Ako riešiť konflikty so svokrovcami pri výchove dcéry?
Ahojte, môj problém sú moji svokrovci. Spravila som najväčšiu chybu že som pristúpila na nasťahovanie sa oproti nim. Odkedy máme dcéru (3 roky) sa s nimi nedá existovať. Svokra chce strašné nahradiť mamu a svokor ju v tom len podporuje, mám pocit že je to každý deň horšie a horšie. Mňa už dokáže pri nich vytočiť všetko či už také banálne reči ako Ježiš zas nemá zladené oblečenie, kde si ju zas vlačila keď ma špinavé tričko, bože není poriadne očesana atď. (Svokra žije totiž v tom že dieťa ráno vyjde von ako z časopisu oblečené a večer sa také isté čisté vráti, len naša dcéra to nerobí) Až po reči ktoré mi zaliezaju pod kožu, napríklad babka sa o teba lepšie postará ako mama, mamu netreba počúvať, mamine pravidlá u nás nikdy platit nebudú.
Čo ja spravím je samozrejme zle, neviem variť, neviem sa o ňu starať, neviem nič.
Dokonca na 6 mesiacov som ja odišla ku známej, čiže 6 mesiacov mali prerušený kontakt a nepomohlo to.
Svokra nonstop zasahuje do nášho života. Napríklad dcéra sa hrá vonku, behá na odrážadle po dvore, svokra to uvidí tak ju ide zavolať nech ide k nim, ja poviem že možno neskôr lebo za 10-15 minút musíme ísť niekde, proste že odchádzame a už to príde, mamu nepočúvaj a pod k nám, mama nech si ide sama preč, keď to nedovolím zas je len krik, rev plač. A ja som najhoršia.
Samozrejme že svokrovci to tak už využili že jej všetko dovolia, tam nič nemusí, doslova to dieťa tam príde, ľahne si na gauč, zapnú jej telku, napchaju sladké a obskakuju ju. Doma také nemá takže je tam strašné spokojná.
A tu sa bijú moje dva svety, muž ktorý neodíde z nášho domu lebo je naň hypotéka, plus už rezignoval, síce je na mojej strane ale vidí že nás jeho rodičia totálne ignorujú, svokrovci ktorí ma majú totálne na háku a dosť mi zasahujú do mojich dní s dieťaťom. A potom som ja čo sa snažím byť tou najlepšou mamou...veľmi chcem byť s mojou rodinou ale nezvladam tento nátlak a každodenný boj. Ako by ste postupovali na mojom mieste?
@andrejka1974 samozrejme máme, bývame cez cestu
@anonym_e0338e ako som už písala, nie je to tak že by som sklopila uši a robte si čo chcete, samozrejme sa ozvem vždy, ale účinok žiadny, ja si plne uvedomujem že ak toto bude ďalej počúvať to pokazí náš vzťah, preto hľadám nejaké riešenie
@tiezjedna nie on sa svojej mami určite nebojí, rieši to, postaví sa na moju stranu, aj jej vynada. Akože ja chápem na jednej strane že nechce odísť z tohto domu, ma to aj ideálne miesto na podnikanie ale chápem aj na druhej strane že je to možno jediné riešenie
@anonym_a2fb68 manžel není tutko čo by mamičke nič nepovedal, písala som to už niekoľko krát že je na mojej strane a niekoľko krát sme to riešili s ňou.
Nebyvame u nej, bývame v blízkosti vo vlastnom.
@anonym_c03102 vrátila som sa aby sme boli spolu? Ja muž a dcéra...
@anonym_autor ci sa rozvedies teraz keď máš šancu nájsť normálneho chlapa alebo až o roky keď si ta tvoja dcéra nebude vážiť a ty budeš mať zdravotné problémy z takého zivota si veľmi uvaz
Co sa dialo keď si odišla na 6 mesiacov?
Muž ich nedal do laty a bol spokojný sak aj tak sa vrátiš?
A ty si sa vrátila
Ak sa nič nezmenilo za 3 roky nezmení sa ani ďalej kým to nebude radikálne
Bud rozvod alebo vymknut takú rodinu
@motylik2559 jasne chápem, na to som išla na polroka preč, myslela som že sa to zmení ale sme naspäť chvíľu a není to vôbec lepšie
@anonym_autor Ale to sa nezmeni, aj kebyze ides prec na 3 roky a vratis sa. Treba to riesit radikalnejsie. Svokra je prepnuta, ked tvoju dceru hucka proti tebe...
