icon

Ako riešiť manželovu finančnú nezodpovednosť?

15. okt 2025

Dobrý deň,

žijeme prakticky od výplaty k výplate.
Manžel mi dnes cez telefón oznámil, že mu zmizlo z účtu 800€. Nechce mi však ukázať výpis účtu v mobile. Ja si myslím, že kúpil svojmu 17.ročnému dieťaťu z 1.manželstva mobil a teraz na mňa bude tlačiť aby som ten nájom zaplatila ja. Mali sme svadbu nedávno a v podstate všetky peniaze čo sme dostali by išli na úhradu nájomného. A ja som sa zaviazala, že tie peniažky pôjdu na jasle a stravu nášho spoločného dieťaťa, vzhľadom k tomu, že to ťahám len ja a manžel platí len nájom a občas niečo kúpi na jedenie.
On dobre vie, kam išli tie prachy, teraz sa hrá na obeť. Je mi z neho zle. Debil.

Čo mám robiť ?

anonym_3673b0
16. okt 2025

Dúfam, že ako svadobný dar si si dala predpísať antikoncepciu.

terry658
16. okt 2025

@anonym_autor ak to chceš uhrať tak mu povedz, že nech vezme výpis z účtu z banky a idete spolu po políciu. A hroť to do nepríčetna.
Inak ja by som skôr porozmýšľala ako sa osamostatniť a anulovať manželstvo. Ak sa nebojí ohroziť vašu finančnú stabilitu a ešte aj klame tak čo s ním chceš do budúcna plánovať? Veď sa na neho nedá spoľahnúť.

motylik2559
16. okt 2025

@anonym_autor Peniaze z uctu v banke len tak nezmiznu😄 teda pokial ich majitel nevyberie, ci nezaplati nieco kartou. Uz aj to,ze ti nechce ukazat ucet hovori za vsetko, lebo tam by si presne videla pohyb, co sa so zahadne zmiznutymi peniazmi stalo. To,ze ma 17r.syna z prveho manzelstva, na tom nie je nic zle, ale to ze ti taji, ak ich aj pouzil na neho, alebo skor este kym sa tak stalo ti nepovedal, kedze ste v situacii akej ste, ze by rad kupil to a to synovi a ci vobec budete potom vychadzat, nejak sa normalne o financiach porozpravat nez peniaze "zahadne zmiznu", tak to je uz ozaj blbe. Keby ste mali penazi habafuk a zahlasi,ze idem synovi kupit to a to, tak dobre, ale kedze zijete skromne, tak je to pruser. A autorka, pises,ze teraz ste sa vzali...chces mi povedat, ze predtym bol financne zodpovedny? 🤷‍♀️ Vedela si koho si ides brat. Pokial je finacne negramotny a bol aj predtym, tak bud anuluj manzelstvo, a ak sa uz neda, tak este moze zabrat dohoda, ze financie budes spravovat ty, po dohode s muzom.Ci na to pristupi je druha vec. Nepises, ci to bola jeho prva nerozvaznost, alebo uz aj predtym vykazoval znamky fin.nezodpovednosti. Len zas, aj keby to bola prva, 800€ nie je maly peniaz...kde budes mat zaruku, ze takto "zahadne" nebudu miznut peniaze castejsie v takych ciastkach? Nuz zial, vybrala si si takeho, akeho teraz mas. Zrejme budes z tych zmyslajucich zien, ktore si myslia, ze sa chlap po svatbe zmeni🤷‍♀️co je najväcsia blbost...ak k takym patris, tak hadam si uz "vytriezvela" do buducna. Tak vela stastia do zivota a k zacinajucemu "krasnemu" manzelstvu🙆‍♀️

0silvia0
16. okt 2025

@anonym_autor manžel je finančne nezodpovedný a ty si životne nezodpovedná.

anonym_4af741
16. okt 2025

kup mobil aj ty niekomu inemu, bude to kompromis a nebudete si mat co vycitat.

tiezjedna
16. okt 2025
@anonym_4af741

kup mobil aj ty niekomu inemu, bude to kompromis a nebudete si mat co vycitat.

