Ako riešiť manželovu finančnú nezodpovednosť?
Dobrý deň,
žijeme prakticky od výplaty k výplate.
Manžel mi dnes cez telefón oznámil, že mu zmizlo z účtu 800€. Nechce mi však ukázať výpis účtu v mobile. Ja si myslím, že kúpil svojmu 17.ročnému dieťaťu z 1.manželstva mobil a teraz na mňa bude tlačiť aby som ten nájom zaplatila ja. Mali sme svadbu nedávno a v podstate všetky peniaze čo sme dostali by išli na úhradu nájomného. A ja som sa zaviazala, že tie peniažky pôjdu na jasle a stravu nášho spoločného dieťaťa, vzhľadom k tomu, že to ťahám len ja a manžel platí len nájom a občas niečo kúpi na jedenie.
On dobre vie, kam išli tie prachy, teraz sa hrá na obeť. Je mi z neho zle. Debil.
Čo mám robiť ?
Zase ďalšia čo skúša, či sa niekto sám neponúkne a nepošle peniaze
@bomba36 tak to vôbec...zarábam, lenže sú tu veľmi vysoké náklady. Najradšej by som išla na SK k mame bývať, aj s dieťaťom. Lenže manžel sa mi vyhráža, že mi dieťa zoberie on a ja nech chcem tak môžem ísť ale bez neho. Som tu ako taký väzeň.
No hneď by som mu zavolala že volala som do banky a hneď dnes máte prísť a vyriešia to ako reklamáciu. Že budeš nachystana keď príde z práce môžete vyraziť
@anonym_6cef73 haha to môžem len snívať
@bomba36 tak to vôbec...zarábam, lenže sú tu veľmi vysoké náklady. Najradšej by som išla na SK k mame bývať, aj s dieťaťom. Lenže manžel sa mi vyhráža, že mi dieťa zoberie on a ja nech chcem tak môžem ísť ale bez neho. Som tu ako taký väzeň.
@anonym_autor a aj tak si si ho nedávno dobrovoľne vzala hej
Jediný kto tu kvôli sprostosti vás oboch bude trpieť je zase len to dieťa
…že tomu vôbec veríte. Čudujem sa vám, ale vy rady rieśite problémy a ak nie sú, tak si vymyslíte fake tému.
@sleepy_joe no akože sorry, nič si nevymýšľam. Čo ti mám poslať dôkazy ?
@anonym_autor aky mas jeden normalny dôvod vziať si muža, co sa ti vyhráža? A ty akoze normalne s ním po tych vyhrazkach ostavas hej?
@anonym_autor A tebe urobili lobotómiu? Žiadny muž Ti dieťa vziať nemôže. O tom rozhoduje chvalabohu súd.
A ja by som ešte len doplnila to koníkovské obľúbené "v manželstve sú peniaze spoločné, nie moje a tvoje"
Takže nech je ako chce, platiť to budeš zo spoločného.
@anonym_autor, evidentne lobotomiu urobili. To čo tu splietas za nekonečné sprostosti? A čo že máte centrálu v Berlíne? Vám zmizli z účtu milióny, že to musí riešiť centrála? (Odhliadnuc od toho, že nezmizlo nič, akurát ich chujemko obuchal po svojom) Takúto drobnosť ti vyriešia v každej filialke. Internetové banky videocallom. Berlín je konina. Kto ti takú sprostosť nakukal?! Ten tvoj klamarsky magor? Okrem toho, na 99% nič nezmizlo, takže ucelom hry je hlavne vydesiť magora. Ale evidentne lepšie desí on teba než naopak. Nájomné nezaplatim. On odrbal prachy, on nech sa stará. Kľudne si si tým zabehnem aj na sociálku, že si finančne týra rodinu. Tam si môže aj rovno hubu otvárať, ako mi zoberie dieťa. A ideálne sa hneď aj takéhoto zmrda zbaviť.
Ahojte. Ďakujem za všetky vyjadrenia a áno, viem, že som sprostá. A dozvedela som sa, že ten mobil stál 1000€ (iPhone 16 Pro). Včera som pátrala a ešte to budem riešiť. Na nájomné dám dnes 350€ a jemu hádam šéf vyplatí konečne nadčasy...potom to už bude vychádzať. Ale nenechám to tak. Musím byť tvrdá voči jeho finančnému zmýšľaniu. Bavili sme sa tak, že on mne bude posielať celú výplatu a budem mu dávať na prídel. Som ale zvedavá aké to bude v praxi. A to nie je také jednoduché že volala som do banky a že máme termín..naša banka má sídlo v Berlíne, čo je pre nás 600km. My žijeme v Nemecku totižto.. takže o to je to všetko komplikovanejšie..
A žiadna fake téma prosím vás. Som to písala o pol noci, lebo som nevedela zaspať...hrozne.
