendovy tatko. Obcas. Ved sama pises ze naposledy boli u vas na Velku noc. A potom to mozno torchu nespravodlivo zhodnotis, ze chodia len ked treba nieco kupit. Mozu inokedy, ved ked tam tatka niet, tak asi ku vam nechodia, aby si sa cez tyzden ty starala? A kebyb ku vam chodia kazdy vikend, ked mama ich ma kazdy den v tyzdni? To by tu bola asi diskusia o nieco inom...

karamelka1234
autor
14. júl 2026
@anonym_122175

@karamelka1234 A ta matka ake ma nove manzelstvo, nie je to tym, ze v nom je nestastna a na vas to potom dopada? Ak ma muza, co jej s nicim nepomoze a nezvlada to... Ak sa jej v tom novom vztahu nedari, moze vam tak trochu zavidiet vase stastie... Podla toho, co pieses, vacsinu casu deti ziju s mamou, tak sa to na nich prejavi.
Ak je tvoj muz na tyzdnovkach prec a mate len vikendy, to si s detmi vsetko ona sama odzije / ci ked by boli chori, ci ulohy s nimi robit, ci na kruzky vozit... Musis to aj ty tak trchu citit, ze na dost veci okolo deti si sama. A tatko je pre svoje decka len taky vikendovy tatko. Obcas. Ved sama pises ze naposledy boli u vas na Velku noc. A potom to mozno torchu nespravodlivo zhodnotis, ze chodia len ked treba nieco kupit. Mozu inokedy, ved ked tam tatka niet, tak asi ku vam nechodia, aby si sa cez tyzden ty starala? A kebyb ku vam chodia kazdy vikend, ked mama ich ma kazdy den v tyzdni? To by tu bola asi diskusia o nieco inom...

@anonym_122175 Jeden cez víkend chodí a druhý od Veľkej noci nebol.

Strana
z2