@anonym_4af741 nebudú si mať čo vyčítať, nebudú mať čo žrať a ani kde bývať... 🙄 Dobrá rada. Čo tam máš ďalej??

tiezjedna
16. okt 2025

Čo chceš počuť, že on je hlupák a ty ešte väčší, pretože si si ho vzala? Sa s ním rozveď, pretože s týmto prístupom ťa dostane do sračiek a dozvieš sa o tom, až keď ti prídu lichvári na dvere🙄

anonym_4af741
16. okt 2025
@tiezjedna

@anonym_4af741 nebudú si mať čo vyčítať, nebudú mať čo žrať a ani kde bývať... 🙄 Dobrá rada. Čo tam máš ďalej??

@tiezjedna a nemam pravdu? nic si nevycitat je zaklad dobreho vztahu.

anonym_805d30
16. okt 2025

Urobte si dalsie dieta

anonym_232f0b
16. okt 2025
@anonym_805d30

Urobte si dalsie dieta

@anonym_805d30 "Ja som si myslela, ze dieta ho zmeni"

domkakvet
16. okt 2025

@anonym_autor on nema len vase spolocne dieta, ale aj dieta z predachadzajuceho manzelstva.

amdornik
16. okt 2025
@domkakvet

@anonym_autor on nema len vase spolocne dieta, ale aj dieta z predachadzajuceho manzelstva.

@domkakvet ale hádam to neznamená, že súčasné dieťa nebude mať uhradený nájom, ale 17-ročný pubiš dostane iphone? (slová autorky tuším..)

anonym_6324b8
16. okt 2025

Tvoj manžel ti nemá čo ukazovať výpis účtu v jeho mobile.
Ty máš byť disponent k tomu účtu a sama si pozerať cez svoj IB/mobil pohyby, tiež máš mať zapnuté notifikácie o pohybe takže máš mať okamžitý prehľad o finančnej situácii v rodine.

tiezjedna
16. okt 2025
@anonym_4af741

@tiezjedna a nemam pravdu? nic si nevycitat je zaklad dobreho vztahu.

@anonym_4af741 nič si nevyčítať? Veď ona aj keby sa chcela držať tvojej teórie, tak nemá za čo...

anonym_05d440
16. okt 2025

Si si polepsila svadbou🤣este si ziskala polku jeho dlhov a vsad na to krk, ze to je dobra cifra... Zase sa pekne rozved, toto ti naozaj nebolo treba♦️

anonym_6cef73
16. okt 2025

No hneď by som mu zavolala že volala som do banky a hneď dnes máte prísť a vyriešia to ako reklamáciu. Že budeš nachystana keď príde z práce môžete vyraziť

drobcek100
16. okt 2025

@anonym_autor Keď zmizli z účtu,mal okamžite zablokovať účet a ísť na políciu podať trestné oznámenie
@anonym_autor

sleepy_joe
16. okt 2025

…že tomu vôbec veríte. Čudujem sa vám, ale vy rady rieśite problémy a ak nie sú, tak si vymyslíte fake tému.

dianaaaaa
16. okt 2025

No a práve pre toto je mať najlepšie oddelené účty.....

anonym_fe3780
16. okt 2025

@anonym_autor ja nechapem, ze v dnesnom svete, ked si kupis v orange-i telefon na splatky, naco si kupuje niekto telefon za 800 euro.
Poviem uprimne aj ja som kupila 17 rocnemu, aj drahsi, ale fakt vyuzije ten telefon, a zasluzi si ho, vela pomaha aj doma, dobre sa uci...
Dala som 1.splatku co bolo 450 z toho 250 mi chlapce vratil, ked predal stary telefon a ostatne mu splacam.

koniarova
16. okt 2025
@dianaaaaa

No a práve pre toto je mať najlepšie oddelené účty.....