@anonym_autor 6.23
Ty si s nim este uzijes,... sef vyplati nadcasy🤣
Takze si vydata mesiac a hned nechal reziu bytu na teba a utekal sa zavdacit decku s mobilom, ktory nie ze nepotrebovalo, mozno ani nepytalo. Od toho neuvidis ani mzduu, ani 80% na familiu, podhodi ti 500 a mozes ho zivit, rozhodne si si polepsila🤔
@anonym_autor 6.23
Ty si s nim este uzijes,... sef vyplati nadcasy🤣
Takze si vydata mesiac a hned nechal reziu bytu na teba a utekal sa zavdacit decku s mobilom, ktory nie ze nepotrebovalo, mozno ani nepytalo. Od toho neuvidis ani mzduu, ani 80% na familiu, podhodi ti 500 a mozes ho zivit, rozhodne si si polepsila🤔
@anonym_05d440 už mu vyplatil nadčasy veľakrát..no,.zase ma to hnevá. Nemôžem spať..zobudila som sa na to, že mi búši srdce. Ja ešte jeho synovi dohovorím..že to akože čo malo byť. A mužovi svojmu tiež samozrejme.
@anonym_autor, evidentne lobotomiu urobili. To čo tu splietas za nekonečné sprostosti? A čo že máte centrálu v Berlíne? Vám zmizli z účtu milióny, že to musí riešiť centrála? (Odhliadnuc od toho, že nezmizlo nič, akurát ich chujemko obuchal po svojom) Takúto drobnosť ti vyriešia v každej filialke. Internetové banky videocallom. Berlín je konina. Kto ti takú sprostosť nakukal?! Ten tvoj klamarsky magor? Okrem toho, na 99% nič nezmizlo, takže ucelom hry je hlavne vydesiť magora. Ale evidentne lepšie desí on teba než naopak. Nájomné nezaplatim. On odrbal prachy, on nech sa stará. Kľudne si si tým zabehnem aj na sociálku, že si finančne týra rodinu. Tam si môže aj rovno hubu otvárať, ako mi zoberie dieťa. A ideálne sa hneď aj takéhoto zmrda zbaviť.
@vroni ďakujem za tvoj názor. Ak sa teda budem rozvádzať, tak to určite bude v prvých bodoch dôvodov. Jasne že sa bojím..no myslím, že to čoskoro vykypí vo mne. Ja takéto stresy v živote nepotrebujem.
@anonym_autor A tebe urobili lobotómiu? Žiadny muž Ti dieťa vziať nemôže. O tom rozhoduje chvalabohu súd.
@enmery no dúfam, že sú aj v Nemecku takéto pravidlá.. kiežby.
@anonym_autor aky mas jeden normalny dôvod vziať si muža, co sa ti vyhráža? A ty akoze normalne s ním po tych vyhrazkach ostavas hej?
@anonym_720644 no to všetko po svadbe.. ukázal krásnu tvár, že..
@anonym_autor ak to chceš uhrať tak mu povedz, že nech vezme výpis z účtu z banky a idete spolu po políciu. A hroť to do nepríčetna.
Inak ja by som skôr porozmýšľala ako sa osamostatniť a anulovať manželstvo. Ak sa nebojí ohroziť vašu finančnú stabilitu a ešte aj klame tak čo s ním chceš do budúcna plánovať? Veď sa na neho nedá spoľahnúť.
@terry658 áno ..zisťujem. nemám na toto nervy ani žalúdok takéto jeho hry. Hlavne, že jeho decko má iPhone a my ohrozenú strechu nad hlavou.
Dúfam, že ako svadobný dar si si dala predpísať antikoncepciu.
@anonym_3673b0 nemavame aj tak skoro nič spolu, takže by to bolo aj zbytočné.