Tak toto čisto moja svokra ;
Napríklad dcéra sa hrá vonku, behá na odrážadle po dvore, svokra to uvidí tak ju ide zavolať nech ide k nim, ja poviem že možno neskôr lebo za 10-15 minút musíme ísť niekde, proste že odchádzame a už to príde, mamu nepočúvaj a pod k nám, mama nech si ide sama preč, keď to nedovolím zas je len krik, rev plač.
A potom už dieťa so mnou ako mamou nechcelo nikam ísť
A je jedno , či je to mama alebo svokra,
Toto chovanie je totálne cez
Ja som si tak v duchu hovorila, že čo sú to za ľudia, keď naschvál naproti potrebujú robiť? Fakt nepochopím
Autorka a Tvojmu manželovi nevadilo, že ste sa na pol roka odsťahovali??? Mužovi nevadilo, že kvôli jeho materi trafenej, je bez dcéry a manželky?? Môj by sa zbláznil.
Toto už nie je na kompromis, toto je na kruté nekompromisné riešenie.
Nesmú mať od Vás kľúče a každú jednu poznámku by som opätovala. Čo to má mala na sebe? Odpoveď: Valika čo sa Vám stalo? Hrabali ste sa v kontajneri Humany?
To ako malá vyzerá? Svorička ste v poriadku? Mám dojem, že máte infarkt, zavolám Vám sanitku.
Mama to nevie, mamu neposlúchaj. Babka už je stará a už to má v hlave pomotané, rozpráva hlúposti. A tak ďalej a tak ďalej.
@anonym_autor Tu by mal zasiahnut muz a razne sa ohradit a zastat si ta. Je to velmi zle pre vychovu. Taketo reci vedie moja mama a je to otrasne.
@tiezjedna ja sa stále snažím nájsť nejaký kompromis...niečo, nejakú cestu aby som vedela s nimi vyjsť
@anonym_autor nerieš žiadne kompromisy, ani nebojuj, nevysvetľuj. Nechce rešpektovať teba, tak ty rešpektuj, že ona je taká ako je. Rešpektuj seba a svoje hranice. Rob si podľa seba a vôbec nerieš svokru. Scény s dieťaťom sa utrasú, keď bude dieťa cítiť sebaistú matku. Navyše za chvíľku pôjde do škôlky, potom školy, puberta. A babka si už ani "neškrtne"...
Pokiaľ sa neodstahujete, tak sa to zmení až keď svokra nebude….muž je medzi dvomi mlynským kameňmi a bolo by správne, keby bol vždy na Tvojej strane, ale rodičia sú rodičia…..ja som si týmto prešla , vyše 20 rokov sme bývali síce vo svojom byte, ale v RD so svokrovcami a švagrovcami a tie zásahy do manželstva z ich strany boli likvidačné, ostali sme spolu kvôli deťom, ale vzťah ako taký to rozbilo…..takže : dom sa dá predať aj s hypotékou a niekde ďaleko by som hľadala niečo iné……takto budeš trpieť a ak náhodou príde ďaľšie dieťa, bude to len a len horšie
@anonym_e0338e ako som už písala, nie je to tak že by som sklopila uši a robte si čo chcete, samozrejme sa ozvem vždy, ale účinok žiadny, ja si plne uvedomujem že ak toto bude ďalej počúvať to pokazí náš vzťah, preto hľadám nejaké riešenie
@tiezjedna nie on sa svojej mami určite nebojí, rieši to, postaví sa na moju stranu, aj jej vynada. Akože ja chápem na jednej strane že nechce odísť z tohto domu, ma to aj ideálne miesto na podnikanie ale chápem aj na druhej strane že je to možno jediné riešenie
@anonym_a2fb68 manžel není tutko čo by mamičke nič nepovedal, písala som to už niekoľko krát že je na mojej strane a niekoľko krát sme to riešili s ňou.
@anonym_autor tak potom zobrať kľúče a budeš mať pokoj
@tiezjedna no asi to že muž odmieta odísť, či sa mám rozvádzať kvôli svokre?
@anonym_autor Ak sa neunormálni, tak prečo nie? Niekedy možno stačí postrašiť.

@anonym_autor mala som dosť konfliktov so svokrovcami, ale jedného sme sa s mužom držali náš dom naše pravidlá , a ten kto ich nedodržiava nie je u nás vítaní. Tak sme obmedzili kontakt a mala som konečne kľud