@dianaaaaa čo ti v manželstve trt pomôže

yoginka231
16. okt 2025

Mna by zaujimalo čo ide ženám hlavou ked roztiahnu nohy úplnym tragedom a lúzrom. Poviem ti úprimne aj keď sa to nenosí, môžeš si zato sama. Nikto ta nenutil si spravit s učnovkarom dieta, ktorý si nevie zakladne veci zratat a zaraba tak na zrno pre kuru. Finančná gramotnost a financie sú úplny základ v dlhodobom vztahu. Ak je to len kratkodoba zabavka okay, ale nechat si spravit decko takymto degešom to dá fakt rozum. A teraz sa tráp. Ja budem vtlkat svojej dcére do hlavy, nech rozmýšla a nech si nájde chlapa na urovni.

ghoul_
16. okt 2025

@anonym_autor rozviedla by som sa ihneď na tvojom mieste lebo takýto človek sa nezmení ( poznám to veľmi dobre )

anonym_c91dce
16. okt 2025
@yoginka231

Mna by zaujimalo čo ide ženám hlavou ked roztiahnu nohy úplnym tragedom a lúzrom. Poviem ti úprimne aj keď sa to nenosí, môžeš si zato sama. Nikto ta nenutil si spravit s učnovkarom dieta, ktorý si nevie zakladne veci zratat a zaraba tak na zrno pre kuru. Finančná gramotnost a financie sú úplny základ v dlhodobom vztahu. Ak je to len kratkodoba zabavka okay, ale nechat si spravit decko takymto degešom to dá fakt rozum. A teraz sa tráp. Ja budem vtlkat svojej dcére do hlavy, nech rozmýšla a nech si nájde chlapa na urovni.

@yoginka231 len aby ten chlap úrovni mal zaujem a tvoju dcerušku 🤣

anonym_a7b045
16. okt 2025

Autorka sa uz neozve.

autor
17. okt 2025

Ahojte. Ďakujem za všetky vyjadrenia a áno, viem, že som sprostá. A dozvedela som sa, že ten mobil stál 1000€ (iPhone 16 Pro). Včera som pátrala a ešte to budem riešiť. Na nájomné dám dnes 350€ a jemu hádam šéf vyplatí konečne nadčasy...potom to už bude vychádzať. Ale nenechám to tak. Musím byť tvrdá voči jeho finančnému zmýšľaniu. Bavili sme sa tak, že on mne bude posielať celú výplatu a budem mu dávať na prídel. Som ale zvedavá aké to bude v praxi. A to nie je také jednoduché že volala som do banky a že máme termín..naša banka má sídlo v Berlíne, čo je pre nás 600km. My žijeme v Nemecku totižto.. takže o to je to všetko komplikovanejšie..
A žiadna fake téma prosím vás. Som to písala o pol noci, lebo som nevedela zaspať...hrozne.

anonym_baa6c0
17. okt 2025
@anonym_autor

Ahojte. Ďakujem za všetky vyjadrenia a áno, viem, že som sprostá. A dozvedela som sa, že ten mobil stál 1000€ (iPhone 16 Pro). Včera som pátrala a ešte to budem riešiť. Na nájomné dám dnes 350€ a jemu hádam šéf vyplatí konečne nadčasy...potom to už bude vychádzať. Ale nenechám to tak. Musím byť tvrdá voči jeho finančnému zmýšľaniu. Bavili sme sa tak, že on mne bude posielať celú výplatu a budem mu dávať na prídel. Som ale zvedavá aké to bude v praxi. A to nie je také jednoduché že volala som do banky a že máme termín..naša banka má sídlo v Berlíne, čo je pre nás 600km. My žijeme v Nemecku totižto.. takže o to je to všetko komplikovanejšie..
A žiadna fake téma prosím vás. Som to písala o pol noci, lebo som nevedela zaspať...hrozne.

@anonym_autor 🤷‍♀️ este s ním aj ďalšie dieta urob. Jasne, že mu odpustis. Nebud naivna.

anonym_a7b045
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj tak ta bude klamat a neda ti vsetky peniaze.

mnamko
17. okt 2025
@petamich

Skusit anulovat manzelstvo...asi tak

@petamich to ako si predstavujes? Anulovať môžeš napr.v sobotu svadba a v pondelok anulujes,potom uz len rozvod alebo pápež

mnamko
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nerozzumiem tomu vasa banka má sidlo v Berlíne,.No mi žijeme v Nemecku a všetky banky su v okoli kde byvame , Môžeš vysvetliť?