@anonym_autor Peniaze z uctu v banke len tak nezmiznu😄 teda pokial ich majitel nevyberie, ci nezaplati nieco kartou. Uz aj to,ze ti nechce ukazat ucet hovori za vsetko, lebo tam by si presne videla pohyb, co sa so zahadne zmiznutymi peniazmi stalo. To,ze ma 17r.syna z prveho manzelstva, na tom nie je nic zle, ale to ze ti taji, ak ich aj pouzil na neho, alebo skor este kym sa tak stalo ti nepovedal, kedze ste v situacii akej ste, ze by rad kupil to a to synovi a ci vobec budete potom vychadzat, nejak sa normalne o financiach porozpravat nez peniaze "zahadne zmiznu", tak to je uz ozaj blbe. Keby ste mali penazi habafuk a zahlasi,ze idem synovi kupit to a to, tak dobre, ale kedze zijete skromne, tak je to pruser. A autorka, pises,ze teraz ste sa vzali...chces mi povedat, ze predtym bol financne zodpovedny? 🤷♀️ Vedela si koho si ides brat. Pokial je finacne negramotny a bol aj predtym, tak bud anuluj manzelstvo, a ak sa uz neda, tak este moze zabrat dohoda, ze financie budes spravovat ty, po dohode s muzom.Ci na to pristupi je druha vec. Nepises, ci to bola jeho prva nerozvaznost, alebo uz aj predtym vykazoval znamky fin.nezodpovednosti. Len zas, aj keby to bola prva, 800€ nie je maly peniaz...kde budes mat zaruku, ze takto "zahadne" nebudu miznut peniaze castejsie v takych ciastkach? Nuz zial, vybrala si si takeho, akeho teraz mas. Zrejme budes z tych zmyslajucich zien, ktore si myslia, ze sa chlap po svatbe zmeni🤷♀️co je najväcsia blbost...ak k takym patris, tak hadam si uz "vytriezvela" do buducna. Tak vela stastia do zivota a k zacinajucemu "krasnemu" manzelstvu🙆♀️
@motylik2559 komunikácia bod nula. Finančná, to už vôbec ... Skúsim to s ním cez víkend prejsť..nastavím mu trvalé príkazy, čo má platiť a zvyšok výplaty bude posielať mne. Lebo je to len trápenie. Na začiatku samozrejme s financiami nebol problém..
A takeho debila si si zobrala, gratulujem..nezaplatite, letite z bytu, co chces pocut
@sisa_s ano..
@anonym_autor to že ste si ho zobrali dúfam že len na úrade ok. Papier, ružové okuliare, zabudnete.
Ale kvôli čomu máte s týmto individuom dieťa ?? Vy ste vybrali otca pre svoje dieťa. Samozrejme nemôžte za jeho chovanie. Za to si každý zodpovedame sam. Ale z textu kričí že toto nie je prvý háčik.
Stane sa, že človek zlyhá atď. , urobí chybu. Ale evidentne je finančne negramotný a keď ste si ho vzala takeho tak s takým aj žite. Dobrú noc
@anonym_de3151 ďakujem za názor... bohužiaľ si už následky nesiem. Budem to riešiť samozrejme.
Čo máš robiť? Už nič. Len šúchať nohami, keď si si ho ešte dobrovoľne zobrala. Zaplať nájom. Nič iné ti neostáva. A nezabúdaj, že už máte peniaze spoločné.
@anonym_1e930a zaplatila som 350€ včera..on nech 650€ zoženie neviem odkiaľ. Možno si požičá od ex 😂 takto hlboko neviem či by sa ponizil..
Normálne mu povedz, že musí zohnať peniaze na nájom. Že tebe to nevychádza a nemáš peniaze. Čiže ty platíš tieto záväzky, on platí iné. A nech sa postará a zoženie, je otec, manžel. A určite mu povedz, že s ním pôjdeš do banky a vyriešite to zmiznutie peňazí.
@billy_jean no skúsim..
... že zmizli peniaze 😆..aj muž by už bol zmiznutý,keby mi toto zadrel... už len preto, že ma má za debila, ktorý mu zožerie, že mu len tak zmizla z účtu taká suma
@miskakyska vidím to tak, že sa budeme v tento deň hádať ...už pením, aké mám nervy...zatiaľ téma nájom nie je medzi nami.
@anonym_autor Uz nie su tvoje, jeho peniaze. Vase. Z tych Vasich sa bude prispievat na vyzivne, darceky, extra vydaje jeho 17 rocneho dietata. Mna by v zivote nenapadlo chodit, zobrat si muza s dietatom.
@anonym_927419 no bohužiaľ...životná chyba..
Veru male do jasliciek a ty do prace,budes tahat vsetko.Tvoj muz je nezodpovedny a este by som sa bala ci naozaj aj ten najom plati.Dovera stratena by bola u mna riadne,lebo 800eur nie je 5korun.Ale toto si uz musite riadne vydiskutovat a nie,ze ty z rodicaku tahas vsetko.
@anonym_a7b045 áno..no a nie 800€ ale 1000€.. krásne zistenie, že
Debil s debilkou. Na co ste sa brali? Dalsia kandidatka na kazdodennu trapnu temu co tu bude chodit vyplakavat.
@really8 aby sme mali nižšie dane..a ochrana dieťaťa v prospech mňa v prípade rozvodu.
Akej narodnosti je manzel?
Akej narodnosti je manzel?
@alkoholik Slovák...dnes som spala 1 hodinu, ani lieky na spanie mi nezabrali...tak ma to dostalo toto všetko..nikomu to neprajem
Anuluj manzelstvo

Zase ďalšia čo skúša, či sa niekto sám neponúkne a nepošle peniaze